RE: Oktobrčki 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

pikica 4 -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 15:07:53)

pozdravljene,

gorenjska je obdana s soncem s primernimi temperaturami za vozičkanje. tamali nič ne paše voziček ni navajena, ampak se bo mogla.

ribica super, da sta se zmenili. jaz nimam nobene tukaj okoli, grem sama. kako sta se imeli, a sta kofetkali tudi?

sem danes skuhala bolanez za 5 kosil, bojo samo makarone jedli[sm=smiley36.gif], no danes sem naredila polento zraven, pa rdečo peso-kupleno. jaz že en večer prej razmišljam kaj skuhati. hvala za ideje, pa še kakšna bi prišla prav.

zanima me če se posebej še kaj pazite pri prehrani? jaz še vedno nič pečenega... a pretiravam?

valentinovo vsako leto sem čakala bo pa ja tisto rožico mi prinesel, seveda iz mojega čakanja ni bilo nikoli nič. zato sem mu zjutraj že poslala sms, da je danes dan zaljubljenih, da ne bo spet rekel, da ni vedel. pa mi je prvič v vseh letih, ko je šel po materjal za delat v merkur mimogrede prinesel stepalnik, stari je že malo bogi, nisem morala verjeti, naslednje leto ga bom tudi spomnila[sm=smiley4.gif]

bučka sem mislila, da si mi bližje, pri vas je še bolj mraz.

pia kako je z zobkom, se že vidi.

naša je zamenjala pest za palec, dudke sem pa že vse preč zmetala, moram urgentno po dudko v prihodnjih dneh. fantoma sem pri enem letu dudo vzela in je bilo to to, palca pa ne bom mogla. fletna je ko ga vleče.

nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 17:28:39)

pikica jaz nič posebno ne pazim pri prehrani, mi je rekla pediatrinja da morem jest vse [sm=smiley1.gif]
sem pa danes kuhala goveje zrezke v gobovi omaki in ajdove štruklje s skuto. za jutri se mi pa še sanja ne [sm=zmeden.gif]

super da ti je tako priročno darilo kupil. ja kr vsako leto opomnit, p bo. pri nas je tudi tako [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

smo se pa danes malo sončli ker je bil tako lep sonček. upam da tudi jutri. ker v vozičku takoj prve 2 min zaspi [sm=smiley36.gif]

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 17:54:40)

Pikica, nisva kofetkali, sva kar hodili eno urco, luštno je bilo. :) Potem sem šla pa še v trgovino, po plenice, domov previt in po psa in še na sprehod s cimro iz P, tako da sva bili danes več kot tri urr zunaj. Minpa spet štrajka s hranjenjem, ob 13h je pojedla zunaj 90 ml, ker sem si sčrpala in dala v flaško, da ne dojim v tem mrazu (mi ke zaspala, ko sem psa ven peljala), pa do zdajle ni hotela jest.

Valentinovega ne praznujeva, sem pa vseeno dobila milka praline. Sem mu rekla, da nisem vedela, da je treba kaj kupit, glede na to, da ni v navadi, pa sem mu rekla še, da jaz sem mu pa podarila dan z malo in je bil zadovoljen :)

Sem jo pa ponoči našla ob 6h zjutraj na trebuhu v posteljici, tako da evo, se uradno obrača iz trebuha na hrbet, je tudi prej na igralni podlogi ponovila. :)

Kosila vidim, da imate druge bolj pestra, pri nas so bolj na hitro, sicer pa kuham:
Piščanec v curry omaki in riž
Rižota - ali piščanec + korenje, paprika, bučke (za ziher je samo korenje) ali pa samo zelenjavna s korenjem in rdečo papriko
Piščanec v naravni omaki + riž/pire/testenine/njoki
Bolonjska, golaž (redko) + testenine, kruhovi cmoki, polenta
Musaka
Polenta, bučke v paradižnikovi omaki + hrenovke
Čufte, pire
Testenine z omako iz kozarca od barile + mocarela
Zelenjavna juha (bučkina, špinačna, brokolijeva) + palačinke, cmoki ali skutini štruklji
Testenine + milanska omaka (šunka, grah - tega zbrskam ven zase)

Zadnjič sem naredila piščanca + brokoli + korenje s česnom v smetanovi omaki in podobne variante. Govedine praktično ne kuham, to bolj mož čez vikend, ko je čas.

Pazim pa ne pri hrani, razen arašidov in jagod ne jem. Ostale oreščke pa. Se pa itak že sama izogibam stročnicam in hrani, ki napenja + cvretju, ker ga ne maram.

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 18:34:16)

Živjo!

Pikica4! sem se ponujala za sprehod nekaj postov nazaj, pa nisi odgovorila... pol pa nisem vedla, a si spregledala, ali ignorirala... [sm=smiley36.gif]
Sem kar visoko ja, sej že skoz tulim, da sem z zgornje gorenjske :) sem pa prej živela tam nekje, kjer ti živiš in so mi ti kraji ljubi in blizu... sploh kraj, kjer imava pediatre :)

Moj je pa zelo romantičen kar se tiče teh pomladnih mesecev... dobim malenkost za valentinovo in rožico za dan žena. Nikoli ne pozabi. Pa lupčka ob odhodu in prihodu.. vedno. Pa se mi je na začetku zdelo osladno in brezveze, zdej k sva tok časa skupej, pa paše dobit čokoladni muffin v obliki srčka [sm=smiley1.gif]

Danes sem kuhala čufte v paradižnikovi omaki in pire krompir. sm mogla porabit faširano meso... ribica, drugače tudi pri nas monotono... testenine in piščanec na 101 način. juhe tud ponavadi zelenjavne, z govejo se bom mučila, ko bo sin v vrtcu :)

lep večer punce, morm šibat :)

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 18:35:26)

Aja, nič ne pazim kaj jem, nisem niti pri prvem... se pa trudim da je čimbolj uravnoteženo, pa če se kdaj preveč pregrešim, sem drugi dan bolj pridna potem :)

rumena1 -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 20:02:00)

Punce pozdravljene! Hvala za dobrodošlico. Se že dva dni v mislih pogovarjam z vami, napisat mi ni pa uspelo nič. Nasa punca še vedno kašlja in je še brez glasu. Počasi se jo že sliši. Si vsak dan rečem, da zdej pa res bo treba k zdravniku, pa mi je ni za vozit tja, da še česa ne stakne. Sva ble pa tudi midve danes zunaj 3 debele ure. Sva šla s partnejem najprej po tavečjega v vrtec ( sva ga presenetla in je šol po kolsilu domov), polj pa sprehod in igrala, midva pa kava. Se mi je zdel, da sem na dopustu.
Bučka te kr občudujem, da maš tavečjega doma. Mora biti pestro. Nas je doma vse počitnice, pa ko se ga loteva prehlad seveda. Ko mam samo malo se mi zdi, da mam polj počitnice, ko je taka tišina v hiši. drugače čvekofon skos dela, pa še prerekat se je treba skos neki.
Pia, zadnjič si me tako nasmejala, ko si razlagala kako ti gre na živce ko tvoj dragi ponoči spi, še bolj pa ko je stal zraven in gledal ko "čuk". Tudi naš težko funkcionira preden se zbudi. Sicer so pa noči pri nas drugačne. Partner spi zraven sina, ker ubogi revež ne more sam spat, midve pa kraljujeva na veliki postelji. Tamala se itak dere vsakic, ko je lačna, ker more bit čist takoj, zdle[sm=jezicek.gif]. Pa mu je v bistvu s tamalim kr fajn spat.
Ko ste mele debato o pomoči in razumevanju svojih dragih pa vam malo za šalo povem za eno pesem, ki stvari zelo šaljivo predstavi (Bakalina: djec v babji koži. nisem ziher, če sem prav napisala). Jaz se nad svojim ne morem pritoževat. Je, pa res, da se je pri prvem otroku bolj čutila razlika. Meni se je vse spremenilo in postavilo na glavo, za očkote pa je to malo drugače, ker še vedno imajo službo.... Zdej pa itak sin zahteva polno pozornosti, tako, da oba migava zraven otrok.

Spanje je pri nas še vedno nespanje. Zbuja se na uro in pol, eno uro, dve uri... skratka kr naprej. Dansas tudi js pogledam na uro vsakič in upam, da je čimveč, da sem vsaj mal spala vmes. Se pa tudi meni dogaja, pa potem itak pozabim kulk je bla. Se mi včasih dozdeva, da mi kr mozgani odmirajo ob tem pomanjkanju spanja. Včasih se tako mučim, da se spomnim kaj čisto banalnega.
Aja, sem pa iz posavske regije.
Moram it, me že preganjajo. Lepo bodite

Malinca07 -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 20:08:17)

Kak lep dan je bil pa danes! Prav zavohala sem ze pomlad [sm=smiley36.gif] vidim, da smo vse bile pridne in vozickale na veliko :)

Se nekaj mojih kosil (verjetno se bo kaj ponovilo, ker ste tolk napisale): musaka, lazanja, perutnicke+krompir+zelenjava v pecici peceno, ricet, testenine s tuno - kadar se mi res ne da kuhat :), kaneloni, smorn in kompot - njami! :), pire krompir in spinaca...upam, da kira dobi se tuki kako idejo :)

rumena1 -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 21:41:57)

Evo punce. To je pa pesem. Mene vsakič nasmeji. https://www.youtube.com/watch?v=--t6jy0aSOw. Upam, da dela povezava.

Zdej grem pa spat, dokler...[sm=smiley1.gif]

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (15.2.2017 23:36:14)

Malinca07 oja, prov pomlad se voha :)
Mi smo bli tud zunaj, smo se šli sankat, pa malo na sprehod... zdej sm se spomnila, ko je rumena pisala o režimu spanja, si ti že selila tamalo v drugo sobo? Jst mam občutek, da ko bo enkrat otroška soba na vidiku, se bom tudi jaz selila tja [sm=jezicek.gif]
dvomim da bi fantek hotel bit tam sam s punčko, niti ne vem, če jo to najbolj pametno [sm=zmeden.gif] v tej sobi imamo omejen čas, samo dokler ne punčki košek premajhen, ali fantku posteljica :)

rumena, nimaš kej občudovat... sm pogrnila na celi črti... stanovanje je v razsulu, jst tudi, mulc pa bolj divji in neubogljiv kot kdajkoli... tole grdo vreme nas je čisto omejilo, nismo bli nč zunaj, se pozna. Sta pa zdrava, to pa lahko rečem. Lani sinko ni bil v vrtcu en teden skupaj- od septembra- do marca. Tko da res nisem hotla tvegat.
Hvala za pesem, me je nasmejala! [sm=jezicek.gif] bi jst tud mojga dala v svojo kožo za en dan [sm=smiley36.gif]
no, sej morm rečt da je počasi pa dojel, da je mogoče res malo preveč vsega za samo eno osebo. Sej sam to rabim... mal razumevanja, pa kšno vzpodbudno besedo [sm=smiley1.gif]

Otroci so danes omagali ob 21h že, tko da sm napovedala vojno perilu in jo tudi dobila - vse zlikano! z umazano posodo se bom pa jutri zjutraj bojevala, ne morem več [sm=smiley1.gif]

Lahko nočko punce, naspite se [sm=zz_sleep.gif]

Malinca07 -> RE: Oktobrčki 2016 (16.2.2017 6:55:28)

Dobro jutro..za nami je super noc, sam 1x smo se zbudili in jedli [sm=bravo.gif]
Bucka ne, je se pri nama v spalnici...konec meseca bo pa verjetno sla v svojo sobico, ker je ze sadaj skoraj prevelika za postlco v spalnici. Takoj ko se selimo in prezivimo prvo noc narazen javim :)
Rumena tud pri nas je tocno tako glede hranjenja, ko je lacna hoce takoj, zdaj! Oz sem verjetno ze 5 min prepozna [sm=smiley36.gif]
Upam, da ste tud ostale imele vredu noci, ce druga ne je pa pred nami se en lep soncen dan, ki bo sigurno nam dau energijo :)

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (16.2.2017 21:42:24)

Napišem še tule - prodam čisto novo majico Next za dojenje, belo z naramnicami, primerna je tudi za nosečnice, 11 €, velikost je 36/UK 8. Meni je čisto prevelika [sm=zmeden.gif] Kaj tako prevelikega 36 še nisem poskušala nikoli [sm=smiley36.gif] Je ne bi nazaj pošiljala.

Midve sva bili danes štiri ure zunaj - da je zaspala (sem potem brala knjigo na soncu!), s prijateljico po mestu, pa še do službe sem šla iskat eno blago za pusta, da hčerki od sodelavke krilce zašijem, potem se je pa zbudila in sva mogli gor, da sem jo nafutrala. SO bili itak vsi navdušeni in jo pestvali. Potem pa še v trgovino spotoma in domov, tole zadnje se mi je mala skoraj skuhala. Kako ste jih ve oblekle? V Ljubljani je bilo napovedanih 12 stopinj, ampak ob 11h smo jih imeli šele 4. Tako da je imela 2x dolg rokav, pajkice in nogavičke, zimski pajac, pa tisto od vozička čez, dekico sem zelo hitro dala stran. Jutri se pa spet dobim s cimrama iz P, tako da imam ta teden čisto družaben!

rumena1 -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 12:16:19)

Punce ste vse zunaj kaj[sm=bravo.gif]. Pri nas pa smo vsi skoraj na bolniški. Sin je včeraj zbolel in ima danes orng vročino. Je drugače zelo zdrav otrok in zelo zelo redko bolan, tak da se mi prav smili. Dojenčica pa še kašlja. ampak glas pa je že dobila nazaj. Mene se pa tudi loteva že nekaj dni. Ah, ja. Pa tako lepo vreme je. Bom počakala, da pride moj domov, polj pa greva s tamalo na sonce.

Uživajte sončen dan

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 13:29:14)

Najina včerajšnja noč je bila pa najboljša noč v zadnjih 2 mesecih. Šel spat ob 21h, prvo bujenje ob polnoči in drugo ob 5:30 !!! Mi ni bilo nič jasno, ko sem pogledala na uro. Je bil potem tako dobre volje cel dan. Sem mu lepo rekla: vidiš, da tudi tebi paše, če si naspan, pa še mamica ni tako tečna! [sm=smiley36.gif]. No, in je danes potrdil, da je bila tisto včeraj samo izjema... se je kot ponavadi zbujal na 2 uri in danes je še posebaj težko nazaj zaspal - je kr neki tečkal. Tečkanje se je nadaljevalo še celo dopoldne, dokler ga nisem popokala, si ga zavezala v ruto in sva šla na sončka. Kako res paše tale sonček...

prehrana - nič posebno ne pazim, že od začetka jem vse, kar mi moj dragi servira pred mene. Tudi z mozganjem, kaj naj kuham se ne rabim ukvarjati [sm=bravo.gif]. Jemo pa ravno tako ene 7 do 10 jedi, ki jih kolobarimo cel mesec. Naše punce so itak ene izbirčne metke, tako, da je zelo težko neki novega pogruntat na kulinaričnem področju pri nas.

Dva dni nazaj je naša tasrednja praznovala 8 let, včeraj je pa obležala - boli trebušček, bruhala in driskala je. Pa pride še tavečja domov cela zelena [sm=smiley13.gif]. Da ne govorim, da tamala spet po parih dneh vrtca kašlja in smrka... Uf, katere zabavne počitnice bodo to...

Od kar je GH, je S začel tudi bolj redno kakati. In ima po novem trdo blato. Včeraj, ko sem ga ravno previjala, se mi je še na previjalni pokakal (moram drugič počakat, da opavi do konca, preden ga hitim previt). Ampak kak kup je naredil. Sem kar pogledala, kako je lahko tako mala rit naredila tak velik kup[sm=smiley36.gif]. Za nameček je pa polulal mene in sebe.

rumena - za to pesem bi jaz skoraj da rabila podnapise [sm=smiley36.gif]. Sej sem dojela bistvo, v detaljih sem se pa izgubila [sm=smiley36.gif].
Iz katerega dela Posavja pa si? Leva ali desna stran Save? Štajerka ali Dolenjka? Moj oči je odraščal tik ob levem bregu Save in se mi je tako hecno zdelo, da se ima za Štajerca. Ampak meja je meja, nimaš kaj [sm=smiley36.gif]

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 14:01:46)

Juhu!

Sicer tvegam, da me boste vrgle s foruma, ampak vseeno povem... mi smo danes spali 12 ur!!! Od 21h do 9h. Ob treh ponoči je nekaj zajamrala, sem dala dudo in je blo to to :)
Že dva dni je bla ful sitna in samo joško joško, to ji ni ravno v navadi... ponavadi je ena stran en obrok, včeraj pa obe prazni... sem si skuhala hitro lonec čaja in pila ko nora :) no in princeska zaspi za 12 ur, jst pa v vsaki joški liter mleka! :) kr naprej me je vleklo zjutraj :) očitno smo meli poskok v rasti... ugotavljam da sva ene 14 dni za vami, kar se razvoja otročkov tiče :)

Mi smo bli zunaj zdaj tri dni že, ampak danes je pihal veter... tako zdaj bo, najbrž do maja nekje... še dobro da je punčka v varnem zavetju vozička in me ne skrbi. tavelik je pa itak v nepremočljivih zadevah, pa kapo na glavo in mu tudi nič ni. samo sebe sem premalo oblekla, sem si potem kar eno dekco od tamale dala čez ledvice, da se ne prehladim...

ribica**, jst tud tamalo nonstop preveč napravljam, vedno jo vso pregreto prinesem noter. mislim da bo za pajacka počasi prevroče, jst sm v iskanju enega plišastega pajacka, pa ne najdem nikjer... sva imele enega na začetku, pa smo ga že prerasli :) najlažje mi je tako... čez cunjce, ki jih ima gor, navlečem tistega pajacka, potem pa zunaj z dekicami kompenziram, če piha jo bolj obložim, če je toplo, jo pa odkrivam :) dekc ni nikoli preveč, če ne drugega, jih pa mami ponuca [sm=smiley36.gif]

dansas... ti odgovarjam že en mesec, pa vedno pozabim... naša pikica je pol manjša od tvojega korenjaka, pa imamo že nekaj časa plenice 4 [sm=zmeden.gif] čeprav sem potem ugotavljala da najbrž zato, ker ni kakal, da nisi potrebovala... ker pri nas je drekec iz trojkice prilezel do vratu včasih :) pridna sta z gh!

danes imam kosilo kuhano, sem zjutraj nametala v lonec za ješprenj (ričet) in prav lepo diši. popoldne, ko ga bomo greli, bo pa še boljši... tko da grem zdaj počivat, upam da bo mulc zaspal in pustil še meni malo...

lepo se imejte punce!

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 14:44:52)

Bučka naj ti bo, k si lih iz lepih krajev in prijazna, drugač pa ja, ne pisat takih stvari na forum 😀😀😀 jaz že pet ur v kosu nisem spala vsaj tri tedne. Že štiri so čisti luksuz.

Uf, mi imamo trojko plenice in si ne predstavljam 4, če ima komaj 6 kg. Bi jih imela lih do jošk gor. 😄 Sicer včasih pride drek do hrbta ali ob strani, ampak mora bit res konkretna doza.

Zara je imela plišastega pajacka, mogoče ima tudi h&m še na spletu, pogledam pa nalepim linke. Jaz sem jo imela dans v plišastem pa dekce čez, ampak ni bilo nekaj toplo do 13h, ko je bila pa itak že pregreta in je nisem mogla slačit več, samo dekco sem dala stran flisasto in pustila bombažno.

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 14:58:25)

http://m2.hm.com/m/en_eur/productpage.0396267003.html
Bučka, glej, h&m ima, pa do 19.2. ima free delivery. :)

Bigmamma -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 18:30:59)

Pozdravljene. Se opravičujem, ker vdiram v temo. Sama sem bila junijka 2016, imam se soncico iz leta 2014, kljub temu pa si utrgam cas za izdelovanje trakcev in spangic s pentljicami. Prosim, malo si poglejte, morda pa najdete kaj za vase dojencice ali kot ideja za darilo. Hvala! https://www.facebook.com/Vanella-422916374713552/

rumena1 -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 18:53:44)

Bučka jupi za spanje. Naj traja. Js nimam take sreče oz. zgleda, da ne znava nardit otrok, ki bi spali. Prvi otrok se je od rojstva naprej dojil točno na dve uri. Podnevi in ponoči. Lubi bog kak sem bla neprespana. Tamičkena pa je prve tri mesece lepo spala. Zbudila se je na 4 ure, tri ure. Dvakrat do trikrat me je zbudila. Sem bla vsa naspana in srečna, da zdej bomo pa spal. Figo zeleno. Ribica 5 ur še nisem spala od poroda naprej. No tega "spanja" je pri nas konec. Že slab mesec me zbuja po ene 5x na noč in sem v bistvu srečna če vmes mineta dve uri[sm=smiley1.gif]. Nimaš kej. Sinko se je zbuju do dveh let ene 2x na noč in ker sem ga tako dolgo dojila sem bila edina, ki je vstajala. Sem danes mojemu tečno rekla, da hudiča bi pa lahko on enkrat otroke ven pelu čez dan, da bi šla js spat mal. Pa je reku "kaj pa ne rečeš"!!!. Lubi bog, moškim je treba res direkt povedat, ker sami res ne pogruntajo.

Bučka js imam isto taktiko oblačenja s pajacki. Jo dam v plišast pajacek, kapo na glavo in rešeno. Js sem ga kupila v mani. cena je bila 15e, nkd so imeli tudi, cena ista. Js sem ga gledala že pred porodom. Kupovala sem ga dva meseca, potem pa dobila 40% znižanega[sm=jezicek.gif]. Včasih pa rata tudi kaj takega.

Sinkota še vedno kuha vročina in leži. Je tako čudno tiho v hiši.

Dansas, pesem je res fajn narečna ja. Meni so tisti kraji ljubi in sem se narečja že čist navadla. Sem pa priseljena v konce, kjer živim in mi je dragi razložu, da je to v bistvu štajerska, včasih pa je bila.... ne vem več kaj je reku. Neki je napletu na dolgo in široko. Doma smo v bližini trenutno najbolj znanega kraja pri nas[sm=jezicek.gif]

Lep večer mamice, o spanju pa ne bom rekla nobene

dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 21:03:33)

Uf,bucka! Kr 12 ur je spala v kosu! Ampak ti nisem ne vem kaj fouš. Jaz itak ne bi zdržala tako dolgo brez dojenja. Si sploh ne znam ptedstavljati,kaj bi bilo po tolikšnem casu nedojenja z mojimi joski. Po moje bi mi jih kar razneslo![sm=smiley36.gif]. Zbudit ga,bi pa tudi imela slabo vest. Meni bi bilo idealnih 6,max 7 ur spanja v kosu. Rumena,socustvujem s tabo. Imava iste falote zbujajoče [sm=smiley36.gif]
Sem enkrat brala o nacinih mucenja. In je pisalo o mucenju z nespanjem- reveza pustijo,da zaspi,potem ga pa takoj zbudijo... Je kateri to kaj znano? Se vcasih zjutraj vstanem iz postelje in komaj cakam,da bom šla spet spat.
Mogoce bo pa danes kaj bolje. Upanje umre zadnje [sm=smiley1.gif]
Pa lahko noc

Pupa88 -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 21:33:03)

Zivijo vsem,

Super za spanje vsem[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Sama se tudi veselim dneva, ko bom to dozivela. Bom tudi z malim zadovoljna, tako da 5 ur v kosu bo super. Sem na istem kot Ribica, Bucka in Dansas, zbujanje na priblizno 2 uri 4-5x na noc. Se mi zdi da je pred dvemi meseci lepse spala, pa je bila mlajsa. Upam, da je to samo kaksna faza, ker tudi cez dan vec kot 2,5uri ne zdrzi in s je potem taka lakota in jok da joj. Ne vem, v sredo imamo posvetovalnico pa bom malo povprasala, druagce tudi jaz kmalu zacnem z gosto hrano, ceprav ima komaj dobre 4m.

Tudi jaz nevem vec kako naj jo oblecem, sem jo danes prekurila na sprehodu. Je skozi nekaj javkala in se pritozevala v vozicku (kar se do sedaj ni se nikoli), dokler mi ni potegnilo da ji je mogoce vroce. Sem jo potem malo odpela in oddekala pa je bilo takoj boljse. Ufff..bravo jaz[sm=smiley13.gif]

Mirno noc vsem, cim manj zbujanja. Meni vsak vecer zadnje case preden se ulezem v postejo, v glavi zveni pesem od Mi2-Čista ****. [sm=jezicek.gif]

bucka* -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 22:15:52)

Dansas, itak ponavadi spi po 9 ur, tko da ni bil tak šok. Za joške namreč. zame pa :) jst sm spala sicer malo manj, ampak pomoje vseeno 10 ur :) največja žalost pa je, da sem še vedno utrujena in sem potem še popoldne zalegla z njima. Bom mogla kupit v dm-u dodatek za doječe matere, pomoje mi mora nečesa manjkati. Glede spanja sta oba pridna ja. Sem prvega tudi dojila do drugega leta (dokler nisem zanosila spet), ampak sem ga pri enem letu, preden sem šla v službo, odvadila zbujanja ponoči. Ene 4 noči so bile malo težje, pa moj je čivkal, da taktika ne učinkuje, potem pa bum, spanec do jutra. Jst pa: sem ti rekla!!!

Ribica**, hvala za link! Grem jutri še v Kik-a pogledat, če ne bodo imeli, pa naročim. HM mi je predaleč, na naročanje preko neta pa nisem niti pomislila... sam če je brezplačna dostava bo kul... Tega sem tudi mela iz HMa, še od prvega, temno rjavega. Samo je št.56 :) Zanjo zej itak samo svetli pride v poštev. Upam da dobim kšnega bolj barvastega :)

Rumena pri prvem sem se bolj trudila z oblačenjem, da ne govorim o barvnem usklajevanju, ta revčica pa dobi nase, kar mi pride pod roke, samo da sva hitr zrihtane :) edino če dobimo obiske, ali gremo na obisk, malo pogledam, kaj bova oblekli :)

Aja glede pesmi pa... jst sm jo zelo dobro razumela, ko sm jo dala mojmu za poslušat, je pa reku da je ne razume [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] presnet diedc!!! [sm=smiley36.gif]

Lahko nočko punce, naj bo vsaj urco daljša kot ponavadi!!! [sm=bravo.gif]

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (17.2.2017 22:21:27)

Uf, jaz sem pa sitna glede barvnih kombinacij, tako da je v 90% lepo oblečena in v stilu. No saj, pri toliko oblačilih to kar gre, sam hudič je, ker so z vseh vetrov in potem ne gre vedno tako kot bi hotela 😀

Joj, s sestrama sem na koncertu od Plestenjaka in ga še vedno ni, začetek pa ob 21h. Veš da, to mi gre res na živce. Mala bo že stokrat naspana, preden bom jaz doma.

Malinca07 -> RE: Oktobrčki 2016 (18.2.2017 7:08:53)

Rumena, ko sem prebrala da si iz trenutno najbolj znanega kraja v slo nisem pojma imela kir je to, danes ponoci pa kar iz nic - Sevnica [sm=smiley36.gif]

Oo Ribica** ste si privoscle zenski vecer? Upam, da Jan ni prevec zamuju in si se lahko se vseeno malo naspala :)

Glede oblacenja..tud jaz se trudim, da je usklajena..ko jo oblece ati je pa kot da bi jo oblacil v temi [sm=smiley36.gif]

Ko smo ze pri coticah - jih boste kaj oblekle za pusta? :)

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (19.2.2017 9:16:00)

[img]http://www.familylobby.com/common/tt11344552fltt.gif[/img]

(datum rojstva
nick, ime [sm=duda.gif] , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 61 cm, 41 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm

30.10.
Malinca07 : DEKLICA
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm

12.10.
Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1.mesec: 3490 g, 51 cm
2.mesec: 4390 g, 58 cm
3.mesec: 4930 g, 61 cm

28.10.
pikica4 : DEKLICA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm

30.10.
Malinca07 : DEKLICA
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm

4.11.
bucka* : DEKLICA
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm

Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (19.2.2017 20:49:33)

Uf ste pa napisale romane :).
Super!

No bom sla po vrsti.

Pikica kosila pri nas so na strogi dieti. Bi pa jz tudi bolonez jedla :)
Vecinoma je zelenjava, riz, piscanec, tuna to je pa v grobem vse.
Kruh si specem + kaksno pecivo zame.
Zobek se vedno ni predrl ampak bela bula.
Tako, da spimo slabo.

Sem pa jaz gorenjka, ki je preseljena na stajersko.

Valentinovo pri nas ne praznujemo. Iskreno jaz sem pozabila dokler nisva z mojim prisla v trgovino. Je bilo vse v rozah in srckih.

Ta teden je bilo resnicno lepo vreme. Mi2 sva imele ob 12h kosilo in sva do 4h bili zunaj. Zrak ji res pase. Meni pa tudi.

Eee moj alarm. Sibam napisem se kasneje kaj

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>