Radenska_
|
Ja, če je omenjala decembrsko skupino, potem najbrž to pomeni, da boš decembra dobila KT in injekcije januarja. pred pripravo na postopek dajo za en mesec kontracepcijske tabletke. To zgolj zato, da **** število ženskam uskladijo ciklus na točno določen teden. po tednih formirajo tudi skupine. Pač, pri toliko pacientih je potreben nek sistem. Jaz sem bila na KT samo enkrat, potem več nikoli ker mi uničijo ciklus pa še ne prenašam jih dobro, zato sem se v nadaljnji postopek vključila spontano (brez kt, direktno v injekcije...Tudi to se da, a niso navdušeni). Po koncu jemanja kt boš prišla na UZ. mislim da v prvih dneh ciklusa če ne celo 2 ali 3 dan. Tam potem dobiš stimulacijo, ki so ti jo predpisali, greš domov in se pikaš po navodilih. Hodiš na UZ-je, mislim da je prvi potem nekje 10-11 dan, potem pa vsak dan ali vsak drugi dan do trenutka, ko so folikli tako veliki, da dobiš stop injekcijo. To je injekcija HCG hormona, ki je obvezna pred punkcijo na točno določeno uro - punkcija sledi čez natanko 36 ur. V tem času folikli in celice dozorijo. Punkcija poteka ali na živo ali v splošni narkozi. Na youtubu si poglej kako poteka IVF postopek. Pri punkciji ti skozi steno nožnice punktirajo ( z iglo) folikle v jajčnikih in iz njih posrkajo celice. Na isti dan (dan punkcije) partner odda seme in oboje potem dajo opodit v laboratorij. Če imaš manj kot 8 celic imaš transfer 3 dni po punkciji, če jih imaš več pa 5 dan po punkciji. Transfer je kot ginekološki pregled, nič posebnega, pač s katetrom ti spustijo zarodek v maternico. Jaz sem imela dolg postopek z injekcijami enkrat, pridelala sem 15 celic. Zame je bila bolniška nujna, ker nisem mogla nič. Tudi vse UZje imam bolniško, ker se vozim v Maribor dve uri. Pač v službi boš mogla povedat kaj se greš, če še nisi, mislim težko je skrivat, pa tud ne vem zakaj bi. Zadeva se odvija na dva dni skoro, lahko se kaj zakomplicira in si nepredvideno doma... Tako da jaz sem bla doma od punkcije do krvnega testa - 3 tedne. Imela sem tudi blažjo obliko hiperstimulacije in sem se lahko premikala samo s kavča na wc in nazaj, da bi normalno hodila nisem mogla....kaj šele da bi bila v službi. ene pa to pač prenesejo čist good, majo malo celic in so naslednji dan v službi. Jaz danes recimo sem, ker sem imela eno celico. Več kot jih imaš, slabše se načeloma počutiš po punkciji. evo to je tko, na hitro. Tule je pa YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=GeigYib39Rs