Ribica **
|
Mal, mene je bilo groza carskega, ker sem "vedela kaj me caka". Prvic sem imela CR po 5 urah v porodni, celo noc sem bila "pokonci", v splosni anesteziji, potem pa se hematome. Grozna izkusnja in prav travme sem imela iz intenzivne, ko ti cel cas pritiskajo na trebuh prve 4 ure. Pa se cela zadeta... Zdaj sem imela napovedan CR s spinalno, pa je bil dva dni prej urgentni. Popadki so bili nestetokrat bolj boleci v primerjavi s prvic, predihavala sem jih lahko samo stoje, EA ne bi mogla dobit, ce bi zelela poskus vaginalnega poroda.. Tako da na koncu sem bila pomirjena s CR, me je bilo pa grozno strah spinalne in cakanja, da te odpeljejo v operacijsko. No, temu delu sem se uspela izognit, okrevanje je pa neprimerno boljse, kljub temu, da ze tri dni kasljam. Danes sem 10. Dan po CR, celo kosilo sem skuhala (ok, res da na hitro in nic posebnega), ker smo imeli pestro noc s tavecjo in je moz dezural ponoci (je bruhala). Rana me vec ne boli pri vstaja ju ze tri dni, odkar je patronazna vceraj pobrala sive ven je se manj cukanja in zategovanja. Lahko hodim pokoncno, ne skljucena kot prvic cel mesec, danes smo bili ze tretjic zunaj, ko sem pri prvi sla 9. Dan samo cez cesto lahko ipd. Je pa tudi res, da je mali ful priden (Malinca, to je nagrada, ker imamo trmaste triletnice prej, hihi 🤭) in ga do danes ni bilo treba imet nekaj po rokah, je sam zaspal, spi ponoci ipd. Pa tudi nisem verjela, da je lahko po CR lazje, pa evo, res je. 😊 Sem se tolazila s CR tudi s tem, da ce ne drugega, bom pa vsaj sedela lahko, kar po vaginalnem porodu ni glih nujno. Itak pa mali ne bi sel skozi mojo ozko medenico s svojimi 3950 g, ce ze ta prva s 3500 ni sla. 😊 So se vsi cudili v P, od kje je moje dete tako konkretno, ce sem pa jaz tko suha. Z dojenjem nimava nobenih tezav, edino bradavice so mi razpokale, tako da je dva dni ena krvavela, ker nisem pravocasno opazila, sem sanirala v dnevu in pol z multimam kompresami. Naval mleka sem imela pa ze dva dni po CR, patronazna kar verjet ni mogla, da sem tko hitro po CR dobila. Pa sem se sekirala na intenzivni, ko sem ga prvic podojila sele naslednji dan - ker sem rodila zvecer, ga nisem imela pri sebi do zjutraj. Dojenje v leze mi je pa muka, tokrat sem imela elektricno psoteljo v P, tako da sem ze tam 95 % casa dojila sede, ceprav me je bolela rana in hrbet, doma to resujem z blazino za dojenje in je super. Tudi nas fant ima ze 4 kg, je ze presegel porodno tezo, lepo napreduje in pridno jé. Naj cim dlje tako ostane, si skoraj ne upam pohvalit, da ne bo slo v napacno smer, se sploh ko tu in na FB berem, koliko tezavic imate druge punce. Upam, da se bo dalo tale roman brat, ker prek telefona vcasih presledke med odstavki kar zbrise. 🤔
|