RE: Marcevke 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anonimen -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 14:56:22)

Sweety pie, čestitke!!![sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]Sem zelooo vesela zate.
Sem se še velikokrat spomnila nate.
Lepo nosečnost ti želim![sm=duda.gif][sm=nosecka.gif]

sweety pie -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 15:49:58)

IZVIRNO SPOROČILO: IridaM

Sweety pie, čestitke!!![sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]Sem zelooo vesela zate.
Sem se še velikokrat spomnila nate.
Lepo nosečnost ti želim![sm=duda.gif][sm=nosecka.gif]

DRAGA IRIDAM HVALA [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

KAKO SI TI MI POVEJ. BUŠI RASTE?

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 16:51:42)

Cestitamm [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Zdaj pa vrjamm da bo, ostani vesela in pozitivna [sm=smiley1.gif]

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 17:06:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Aljonka

Ojla punce kako ste kaj?
Mene je včeraj čez cel dan neko tiščanje napadalo, sploh ne znam opisat, upam da se samo maternica razteza, sem povečala dozo magnezija tako da je danes zaenkrat ok
Jaz še nič ne planiram in nič ne kupujem, imam voziček od lani, ki pa je na našo veliko žalost ostal prazen, zato pa bom letos bolj previdna in bom počakala še ena dva meseca
Ambigua sem vesela, da so tvoje skrbi izginile in da se je možek privadil, da boste še enkrat zibali. Si imela ravno nasprotne skrbi mojim, ti tretji otroka da ali ne, jaz pa kako do prvega [sm=smiley36.gif]
Uživajte v babjem poletju

Jaz imam ubistvu use od sina ampak me zadnje dni daje neka panika rabim to rabim uno [sm=zmeden.gif] da nerecem kolikokrat sem ze delala generalko [sm=smiley36.gif]

Jaz sem veliko bolje apetit je tu [sm=bravo.gif] razen kg so se zmeraj isti [sm=smiley36.gif] ma dobr mam neki zaloge pomoje ni panike :)
Ostale? Neznanka89 ti si pa potuhnila, kje se skrivas?

Se kateri mleko tece? Sm glih mislila zacet uporabljat caj za nastajanje mleka pa ocitno nebo treba [sm=bravo.gif]

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 17:46:11)

Sweety pie
iskrene čestitke[sm=smiley27.gif].

Sem še tukaj, ampak še vedno totalno nesposobna za karkoli. Slabosti so sicer skoraj ponehale, ampak kronična utrujenost, nihanje razpoloženja, obupni glavoboli so pa še vedno prisotni. Ne uživam še nekaj ekstra. Pa še enemu od bližnjih članov družine so diagnosticirali hudo bolezen, tako, da se še s tem obremenjujem. Bom verjetno zaprosila drugi teden, ko imam pregled, za kakšnih 14 dni bolniške, da se malo spravim k sebi in se odpočijem.

Drugače nekih posebno velikih nakupov jaz tudi nebom delala, ker imam večino vse še od sina, edino inhalator imam namen kupiti novi (pri sinu se je izkazal za zlata vrednega), nosni aspirator in pa kakšno cotiko, sploh če bo punčka.

Me pa čudi in malo skrbi, ker še ne čutim gibov. Sicer je še zelo zgodaj, ker sem komaj v 16 tednu, ampak prvič sem jih taki čas že čutila.

Anonimen -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 17:59:34)

Jaz sem v redu, rastemo in brcamo.
Jutri smo na polovicki. Ce bo pocutje tako naprej,bo super!

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 18:10:34)

Neznanka89
Te razumem, en dan glavobol, drug dan sin skace po glavi, tretji dan bi cel dan spala. Si nepredstavljam da bi se mogla v sluzbo hodit taka. Ja upam da jo dobis!

Ja nosni aspirator mam namen tud jaz uzet, pri sinu ga nisem imela pa mi je kar malo zal zdaj.Za inhalator bom pa samo dodatno masko uzela.
Za cote HB mam dve sorodnici dec,jan z rokom poroda obe puncki tko da to nebo problem.

Kako kej sin tvoj? Kej bolj nervozen ind? Meni moj dela ulala probleme pa Daj nevem a zaradi trebuscka ki raste al je glih v fazi ko probava svoje meje... zadnje 2tedna je res nemogoc [sm=zmeden.gif]

Aja glede gibov, jaz cutim od 13t ampak bolj neko raztegovanje kot brce, 1dan potem 2dni nic ind
Si probala se ulezt na bok? Pojest cokoladko mal prtisnt na trebuscka spodi? Jaz glih danes ko sem hodila do trgovine sem ga zacutla kod da bi se z nogicami odrival in glavo potiskat derektno pod popek [sm=smiley36.gif] neznam drugac razlozit, cudn obcutk ampak vem da je toto [sm=bravo.gif]
Sem pa imela namen angels s. kupit pa sem se pol raj ustavla bw panika use je ok :)

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 19:00:58)

Mislim, da sem jo ravno kar docakala. Prvo brco[sm=bravo.gif]. Sem lezala na bok in sem cutila mehurcek, ki je pocil in tudi mislim, da je to to.

Sin se glede vedenja cez dan ni spremenil. Se vedno razigran, navihan ampak poslusen. Je pa katastrofa cez noc. Non stop hodi k nama v sobo, pa ni mu dovolj, da spi med nama. Privije se tako tesno k enemu od naju, da ni sans, da sploh kaj spis. Ni fajn, ker se enostavno ne naspim. Se mi pa tudi zdi, da vecji kot je trebuhcek, slabse spi.

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (12.10.2017 19:24:25)

No super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jaz vedno ko me matra zakaj ne brca se kobacam po bokih dokler nekaj ne zacutim.

Ja pri nama je katastrofa ne poslusa cisto nic bolj ko raste trebuscek bolj nagaja, niti ocija vec ne poslusa, umiri se samo takrat ko greva na dolg sprehod, ali pa ko pocne nekaj kar nebi smel. Bolj ga opozarjam huje je.
Spi pa uredu, razen cez dan noce vec spati. mogoce res samo probava meje? Probala sem vse ampak ga kar mece, 1uro se mu posvecam za 1min stran pogledam pa je konec je ze ogenj v bajti. [sm=smiley36.gif] ah ja upam da ga mine ker drugace je priden fantek vedno nasmejan :)

ambigua -> RE: Marcevke 2018 (14.10.2017 18:57:53)

Vem, da je težko tistim, ki se trudijo za prvega otroka. Tudi moja prva nosečnost (tudi nenačrtovana) leta nazaj se je končala neuspešno. V bistvu sploh ni bilo ploda, čisto na začetku nosečnosti, samo gestacijska vrečka. Pa se še vedno spomnim, kako zelo sem bila žalostna in razočarana. Pa je moja nosečnost takrat trajala zgolj 3 dni...

Zato sem na začetku zelo razmišljala, ali se sploh prijavit na forum, kjer se toliko žensk in parov trudi priti do otroka. Vendar sem rabila, da zberem in zapišem svoje misli in občutke. Ne veste, kako mi je odleglo, ko sem poslala prvi post in še bolj, ker me niste obsojale. Zato bi se rada vsem zahvalila.

Vsem pa nam želim zdrave in zadovoljne otroke!

Glede starševanja večim malčkom pa modrost moje mame:
"Ne pospravljaj, samo vzdržuj znosno stanje par let. Tla ne bodo nesrečna, če jih pomivaš na 3 mesece. Ali pa na pol leta. Ko imaš končno čas, otroke in moža "spakirane" pri sorodnikih in par ur hišo zase, se najprej usedi na kvač in delaj 1 h čisto nič!!!"

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (18.10.2017 19:01:22)

Hei punce. Mi je koncno uspelo prilesti sem gor[sm=jezicek.gif].

Se cisto strinjam z napisanim. Jaz sem tudi ena izmed tistih, ki samo vzdržuje znosno stanje. Enostavno nimam srca, da bi rekla sinu, ko me prosi, da bi se sel ven igrat, ne mores, ker moram jaz pomiti tla (posesati, pomiti posodo...). Bo pozimi boljse.

Drugace sem kar ok. V ponedeljek imela pregled, vse bilo kot mora biti, celo spol mi je namignila ginekologinja.

Upam, da ste vredu in uzivate v teh lepih dnevih.

Aljonka -> RE: Marcevke 2018 (20.10.2017 10:50:25)

Ojla,
Da se vam na hitro javim, v sredo sem imela pregled in ugotovili so mi, da imam maternični vrat skrajšan na samo 5mm, zaradi prisotnosti streptokoka pa se mi ne upajo naredit cerklaže, tako da samo ležim in ne delam nič do nadaljnega. Držte pesti, da prilezemo vsaj do nekih takih tednov, ki omogočajo nadaljnje življenje našemu dojenčku.
Lep vikend in vse dobro vam želim

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (20.10.2017 13:42:26)

Aljonka; ti sam pocivi! Pocivi! Ostalo lahko naredi partner. Upam da bo use uredu! [sm=smiley27.gif]

Glede pospravljenja pa uzdrzujes samo [sm=smiley36.gif] midva imava navado zjutraj ustanemo umijemo pojemo umes pomijem skupaj posisava pospravla njegovo sobo od ush igrac ki lezijo(zdej se ucimo da jo sam, za enkrat mu gre [sm=bravo.gif]) in potem sva od 11 frej! Greva vn zdej ko je sonce sva po 3-4ure uzuni(samo uzemm za jest) prideva nazaj nrdiva kosilo in pocitek za oba! Nekako od kar se je rodil upostevam pravilo ko otrok pociva, pocivaj tudi ti. Ta rutina nekako nama najbolj odgovarja [sm=smiley1.gif]

Kako ste ostale?
Jaz zadnje case cutim mocne bolecine v kovkih(pokajo) krizu, spodnjem delu trebuha. Sem klicala m. Sestro pa prav dajte magnezij -.- mislim valda bom locila med krci in bolecinami. Ocitno bom cakala se 2t na posvet z G.

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (20.10.2017 18:47:32)

Aljonka iskreno upam, da biba počaka v trebuščku čim dlje. Pa res počivaj. imam podoben primer v družini in se je iz 5mm v 3 tednih čistega ležanja povečal na 1,7cm. Ni še nič izgubljeno.

Moji sončki, tako gre, če si doma. Jaz pa do 3 delam in ko pridem ob pol 4 domov, najprej po tamalega v vrtec (če moj dela popoldne), potem, da skuham neko malenkost je že ob 5. Če bi še vse pospravila takoj, ni šans, da bi prišla do teme ven. Je pa res, da mi partner res ogromno pomaga, ker drugače nebi uspela niti polovico vsega kar naredim:) Sin pa naju tako malo oba vidi skupaj, da takrat ko sma doma izkoristi in si pribori ( s svojim pogledom žalostnega kužka[sm=smiley36.gif]), da grema oba potem z njim ven.

Mene tudi občasno kar fajn boli medenica. Nimam kaj. Se vse skupaj širi. Ni pa tako, da bi mogla zaradi tega vzeti kako tableto ali kaj.

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (20.10.2017 19:47:27)

Ja sej zacasno je tako, sin gre s septembrom v vrtec sicer bi ga lahko ze marca dala ampak ker bo novi clan se ne upam ker vem da bo iz prve fasu use kar je mozno. Sej prou da pomagajo deci ! [sm=smiley36.gif] ma moj ma tako cudno sluzbo ga cez teden sploh ne vidiva, obcasno tudi vikend, tako 2t potem 4-5 dni doma in spet adijo se vidimo cez 1t [sm=zmeden.gif] cakava da gre sin v vrtec konec porodniske potem grem lahko na svoje staro delovno mesto, in koncno lahko partner isce kaj drugega.

Hja jaz prejsno nedeljo iz postelje nisem mogla ustati :/ celi dan sem ko kip bila. Pa psiha dela svoje zaradi kg, jem jem veliko zdaj pa sm se zmeraj na istem.

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (23.10.2017 10:37:09)

Nas taprvi bo tudi en mesec doma po rojstvu drugega. Bo vseeno marec se in me tudi skrbi zaradi viroz in tega.

Ne sekiraj se zaradi kg, oz. Bodi srecna, da je tako[sm=smiley36.gif]. Jaz sem prvic do 24 tedna shujsala 6kg, pa je biba vseeno rasla tak kot mora, pa tudi jaz nisem imela nekih problemov. No razen ce si bila pred nosecnostjo ze na meji podhranjenosti. Zdaj se pa kar redim. Sem ze nekje na 4+. Upam, da nebo prevec, do konca.

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (23.10.2017 13:32:44)

Res? Kok je bil pa velik, oz kg? Ce ni skrivnost.
Ma mene strasijo da je lahko prelahek otrok potem. [sm=zmeden.gif]
Jah jaz jem veliko zdaj posebaj kaki mmm [sm=jezicek.gif] bi ga lahko na tone pojedla [sm=smiley36.gif]. Bom vidla zdej v roku 1t ce je slo kaj gori. Ze cutis orng brce?

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (23.10.2017 14:01:44)

Bil je velik 47 in pa 2640 s tem, da je bil rojen 1mesec prezgodaj, tako da, ce bi bil rojen na rok, bi imel krepko cez 3kg in pa cez 50cm. Nic bati. To so samo vraze. Otrok si vzame od mamice, koliko rabi.

Brce so postale bolj redne, ampak se vedno ne tak mocne in pogoste, kot so bile prvic. Je pa baje puncka, tako, da se zgleda pozna, da nebo nogometas[sm=jezicek.gif].

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (23.10.2017 18:46:43)

Uff potem pa ni panike [sm=smiley1.gif] imam zaloge [sm=jezicek.gif]

Ares?[sm=bravo.gif] Super ej parcek, jaz bom ocitno zvedla na morf. nic prej [sm=smiley36.gif]
Jaz sem zdaj 18t 3d in so kr ze postene, cutim posebaj zvecer ko se ulezem v posteljo.

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (28.10.2017 9:57:19)

Sončkimoji uzivaj danes na morfologiji. Upam, da se bo vse lepo videlo. Javi, kak je bilo.

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (28.10.2017 10:31:55)

Kako danes? Sobota je [sm=zmeden.gif] drugace imam sele 14ga [sm=jezicek.gif] sepravi okoli 23t pozno hmmm...
Imam pa 2.11 pri svoji G upam da bo naredila uz me zanima ce lepo napreduje [sm=smiley1.gif]

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (2.11.2017 10:36:44)

Evo imela uz [sm=bravo.gif]
Baje vse ok, samo odstopanje je za 1t [sm=zmeden.gif]
Bomo vidli na morf. a bo treba pdp prestavit.
Je pa rekla da mogoce je mal mansi ker bo puncka, namig a? [sm=smiley36.gif]
Kako ste ostale?

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (4.11.2017 15:18:20)

Živjo punce. Sončkimoji nimam pojma, kje sem zasledila, da naj bi imela 28 morfologijo. Hehe. Kaj češ. Nosečnost pač[sm=jezicek.gif].
meni so že 2x prestavljali pdp. Najprej je bil 24.3. potem 30.3. na nuhalni pa mi je celo rekel, dan naj bi bil 2.4. ampak glede na to, da imam zaradi prvega večje možnosti za prezgodnji porod, mi je tak vseeno kdaj je, samo, da je marca in ne prej. Jaz sem rekla, da bi rada rodila prvega aprila [sm=smiley36.gif]. Ja mogoče bova pa imeli parček[sm=smiley1.gif].

Jaz že komaj čakam 13, ko imam morfologijo.

sončkimoji -> RE: Marcevke 2018 (4.11.2017 16:55:29)

Hmmm iz 24.3 Na 2.4 ? Nwm mene kr mali skrbi to odstopanje za 1t ker v 13t na nuhalni je blo tocno ko urca [sm=zmeden.gif] pri meni za zdaj ostaja 23.3 lah pa da mi bo ja glih na 30.3 prestavla [sm=smiley1.gif] bi blo lepo darilo za RD [sm=jezicek.gif]
No jaz imam 14ga [sm=smiley36.gif]

neznanka89 -> RE: Marcevke 2018 (4.11.2017 20:14:17)

Ja vem ja. Je kar razlika v datumih. Sem se ogromno sekirala, zdaj sem se pa malo pomirila. Na vseh pregledih je vse ok in samo to je pomembno. Zgleda, da je pri meni potem tudi kombinacija pozne ovulacije in pa dejstva, da je punca[sm=smiley36.gif].

V prvi nosecnostinso mi svetovali cim vec lezanja na levem boku zaradi suma na zastoj v rasti. Poskusi. Skodilo nebo, ce pa bo pomagalo pa super.

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>