Damuš -> RE: Novembrke2017 (11.7.2017 13:29:02)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sladkorčica Damuš kaj so ti drugače rekli zaradi vodenih koz? Slišala sem da je zelo nevarno za tiste ko se niso prebolele. ... Jst sm pa zadnjič šla z malim domov na obisk k mami in izvem da ima od brata eden od dvojčkov skrlatinko. ..Uf vem da je zelo nalezljiva in sem bila skoraj 100 procentov da jo bo tamal pokasiral in hvala bogu ni bilo nič. Pač zdej so rekli, da za nerojenega otroka je to ful nevarno, če mama zboli do 20. tedna nosečnosti, ker se takrat še razvijajo glavni organi in je lahko zelo vpliva na ta razvoj, da zdej, ko sem pa že čez 20 tednov, pa ni več take panike in da večinoma sploh ni nič. Bolj je nevarno zame, /tud če ne bi bila noseča) ker je ori odraslih ful težek potek bolezni. Za otroka bi bila edino nevarna visoka vročina. Ampak ta infuzija s protitelesi me zdaj kao ščiti pred boleznijo, če bi pa že zbolela, bi pa to ful omililio potek bolezni. Zelo nevarno bi bilo še, če bi recimo jaz zbolela 4 dni pred do 5 dni po porodu - takrat je za otroka tud ful nevarno. Tako da zdaj sem recimo mirna ... in čakam kaj se bo izcimilo iz vsega tega. Po eni strani upam, da bo tamala zbolela zdaj (ima velike šanse saj je bila 2 dni v zelo tesnem stiku z nečakinjo), ne pa recimo septembra ali oktobra ko bom jaz že skoraj tik pred porodom, ali pa ne vem, recimo prvi mesec po porodu. Čeprav itak bi raje videla, da ne bi zbolela ... Mi je pa na infekcijski rekla, da mi svetuje, da hčerke septembra ne dam v vrtec (če ne bi sedaj prebolela vodenih koz), da me ne bi morebiti ravno v tistem času okužila. jaz sem pa itak imela namen jo prvi mesec po porodu al pa dva jo imeti doma, ker bo takrat lih ful virusov in tega. In po tem takem pol leta sploh ne bi šla v vrtec - pa je vsaj letos ful rada hodila in se mi zdi škoda, da bi vegetirala z mano in dojenčkom doma, ko pa si ful želi družbe. Mah ... cela zmešnjava.
|
|
|
|