Ribica **
|
Pia, vsa čast, da zmoreš vse to poleg dojenčice, s katero si veliko sama. Zanimivo, da so cene cepiva drugačne po SLO, pri nas je tudi 2 x po 71 €. Jaz sem prestavila naslednje cepljenje za tri tedne, bi morali imet že čez dva tedna, pa nam datum ne odgovarja, bomo bolj malo doma in ne bi reskirala. Mi smo ok ali kaj, danes sem jo šla stehtat in zmerit pri 4 mesecih, z izgovorom, da se je premalo redila in evo, spet premalo. V enem mesecu se je zredila 480 g (cca 500 po moji oceni, ker sem imela eno bolj švoh pleničko + 2 x je kakala pred tem) in da je to premalo, da se mora 600 g /mesec, da naj zadnja dva obroka dodajam adaptirano mleko, da je očitno dojenje premalo, da se zato tudi zbuja tako pogosto ponoči. Včeraj sva ji ob polnoči dala 70 ml mojega mleka z žlico riževih kosmičev, ker več nisem mogla načrpat, čez je pa spila še 60 ml AM in se malo dojila pri meni, kolikor je sploh še bilo. Potem pa veselica, ker je bilo vsega tega preveč, mož jo je nosil po stanovanju do malo čez ena, ker jo je očitno tiščalo v trebuščku. Spala je sicer res do 5:20 potem, se podojila in zaspala do 9h, ampak meni se je pa toliko mleka naredilo, da imam eno joško spet polno zatrdlin in še čez dan se ni kaj dosti hotela dojit. Pa še ko sem ji dajala flaško z AM, je skoz obračala usta k meni in se hotela dojit. Prav neverjetno mi je, da me je to dojenje tako "potegnilo" noter, ker pred porodom nisem bila tako "fanatično" za - sem bila mnenja, da bo oboje ok, ali dojenje ali flaška, da ima oboje svoje + in -. No, zdaj so občutki čisto drugačni in niso prijetni, kadar ne steče. Skratka, po kaki uri slabe vesti in sekiranja in obupavanja nad dodajanjem ipd., sem se pomirila, pogovorila z možem - otrok je zadovoljen, praktično cel dan nasmejana, razvojno napreduje super (kotali se na bok, prijema igrače, jih nosi v usta, se že dviguje, drži glavo, se odziva na glasove ipd.), samo noči so bile slabše. Potem sem našla še podatek, da se otroci med 3. in 6. mesecem ne "rabijo" več tako rediti, ampak da je minimum 80 g na teden, kar pride nekje 400 g na mesec, oz. res minimum je 350 g, to pa mala presega. Nogice ima konkretno zalite, nikakor ni presuha, zdaj blazno bajsika pa tudi ne more bit, če jaz štiri mesece po porodu nimam niti 48 kg in to v pižami (res da zjutraj, pred pohodi nad hrano). Zdaj imam pripravljen dodatek, ampak ga zaenkrat zavrača, sva se lepo podojili malo pred 20. in prejle za pocrkljat, ko se je zbudila. Bomo videli, ampak vsekakor je ne bom silila z AM, če ne bo lačna. Ker tudi sicer čez dan jo lahko skušam dojit na eno uro, pa če ni lačna, ne bo niti ust odprla, pa če se na glavo postavim. Če odmislim vso jamranje zgoraj, pa smo ok. Vsi ti nasmeški in dobra volja so res krasni, res je priden dojenček. Včasih to malo pozabim, ko bi imela 5, 10, 15 ... minut zase in bi rada kaj naredila še za svojo dušo (pospravila, visela na računalniku, šivala ). Je pa zdaj pogruntala med kopanjem, da če fajn brca, da je cela kopalnica mokra. Pa ko mož toči vodo v banjico, jo zdaj dava kar noter in jo tušira s tušem, čisto znori in brca in se smeje.
|