|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: OKTOBERKE 2020
15.4.2020 18:35:54   
Figa12
Kljub dobrim rezultatom NS sem šla še na krvni test.NS sem opravila pri dr.Pušenjaku in krvni test pav ambulamti Medgen-Lj.

(odgovor članu Alica2)
Neposredna povezava do sporočila: 251
15.4.2020 23:42:49   
Bajsironka
Meni so razložili, da če je nuhalna recimo 80 % natančna, potem ti da dvojni hormonski še dodatnih 5 % natančnosti, kar pa se mi zdi premalo, da bi šla zato delat.

Sva raje raskirala in prisparala za Nifty. Rezultate še čakam. 

(odgovor članu Alica2)
Neposredna povezava do sporočila: 252
16.4.2020 19:08:57   
srečka85
nuhalna mimo. vse super, kljub temu, da sem že "starejša" so rezultati več kot odlični. 🤰srečna! 

(odgovor članu Bajsironka)
Neposredna povezava do sporočila: 253
16.4.2020 19:30:29   
Alica2

Super! 😉 zdaj smo pa lahko bolj mirne 😊Domacim ste ze povedale?
IZVIRNO SPOROČILO: srečka85

nuhalna mimo. vse super, kljub temu, da sem že "starejša" so rezultati več kot odlični. 🤰srečna! 

(odgovor članu srečka85)
Neposredna povezava do sporočila: 254
16.4.2020 20:05:41   
Neža2020
Očitno še samo jaz cakam na nuhalno naslednji teden 😣 sem že nestrpna ker bi že rada čimprej povedala svojim, a hkrati ne vem na kak način naj povem glede na to da so zdaj te omejitve ali po tel al video klicu, da bi bilo posebno. Ma kira kakšno idejo za prijateljice, družino? 

(odgovor članu Alica2)
Neposredna povezava do sporočila: 255
16.4.2020 20:06:28   
Neža2020
Sem pa vesela za vse vas da so dobri rezultati iz nuhalne, upam da bodo tudi moji ok in potem se pa lahko še bolj začnemo veselit

(odgovor članu Neža2020)
Neposredna povezava do sporočila: 256
16.4.2020 21:37:31   
danny123
Jaz tudi še čakam nuhalno naslednji teden... Upam, da bo vse ok. 😊

In tudi nimam nobene ideje kako povedat... 😕 Najbrž bova povedala najini triletnici pa bo ona potem povedala naprej... 😉

(odgovor članu Neža2020)
Neposredna povezava do sporočila: 257
17.4.2020 15:53:00   
češnjevcvet
Jaz sem v naprej iskala ideje na pinterestu in povsod kako to povedat, no pa je prislo to s korono.. tako da sva potem po nuhalni vsem bliznjim povedala preko video klica (sva jim samo pokazala slikce iz nuhalne). :) Je izpadlo cis okej. Mi je blo pa najprej zal, ker sem si ze malo predstavlala na kaksen nacin bova vsem v zivo. :D

(odgovor članu danny123)
Neposredna povezava do sporočila: 258
17.4.2020 16:53:08   
Ama1
Zivjo punce,
Jaz tudi še čakam na nuhalno, jo imam v ponedeljek in NIFTY 😊 rok imam šele 31.10.,  tako da sem čisto tazadnja 😁
Potem pa poveva domačim, če ne bo moja mami že prej ugotovila glede na to da se mi pozna toliko kot se mi je v prvi nosečnosti poznalo v 20. tednu 😅 Sem pa razmišljala, da bi vsem naročila majco ali pa skodelico, kjer bo pisalo dedi², babi² (ker je pač drugi vnuk) pa zraven še oktober 2020 kako se vam zdi ideja?
Se drugače keri kaj dozdeva a je fantek ali punčka (tiste ki niste delale Niftya)? Jaz sem imela v prvo od štarta zelo močan občutek da bo fant in je res (pa sem si drugače bolj želela punčko), zdaj v drugo pa nevem, bolj si želim fantka, ker s fantki že znam, pa še super lušno si je predstavljat dva bratca tako blizu po letih 😁 občutek imam pa da je punčka 😅 
Aja pa ta teden mi je uspelo najti srcka z angelsound-om, sem zdaj kar bolj pomirjena. Pa še moj je lahko slišal srčka❤️

Lep vikend vsem

(odgovor članu češnjevcvet)
Neposredna povezava do sporočila: 259
18.4.2020 14:58:10   
Sweetiee
Meni so tudi prestavili datum poroda za 8 dni. Z mojim se hecava, da medtem ko so ostali s smučanja prinašali virus, sva midva babyja 🤭

Nuhalna je bila ok, sva se pa odlocila, da narediva tako panoramo kot nifty (vse, samo, da je dragi miren in srecen 🥰). Je pa obravnava pri Panorami precej bolj strokovna kot pri Niftiju. Tako da zdaj nestrpno cakava rezultate. Se mi pa trebuscek ze kar pozna. Sicer pa sem polna energije, delam od doma, vsak dan po delu odtelovadim vsaj pol urice in moram reci, da se pocutim odlično. Me pa kar muči, kako povedat doma 🤭 uoam, da resiva ta vikend. 
Koliko ste kaj pridobile na tezi? Jaz sem zdaj do 14.tedna cca 2kg, se mi zdi, pa da sem polna vode😥😥Pazite na prehrano? Ste katere ze imele test za sladkorno? 

(odgovor članu Ama1)
Neposredna povezava do sporočila: 260
18.4.2020 19:07:31   
srečka85
mi2 sva kar hčerkici prepustili, da raztrobi veselo novičko. in je opravila delo z odliko  😁 jaz sem imela krvni sladkor povišan, sem bila v diabetološki, sem dobila napotke in merilno napravo in zdaj se doma veselo pikam 4x na dan. pa vrednosti niso niti približno povečane, ampak zdaj ne morem nič več. počutje postaja ok, končno. imam pa mirovanje, ker sem pred nekaj dnevi krvavela, in zdaj se pazim. pridelala sem kaki kilogram, trebušček pa se že malo vidi, ja. 

(odgovor članu Sweetiee)
Neposredna povezava do sporočila: 261
19.4.2020 11:46:31   
Mago2
Pozdravljene.

Tudi jaz se vam pridružujem. Tudi nama se je nasmehnila sreča <3

Naslednji teden imam komaj drugi pregled - zgodnjo morfologijo. Moja ginekologinja ne dela nuhalne. Samo Nifty. Sva se odločila, da ga bom naredila.
Čudno mi je, ker za nifty vse prej opravljajo nuhalno. Meni pa je ginekologinja rekla, da je dovolj zgodnja morfologija+nifty.
Je katera že za to slišala?

Alica2 - glede na tvoje zapise, sklepam, da imaš isto ginekologinjo kot jaz. Ker jaz tudi nisem na prvem pregledu dobila materinske knjižice, niti nisem dala krvi in urina preverit. Hecno mi je bilo, ker me tudi ni tehtala in nič. Vse ostale kolegice so to uredile že na prvem pregledu.
Kaj ti si v laboratorij dala kri po drugem pregledu - zgodnji morfologiji? Si dobila napotnico in si šla kateri naslednji dan? Ali si mogla dat isti dan in bit tešča?
Se opravičujem za tistoč in eno vprašanje in se v naprej najlepše zahvaljujem za odgovore :)

Vsem želim, čim manj slabosti in da čim prej sprostijo te ukrepe, pa da nam vrnejo preglede, tako kot je normalno!

(odgovor članu srečka85)
Neposredna povezava do sporočila: 262
19.4.2020 11:57:43   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Mago2

Pozdravljene.

Naslednji teden imam komaj drugi pregled - zgodnjo morfologijo. Moja ginekologinja ne dela nuhalne. Samo Nifty. Sva se odločila, da ga bom naredila.
Čudno mi je, ker za nifty vse prej opravljajo nuhalno. Meni pa je ginekologinja rekla, da je dovolj zgodnja morfologija+nifty.

Alica2 - glede na tvoje zapise, sklepam, da imaš isto ginekologinjo kot jaz. Ker jaz tudi nisem na prvem pregledu dobila materinske knjižice, niti nisem dala krvi in urina preverit. Hecno mi je bilo, ker me tudi ni tehtala in nič. Vse ostale kolegice so to uredile že na prvem pregledu.
Kaj ti si v laboratorij dala kri po drugem pregledu - zgodnji morfologiji? Si dobila napotnico in si šla kateri naslednji dan? Ali si mogla dat isti dan in bit tešča?
Se opravičujem za tistoč in eno vprašanje in se v naprej najlepše zahvaljujem za odgovore :)

Vsem želim, čim manj slabosti in da čim prej sprostijo te ukrepe, pa da nam vrnejo preglede, tako kot je normalno!

Jaz bi preverila kaj točno dela in ali ima licenco. Eni pravijo nuhalni tudi zgodnja morfologija. Jaz brez nuhalne ne bi šla na niftyja. Ker na nuhalni se išče druge napake, ki npr. niso kromosomske. Zato tudi ginekologi pravijo, najprej NS, šele potem nifty. 
Jaz sem NS in Nifty delala marca v Dravljah. So mi rekli da nujno najprej NS. Če bi bila NS izredno slaba bi morala itak naprej na druge preiskave. 

(odgovor članu Mago2)
Neposredna povezava do sporočila: 263
19.4.2020 13:47:47   
Alica2

Mene je komaj na drugem pregledu oz. zgodnji morfologiji ploda stehtala, dala materinsko knjizico...dobila sem pa tudi napotnice za kri. Jaz sem imela na sreco pregled ze ob 7.30h tak da sem bla tesca in sem sla takoj po pregledo v laboratorij, lahko bi pa sla tudi kateri drugi dan, ampak ker nisem iz mb sem sla kar isti dan da se ne rabim vozit veckrat. Potem rezultate iz laboratorija mi je pa javila po mailu. Drugace meni nuhalne ni hotela narediti zato ker naj nebi smela zaradi zakona v casu korone. Tak da mi je samo morfologijo, nuhalno sem pa sla drugam ( ce te zanima mi napisi, ti bom dala kontakt kjer lahko delas nuhalno. Tudi cakalne ni nic, super odnos, partner je lahko prisoten...) za nifty se pa midva nisva odlocila, ker sma mela tu vse rezultate super. 

Pozdravljene.

(odgovor članu Mago2)
Neposredna povezava do sporočila: 264
19.4.2020 15:40:40   
Neža2020
Midva sva ravno iz pohoda 10 km in kosilo zdaj pa počitek:) preden sva šla hodit me je nekajkrat zabolelo na desni strani trebuha se mi je pa zdelo kot da imam zelo napeto v predelu maternice. Me pa včasih zaboli na levi strani nad kolkov ko se želim obrniti na bok se mi zdi kot da se mi nategne mišica. Ima še katera kakšne bolečine v trebuhu? To je moja prva nosečnost in ne vem kaj je normalno in kaj ni 😁 drugače je z menoj vse ok se vedno pa veliko Lulam krvavela pa nisem nič. Kakšne znake se imate ve? Že od marca nisem bila na pregledu zato komaj čakam nehal no da se prepričam da je vse ok. Mogoče preveč zganjem paniko, če bi karkoli bilo narobe bi imela verjetno hude bolečine in bi krvavela. Lepo bodite punce

(odgovor članu Alica2)
Neposredna povezava do sporočila: 265
19.4.2020 15:59:54   
Mago2
Nisem vredu napisala.. moja ginekologinja dela drugace nuhalno, le v casu korone ne. Ima polek koncesijske ambulante tudi zasebno ambulanto. Vendar zdaj v tem casu, kolikor sem razumela, zasebnih storitev ne dela..In meni je rekla, da ce mi naredi zgodnjo morfologijo(ki je zastonj) +nifty se vse zajame. Vendar ne razumem zakaj potem na spletnih straneh nekaterih zasebnih ginekologov pise, da je nujno, da se najprej izvede nuhalna in sele potem nifty. Cisto sem zmedena

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 266
19.4.2020 16:14:29   
Mago2
Sem kar bolj pomirjena.. ko vidim, da se je nekod drug imel podobno situacijo. Ker vse ostale moje prijateljice so vse opravile na 1. Pregledu pa tudi nuhalno so ti v nasem okolisu vse imele normalno. In me je malo skrbelo..Bi prosila za kontakt za nuhalno ja! Mi je super, ko slisim pozitivne izkusnje. Pa da je lahko partner zraven, je tudi redkost v tem casu. Super!
Me zanima se nekaj glede laboratorija. Jaz namrec tudi nisem iz MB,pa se ne bi rada 2x vozila. Ali ti je slucajno ginekologinja kaj omenila,ali pa ce slucajno katera druga kaj o tem ve, ce lahko gres v laboraturij tudi vdrugem kraju ali je nujno da grem v laboratorij v MB, ce je moja gin. V MB?Jaz namrec nimam tako zgodaj pregleda in ne vem, ce bi do pregleda zdrzala, da bi bila tesca.. mi je takoj slabo,ce ne jem :(
Hvala se enkrat za vse informacije! 
IZVIRNO SPOROČILO: Alica2

Mene je komaj na drugem pregledu oz. zgodnji morfologiji ploda stehtala, dala materinsko knjizico...dobila sem pa tudi napotnice za kri. Jaz sem imela na sreco pregled ze ob 7.30h tak da sem bla tesca in sem sla takoj po pregledo v laboratorij, lahko bi pa sla tudi kateri drugi dan, ampak ker nisem iz mb sem sla kar isti dan da se ne rabim vozit veckrat. Potem rezultate iz laboratorija mi je pa javila po mailu. Drugace meni nuhalne ni hotela narediti zato ker naj nebi smela zaradi zakona v casu korone. Tak da mi je samo morfologijo, nuhalno sem pa sla drugam ( ce te zanima mi napisi, ti bom dala kontakt kjer lahko delas nuhalno. Tudi cakalne ni nic, super odnos, partner je lahko prisoten...) za nifty se pa midva nisva odlocila, ker sma mela tu vse rezultate super. 

Pozdravljene.

(odgovor članu Alica2)
Neposredna povezava do sporočila: 267
19.4.2020 17:13:52   
Alica2

Poslji mail na: veronika.anzeljc@gmail.com pa ji samo napisi da bi se rada narocila na nuhalno in v katerem tednu nosecnosti si oziroma jaz sem ji kar prvi dan zadnje menstruacije napisala 😊 je pa res ful prijazna ginekologinja.Glede laboratorija je tak da meni je rekla da lahko grem v bilo katerega hocem. Je pa smotano ce mas bolj pozno uro da nemores vse v enem opravit 🙄

Sem kar bolj pomirjena.. ko vidim, da se je nekod drug imel podobno situacijo. Ker vse ostale moje prijateljice so vse opravile na 1. Pregledu pa tudi nuhalno so ti v nasem okolisu vse imele normalno. In me je malo skrbelo..Bi prosila za kontakt za nuhalno ja! Mi je super, ko slisim pozitivne izkusnje. Pa da je lahko partner zraven, je tudi redkost v tem casu. Super!
Me zanima se nekaj glede laboratorija. Jaz namrec tudi nisem iz MB,pa se ne bi rada 2x vozila. Ali ti je slucajno ginekologinja kaj omenila,ali pa ce slucajno katera druga kaj o tem ve, ce lahko gres v laboraturij tudi vdrugem kraju ali je nujno da grem v laboratorij v MB, ce je moja gin. V MB?Jaz namrec nimam tako zgodaj pregleda in ne vem, ce bi do pregleda zdrzala, da bi bila tesca.. mi je takoj slabo,ce ne jem :(
Hvala se enkrat za vse informacije! 
IZVIRNO SPOROČILO: Alica2

Pozdravljene.

(odgovor članu Mago2)
Neposredna povezava do sporočila: 268
19.4.2020 17:27:05   
češnjevcvet

Mene že od začetka občasno zaboli v spodnjem delu trebuha. Največkrat me zaboli, ko se premaknem, obrnem, tudi ko kihnem. 😅 Sem na nuhalni vprašala ginekologa pa mi je rekel, da so te bolečine znak raztezanja vezi maternice, tako da me od takrat ne skrbi več :)
Sicer pa tudi pri meni od znakov sedaj ostaja predvsem to, da veliko lulam, ostalo se je nekako umirilo trenutno. 
IZVIRNO SPOROČILO: Neža2020

Midva sva ravno iz pohoda 10 km in kosilo zdaj pa počitek:) preden sva šla hodit me je nekajkrat zabolelo na desni strani trebuha se mi je pa zdelo kot da imam zelo napeto v predelu maternice. Me pa včasih zaboli na levi strani nad kolkov ko se želim obrniti na bok se mi zdi kot da se mi nategne mišica. Ima še katera kakšne bolečine v trebuhu? To je moja prva nosečnost in ne vem kaj je normalno in kaj ni 😁 drugače je z menoj vse ok se vedno pa veliko Lulam krvavela pa nisem nič. Kakšne znake se imate ve? Že od marca nisem bila na pregledu zato komaj čakam nehal no da se prepričam da je vse ok. Mogoče preveč zganjem paniko, če bi karkoli bilo narobe bi imela verjetno hude bolečine in bi krvavela. Lepo bodite punce

(odgovor članu Neža2020)
Neposredna povezava do sporočila: 269
19.4.2020 18:46:25   
Neža2020
Hvala češnjevcvet si me malo pomirila, na polno mi že dajo živčki in odštevami do nuhal ne. Tudi sama sem pomislila na raztezanje maternice in upam da je to to 😁 jaz sem še vedno precej utrujena in zaspana ter Lulam veliko drugače so se pa slabosti umirile. Jutri bo 13 tednov

(odgovor članu češnjevcvet)
Neposredna povezava do sporočila: 270
20.4.2020 11:06:40   
kitty88
pozdravljene

tudi jaz se vam pridružujemuser posted image za nami je nuhalna rezultati so bili super. je pa reko da se vidi neki strcl :D in da lahko pričakujemo fantkauser posted image . sem pa zanosila s pomočjo postopka IVFuser posted image

(odgovor članu Neža2020)
Neposredna povezava do sporočila: 271
20.4.2020 11:22:27   
Bajsironka
Pozdravljena, Mago2.

Tudi meni je bilo rečeno, da se mora pred Nitfy obvezno narediti NS, da se že tam pogleda, kakšno je stanje/tveganje, z Nifty pa potem samo natančno potrdijo ali ovržejo rezultate NS. Če na Nifty dobiš rezultate, kjer ti odkrijejo Trisomije z visokim tveganjem, pa te čaka še amniocenteza, ki pa ni tako lušna zadeva. Jaz sem medtem dobila rezultate Nifty in je vse v najlepšem redu.user posted image

Se mi pa zdi, da so si tudi posamezni ginekologi malo po svoje razlagali in se odločali glede pregledov. Jaz sem 1. pregled imela šele v 13. tednu, ko je bil praktično zadnji rok za NS, ki pa baje v resnici sploh ni obvezen, razen če si med 35 in 37 let. Prav tako NS lahko delajo samo ginekologi, ki imajo licenco, kot je že ena tukaj omenila, in če tvoja te licence nima, ti je pač predlagala UZ in Nifty.

Kar se pa ostalih preiskav tiče (kri, urin), so mi hvala bogu naredili vse na licu mesta, čeprav je moja ginekologinja tudi kombinirano zasebna/koncesijska, tako da imam zdaj mir baje do morfologije, ki pa je šele junija. :( Maja imam pa baje samo telefonski posvet o stanju. Je to še kje praksa, ali je to samo pri nas?

Ima katera kakšne izkušnje z ZD Dravlje? Baje da se da tam opraviti UZ samoplačniško in da prideš takoj na vrsto. Me pa zanima, ali je lahko prisoten partner. Ker če ne bo smel biti zraven niti pri morfologiji, se mi zdi res grozno, da ne bo imel te izkušnje in bo potem čakal do oktobra, ko bo otročka videl šele v živo. user posted image

Lepo se imejte pa čim manj težav. user posted image

< Sporočilo je popravil Bajsironka -- 20.4.2020 11:23:40 >

(odgovor članu Mago2)
Neposredna povezava do sporočila: 272
20.4.2020 12:06:04   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Bajsironka

Pozdravljena, Mago2.

Tudi meni je bilo rečeno, da se mora pred Nitfy obvezno narediti NS, da se že tam pogleda, kakšno je stanje/tveganje, z Nifty pa potem samo natančno potrdijo ali ovržejo rezultate NS. Če na Nifty dobiš rezultate, kjer ti odkrijejo Trisomije z visokim tveganjem, pa te čaka še amniocenteza, ki pa ni tako lušna zadeva. Jaz sem medtem dobila rezultate Nifty in je vse v najlepšem redu.user posted image

Se mi pa zdi, da so si tudi posamezni ginekologi malo po svoje razlagali in se odločali glede pregledov. Jaz sem 1. pregled imela šele v 13. tednu, ko je bil praktično zadnji rok za NS, ki pa baje v resnici sploh ni obvezen, razen če si med 35 in 37 let. Prav tako NS lahko delajo samo ginekologi, ki imajo licenco, kot je že ena tukaj omenila, in če tvoja te licence nima, ti je pač predlagala UZ in Nifty.

Kar se pa ostalih preiskav tiče (kri, urin), so mi hvala bogu naredili vse na licu mesta, čeprav je moja ginekologinja tudi kombinirano zasebna/koncesijska, tako da imam zdaj mir baje do morfologije, ki pa je šele junija. :( Maja imam pa baje samo telefonski posvet o stanju. Je to še kje praksa, ali je to samo pri nas?

Ima katera kakšne izkušnje z ZD Dravlje? Baje da se da tam opraviti UZ samoplačniško in da prideš takoj na vrsto. Me pa zanima, ali je lahko prisoten partner. Ker če ne bo smel biti zraven niti pri morfologiji, se mi zdi res grozno, da ne bo imel te izkušnje in bo potem čakal do oktobra, ko bo otročka videl šele v živo. user posted image

Lepo se imejte pa čim manj težav. user posted image

Jaz se enako za ZC Dravlje sprašujem. Za morfologijo v ZD vem da ne sme bit zraven. Bi šla pa pol na 3d UZ, da še on vidi dojenčka. 

(odgovor članu Bajsironka)
Neposredna povezava do sporočila: 273
20.4.2020 16:13:10   
Babyjazz
Sem bla na nuhalni v dravljah pa ni smel bit zraven. Ampak do junija bojo morda že lahko 🤷

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 274
20.4.2020 20:51:55   
Kvikki
Pozdravljene bodoče oktobrske mamice😊

Sem nova na forumu😊 in nedavno so mi "izračunali", da bo moja buba👶 še ujela oktobrski termin😃. Tale forum se mi zdi super, sploh v tem času, ko so ginekologi velikokrat zaradi situacije nedostopni in je število pregledov zmanjšano, da si takole malo pomagamo z nasveti😊
Kako se kaj držite v teh dnevih? 
Se veselim, da se morda s katero srečamo oktobra v porodnišnici😉😉upam, da takrat v že kaj bolj sproščenem vzdušju. 

(odgovor članu Babyjazz)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?