Metka234
|
Evo, sem bila tam od 7.30 do skoraj 13h. Dobila sem zajtrk in kosilo, vmes med pregledi sem klepetala s puncami, ki so bile tam, tako da je šlo kar hitro. Najprej daš kri in urin, potem izpolneš ful nekih papirjev, dobila sem prebrat za cr za vsak slucaj, potem sem imela pogovor z anesteziologom - v cca 5 min, nato bolj kot ne vsem recejo da si idealni primer za spinalno, tako da sem potem itak rekla ok, pa naj bo spinalna ce bi slucajno imela napovedan cr. Res se mi zdi prehitro in premalo, ce se prej ne poglobis malo. Potem sem imela pregled pri ginekologu, vmes veckrat merjenje pritiska, na koncu ctg. Naceloma je bilo vse ok, edino spet pritisk je malo na meji, precej zaradi zivcnosti ... Tako da si moram doma naprej merit in v sredo imam spet pregled v lj. Ce bi pa pritisk ful narastel, imela glavobol, bolecino v zlicki, migetanje pred ocmi, pa prej nazaj. Mi je kar kul da spremljajo in me bodo redno gledali. Je rekel da morda bi me v sredo tudi zadrzali ali pa ne do poroda. Da navadno sprozijo v polnem 37. tednu, kar je cez 14 dni... Je pa nameril fantka 2700 g in puncko 2500 g, je rekel da vazno da je prvi z glavo in da ni ful manjsi, da drugega potegnejo za nogice ven. Da v mojem primeru ga ne probavajo obrnit, ampak za nogice in ven. Da to ni nic takega, da je vcasih se bolje da ga zadrzijo tako kot pa ce je precno ali na glavi in se potem zasuka v precno... Sem izrazila skrb zaradi lege in so rekli da ah ne, da ti je njim kar rutina. Da ce pa ne gre pa pac naredijo cr. Itak pa nikoli me ves, mogoce pa sploh ne bo slo pri nobenem naravno in bi treba cr. Saj sem danes videla da kar obvladajo in jim moram zaupat. Komu pa ce ne njim 😊 Ctg je bil ok od obeh, je pa nekaj popadke risalo baje, sicer take svoh hribcke. Mi rece G ce kaj cutim krce, pa jaz pravim ne, kje naj bi pa jih, v trebuhu? 😂 Tako da upam da pritisk in jaz zdrzimo. Je pa rekla sestra da verjetno zato nisem mela kaksnih hujsih tezav ker sem visoka. Tako da naslednjo sredo ponovi vajo. 😊Ah ti imas itak strokovnjakinjo ki te spremlja, tako da ji lahko kar zaupas. Ja za studente je verjetno res drugace, hehe. Ah nisi stara, saj je povprecna starost za prvorodke mislim da 30 +, tako da ti znizujes povprecje 😃 Mislim da tudi mamico pripeljejo za otrokom v lj, ce je kaj narobe ali pa ne, ampak ne nujno da takoj. Vsaj par primerov poznam ko so sle par dni za njimi in so crpale, ja. Je pa bilo hecno danes, ko sem odhajala je zunaj cakalo ene 10 ockov in poooolno avtomobilov tam 😁
|