|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
9.2.2017 18:20:44   
bucka*
Juhu! Jst sm tu :-)
Me moj ze cudno gleda, kaj pocnem skoz na telefonu in ko sm mu rekla za forum, mi ni verjel user posted image pravi: kako pa ves, da so mamice na uni strani, da ni ksn pervert? user posted image pa sm rekla, da dvomim da bi se komu tok casa dal samo o dojenckih zmisljevat in to tako detajlno user posted image ne vem, ce je vredno, pa se nic ne bi dobil tu pri nas najbrz user posted image

No, salo na stran...
Pia**; prejsnjo noc nisem spala, ker sem nate mislila... pa nisem pervert user posted image ampak ti morem povedat, ce ti to karkoli pomeni, da obcudujem tvojo pozrtvovalnost in moc, ki jo namenjas svoji dojencici. Ne morem rect na razumem, lahko si pa predstavljam kako tezko je... namesto idilicnega crkljanja in uzivanja, neprestano nek stres, se nove alergije, locitev od psicke... res si super mama, da zmores vse to. Ce ti tega se nihce ni povedal, ti zdaj povem jaz user posted image user posted image

Pikica4, pri nas cepljenje za rota stane 75€. Tocno gotovine, ali pa kartica :-) zadnjic ko sem bla tam, je bla pozenelova z svojim pravnukom in pravnucko, sem je bila prov vesela :-) mi smo cepljenje zaenkrat dobro prestali, vceraj na obisku se je sicer neutolazljivo jokala, ampak je minilo po ene 15 minutah, tko da ocitno je bla samo sitna ali utrujena, pa en kup cudnih obrazov okrog :-) vrocine nima, rdecice na nogici pa tudi ne.
Glede goste hrane ti lahko mogoce jst povem, da sem dajala eno zelenjavo na teden. Imel je se refleks da je ven pljuval, pa smo pac pobirali nazaj :-) se je pa kr hitro navadil in mu je vse pasalo :-) je pa res se trajalo, preden smo nadomestili cel obrok.

Malinca07, kako to, da ti zmanjkuje mleka?
Ribica**, kako ste vi?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 376
9.2.2017 19:38:10   
pikica 4
Malinca kako si ugotovila da zmankuje mleka? Si bila na testih za km, kaj so pokazali, imas mleko na recept? Jaz tudi komaj cakam na gh so fletni ko se pacijouser posted image

Bucka pozenelka vedno pozdravi kjer koli jo srecam, po navadi v trgovini, se vedno me pozna po imenu. Ne vem kako si lahko zapomne pri toliko pacientih,pa nisem bila toliko pri njej zaradi mene, bolj pogosto sem sla k njej zaradi otrok. Ja forum, jst sm mu povedala sele ko sm kazala bujne laske. Pa ni posebej komentirou. Je pa res, da forum bere lahko vsak. Imam se obisk od patronazne za gh pri 4 mesecih jo bom obvezno poklicala, sem ze malo pozabila. Pa se res je faca nas patronazen. Za vrtec bi pa kljub temu da je tesko se malo pocakala. Pri nas sta solarja oba prehlajena.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 377
9.2.2017 19:47:03   
Malinca07
Pikica kri so ji vzeli in se je pokazala alergija na km. Je pa dosti prejokala in dobila izpuscaje, zato smo tud sli na test. Ja, dobila sem recept za alernovo, 10 skatel na mesec, pol placa zdravstvo, pol sam.
Mleka mi zmankuje verjetno ker zaradi njene alergije slabo jem, ker se moram izogibati vsemu kar lahko samo vsebuje sledi mleka..in na koncu ne ostane dosti :) kile kar kopnijo in zgleda da posledicno tud mleko :(
Za rota sem pozabla prej napisat..pri nas stane 2x 71€. Je pa se moznost v 3h odmerkih tisto pa ne vem kolk je cena.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 378
9.2.2017 21:16:24   
Pia*
Nastja & bucka jaz sem prvi teden jedla bolj malo in izgubila kar nekaj kg prav tako je bilo premalo mleka. Pa sem se malo v roke vzela.
V koncni fazi je najlazej dojiti. Ko sem dala pio spat sem prebirala po internetu. Mojega poslala v knjiznico po knjige. Prebrala mali miljon clankov.

Danes lahko recem, da sem nasla skoraj vse nadomestke.
Mogoce mi sir iz rizevega mleka ne ugaja najbolje ampak ok. Pa kaksen sadnji jogurt bi kdaj pa ga nadomestim s smutiji.

Jem pa: piscanca na 101 nacin (npr. Pohanega si naredim tako, da ga pomocim v pivo, pirina moka in kuruzne drobtine). Krompir lahko jem ves (v kosih, tenstano, pomfri, pire (ki ga naredim z rizevo smetano).
Zelenjavo vso razno zelje in korencek (pia ima alergijo). Paradiznikovo mezgo sem si naredila poleti sama, ko sem prezrele paradiznike obrala zniksala in za hude case dala v skrinjo ( kot, da bi vedela da mi bo prav prislo).
Riz in rizote! Ribe, purana, telecje... ( od mesa ne smem svinine)
Palacinke (pirina moka, pecilni, radenska, kokosovo mleko) so bombasticne!! Namazem domaco marmelado od sliv, ki jo dela tasca.

Kruh sem si zacela peci sama. Teta mi je kupila kruhomat in je trenutno zlata vreden. Za vikend ga specem vec in si razdelim za cez teden ter dam v skrinjo. Sem si tudi pico ze naredila. Pirine piskote sem notri zmesala. Zemljice si naredim,da si privoscim sendvic.

Lahko jem salame od fit&vital piscancja prsa, hofer ima puranjo suho salamo brez laktoze in glutena. Obe sta dobri!

Vceraj je bil moj doma sem njoke naredila. (Mi jim pravimo lulcki), prav tako s pirino moko in krompirjem (brez jajc in mleka). So odlicni oz. Ni neke bistvene razlike. Danes sem jih naredila za kosilo. Na kokosovi masti sem popekla cebulo, vrgla notri koruzo, paradiznikovo mezgo in tuno. Moj ni imel obcutka, da bi bilo kaj drugace.

Ovsene kosmice, kornfleks in take zadeve jem pa zjutri.

Cesplovi knedlni so tudi odlicni z piro (brez jajc in mleka). Jih naredim, ko pride mami na obisk, da pazi Pio. Ostanek zapakiram in dam v skrinjo.

Vsak dan spijem sigurno liter caja za dojenje, crpat sem si ga zacela, da je ja dovolj mleka.

Za pusta bom pekla veganske flancate (pride mami na vikend obisk in imam varusko).

Tako, da se kar da! Ceprav, ko so mi prvic povedali cesa ne smem sem se v avtu zjokala!
Veliko sem na vezi z sosolko iz osnovne sole, ki je veganka in mi je marsi kaksno uro branja in iskanja po intrnetu prisparala.

Prav vse bi enako naredile. Jz vrjamem,da samo mame smo se sposobne za otroka toliko zrtvovati sej zase se ne bi nikoli.

< Sporočilo je popravil Pia* -- 9.2.2017 21:17:58 >

Neposredna povezava do sporočila: 379
9.2.2017 21:57:51   
Pupa88
Pia*: waw, kapo dol. nimam besed. Sem prepricana da se bo vse obrestovalo in da bodo alergije izvenele.

Malinca in ostale upam da je stanje boljse, kar se tice mleka in spanja. Pri nas se vedno ne spimo idealno 😂😂, do prvega bujenja spi ok, pol pa je akcija na 2 uri. To mi je res zanimivo, kako lahko prvi del noci spi ce je sreca 4 ure skupaj, potem pa je akcija na 2 uri. Je tako tudi pri vas?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 380
9.2.2017 22:06:47   
Ribica **
Pia, vsa čast, da zmoreš vse to poleg dojenčice, s katero si veliko sama. user posted image

Zanimivo, da so cene cepiva drugačne po SLO, pri nas je tudi 2 x po 71 €. Jaz sem prestavila naslednje cepljenje za tri tedne, bi morali imet že čez dva tedna, pa nam datum ne odgovarja, bomo bolj malo doma in ne bi reskirala.

Mi smo ok ali kaj, danes sem jo šla stehtat in zmerit pri 4 mesecih, z izgovorom, da se je premalo redila in evo, spet premalo. user posted image V enem mesecu se je zredila 480 g (cca 500 po moji oceni, ker sem imela eno bolj švoh pleničko + 2 x je kakala pred tem) in da je to premalo, da se mora 600 g /mesec, da naj zadnja dva obroka dodajam adaptirano mleko, da je očitno dojenje premalo, da se zato tudi zbuja tako pogosto ponoči. Včeraj sva ji ob polnoči dala 70 ml mojega mleka z žlico riževih kosmičev, ker več nisem mogla načrpat, čez je pa spila še 60 ml AM in se malo dojila pri meni, kolikor je sploh še bilo. Potem pa veselica, ker je bilo vsega tega preveč, mož jo je nosil po stanovanju do malo čez ena, ker jo je očitno tiščalo v trebuščku. Spala je sicer res do 5:20 potem, se podojila in zaspala do 9h, ampak meni se je pa toliko mleka naredilo, da imam eno joško spet polno zatrdlin in še čez dan se ni kaj dosti hotela dojit. Pa še ko sem ji dajala flaško z AM, je skoz obračala usta k meni in se hotela dojit. user posted image Prav neverjetno mi je, da me je to dojenje tako "potegnilo" noter, ker pred porodom nisem bila tako "fanatično" za - sem bila mnenja, da bo oboje ok, ali dojenje ali flaška, da ima oboje svoje + in -. No, zdaj so občutki čisto drugačni in niso prijetni, kadar ne steče.

Skratka, po kaki uri slabe vesti in sekiranja in obupavanja nad dodajanjem ipd., sem se pomirila, pogovorila z možem - otrok je zadovoljen, praktično cel dan nasmejana, razvojno napreduje super (kotali se na bok, prijema igrače, jih nosi v usta, se že dviguje, drži glavo, se odziva na glasove ipd.), samo noči so bile slabše. Potem sem našla še podatek, da se otroci med 3. in 6. mesecem ne "rabijo" več tako rediti, ampak da je minimum 80 g na teden, kar pride nekje 400 g na mesec, oz. res minimum je 350 g, to pa mala presega. Nogice ima konkretno zalite, nikakor ni presuha, zdaj blazno bajsika pa tudi ne more bit, če jaz štiri mesece po porodu nimam niti 48 kg in to v pižami (res da zjutraj, pred pohodi nad hrano). Zdaj imam pripravljen dodatek, ampak ga zaenkrat zavrača, sva se lepo podojili malo pred 20. in prejle za pocrkljat, ko se je zbudila. Bomo videli, ampak vsekakor je ne bom silila z AM, če ne bo lačna. Ker tudi sicer čez dan jo lahko skušam dojit na eno uro, pa če ni lačna, ne bo niti ust odprla, pa če se na glavo postavim.

Če odmislim vso jamranje zgoraj, pa smo ok. user posted image Vsi ti nasmeški in dobra volja so res krasni, res je priden dojenček. Včasih to malo pozabim, ko bi imela 5, 10, 15 ... minut zase in bi rada kaj naredila še za svojo dušo (pospravila, visela na računalniku, šivala user posted image ). Je pa zdaj pogruntala med kopanjem, da če fajn brca, da je cela kopalnica mokra. Pa ko mož toči vodo v banjico, jo zdaj dava kar noter in jo tušira s tušem, čisto znori in brca in se smeje. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 381
9.2.2017 22:37:58   
Pia*
Ribica samo ne sekiraj se! Mi2 tudi nisva pri tezi nekje zgoraj vedno spodaj. V cakalnici, ko cakamo je moja vedno ko en piscancek proti ostalim. AM sem jaz skoraj 1 tedn pripravljala tudi ust ni odprla. Tudi ce ji dojko tiscim jo ne bo zagrabila, ce je sita.
Meni je patronazna lepo rekla, da smo si tudi ljudje razlicni in ce je pia vesel otrok s polulanimi in pokakanimi plenicami je to ok.

Prav polno glavo imam ze teh pediatrov! Tehtanje mi gre pa tudi ze na zivce. Sicer meni je moja pediatrinja rekla naj se ne sekiram, da greva sicer po spodnji meji ampak da pac tako je.
Sestra me pa cisto izcrpa!! Ta coprnica ( se opravicujem izrazu) me vedno spravi na obrate.
Niti se ji ne da razloziti, da male ne morem siliti jesti. Poje toliko kot poje.

Mi2 z mojim sva enako se odlocila ribica kot vi2...
V koncni fazi starsi vemo kaksen je otrok in ce bi videli, da ni ok bi sigurno ze 5x tam viseli in iskali resitev!

Ribica ne obupaj ti samo delaj po obcutku! Svojega otroka najbolje poznas.

Nase noci so tudi tako tako. Kdaj cudovite, kdaj grozne. Ampak, ko poslusam prijateljice ko jim otroci 2leti ali celo 4leta se vedno na noc 5x zbudijo. Je moja carica tako kot tvoja ribica.

Malinca enako zate ne se obremenjevati naredi po obcutku! Jaz sem v lekarni kupila ene tablete na bazi zelisc in caj za dojenje. Ceprav se vedno vrjamem, da je veliko v glavi. Srecno!

Pikica upam in drzim pesti, da bosta sedaj ok. user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 382
9.2.2017 22:44:36   
Ribica **
Hvala, Pia. user posted image Res je tako, ampak čeprav sem jih ogromno počuvala, otročkov, je vse to še vedno novo in prvič zame, ker so se s takimi dilemami prej njihovi starši ubadali, tavečji je bil pa itak že ven iz tega, ko smo pristali skupaj. user posted image Pa še hormoni delajo svoje.

Aja, čaja za dojenje pa jaz ne pijem več, zelo redko .. pa tudi patronažna mi je rekla, da ne več kot dve skodelici na dan, da ne bo preveč mleka in da ne pride do mastitisa. itak se mi očitno hitro vse maši, če mala ne jé dovolj.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 9.2.2017 22:45:52 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 383
10.2.2017 11:09:13   
dansas
Mi smo dobili računalnik nazaj,ampak je šla grafična kartica,zato še vedno ne dela,tako kot je treba. Na telefon/tablico je pa meni zelo težko (beri počasi) pisat in kar živčna ratam zraven,ker pišem na en prst... Pa polno napak,ki jih je težko popravit,potem ti pa po vseh mukah pisanja še ne objaviuser posted image user posted image Se potem zavoljo živcer raje ne lotim pianja. Včasih je tudi izjema...kot sedaj npr user posted image

Uvajanje gh - mož kuha in mu je on naštimal prvo kašico,ko sem rekla,da bi rada probala,če bo potem lažje spal. Je kuhal glih zelenjavno juho,tako da je imel polno zelenjave. Zato je bila naša prva gh kašica iz korenja, krompirja in celo iz kolerabe. Mu nisem hotela nič pameti soliti,da bi moral počasi vsako živilo posebej uvajati, ampak sem bila vesela, da se je tega sploh lotil in mu pripravil kašico. Sej je prvič pojedel itak samo ene tri male žličke,več je vn spluval. Toliko,da je dobil za vedeti,da obstaja še kaj drugega kot mleko user posted image . 2 dni nazaj (včeraj sem pozabila na S kosilouser posted image )pa je pojedel že kr lepo porcijo-to je cca 7 žličk. In tudi pogoltne kar lepo. Če se spomnim pri tamali,je en mesec samo ven pluvala,sploh ni pokapirala kako se pogoltne. S tem,da sem še kasneje začela z gh kot pri S. Imam občutek,da bo kar jedec. Mož pravi,počakaj,da še meso damo zraven...user posted image

Pia,moj mož je že zelo dolgo brez mlečnik izdelkov,ker je alergičen na njih,zdaj pa je po dolgih letih pogruntal,da mu mi brez laktoze pa ne škodijo (po ne vemkoliko letih je spet jedel pico s sirom). Če tudi tebi oz Pii samo laktoza škodi, je možno v hoferju in sparu dobit vse mi brez laktoze:skuto,sir,skratka vse. Sir iz riževega mlekaje pa res grozen bljak. Medtem ko riževo mlekoje pa meni boljšekot kravje.

Vem,da je lažje reči kot narediti,ampak ne se sekirat zaradi teže otrok (seveda dokler se lepo razvijajo-to pa pravite,da se). 400 g na mesec je čisto sprejemljivo za to starost. Še posebej za punčke in še posebej za tiste,od katerih mamice imajo 48 kg! Madona Ribica,me ima ,da pridem k tebi in ti en sendvič pripravim user posted image Sej se hecam. Važno,da se dobro počutiš.

Sploh ne vem kdaj je nazadnje kakal,mislimda ene tri tedne nazaj user posted image Se vsak dan pripravljam, kako bom rit umivala,pa nič....

Bi še komentirala,pa se moj tamali šef ne strinja user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 384
10.2.2017 14:55:33   
nastja1
pia oo so se mi kar začele sline cediti ko berem te tvoje recepte user posted image res vsa čast da se tako striktno držiš. user posted image

o ribica mi je kar težko ko berem tvoje poste kako se mantrate z hranjenjem user posted image ja pa sej res, če je ona nasmejana in tako lepo napreduje nič se sekirat. nemore biti vsak dojenček po razpredelnici user posted image hehe tudi naš tako brca v banjici da je vse mokro. to bo veselica poleti na morju se mi zdi user posted image

dansas to pa pohvalno od moža da je naredil kašico user posted image o že tako pridno je gosto hrano? to pa lepo. upam da bo naš tudi tako. mi bomo v nedeljo stari 4 mesec pa bom poklicala patronažno pa bomo vidli kdaj začnem.
hehe sej to.. ko bojo enkrat probali meso..mislim da bojo šle kile samo navzgor user posted image
ojoj kako pa to da tako dolgo ne kaka? ajoj naš ga po 5x na dan. in to včasih tako zelo da kar pride po hrbtu navzgor user posted image
dansas mislim pa da potem ko bo začel kakat, da boš imela kaj za brisat user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 385
10.2.2017 16:05:37   
Pupa88
Ribica: kar se tice teze, mi smo tudi bolj pri spodnji meji tega kako se redimo in koliko vagamo. Vendar jaz se ne sekiram pretirano za to, je pac bolj suhe pa dolge sorte ze od vsega zacetka ;) dokler vidim da je zadovoljna in napreduje sem zadovoljna in pediatrinja tudi. Pri meni je isto, ce ni lacna ne bo jedla in pika, pa ce jo z selotejpom na josko prilepim..ni sanse. Jaz skozi pravim da vlaga bolj v lase in nohte, kot v kile. Zdej ima ze prav tako bundesliga frizuro user posted image

Dansas: to da ne kaka toliko casa si sploh ne morem predstavljati. Mi tako kot Nastja 1 sigurno 4-5x kakmo na dan in kar pogosto se zgodi da je cez pol hrbta namazana user posted image
A ni potem nic siten ali pa ga trebuscek boli? Meni se zdi da ce ne gre vsaj 3x na dan kakat, da je kr sitna...to ma sigurno po ociju, jaz ponavadi nisem tako redna, ce kam potujem vedno vse s sabo domov prinesem user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 386
10.2.2017 16:11:44   
nastja1
pupa88 hehe jaz tudi nekak tako kot ti. pa še skus zdej od poroda imam čisto zmešano prebavo. pijem un prašek za prebavo. katastrofa user posted image

punce s čim pa vi kopate dojenčke? kaj imate trdo milo al šampon? jaz sem do sedaj uporabljala trdo milo od nivee, sedaj ko mi ga je pa zmanjkalo, bi pa začela z otroškim šamponom od niveje.

za vse vas držim pesti da bi imeli lepo noč da se naspite. mi spimo od 9h zvečer pa do 3h. potem pa vsako uro in pol hranjenje. user posted image če nebo slabše, bo dobro... user posted image

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 387
10.2.2017 22:38:00   
Ribica **
Haha, dansas, kar pridi, bom vse pojedla user posted image Glihkar sem en sendvič, pa bom še en mafin čez, je bilo premalo. user posted image Imam take gene, pa hitro presnovo. Bomo videli, kaj bo po 30. Sestri sta obe mal pridobili po tej grozni prelomnici, ampak jaz sem bolj po očiju. No saj, tudi mami pri skoraj 60 paradira okrog v vzorčastih pajkicah, ki ji pašejo bolj kot kateri koli od nas treh user posted image

Saj danes sem že kar mirna glede hranjenja, sploh po prebranem na MON-u od LLLL svetovalk. Lepo napreduje in krasna je. Lase ima pa tako ali tako že za postrižt, zdaj ji špangico dajem, ki zdrži na mestu ravno 10 min, če je sreča. user posted image

Pupa88, drug teden, če si za, se lahko zmeniva za kak sprehod, v petek ne morem, pa v torek ali sredo grem smučat, če bo vreme. Tako da ponedeljek in četrtek sem pa še ziher frej, če bo vreme.

Kaka tudi moja kar naprej (3-5x na dan), danes recimo ob 1:15, obožujem nočno zbujanje z zvokom kakanja. user posted image Potem redno to opravi še zjutraj, če me že ne zbudi pokakana, to zagotovo naredi ravno takrat, ko jo preoblečem iz pižame v dnevna oblačila in ima svežo plenico.

Kopam jo pa še vedno samo s trdim milom 1x na teden (ob sobotah user posted image ) in z mustela peno po laskih. Drugih krem, šamponov ipd., razen hladilnega mazila, ne uporabljamo.

Ima pa še samo za jutri wayo d3 kapljice, potem pa začnem s plivitom. Zdaj bo menda bilo vse ok, da ne bo kakih krčev.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 388
11.2.2017 10:08:29   
bucka*
Zivjo! Sploh ne vem, zakaj pediatri tko komplicirajo s tem pridobivanjem in njihovimi tabelicami! Ce se otrok ne joka neprestano, potem ze ni lacen! Mene je ravno to najbolj skrbelo, da mi bodo tezacili z dodatkom, ker se da tudi z svojim mlekom malo potrudit prej. Mam en kup znank, k so jim ze v porodnisnici vsilili dodatek in itak kmalu dojencek ni vec pil iz joske :-/
Tko da se jim ne dajte takoj prepricat! Ribica, pa ce se ti delajo zatrdline, imas mleka gotovo dosti. Jst sm pri prvem imela mastitis, pa sem kasneje tud skoz zatrdline imela, najbolj mi je pomagalo, ce sem direkt pred dojenjem dala na bolece mesto vroc termofor. Ko je tamal vlekel, sem kar cutila, kako se sprosca vozel... pa razlicne poze dojenja so tudi pomagale. Da je z razlicnih koncev vlekel mleko, ne skos samo z ene strani :-)
Takrat sm mela take probleme, da sem nad njim klecala/lezala, kot da bi delala skledco, on je pa podstavljen na blazini pil. Tezka poza, ampak je pomagalo :-) aja, pa ce sem se pred dojenjem na kaj naslonila in stresila dojke, mi je tud ful pasalo :-)
Glede rizolinota pa, mogoce vseeno raje zelenjavna kasica popoldne? Sej stari sta dovolj, lahko zacneta. Zvecer pol itak tezo dela v trebuscku, kot sta z mozem ugotovila...

Prebavo imam pa jst tud super... dostikrat ze med obrokom lavfam, ali pa takoj ko pojem, se vcasih hecam, da imam samo cevko skozi in gre direkt ven :-) grem pa ponavadi 3x na dan, redko redko da kaksen dan ne grem. Pa se to potem takoj zjutraj naslednji dan letim :-)
Otroci so po meni, tudi vsi pridni kakalcki, edino vecji zadnje case zadrzuje, pa se tudi to pocasi spravlja v pravi tir...

Aja ribica, sem se smejala, ko si pisala koliko si otrok precuvala, pa ni bilo isto kot zdaj... ves koliko tega je, kar enostavno ne mores razumet, dokler sam nimas otrok. Pa koliko zarecenega kruha se poje! :-) kaj vse sem rekla, da jaz pa ne bom.. :-) tko pac je, zivljenje se obrne na glavo, vse se vrti okrog otrok, sebe pa za lep cas postavis na stranski tir... no, ene tako, druge se bolj znajdejo in so otroci potem skos v varstvu :-)
Mi imamo to smolo, da so njegovi starsi ze precej stari, moji pa precej oddaljeni... tko da sva vecinoma kar sama za vse :-) vcasih se pogledam v ogledalo, pa sploh ne vem vec, kdo gleda vame ven iz njega :-)
Luna je bla mocna to rundo, vcerej sem imela naporen dan, ampak so se mi otroci danes oddolzili in smo spali do devetih :-)

Kako ste ostale? Kaj boljse spite ze?

Neposredna povezava do sporočila: 389
11.2.2017 10:38:00   
bucka*
Aja milo, jst mam samponcka od mustele. Nivei ne zaupam najbolj...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 390
11.2.2017 14:53:40   
Pupa88
Ribica: super, se ze veselim. Upam da bo vreme. Jaz lahko v ponedeljek ali cetrtek, se prilagodim.

Jaz jo kopam z milom 1x tedensko, imamo pa trdo milo seba med, za lase pa sampon od mustele.

Zadnji teden se dogaja da se popoldan ko zaspi za ksnih 20 min, ce imam sreco potem zbudi s takim jokom da se je ne da potolazit. Joka pa z zaprtimi ocmi in ful naglas user posted image ... se to so kateri dogaja? A je mozno da kaj sanja?

Jaz ji ze od vsega zacetka dajem kaplijice Plivit D3, pa niso bile kapljice krivec za krcke...tako da pomoje bo ok Bucka :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 391
11.2.2017 15:38:29   
Malinca07
Tud jaz uporabljam trdo milo seba med, tud za laseke imam kar to. Drugih kremic in olj pa ne uporabljam, saj ima zelo lepo in cisto kozo in se mi zdi skoda, da bi jo mazala s cim. Vsak dan ji samo namazem vrat in pod pazduhami z riboderminom, to je pa vse. Aja pa za na sprehod jo po obrazeku se namazem z niveino kremo proti vetru in mrazu user posted image
Glede na napoved drug teden ne bo treba vec mazat, mnda nas caka toplo in soncno vreme, komaj cakam! user posted image

Ce spi zraven ko se joce je res mozno, da kaj sanja.

Nase noci se vedno niso nic boljse, ce ima res poskok v rasti bo zrasla v orng veliko punco user posted image Je pa super pridna in dobre volje cez dan, kar poplaca zbujanje in prebedene noci :)

Vasi soncki ze opazujejo svoje rokice in nogice? Mene je v posvetovalnici vprasala ali ze opazuje roke in noge pa jih se ne...bi jih mogla? Zaenkrat ji je se vse druga bol zanimivo user posted image

Kapljice ji pa tud jaz dajem zaenkrat wayo s probiotikom. Si pa kar ne upam menjat, da nebi imeli kakih problemov. Ribica, bos javla kako bo sprejele Plivit tvoja.

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 11.2.2017 15:39:53 >

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 392
11.2.2017 15:48:57   
bucka*
Jst mam tud samo za umivat samponcka, pa kremico za mraz. Oboje od mustele.
Malinca nasa je zacela dva dni nazaj opazovat rokice, tko, opazi da gre roka mimo uck, potem jo pa isce :-) me pa niso nic vprasali, ce jih ze opazuje :-) sem pa sama vprasala, ce je kaj narobe, ker se se ne obraca, pa je rekla da ma se cas... no, se isti vecer se je pa zacela trudit tudi to nardit. Ni pa se uspelo :-)

Neposredna povezava do sporočila: 393
11.2.2017 17:50:59   
Pupa88
Malinca: naša roke že ful opazuje. Z njimi ze lepo prijema stvari in jih nosi v usta in grize prste ter igrače. Obrača pa se še ne, zadnje dni se sicer nekaj trudi, ma ji ne rata še...pol je pa jezna in se ponavadi začne jokat user posted image

Sem prej pozabla napisat. Po obrazu jo mažemo s kremo Primalba baby od A-derma. Je bila ful uporabna ko smo imeli temenca čez pol čela, zdej pa naprej mazem z njo. Ceprav je krema draga, pomoje da vse moje kreme skupaj niso tolko vredne. Ma dokler ji super pase ni panike :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 394
11.2.2017 21:21:54   
dansas
Zgleda da bi mogla ze prej pojamrat,da nic ne kaka. Sem danes fasala tako porcijo,da mi ni jasno kako je plenica sploh zdrzala user posted image Sem porabila skoraj pol paketa robckov za rit spucat user posted image user posted image . So pa imele mlajse dve tudi tako prebavo,da so kakale na 10 + dni,sm tole je bil pa vseeno rekord- 3 tedne! Sm mislila,da ga bojo kasice kaj pognale pa nic. Danes je dobil spet pire iz korenja,krompirja in kolerabe in ne morem verjet kako ta otrok lepo jè! Lepo pozira in tudi minimalno popackan je zraven. Ce se samo spomnim kake so bile punce-vec na slincku,stolcku in mizi,kot v trebuscku. Ko je vceraj starejsa sestrica jedla jogurt in rozine,je bil cist slinast zraven. Kar tresel se je,ko je videl zlico user posted image Smo se mu prav nasmejali. Sem ze mislila,da ji bo vzel jogurt in si ga v usta stlacil user posted image

Midva ga vsak vecer stusirava (kopam ga zelo redko) in ob tem ga namiliva z dm trdim milom. Mazem ga pa ne,razen obcasno z domaco ognjicevo kremo-za ven na mraz alice ima vneto kozo.

Plivit D3 mu jaz ze dolgo dajem in nima problemov. So pa groznega okusa. Ful grenke.

Spi se vedno slabo. Spat gre od 8ih do 9ih.prva budnica je pa ze ob 23h. Potem pa na 2-3 ure,ce je sreca mila. Se vedno se ponoci previjava,ker ce ne mu obvezno premoci. Za ponoci ga dam kar v 4ko,ker mu je 3ka premocila.

Pa lepo noc nam vsem zelim in seveda cim manj zbujanja in jokcanja. (Upanje umre zadnje user posted image )

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 395
12.2.2017 14:04:33   
Pia*
Mi2 imava od wilede uporabiva jo 1x na tedn. Je pa sampon in tus gel v enem.
Mazeva pa z negovalno flekce in suho kozo.
Po riti pa ce ima kdaj rdece bepanthen drugace nic.

Imava pa ze 3 noc za sabo, ki je katastrofalna. Izgledam kot zombi!!
Ob 22h zaspi med 2 in 3 pa je gospodicna budna in bi pela se igrala potem jo trebuscek boli in se zvija ter joka.
Skratka spim 2uri na noc.

Danes sem se desca nahrulila, da bi lahko se on kaksno noc reskiral ne da se samo na stran obrne in smrci.
Ampak sem res utrujena. Mislim, da ce mi danes umeni, da bomo imeli se enega bo kaj po zraku letelo!

Sedaj se nahraniva pospravim kuhinjo in grem spat. Ona2 pa ven na sprehod.

Tako, da lahko noc.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 396
12.2.2017 20:55:39   
dansas
Pia user posted image user posted image socustvujem in te cist razumem. Cloveka to nespanje cist skuri. Sem tudi sama funkcionirala zadnja dva tedna kot da imam cisto spraznjeno baterijo user posted image . Probaj ujeti kaksno uro spanja cez dan. Vcasih ta ura podnevi odtehta vec kot tri ponoci.

Glede mozakarjev pa... se mi zdi,da se prav nocejo vtikat v stvari,ki jih imamo me čez,ker kao ne bojo prav naredili. Me pa tudi mislimo,da nam bodo misli brali,kar tudi ni ravno fer. Sem ze toliko otrok (in napetih trenutkov) dala cez,da vec ne cakam,da bo moj moz opazil,da sem skurjena in se ponudil da prevzame,ampak mu povem (po moznosti cim manj zivcno ;-))kaj si zelim,da naredi...

Cim vec spanca vsem. Jaz se že zdaj odpravljam spat,da ga bo ja cim vec user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 397
12.2.2017 21:45:51   
Ribica **
Pia, ko je imela E zamašen nos decembra, sem ji ob 4h zjutraj čistila nos z aspiratorjem, mala se je drla, ne jokala, prav kričala, da so pomojem slišali sosedje tri nadstropja nižje, moj je pa spal. Zbudil se je šele, ko sem mu rekla, da naj hudiča vsaj psa na postelji dvigne, pa še to ni bil čisto ziher, če njemu govorim. user posted image Sicer pa je ponoči precej nekoristen, ker preden se zave sebe, pa potem ne more takoj nazaj zaspat itd itd, nafutrat jo moram pa tako jaz. Zato sem dva dni nazaj ob 4h raje psa sama ven peljala, kot da njega zbujam. Upam, da si se vsaj malo naspala!

Mene tudi daje že to zbujanje na tri ure, pomojem ima timer naštiman v riti, da po treh urah začne godrnjat (in po možnosti kakat). Pa še včeraj sem šla plavat s prijateljico in me je danes vse bolelo, tamala pa kljub riževim kosmičem v mojem mleku budna po treh urah, pa potem spet po treh in eno uro totalno nemirnega spanja, da sva tam proti 8. končno obe zaspali do devetih, potem smo se pa eno uro še crkljali v postelji, še pes zraven. user posted image

Malinca, saj pošto si dobila, ne? Sem te pozabila vprašat.

Roke, noge - vsak teden se ful pozna, zdajle se mi zdi eno tako luštno obdobje, ko je skoraj vsak dan viden napredek. Naša že grabi igrače in jih drži, noge že en čas opazuje, roke si itak skoraj do želodca zatlači user posted image Pa na igralni podlogi se obrne za 90 stopinj kot jo odložim, tako da je ne smem več brez nadzora puščat na previjalni. Tam mi pa itak vse grabi, samo čakam, da mi bo vodo iz posode zlila, včasih imam občutek kot da me prav zafrkava. Saj vem, da ne ve, kaj dela, pa vseeno. user posted image Meni je S od dansas fajn, ker vse zna dva tedna pred našo, tako da se že veselim, da bo čez dva tedna lepo jedla, haha. Danes sem ji dala riževo kašico po žlički, jo je bilo povsod drugod več kot v ustih in ni bila najbolj navdušena, niti nimam občutka, koliko je pojedla, ker je pljuvala ven in mencala po ustih ... sem pa še ta večjega nahecala, da je poskusil ta kulinarični presežek (z AM, ne z mojim), pa ni bil navdušen. user posted image No, pes se ni pritoževal.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 398
13.2.2017 1:09:24   
Malinca07
Pia tud jaz te prav obcudujem in si sploh ne predstavljam kako ti je. Upam, da se stanje cimprej izboljsa in da se kmalu vsaj malo naspis.
Glede partnerjev pa moram ocitno jaz kar potrkat - imam veliko sreco. Sedaj ko ponoci pije AM jo hrani partner, prej ko sem se dojila pa je vedno po dojenju jo vzel, podrl kupcka in jo drzal 20 min pokonci jaz pa sem lahko zaspala nazaj. Glede na to da pridno je in raste, jaz pa sem nekih podobnih mer kot Ribica**, mi to zelo pase user posted image Njena kilaza se ze pozna malo na bolecih rokah, kaj sele bo user posted image

Ribica** nisem se dobila user posted image v sredo je bil praznik, vmes pa so se postarji nekaj strajkali...pricakujem, da bo jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 399
13.2.2017 8:39:03   
Ribica **
Ojej, ampak poslala sem že v ponedeljek :( upam, da se ni kje zgubilo. Javi mi, prosim, če ne bo danes.

Mene konstantno boli levo zapestje in palec, zdaj še komolci od dvigovanja male. Hrbet pa itak.

Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?