Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Hej hej.Mamice (bodoče :)), koliko se kaj gibate v teh mrzlih dneh? Meni kar zmanjka časa in predvsem volje..za vikend še kakšen daljši sprehod, čez teden pa mi nič ne uspe. Delate kakšne posebne vaje?
Nope. Gibanje od doma do busa, od busa do službe, od službe do busa, od busa do vrtca, vrtca do doma (včasih sva kj več zunaj) :)
Jabuk, pa Kiara, s katerega dela Lj ste? Da vidim, če bo lahko kakšno vozičkanje padlo .
Moj mulček pa se je začel zelo intenzivno premikat, zdaj dva dni opazovala premikanje trebuha zvečer. Ful lepoooo! Sem pa mojemu to pokazala in je bil navdušen, mu pa potem seksat ni pasalo, ker je imel čuden občutek. Upam, da ne bo zdaj to stop za najine posteljne radosti .
Se mi je pa kar naenkrat res trebuh povečal in tudi kile kar gor letijo, ojeeej. Tam do 15 kg plusa bo še ok, kaj več pa ne bi, hvala. Saj potem si rečem... ma vse, megar 20, samo da bo bitje zdravo.
Danes greva malo vozičke gledat, upam, da kar kaj vzameva. So pa mame že šle v akcijo, obe že nabavili modre stvari.
Jaz delam še danes in jutri, ma mislim, da se ne bom pretegnila. Samo zdaj res v vsakem razredu povem, da sem noseča in jih zapuščam čez 3 mesece, ma mi je kar muka, ker ne maram govorit osebnih stvari. Samo je prav, ker trebuh so itak že vsi opazili in jim ni nič novega .
Pozdravljene:) Da se še jaz javim. Se že dolgo nisem :/ Morfologija je že za mano. Vse v mejah normale. Deček raste in se normalno razvija. Edino mamica je bila kregana, ker sem se zredila za 3kg od začetka nosečnosti😀 Sam se ne sekiram. Važno, da smo zdravi. Po novem letu me čaka oggt test ter testiranje za toksoplazmo. Včeraj sva kupila rabljen Jane voziček. Me je že malo skrbelo, ker kar sem čekirala, je kar hitro šlo. Sva pa zato pohitela in ga kupila že malce prej kot sva imela v mislih. Sem vesela za vse dobre rezultate, ki ste jih imele na morfologiji. Tudi jaz že kar orng čutim gibe. Najbolj se mi zdi, da brca ko vozim v avtu in si nabijam glasbo😈
Glede sportanja... jaz sem se odlocila, da bom sla cimveckrat domov iz sluzbe pes, to je ene 40 min. 2x sem ze sla. Pa 1x na teden sem na tecaj plesa hodila, samo mi je malo nerodno ze zaradi trebuha. Drugo nic ne hodim, samo se mi ne da pop spet na bus in se furat nekam na telovadbo za nosecnice. Zdaj med prazniki se gremo pa 2x kopat. To je to. Kaj pa Keglove vaje? A to naj bi se redno ze zdaj izvajalo? Vozicki... moji ogledani tudi kar izginjajo in je bil plan po novem letu, zdaj pa greva ze danes cekirat.
Ejla, jaz se pa ne gibam niti manj, niti več ko pred nosečnostjo. Mislim da kar isto. Se pa počutim zaenkrat tako dobro, da na momente prav pozabim da sem noseča. 🤣 Trebušček ni nekej dosti velik, ko mam bundo gor ga sploh ni opazit. Glede na to da mi je v štartu bilo hitro videti trebušček/napihnjenost je sedaj za 5 mesec res majhen. No saj zato tudi nisem nerodna in se super počutim. 😋
Tudi sama se nič kej ne gibam. Opwžam, da če se preveč me začne tiščat :) itak sem pa doma, tako da sploh v teh mrzlih dneh nimam želje ven hodit, da se še kej ne prehladim. Bratec je v vrtcu staknil virozo.. Očitno nekwj tudi razsaja, tako da se kar samo doma držim. Tudi do tamalga ne grem nič :DVozk sva midva včer kupila, v babycentru.. So na zalogi.. Je pa vozek riko nano eco vse skupaj manj kot 500€, Včerej sm mela pregled v 26t. Dal mi tablete za železo in naslednji teden imam kontrolo rasti. Zredila sem se pa od začetka nosečnosti do zdaj ta 9 kg. Mi pa nihče ni nič še rekel, da je preveč ali premalo. Apetita ravno nimam. Hlače spravim nase, tako da predvidevam da se redim samo v trebuh =)
Jaz tudi v bundi zgledam cist nenoseca. Mi je vceraj kolegica rekla, ce sem shujsala. Ja, seveda! Mam 6-7 kg plusa. Nimam pa ful velikega trebuha. Odvisno kaj oblecem. V oprijetem kar zgleda, v neoprijetih majicah sem pa se uno "mal zrejena" 😁. Sem pa v skor 22.tednu. Imam se ful lufta. Sodelavka je ravno v porodnisnici in dobila tabletko za sprozitev.
Jaz tudi v bundi zgledam cist nenoseca. Mi je vceraj kolegica rekla, ce sem shujsala. Ja, seveda! Mam 6-7 kg plusa. Nimam pa ful velikega trebuha. Odvisno kaj oblecem. V oprijetem kar zgleda, v neoprijetih majicah sem pa se uno "mal zrejena" 😁. Sem pa v skor 22.tednu. Imam se ful lufta. Sodelavka je ravno v porodnisnici in dobila tabletko za sprozitev.
Jaz Vic. Bo treba do centra z vozickom. Evo ravno iz Baby centra. Sva rezervirala vozicek in ga gre mama kupit, ker nama bo to dala za darilo. Juhuuuu.
Ja. Vzela Baby Design Dotty 2v1. Bil znizan na 425. Vse sprobala, deluje fajn, tudi prodajalka pohvalila. Da jih ogromno prodajo, ker so kvalitetni in ugodni. Sestrsko podjetje je pa Espiro. Zelo podobni. Imajo pa tudi v Baby centru znizane.
Sem tudi jaz slisala pohvale za babydesgin! Moja mama je sla tudi danes v nabavo, dete je dobilo posteljninico in kouetrcek, pac vse potrebno za v posteljico. Jaz se gibam manj kot pred nosecnostjo, ampak poskusam to povecat. Problem je bila tista angina pa viroza.. V nasem ZD imajo dvomesecno zastojn telovadbo za nosecnice s fizioterapevtko, to grem februarja. Ampak ni ga cez svez zrak 😊Jaz sem zdaj v 23t, zredila sem se nekje 2.5 do 3kg, nihce ni kej rekel da je narobe bu... Obremenitveni test za sladkor je sel dobro skozi, tista voda je resss sladka, tako da zadnji deci gre kar tezko dol, ampak ni hudega, samo zaposlit se moras nekako za tisti cas. Jaz sem za jemanje krvi prosila, da mi jemljejo z metuljckom, ker vzamejo 3x v manj kot 3 urah. Enostavneje je, ce dajo kar kanal v zilo, ampak v ZD jih nimajo.
Tissa.. Ful je fajn. Kaj pa lupinica? Bo tudi v tem stilu? Sta jo doplačala? A ga imajo na zalogi ali morata čakat? Najin je na zalogi. :) Zogica.. Jooj js sm prou vesela da sm prespricala ta test glukoze hehhehe.. Ocitno moj ginekolog tega ne izvaja.. Naslednji pregled imam sele sredi januarja, tako da takrat bom 30t to pa ne verjamem da me bodo takrat dali na ta test. Se mi zdi že malce pozno. No saj nimam nic proti. Nic vam nisem fouš za to sladkasto vodo hehehhehe :PP Kaksne si imela rezultate testa? Seveda da ni to nic takega.. Jaz sem se do zdaj zredila 9kg pa jutri vstopam v 27teden :) pa mi ni nihce nic rekel.. Ce pri 9 kg nihce nic ne rece potem tut pri tistih ubogih 3 kg ne morjo ravno tezit hehhee :D po porodu gre vse dol punce.. Sigurno vec kot 10kg.
Lupinico bova pa rabljeno od Maxi Cosi, vsi pravijo, da je bolj varno, ne vem. Je bil pa na zalogi in ga imajo moji že doma, juhuuuu :). Kakšnega Rico si ti vzela? Prilepi kakšno slikico. Joj Jetkar... ti boš že kar v 30. teden šla januarja, nas čisto prehitevaš :). 9 kg je čisto ok za tako dobo.
Pri nas tašča kupla dekico in cel kompletek oblačil, mama pa 5 bodijev v Lidlu, ful luškani. Jaz imam en kompletek in zdaj voziček. Drugega še nič nimava.
Mene pa porod mede... ene koelgice ful pravijo, da je fajn naravno, ene pa da je čist brez veze trpet, če imaš možnost epiduralne. Samo če greš prvič, potem itak ne veš, kakšna stopnja bolečine je to in kako bi jo prenesla. Potem tiste, ki hodijo v Jesenice ful hvalijo, kako tam vse naravno, pa da ne dajejo umetnih popadkov kar tako, v Lj pa baje hitro. Eh, sej ne vem, se morm še mal izobrazit.
Mi je pa tako faaajn, ker zdej pa res brcaaa lepo ta moj fantič . Samo o njem razmišljam, služba mi je zadnja stvar, a imam še kar nekaj dela preden bom odpeketala .
Tissa, posteljice se nimava. Meni so cene absurdne tako za rabljene kot za nove. Mislim, sej je samo kup lesa, par desk in palic zbitih skupaj? Sva mislila kupit eno na bolhi, ampak za ta denar, kot jih prodajajo, dobimo novo v pikapolonici (70eur z nosecniskim popustom). Ce ne dobiva od kaksnega znanca, bova pocakala na kaksno akcijo na posteljice ali odprodajo in kupla tako. Jogi sva tudi en v pikapolonici gledala. Tudi nas fantek je te dni res aktiven 😊 v sluzbi smo imeli novoletno pogostitev za zaposlene in je ves cas aktivno "sodeloval" hahaha 😎
Na bolhi se splača kupit stvari, ki so v redni.prodaji dost dražje. Midva sva na bolhi kupila posteljo in previjalna od LipPoljčane, masiven in stabilen les drži 100 let. Edino jogi sva dala nov. Kvaliteta postelje v babycentru in pikapokolici se skrije proti taki postelji. Glede poroda sem tudi jaz zmedena, ker prvič sem rodila s CR. Ene pravijo, da bi brez epiduralne prej rodile, ker potem niso več vedele kdaj je treba pritisnit, pa morajo potem otroke z vakuumom vleče, kar pa ni lih ok za otroka. Ene pa da je bilo super.
Jaz zelim naravno, odvisno od vsake zenske... Meni se to ne zdi "brezvezno matranje ce se da brez" in kot je rekla jabuk, te protibolecinske metode niso brez stranskih ucinkov oziroma nekih moznosti posledic, tako epiduralna kot ultiva. Ampak zdej mi je enostavno govorit, ker se nisem sla skozi porod in sem lahko pametna 😁 morda po porodu spremenim misljenje 😁
Evo, sodelavka rodila puncko. Je pa trajalo ful, tudi ce je v drugo rodila. Vecina kolegic ima plan A naravno in plan B z epiduralno in vecina pristane na planu B. Se je pa baje treba odlocit, ko popadki se niso najhujsi, ker potem ne dajo (ne prime?) vec. No, jaz moram se malo prebrati na to temo, ceprav verjamem, da je v praksi potem pri vsaki drugace.