Sofie -> RE: Septemberke 2017 (10.2.2018 23:36:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dorotheia Živjo punce! Danes bom na hitro, šibam pod tuš, da se potem z dragijem stisneva malo pred tv-jem...smo bili leteči, itak delamo vedno vse zadnji trenutek..seveda danes šli na lov za pustnim kostumom za sinka, si je zaželel letos biti gasilec in seveda hočejo letos biti vsi gasilci, smo morali po oblekico leteti v LJ. Norišnica. [sm=jezicek.gif] Ja, Kinder123, za večerjo nimam idej, zdaj dokler naj še ne bi jedla glutena - še ca. 2 tedna, pa bom tudi gluten lahko pričela uvajat. Sem ji zadnjič proseno kašo na riževem mleku naredila, pa mislim, da ji je bil okus ful dober samo težko je šlo po grlu, ta prosena kaša tudi ni ravno za začetnike. [sm=smiley13.gif] Kakšno žito je pa amarant, je že katera delala? Po teksturi me zanima, je kaj bolj "drobno" kot prosena kaša? Kosilo pa rada je, zelenjava, krompir, mesek...zmaga. Čeprav moram reči, da količinsko ni tak jedec oz. ne rabi tolko, sin je ful več pojedel...je tudi res, da je imel vsaj 1 kg več kot ona tak čas. Ona ima zdaj okoli 7kg najbrž. Našo dlesni ful ful srbijo. Zdaj je začela isto delat kot sin, si naredi pest z obema rokicama in se tepka po ustih. Kako je smešna. Pa opazila sva, da če je preveč dogajanja okoli nje, jo je kar malo strah. Se vidi, da nismo bili do sedaj veliko okoli. Danes smo bili v eni gostilni, ful šundra, folka, muske in je bila kar nekaj prestrašena...ful se je bala ventilatorjev na stropu. Bogica mamina. Ona je res tak miren otroček. Aja, avtosedež - joj, lupinica naša je ful mala. Ona je pa ful dolga in se ji nogice že zaletavajo v sedež. Vsak dan bolj je natlačena in vidno je, da ji je že premalo vse skupaj. Avtosedež bo imela od bratca, Romerjev, ki se mu lahko spremeni naklon. Nisem se pa nikoli fejst poglabljala, vem da je danes na trgu ful izbire. Meni je ta Romerjev super. Pomoje bo šla v roku enega meseca v ta avtosedež...vem, da ni optimalno, ker še ne sedi (in najbrž takrat še ne bo sedela), samo kaj pa naj. Itak pa zdaj pozimi gremo malokrat kam z avtom. Nismo glih za zimske izlete, razen če so ti v bližini doma, kar pa itak gremo peš. Aja, jaz sem jo pa dala v športni del vozička. Itak imam zimsko vrečo čisto do gor + športni del se čisto poleže, tko da je super. Samo prav čudno mi je bilo zadnjič jo tko peljat. Raste moja punca. Danes za foro probam lidlove bodije št. 74/80, ki so kao od 6mesecev do enega leta..pa ponavadi malo večja oblačila kot sicer...sem si rekla, da ji bo itak ful prevelko vse skupaj...in neee. nič fejst prevelko..mogoče malo na lomot v ramenih, po dolžini pa skoraj ok že. AAA. Kako??! Mi ni bilo nič jasno. Rastejo ti naši škrati. No, le nisem bila tako kratka. Nikoli mi ne uspe. Zdaj pa res šibam. Uživajte punce! Lupinica je premajhna, ko gleda glava čez. Noge nimajo nič veze s tem. Sedaj so tudi nove oznake lupinic in se gleda.samo višina. Mi imamo Maxi Cosi Peable Plus in je do 75cm. Moja je pri skoraj 12m še vedno.v lupimici. Za kasneje bomo kupili 2way pearl, ki je od 75cm naprej. Moja je pa sedaj velika 71cm. Nikakor prehitevat z avtosedežem, tudi če ste redko v avtu. Drugače pa se otrok nikoli ne pripenja v bundah. Obvezno brez. Ker drugače se naredi tak zračni prostor med pasom in bundo, da naramnice ne zadržijo dovolj dobro otrok in lahko pride do hujših poškodb. Jaz jo dam vedno v jopici in pokrijemo z dekco.
|
|
|
|