|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
21.12.2018 8:10:10   
KmAlU MaMiCa
Evo da se se jaz malo javim. Danes imam ta OGTT test za cuker in ze cakam na izvide kaj bo. Fuj ze zdaj mi je slabo. Jaz mam za sabo 2 naravna poroda in tudi zdaj upam da bo slo naravno vse tak kot treba. Ni glih fajn ampak tud ni taaaak hudo. Odvisno od zenske, poroda in praga bolecine. Moj princ tudi tak fajn brca in se skos bozam po trebuhu ker se mi zdi da mu full pase...se bondama ze zdaj hahaha. Drugace pa sem aktivna na polno...kupujem darila in zapravljam in laufam sem in tja cele dneve. Mi kar se nimamo od prej bomo kupli rabljeno ker se ne splaca novo, drugace pa nimamo se nic kaj. Edino pod smrekico ga bo sigurno cakalo nekaj malega ker za nas je kot da je ze z nami. Ga ze klicemo po imenu in otroci mu risejo risbice...full fajn se mamo...kak se le bo ko res pride...komaj cakam pa ce rojevam 3 dni sam da pride in da bo zdrav. Ze zdaj sem lacna pa se 3 ure ne smem jest...fak...

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
21.12.2018 8:38:56   
Zogica_marogica
Ja, tudi jaz sem slišala, da se moraš že bolj na začetku odločit, če želiš protibolečinske, ker potem je lahko že prepozno. Se mi zdi, da je itak od vsake odvisno, pa psihično vsaka drugače dojema... Ene imajo z medicinskega vidika ful težke porode, ampak ga psihično čisto drugače dojemajo kot nekatere, ki imajo lahek porod, pa se jim je zdelo najbolj grozno... Po mojem ni osnovnega recepta, zato tudi vseh teh porodnih zgodb ne poslušam preveč rada user posted image dva poroda nista enaka...

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
21.12.2018 8:52:11   
Pikica2642
Pozdravljene. Se pridruzujem forumu z enim vprasanjem ker sem v dilemi glede rezultatov testa nosecnosti.Menstruacija mi zamuja 2 dni, opravila sem test First sign duo (listici) in nisem prepricana v rezultat, zato prilagam sliko, za dodatno pomoc, ce ima katera podobne izkusnje.user posted image
Ze v naprej se vam zahvaljujem za pomoc.

(odgovor članu a.cebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
21.12.2018 9:07:05   
Jetkarmak00
Tissa.. Evo ga.. http://www.en.riko.pl/nano/Barve zbiras. Zelen, moder, siv itd.. :) 
Eh.. Jaz ne razmislam o porodu nekj.. Kaj oa vem.. Sprot bom vidla kako se bo odvijal.. Se pa strinjam z mnenji zakaj bi bolel, če ni treba.. Vem samo da epiduralne ne vzamem pa če je smrtna bolečina. Nočem tega filinga doživet... Ultiva, ko si sam doziraš, jo pa tudi bodoči ginekologi ful priporočajo.. Ma razpolovni čas, tko da ne pride do otroka, pa proti koncu ti jo ukinejo.  Verjetno bom vzela js kr to :) Ne razmišlam pa nič tko, niti o bolečini, ne o trajanju.. Sej ne veš kako se bo odvijal.. Nima veze, da zdaj naredim cel seznam pa vse preučim, nazadnje bo pa CR. 😄
Pikapoka... Nedolgo nazaj sem objavila jaz svoje teste po vrsti, prva crtica ki je bla zelo slaba in kje se pokaze crtica.. Ce se ti da, malce prebrskaj nazaj pa primerjaj :))) 

(odgovor članu Pikica2642)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
21.12.2018 9:16:10   
TissaBaby
Mini pupica, 2770 g in 50 cm. Ima doma ze eno puncko. Se je pa ona samo 6 kg zredila, jo je otrok toliko zrl, ker jedla je baje ful. 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
21.12.2018 11:35:39   
Mišmašek
Oooo, kako mali zlati drobižek. Samo da je punca zdrava! 😊Ko glih debatirate o porodu. Jaz bi se odločala o epiduralni pomoje da takrat ko bi bila na mizi. Prej bi sigurno trdila da jaz pa tega ne bi, dokler ne bi postalo hudo. Sej veste tisto, da zarečenega kruha se največ poje. 😉 Če bi mi bilo vsaj dano poskusiti naravni porod in vsaj en popadek bi že bila srečna. Pa mi ne bo. Tudi tokrat bo napovedan carski. Kaj čmo, važno da prdide detece na svet brez zapletov! 😊

Neposredna povezava do sporočila: 1206
21.12.2018 14:57:39   
TissaBaby
Zakaj pa imas vedno carski? 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
21.12.2018 17:57:04   
Zogica_marogica
A kar vedno CR uhhh. No, sej kot si rekla, najpomembnejse da je potem z otrockom vse ok! 
Tale akcija zdaj v babycentru se res splaca, je tudi na avtosedezke, tako da smo danes v btcju se lupinico vzeli. Sicer glede na grozno guzvo na obvoznici to ni bila glih najbolj pametna ideja, ampak ok 😁 Zraven dobis se knjigico kuponckov za januar, 20 proc na vse vozicke, na pohistvo, posteljice, jogije... 

Neposredna povezava do sporočila: 1208
21.12.2018 19:10:06   
TissaBaby
Midva bova lupinico pa rabljeno. To se tako malo casa uporablja, da se mi zdi skoda toliko denarja dajat, pa prakticno nove prodajajo za ful nizjo ceno. 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
21.12.2018 21:00:20   
Mišmašek
Pri meni je stvar taka, da imam vse dvojno. To pomeni dve popolnoma ločeni in normalno veliki maternici, ki imata vsaka po en jajčnik, dva maternična vratova in dve nožnici, pa eno ledvico. Obe maternici sta delujoči. Je pa ena nožnica ful ozka, in zraščena spodaj, tako da sem za videti kot ve z eno nožnico. So mi naredili samo prehod ko sem bila še otrok, da se je lahko kri od menstruacije izločala. Problem za rodit je ta, da je vse preozko in preveč na kupu in bi ob popadkih vse sililo dol druga maternica in glavica od otroka. Bi se lahko zakompliciralo, zato niti nočejo poskušati. ☺️

Neposredna povezava do sporočila: 1210
21.12.2018 21:58:04   
Zogica_marogica
Kajjj 😮😮😮 sem ze slisala, da je mozna pregrada vse do maternicnega vratu, ampak takole pa se ne, noro! Ampak za zanosit ni tezav ali tudi lahko? 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
21.12.2018 22:23:20   
TissaBaby
Mismasek, ti si pa res posebno bitje! Sem pa ful vesela zate, da imas lahko otrocke in si zdrava! Carski gor al dol! Pa svaka cas_t za pogum! 😊

Neposredna povezava do sporočila: 1212
21.12.2018 22:25:23   
Mišmašek
Jap, tudi take smo, hahaha. 😆 Ne, za zanosit pa popolnoma nič težav, hvala bogu! 😊 

Neposredna povezava do sporočila: 1213
21.12.2018 22:31:38   
Mišmašek
Tissababy hvala! 🤗 Veš da nikoli nisem niti pomislila, da ne bi mogla imeti otrok. Sem kar zaupala v to, da bo vse ok. In je! Točno tako, tudi če je cr, samo da je! ☺️

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
22.12.2018 10:56:38   
Jetkarmak00
Mišmašek kako so ti pa to ugotovili sploh? Znaki da so preverili to in prišli do zaključka? Ti bi lahko potem imela dvojčke, vsakega v eni maternici :P hehehe, hecam se ;)) Ja seveda, saj zanositev na to ne bi smela vplivati. Glede na to, da imaš jajčnika, so tudi jajčeca kar je pa bistvo, pomoje (: Kdaj ti pa naredijo carski rez? Imaš to kakšen datum? 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
22.12.2018 11:54:20   
Mišmašek
To so ugotovili ko sem menstruacijo dobila in se je kri v eni maternici nabirala in so mogli operirat. Drugače pa za prvega so čakali samo 37 teden da je spadal med donošenčke, ker ni več rasel. Sedaj pa bo isto, oziroma če bo vse brez problema bo v 38 tednu. Tako mi je nekako omenil ginekolog. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
23.12.2018 12:06:29   
Jetkarmak00
A katera čuti že močnejše brce in jih našteje v ležanju "neskončno" pač skoz da bi plod brcal?Jaz v zadnjih dneh opažam da se to dogaja kar v intervalu ko ni več brca oziroma en dotik ampak kar po 4 zaporedni premiki.. Poleg tega se pa včasih kar "ustrašim" ko me kar zaboli.. Mislim ni mi prijetno več tko, kot mi je bilo recimo pred nekaj tedni.. Ima katera izkušnje s tem (tiste sploh ki ste že bile noseče?) je to normalno oziroma kaj lahko še pričakujem? Hehehe. 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
23.12.2018 12:47:52   
jabuk

Je normalno, brez skrbi. Otrok bo imel vedno manj prostora in bo tudi kam brcnil, kar zaboli.
Danes sem vstopila v 3.trimesečje.
IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

A katera čuti že močnejše brce in jih našteje v ležanju "neskončno" pač skoz da bi plod brcal?Jaz v zadnjih dneh opažam da se to dogaja kar v intervalu ko ni več brca oziroma en dotik ampak kar po 4 zaporedni premiki.. Poleg tega se pa včasih kar "ustrašim" ko me kar zaboli.. Mislim ni mi prijetno več tko, kot mi je bilo recimo pred nekaj tedni.. Ima katera izkušnje s tem (tiste sploh ki ste že bile noseče?) je to normalno oziroma kaj lahko še pričakujem? Hehehe. 

Neposredna povezava do sporočila: 1218
23.12.2018 12:58:54   
Sončica3
Jetkarmak00: jaz sem sicer malce za vami (21.teden) pa je pri meni sedaj v zadnjem tednu postala zelo živahna. Med morfologijo me je G vprašala, a čutite kaj premikanje. Pa sem ji rekla, da trenutno nimam tolko filinga ko mi je istočasno še z uno sondo po trebuhu potovala. Par dni pa zelo redno. Če sem 2 tedna nazaj bila še skeptična če je to to, je pa zdej kr iz nič tako očitno čez ves dan, tudi ko sedim in ne samo ležim. Pa tudi moj z roko čuti, bolj konkretno z očmi pa po pravici niti ne gledam tolko. Bolj očitno bo postalo čez kak teden. Pri meni spet ni toliko "moteče" še al boleče, ker je še mal majhna.V katerem tednu si? Pa te fajn zaboli? Me prav zanima kolko močno to postane :) 

Drugače pa me zanima kako dolgo je trajala vaša morfologija? Pri meni je blo fertik v roku 15min, pa sem mislila, da si bo vzela več časa. Ne rečem, povedala nama je vse informacije, pa vseeno sem mislila, da bova več časa not. Edino za težo me je že doma zelo zanimalo, pa pol itak ko sem bila tam sem pozabla vprašat. A mislite, da bi mi na naslednjem navadnem pregledu G to povedala, če jo vprašam al ne delajo tega na navadnem pregledu? 
Lep pozdrav, pa lepe praznike vsem :)))) 

Neposredna povezava do sporočila: 1219
23.12.2018 13:11:00   
Jetkarmak00
Jabuk... Ali se brce še kaj ojačajo proti koncu nosečnosti ali je to to kar zdaj čutimo?No jaz sem trenutno v 27 tednu. Pa prej nisem opazila teh močnejših brc. Recimo zvečer ko ležim pred spanjem ali pa pred TV. Sem se recimo prav ustrašila in trznila s telesom, ko me je tako zabolelo. Občutek je bil tak, kot da bi imel milimeter pod telesom nogo oziroma s čimer pač brca. Tako tko živo nekako.. Nevem.. Sploh ne znam opisat.
Sončica.. Jaz sem imela tudi morfologijo še krajšo kot ti. :D pušenjak je moj G, in on je zelo hiter.. Haha :) ma ni kaj zgovoren, nakonc pa reče vredu je, pregled pa opravi tako hitro, da nevem če sem bila tam deset_ minut.. Ma kaki deset_.. 5 minut :D Jaz sem prve brce začutila pred 20 tedni. Nekaj dni.. Kakšen teden so bile zeko šibke, manj pogoste.. Potem po 20 tednu nekje pa so postale zelo pogoste.. No potem se je nekaj unirilo okrig 23 tedna (pomoje je bilo to to ko se poveča količina plodovnice) takrat brc nisem ravno čutila kak teden ampk sem čutila samo neko dogajanje notri. Mogoče kako brco na dan.. No zdaj nekje po 26 tednu se mi pa zdi da prvič zaznavam te konkretne brce, ki so me parkrat že kar ustrašile.. 3x močnejše kot so bile recimo okoli 20 tedna.. 
Me pa nonstop na wc, če ne grem me boli spodaj, potem opažam težje dihanje na čase.. Skoz je nekaj :) hehe

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
23.12.2018 13:59:54   
Zogica_marogica
Jaz sem ta vikend vstopila v 24t in brce so ze vsaj en mesec take, da jih je tudi 10 ali 20 zapored v pol ure, dobesedno bum bum bum bum, ko je obrnjen navznoter me brca v crevesje, ko pa se obrne navzven, pa se jih res ornk cuti in tudi zelo vidi. Tako da po mojem ni nic narobe, pac morda ti tako brca, morda bolj cutus, bu... Pri meni se cuti prav nogico, spicas_to ostro petkico, kako se izstreli 😁 vcasih se nekako zdrzne oziroma zatrese - na internetu pise, da je to verjetno takrat, ko se zbudi, ampak seveda ne mores vedet za ziher. Ampak drugace pa je kar miren, nima vsak dan take akcije. Veckrat na dan pa cutim premike, kobacanje, preobracanje... "Motece" je morda edino, ko se odloci, da bo brcal v moj napol poln mehur. Trebuh se mi vcasih kar poveca, ko je z ritkico obrnjen naprej, in prav otipa se ga, vcasih pa cisto zmanjsa, ko da ritkico notri in nogice ven. Verjetno vsaka drugace cuti tudi glede na konstitucijo, koliko je plodovnice, kje je posteljica... 

Neposredna povezava do sporočila: 1221
23.12.2018 14:41:54   
TissaBaby
Mi pa danes plavamo. Je pa cisto miren. Vceraj vstopila v 22.teden. Moj se po malem oglasa cez dan, najbolj dejaven je pa zvecer. Brce me sploh ne motijo, mama je rekla, da njo nikoli niso bolele, ceprav sem bila jaz kar zivahna. Verjetno odvisno od zenske.

Neposredna povezava do sporočila: 1222
23.12.2018 22:26:22   
jabuk
Jetkarmak00 vsaka ženska drugače čuti, nekatere celo nosečnost sploh ne čutijo nekih brc, nekatere pa od 18t že ful. Zelo je pomembno tudi kako nosiš, kam otrok brca. Meni se zdi, da me je prvi otrok bolj v trebuh brcal, se je tudi navzven bolj videla, zdaj.pa bolj navznot.

Neposredna povezava do sporočila: 1223
24.12.2018 9:05:31   
Jetkarmak00
Jabuk, verjamem ja.. Meni je tako hecno, ker sem na začetku "verjela" da bom gibe slabo čutila ker je posteljica pri meni čisto spredaj. Pa sem prebirala forume da oh in sploh ne čutiš dobro brcik.. Ampak vidim da to nič ne šteje. Hehe.Kako se prepozna znake poroda? Kdaj it sploh v P? Če se pojavi kri, rjav izcedek, to razumem.. Ampak kaj pa krči alpa tiščanje navzdol alpa kako sploh vedet?? 😂😂😂😂

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
24.12.2018 11:47:35   
KmAlU MaMiCa
Za brce sem ze pisala da znajo biti vcasih res zelo neprijetne in bolece, je pa res odvisno kako nosite otrocka. Glede poroda gre ponavadi pri tistih ki boste prvic rodile vse bolj pocasi. Itak so tu izjeme ampak ponavadi ni v dveh urah konec. Ko se zacnejo popadki in ce so pravi se morajo stopnjevat v istih casovnih intervalih. Torej vsakih10 min eden...nato na vsakih osem...ko so popadki na 5 minut narazen greste v porodnisnico...treba seveda upostevat tud voznjo da ne cakate da so na 5 minut pol se pa se eno uro vozite do porodnisnice. V porodnisnico je treba tud ce ti odtece voda...pa tud ce ni nobenih popadkov. Pa ob kakrsnihkoli cudnih stvareh...krvavitev, ce se vam odlusci cep...Mislim da sedaj po 30. tednu zacnejo ginekologi dajat napotnice za porodnisnico da jih imamo ce karkoli pride prej. Vcasih so dajali tudi za resilca sam mislim da zdaj ne vec. Pa pripada nam tudi obisk patronazne ki jo lahk vprasate vse kar vas zanima...mislim da tud po 30. tednu. 

Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?