Dorotheia
|
Živjo punce! annnaa, naša je hitro osvojila kosilo kot obrok GH. Mislim, da je nekje po enem slabem tednu že normalno pojedla cel obrok in se potem ni hotela več dojiti. Nekako je šlo tako pri vseh obrokih, zdaj se edino s sadno malico malo "hecava", ker ji sadje očitno ni tako všeč kot zelenjava in mesek, pa bomo že. Različni so, silit jih nič ni dobro. Jaz povsod opazujem njo in se prilagajam njenim potrebam, ker vidim, da je bil sin ful drugačen. On je količinsko več pojedel. Tudi drugačen jedec je bil. Njemu si komaj folgal dajati, sem morala biti res hitra, ona pa kar sanja vmes in malo gleda okoli, čeprav tudi ona rada je. Hitreje je tudi sita. No, saj tudi mer nima takih kot jih je imel sin. Vaši dojenčki so res kar veliki ja. Imate lepe mere. Naša je menda dokaj povprečna, je rekla pediatrinja zadnjič. Dobre 7kg pri pol leta. Mimogrede, ima katera kak dober "recept" za sadno malico? Da ni samo sadje - katera žita dajete zraven? Meni pa se zdi, da bo počasi menstruacijia. Jo še nisem sicer dobila. Jo katera že ima? Ne vem, zadnje dni imam tak rahlo rumenkast izcedek, včeraj zvečer je bilo kot že malo rdečkasto. Tko ful čudno. Se pozna pomoje, da se dosti manj dojiva. Midve se dojiva samo še 3x ali max4x dnevno. Pa še to dopoldan po malici noče več kaj dosti. Tko da se dojiva zjutraj, popoldan in zvečer pred spanjem. Aja še ena zadeva - zdaj, ko ti dojenčki naši postajajo mobilni - vaši tudi kaj več bruhajo, ko so na trebuščku? Jaz moram našo zdaj nonstop preoblačit, ker takoj vrže kaj ven - vem da je bilo pri sinu podobno tam okoli pol leta...ker kao pritiskajo s trebuščkom na tla (naša je res dosti ne trebuhu). Saj ni nič takega, samo moteče zame, ker jo moram stalno preoblačit. Nimam pa občutka, da bi njo to kaj motilo ali bolelo. Vsaj tako izpade. Naši pregladi se počasi poslavljajo. Sin je šel danes spet v vrtec, je komaj čakal. Jaz sem tudi počasi ok, sem bila za vikend čisto podrta. Zdaj se je še moj nekaj nalezel, včeraj je že nekaj smrkal. Edino tamala se zaenkrat drži (TRKAM!). Jaa, naša dva otročka pa kar spita v eni sobi. Sin je res priden, nič ni glasen, tako da lepo skupaj zaspita. Tamala je itak že cel mesec spala pri nama, brez da bi se vmes dojila ali sicer zbujala, tako da sem bila čisto sproščena glede tega. In dejansko zdaj že slab teden spita skupaj v sobi. Meni se zdi, da tamala še bolje spi, ker sva jo prej midva zbujala, ko sva šla spat ali zjutraj moj vstal za službo. Tako, da sem vesela. Super sta. Moji kg - mislim da je tam tam kot pred nosečnostjo. Ali kak kg manj. Samo izgled pa ni isti. Trebuha imam še malo, tam kar ne gre proč. Tako, da bo treba začet malo migat. Po prvem porodu sem bila takle čas že tipi top. Ampak dobro, se glih ne obremenjujem, bo zdaj čas za naše miganje prišel, pa bomo šli v akcijo ane. Zdaj pa šibam kuhat kosilo in malo pospravit, dojenčica mi ravno spi. Uživajte!
< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 12.3.2018 11:05:57 >
|