Lustra
|
Pozdravljene! Pripenjam še dva dobra članka na temo dojenja in (ne)potrebnosti dodajanja, potem pa neham :) Upam, da ne težim s tem, moj cilj je samo informiranje, da vam čim večim, ki seveda imate to željo, dojenje v celoti steče :) https://www.iskreni.net/druzina/nic-si-ne-morem-nacrpati http://podsrcem.si/2017/05/tehtanje-pred-po-podoju-bi-morali-prepovedati/ Videla sem, da je ena tudi napisala, da tudi sestra in mam nista mogli dojiti. To skoraj zagotovo ne pomeni nič zate, zelo verjetno sta tudi oni dobivali napačne nasvete (dojiti po vnaprej doloćenem urniku recimo) in je zato mleka dejansko tudi bilo premalo (premalo povpraševanja --> premajhna ponudba). Žensk, ki zaradi fizioloških vzrokov ne morejo polno dojiti, naj bi bilo okoli 5 %. Vas pa nikakor ne zbadam ali obsojam, če je slučajno tako izgledalo. Začetki so zagotovo zelo težki. Jaz sem imela srečo, da sem se lahko prvih nekaj tednov osredotočila samo na dojenje, saj je mož super skrbel za naju in za gospodinjstvo. Tako bi moralo biti za vsako žensko po porodu, ampak se zavedam, da vsem ni to dano. Tudi sama sem se srečala z groznimi ranami, čeprav se mi je zdelo, da delam vse prav. Dejansko je potem svetovalka za dojenje v minuti ugotovila, da gre za priraščeno zgornjo ustnico in da so rane posledica tega. Zato bom tudi vsem prijateljicam v primeru podobnih težav vedno svetovala obisk svetovalke za dojenje. Njen obisk ne stane skoraj nič, če primerjamo s poznejšimi izdatki za adaptirano mleko. Cvetnilist, občudujem te, da si kljub vsem ranam vztrajala tako dolgo (vem, kakšne bolečine so to) in tudi, ker si rekla, da si cele dneve sama doma. Ne predstavljam si, kako bi to šlo meni. Ni se ti treba obremenjevati, očitno je, da si se zelo potrudila in to je važno! Priporočam pa za naslednjič (:)) vsekakor obisk svetovalke za dojenje oziroma že prej kakšno knjigo, ki sem jo omenila v prejšnjem postu :) Jetkarmak00, čisto dobronamerno vprašanje. Kaj pa je razlog za uvajanje goste hrane tako hitro? Vidim, da si napisala da se tudi pediatrinja strinja, ampak povsod sem zasledila, da naj bi se to začelo po 6 mesecih izključne mlečne prehrane oziroma nekje omenjajo med 4 in 6 meseci. Tvoj je sploh nedonošenček in bi bil zdaj star komaj dva meseca in še nekaj, če sem si prav zapomnila. Zato me zanima, ali gre pri vama za kakšen poseben primer. Lep pozdrav vsem!
|