Žabica.m
|
Mi se gremo kopat med 18:30 in 19 uro, potem jo še nahranim, če zaspi na zizi jo prestavim v posteljko, če ne isto v posteljko potem še malo galami, jo še malo podojim, da zaspi. Zaspi nekje ob 20 uri. Zbudi se pa že ob pol 6h. Včeraj je bila živa katastrofa: odložim ob 20h, čez deset minut jok, vzamem ven podojim, zaspi, se zbudi ob 21h, potem pa vsako uro. Enkrat v tej noči da je spala dve uri v kosu. Pa ne zbudi se do konca enostavno začne tečkat, jokcat v spanju, če jo ne vzamem gor pa na zizo začne jokat. Pa ne poje dosti, toliko da se umiri in je ok. Tudi če je pri meni v postelji je ista štorija. Da bi premaknila posteljko ne gre, ni placa. Upam da bo po luni boljše. Podnevi noče dosti jesti mogoče notri dela ponoči. Enostavno podnevi več sploh ne vem kdaj naj jo dojim, ker bi jedla pa ne bi jedla. Čez dan je dobrovoljček, razen če je zaspana. Zdaj je ugotovila, da igračke ropotajo če udarja po tleh z njimi, tako da se s tem zabava. Nakazuje obrat na hrbet samo ji še ne rata, rine se nazaj, naprej še ne gre. Isto na bok gre se malo poigra potem pa nazaj na trebušček ali na hrbet. Jaz se trudim sprijazniti z nočno situacijo spim ko spi ona ne gledam preveč na uro. Je pač tako kot je. Upam, da bo čez čas minilo in bomo boljše spali. Sem pa precej člankov na to temo prebrala ni nujno, da se budijo zaradi lakote. Lahko iščejo bližino, lahko preverjajo če je vse tako kot je bilo preden so zaspali, ne vejo nazaj globoko zaspati in rabijo pomoč, baje tudi če se kakšen razvojni premik nakazuje jih lahko to matra že nekaj tednov prej in ne morejo lepo spati. Saj bi rekla, da imam na sumu kakšen zobek ampak sva oba s partnerjem dobila zobke komaj okrog prvega leta in baje je rast zobkov dedno pogojena, tako da ne vem če so glih zobki. Bomo že nekako, samo naj so zdravi ti naši otročki.
|