|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julcki2020
27.4.2020 15:29:24   
Metka234
Jaz pijem Magnezij Krka 300 - v vrečkici je in zmešaš z vodo in spiješ. Meni je ful dober okus. Se pa dobi samo v Lekarni ta, ja. Imaš pa veliko različnih proizvajalcev in v obliki šumečk itd.

Jaz imam ves cas tak prozorno belkastega, ce sem vec na nogah ga je vec, ce pretezno lezim ga skoraj ni. Mislim da je to kar normalno.

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 676
27.4.2020 15:46:28   
Veselje123
Jaz imam že od začetka močen rumen izcedek. Sem vprašala ginekologinjo in je rekla, da je to dober znak, saj pomeni, da imam dovolj progesterona. Če pa bi se poleg poljavila kakšna pekoča bolečina, sirast izcedek itd pa gre za vnetje in jo naj kontaktiram. 

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 677
27.4.2020 16:00:06   
hope2018
Neza... To se ti maternicaa siri zato krci..brez skrbi in uzivaj v nosecnosti😉🥰jaz imam. Izcedke ze pred nosecnostjo zdaj v nosecnosti pa fulll ze od samega zacetka nosim te dnevne vlozke brez njih bog ne daj ker bi morala gate menjat vsakih 15 min hahaha... Vglavnem ponavadi je prozoren kot voda in belkast..... Vcasih tudi rumen ma vsega po malem.... Zjutraj ko se zbudim grem na wc se zrihtam si grem zajterk narest mi zacne tect kot da sem se polulala haha... Sm kr jezna a ni mogl stect ven k sm bla prej na skoljki hahahaha..... Vglavnem nadlezen je ampak ginekolog pravi da so to hormonii in da je to cisto normalno..... Mene sam skrbiii da ne bom recimo ena izmed tistik ki jim vodaa zelooooo pocasi odtekaaaa in potem ne ves kaj je al je izcedek al voda.... Upamd a se ulije oa je hahahaha😂😂😂🤣🤣 naslednji teden pa pregled alelujaaa komaj cakam🤣🙈🙈

(odgovor članu Veselje123)
Neposredna povezava do sporočila: 678
27.4.2020 16:12:44   
Bozicka
Aha ok, potem imamo kar vse priblizno iste probleme. Jst tudi brez dnevnih vlozkov nikamor res. Da vam povem eno storijo. Danes sva sla na Roznik in spodaj je gostilna Cad. Nevem ce poznate, pac srbska kuhinja, zar in te zadeve. In sedaj imajo odprto in kurijo zar. Pac lahko narocis, ti zapakira za sabo in je. In sva seveda vzela cevape in lepinjo zraven pa domac ajvar. Jst sicer nevem, ali ker sem noseca, ali ker jih ze tako dolgo nisem jedla ampak res noro dobri😁😁😁😁. Tolk so mi pasali te cevapi tam v naravi na klopci da noro. Sedaj semPa doma na kavcu prav prijetno utrujena in ze razmisljam kdaj bova sla na novo porcijo 😂😂😂Metka mi samo se poves, je ta magnezij potem priporoclivo pit zjutraj, na tesce... ali pac ko se ti zdi. 

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 679
27.4.2020 16:52:05   
hope2018
Mmmmmmm jaz ze dva dni jem jedi z zara 🤣🤣🙈🙈 kot da nisem eno leto nic takega jedla hahaha mi pazee zelo.... Ammm bozickaa lahko ga pijes na tesce zakaj pa ne..... Jaz spijem takoj ko vstanem enega potem tam nekje po kosilu drugega pa se zvecer po vecerji se enega..... Nic ne bo narobe.... To je samo dodatek in boljse da ga orej pijes kot pa ko so ze krci in bolecine ker ti tistega momenta ne bo pomagal.... Telo s tem ze vnaprej pripravis oa je💪💪 ce se motim naj mee metka popravi🤦‍♀️😅😅🥰

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 680
27.4.2020 16:52:22   
MacB
Božička, Čad je res stara gostilna, vsi ki smo kdaj nekaj časa živeli v LJ, ga poznamo. I guess. Kar se tiče magnezija od Krke, piješ lahko kakor sama želiš. Lahko na tešče (je najboljše, ker bo hitrejša absorbcija), jaz ga spijem v 0,5L kozarcu, eni ga raje v 2dcl kozarcu, da je okus bolj močan. No, po tem ko ga spijem, grem pod tuš, pa potem nekaj pojem. Ker jaz takoj ko pridem domov s treninga, spijem tole.

Hope, 3x dnevno piješ magnesol? Veš da ti piše da lahko največ 2 dnevno popiješ? Moja spije 2 tedensko.

Metka, tega pijem jaz zase po treningu, da ni potem krčev in tudi mišice niso potem tako utrujene.

Je pa zanimivo, da v navodilih za krko 300 magnezij piše, da je varen za nosečnice, medtem ko za magnesol piše, da ni dovolj podatkov o varnosti jemanja magnesola med nosečnostjo, zato ga jemljite le po navodilu zdravnikov.

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 681
27.4.2020 17:20:42   
Veselje123
Magnesol lahko vzameš 3x na dan. Tudi sama sem imela priporočen takšen odmerek od ginekologinje. V zadnjih tednih pred porodom naj bi se magnezij odsvetoval, oziroma jemal po posvetu z ginekologom. Glede na to, da delam kot magistra v lekarni, lahko iz izkušenj povem, da nosečnice najpogosteje uporabljajo Magnesol. V navodilu za uporabo je navedeno, da se priporoča v nosečnosti zgolj po posvetu z zdravnikom, ker v klinični fazi testiranja zdravila zelo neradi opravljajo testiranja na nosečnicah, pa čeprav gre zgolj za magnezij... 

(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 682
27.4.2020 18:04:05   
Metka234
Veselje, midve sva iz istega foha 💪 Sploh nisem vedela, ali sem pa pozabila. Vi kar jemljite Magnesol ali Magnezij 300, čim več, da ne bo kakšne recesije 😁 Sama namreč med drugim predpisujem postopke kako narediti enega/drugega in take zadeve 😄 In tako kot pravi Veselje, lahko vzameš tri. Kdaj jemati je pa čisto odvisno, če imaš Magnesol, ki ima manjšo jakost, lahko razdeliš čez dan, če pa imaš npr. krče ponoči, pa je fino da vzameš sploh zvečer.O žar. No saj ne da sem hudo zbirčna, samo da je hrana 😂 V Čadu sem bila pa samo enkrat, in sicer smo šli po zagovoru moje mag. tja jest, ker je bilo decembra in so bile vse gostilne nabito polne in rezervirane. Se mi zdi da je bilo res zelo dobro. Pa pridna, da greš na Rožnik 💪 

Neposredna povezava do sporočila: 683
27.4.2020 18:44:17   
hope2018
Mac b striktno za nosecnise nic ne pise pac po navodilih zdravnika ampak sicer na skatli magnesola pise da lahko dnevno zauzijemo 3x na dan to je vse skupaj 450mg... Takod a ne vidim nekega problema. V tem🙈🙈 pa tudi odkar ga jemljem mi res manj otrdeva trebuh skoraj nic zadnje case buscopan sem samo 2x spilaa takrat in to je bilo to mi je pa ginekolog narocil 3x dnevno magnesol pa 1 tableta buscopana ampakk ni potrebe ker se jee umiriloo otrdevanje tako da samo magnesol sopam haha💪💪😅🥰🤦‍♀️ ce bo prevec bomo pa driskal nic takega boljse to kot da smo zaprti hahahahah😉👌 madonca same farmacevtke tle v juliju hahahah se kaj dobrega priporocate? 😅😅😅 Amm no evo ce smo ze glih na tem.... Kaj se bolj prodaja? Novalac ali od nestle mleko za tamale...? Kaj vidvee pravota da je boljse..... Vem da nekateri celo kupujejo v dmju od baby love pa pravijo da je vse isti smorn... Ampak jaz mislim da tisti od 5€ ni isto kot eden od 15€ ali se motim? Vem da ponavad so cene pretirane za dolocene stvari v cem je pa tu razlika?

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 684
27.4.2020 19:18:05   
Veselje123
Metka, a res? Same farmacevtke na kupu :) No, mislim, da glede prodaje Magnezija in Magnesola res ni skrbi, pri nas sta imela oba produkta popolno prevlado nad ostalimi magneziji. :)

Kar se tiče adaptiranega mleka, se najbolj prodaja Novalac. Je pa trenutno vedno bolj popularen NAN. Tudi, ko so odhajali iz porodnišnice, so vedno bolj povpraševali po njem. Ima neko posebno sestavo in ga zelo priporočajo tudi zdravniki. Ti bodo pa v porodnišnici najbolj spromovirali in ponudili tistega, s katerim imajo sklenjeno pogodbo. Včasih kateremu otroku tudi ne odgovarja kakšna formula, tako da potem sami zamenjajo. Definitivno je otroška hrana top prodajni produkt v nočnem dežurstvu 😂Še kakšen koristen glede tega kar pohvalijo starši.. Takoj po porodu dobiš recept za Plivit D3 kapljice ali Oleovit. Nekateri starši pravijo, da imajo otroci po njih krče, zato raje dodajajo Waya D3 ali Gaja D3 kapljice. Definitivno pa ne oboje, ker bo prekoračen dnevni odmerek vitamina D. Fantje imajo navadno zelo močne krče. Nekateri pohvalijo Vetrovne kapljice, zelo dobra izbira so tudi Sab simplex kapljice. Nekateri poskusijo vse, pa nič ne pomaga in pravijo, da mora to pač iti mimo :) Pri nas so vsi zelooo hvalili Baby vac nosni aspirator, baje osnovna oprema. Od kozmetike pa Bebival in pa Sudocrem.. Tako na hitro, nekaj nasvetov glede na mnenja strank. Je pa itak vsak otrok drugačen in ni univerzalnega nasveta :) 

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 685
27.4.2020 20:04:31   
Metka234
Veselje je bolj updejtana, jaz sem out glede novih produktov in kako gre s prodajo, ker nisem več v lekarni 😊

Ja glede mlečnih formul je pa čisto odvisno, tako kot glede probiotikov in kapljic. Nekateri so zelo proti tem vetrovnim kapljicam, ker vsebujejo sladkor, ampak bomo sproti videli kaj bo otrokom odgovarjalo. In potem partnerje pošiljale po nove produkte v upanju, da bodo krči izginili 😃 Mac kar pripravi se.Hope, to otrdevanje je tudi meni uganka. 14 dni nazaj mi je prvič in nekaj dni vsak vecer zelo intenzivno in za dolgo časa. Kmalu po tem ko sem sprasevala kako to sploh zgleda. Zdaj pa (trkam močno) je že nekaj dni mir, pa tudi Spasmexa nič ne jemljem. Mg sem pila enako takrat in sedaj. 

Neposredna povezava do sporočila: 686
27.4.2020 22:16:54   
hope2018
Ooo tole. Si pa zelooo lepooo razlozilaaa hvalaa😁😁😁ja kolegica je rekla da pri nas dajejo nan in da je ona kar nadaljevala z njim da mu je kar odgovarjal👶👶metkaa jaaa meni pride to se obcasno ampak rea mogoc enkrat v celmu dnevuuu prej je blo pa to bolj konstantno.... Joj komaj cakaam pregled drug teden upam da se ni se skrajsal mv.... In da je vse ok.... Je pa mali zeloooo zivaheeen splohhh zvecer in ponoci ko spim haha cutim ko se obrnem iz ene strani na drugo kako me brca😁😁

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 687
28.4.2020 15:35:15   
MacB
Hope tkole piše pod nosečnost in dojenje: https://www.lekarnar.com/spree/products/9738/original/magnesol-navodilo-za-uporabo-lekarnar.pdf?1552554703

Ampak saj nima veze, moja tudi jemlje magnesol, sicer 2-3x tedensko, ker več ne potrebuje...zgleda zadosti je (še prevečuser posted image )...danes je oddala kri in vodo za G, ki jo imamo nasljednji teden.

No pa je tudi uradno, spremljevalci smo od jutri naprej lahko spet pri poroduuser posted image sm potihem upal, da se bom rešil tegauser posted image

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 688
28.4.2020 15:39:32   
Srečka138
Poglejte!! :D

user posted image

(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 689
28.4.2020 16:39:16   
Metka234
Jaa, upam da bodo do naših časov dovoljeni tudi obiski partnerja oz. da velja prisotnost tudi pri CR - pa čeprav mora pri vratih počakat dokler ne zajoka. Da vsaj spozna otroka 😊Joj vsi imate kmalu pregled, jaz pa šele čez 14 dni. 😒 Upam da bosta takrat imela skupaj že konkratno čez 3 kg +. Sem že 100_x_ rekla, pa še enkrat, da se mi blazno vleče. Upam da bodo vsaj pregledi nosečnic zalaufali normalno do konca. Če bodo že vse drugo sprostili in celo šole/vrtce odprli v kratkem. 

(odgovor članu Srečka138)
Neposredna povezava do sporočila: 690
28.4.2020 18:44:14   
hope2018
Mac b pa saj sem rekla da pisee pac da se posvetujemo z zdravnikom pol sem napisala da na skatli na sploh pise da za odrasle je od 2 do 3 sumece tablete na dan.... Pol sem pa se rekla da je meni svetoval kar 3 hahahahahaa no tako naj pije ko to rabii meni zelo pomagaa prej se nisem tolk tega drzala sem pac eno tableto enga chipshit magnezija spila ampak kot da ga nebi.... Tele sumece so zakon.... Jaaaaaa kaj ti bo pa tok hudegaaaaa da noces bit zraven😉😉😉 jaz tudi upam da se obiskii sprostijooo cepravv ze v februarju ko je kolegica rodilaaa se ni smeloo edino partner pa takrat se ni bilo korone.... Kr neki.... Ampak bodimoo veselee da se je vsajjj to sprostiloo!!!! Vglavnem komaaj cakaamm..... Kdaj pa imata pregled Mac?? Jaz ga imam drug teden v cetrtek🥰🥰🥰🥰🥰

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 691
28.4.2020 22:09:01   
Bozicka
Kolk dobr nooo, vsi imate tako kmalu preglede. Jst pa srle cez 4 tedne. Noro noro dalec. Mi je rekla da v normalnih okoliscinah bi imela cez 4 ampak sedaj 5. Ampak kaj cmo, da smo le zdravi. Je pa kolegica imela v petek morfo in ima naslednji termin cez 2 meseca. 

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 692
28.4.2020 22:16:25   
Bozicka
Veste kaj me se zanima, koliko imate se kaj spolne odnose? Jst ce sem iskrena se mi res neda vec toliko ampak ok ko pa se spravim pa se vedno pase 🤪🤪🤪

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 693
28.4.2020 23:55:40   
Zora_
Pozdravljene julijke, še ena tukaj 🙋🏻‍♀️ pričakujem konec julija, bo pa to 1. otrok. Vidim, da imate vse vseeno dokaj redne preglede, vsaj v primerjavi z mano. Med mojo morfologijo in naslednjim pregledom bo minilo kar 8 tednov 😞 Čeprav nimam nekih posebnih težav (razen enakih nevšečnosti z otrdevanjem trebuha itd. kot ve), se mi to zdi kar malo predolgo. Grem pa dober teden prej na samoplačniški 3D UZ. Je bila katera, baje se lepo vidi otročka? 
Za MacB: glede Magnesola je dr. Pušenjak dosti odgovarjal na to temo :)https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=19&t=5677361&start=20

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 694
29.4.2020 8:44:50   
hope2018
Bozickaa jaz zdaj tko ne smem zarad tega ko se je tok skrajsal. Mv.... Ampak se ne sekiram prvo moje pa otrokovo zdravje in pocutje potem vse ostalo... Bomo ze sexali potem ko bomo lahko😂😂😂 se pa na drugacen nacin se vseeno pocartava ker men pase zelo🙈🙈🙈😂😂 sem celo nosecnost nekam bolj naspedirana hahahahaha......

Zoraa dobrodoslaa med namiii💪🤱 uhh ta je pa kr dolga 8 tednov jaooo se bos pa nacakala..... V katerem tednu pa siii?? Jaz imam zdaj na 3 tedne ne vem kako bo naprej zaradi Mv ko mi ga more spremljati deugace bi me narocili sigurno kasneje na 4 ali 5 tednov..... Saj se bo sedaj vse pocasi normaliziraloo in se vrniloo na stare tirniceee.... Boste videle... 😁😁😁😊😊😊

(odgovor članu Zora_)
Neposredna povezava do sporočila: 695
29.4.2020 8:51:23   
hope2018
Ne vem a je kateraa ze kdaj cutilaa neko spikanje v noznici.... Kot da bi te en podrgnil z nohtom pa malo zaskeli cisto na koncu pri MV...... Jaz sem vceraj mela in otrdel trebuh tistega momentaa in to spikanje je bilo ene 5 min prisotno potem je izginilo... Obcuteek pa kot da bo mali vsakcas ven padel.... Joj komaj cakam ze pregled... 🤦‍♀️

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 696
29.4.2020 9:03:32   
Veselje123
Pozdravljena :) Midva sma bila na 3D/4D ultrazvoku, ker je na morfologiji nehal delat printer in sem želela sliko. In ja, zelo lepo se vidi, če otrok sodeluje 😂 Najina mala je ves čas imela roke na obrazu in se je skrivala, potem je dvignila še noge, pa popkovnico si je ovila na nos. Se je ginekologinja 1 uro trudila, pa se ni želela pokazati 😂 Tako da na koncu sta uspeli 2 sliki in pa 2 posnetka na katerih ni rok na obrazu. Je bila pa lepa izkušnja.

(odgovor članu Zora_)
Neposredna povezava do sporočila: 697
29.4.2020 9:35:38   
Zora_
Hvalaa 🤗O super, komaj čakam 😊 Slike nimam do zdaj še niti ene lepe, tko da vprašanje kako se bo zdaj pokazala..  ampak važno, da jo bom vsaj videla končno 😄 Noseča pa sem 27. tednov, 29.7. imam rok. Špika tudi mene včasih, taka kratka ostra bolečina. 

Neposredna povezava do sporočila: 698
29.4.2020 9:40:14   
Metka234
Dobrodošla Zora. Joj to je res dolga do naslednjega pregleda. Ampak boljše to, pa da je vse ok, kot pa da bi bilo kaj narobe. Je pa res mučno to čakanje... Hope, upam da mv vztraja na isti dolžini. Mene je že kdaj nekajkrat špiknilo v nožnici, pa potem kmalu neha. Ne vem, očitno je to normalno. Na 3D nisva bila, pač je vmes ta korona bila, zdaj pa ne vem če bi se sploh še dobro videlo v teh tednih. Pa tudi ne da se mi ravno vozit na drug konec SLO, ker ne vem kdo sedaj to sploh dela. Vseeno upam da je z obema vse ok 🙏🍀

Neposredna povezava do sporočila: 699
29.4.2020 10:19:29   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Veselje123

Pozdravljena :) Midva sma bila na 3D/4D ultrazvoku, ker je na morfologiji nehal delat printer in sem želela sliko. In ja, zelo lepo se vidi, če otrok sodeluje 😂 Najina mala je ves čas imela roke na obrazu in se je skrivala, potem je dvignila še noge, pa popkovnico si je ovila na nos. Se je ginekologinja 1 uro trudila, pa se ni želela pokazati 😂 Tako da na koncu sta uspeli 2 sliki in pa 2 posnetka na katerih ni rok na obrazu. Je bila pa lepa izkušnja.

Je bil partner lahko zraven na 3d? Jaz bi šla tudi, ker na morfologijo ne sme it. Pa da vsaj vidi našo punčko.

Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?