Sofie -> RE: APRILČICE 2019 (5.12.2018 10:21:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zogica_marogica Mislim, da so to neke stare info, moja mama tudi vedno to pravi, da pri epiduralni samo lezis in strmis v luft, pa ni imela se nikoli epiduralne. Sej imas tudi razlicno mocne, npr una za carski je malo drugacna od une za vaginalni porod. Sploh pa pri vsaki lokalni anasteziji vse cutis, tudi pri operaciji v lokalni anasteziji cutis, da zarezejo vate itd, samo ne boli oziroma tak funny obcutek je. Jaz tudi zelim naravno, ne prenasam dobro protibolecinskih v obliki narkotikov, zato bi ostala edino epiduralna, ce bi ze. Ampak res res zelim brez, baje da motivacija ful doprinese :P sem pa definitivno za klistir, ki ni noben bav bav, meni so ga ze veckrat delali plus bolj higienicno se mi zdi v porodni sobi, posebej v primeru raztrganin, in isto za britje (oziroma to ze doma uredis pa je). Pri carskem rezu ti dajo spinalno in potem ne čutiš nič. Medtem, ko pri vaginalnem porodu ti dajo epiduralno in čutiš tudi bolečino. Samo na točki od 1-10 sem jo jaz čutila nekje za 5. V Lj. imaš črpalko in si doziraš sam. Ko so mi naredili urgentni CR pa seveda nisem čutila nič. Kar se tiče Ultive je pri enih ok, pri drugih ne. Meni je bilo že po maski slabo, tako da je ultiva odpadla. Moja cimra je npr. imela ultivo in vmes 3x bruhala.
|
|
|
|