RE: Aprilčki 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Pitaja -> RE: Aprilčki 2017 (17.8.2016 23:23:58)

Dobrodosle nove :)

Jaz jemljem femibion 1- mi je svetovala sestra pri G, drugega nic. Nekako poskusam malo vec S&Z pojest pa ne rata...

Men je trenutno zelo cudno... oz cist super se pocutim.... nic slabosti, spikanja okoli trebuha, prebavo imam ok- glede na prej je sicer sedaj vsak dan. Malo so prsi napete drugega nic.... tko da sploh ne dojamem da sem noseca... pregled pa mam sele 26.8..

trebuh je malo napihnjen, drugace pa sem prve tedne malo shujsala, zredila se se nisem....

Pri meni samo mami ve, ostali bodo ce se bo dalo sele po NS izvedeli, prav tako v sluzbi. Delala bom do konca ce se bo le dalo.

lola85 RR -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 7:59:05)

DObro jutro, punce[sm=bravo.gif]
Dobrodošle, ta nove[sm=smiley1.gif]
Jaz sem zdaj pomoje nekje sredina 5.tedna... Že tudi komaj čakam pregled, da vidim, če je vse ok, ampak se bom načakala- še nikoli mi dnevi niso minevali takooo počasi.
Jaz sem zdaj spet mogla uvest zajtrk pred službo, načeloma sem pa jedla takoj, ko sem prišla na delovno mesto.
Če ne jem, mi je slabo za znoret, tako pa vsaj prestavim to slabost za par urc in je malo lažje.
Včeraj sem si kupila Donat- moj bog, sem že pozabila kako ogabna je ta zadeva[sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
Danes pa novim zmagam naproti in potem samo še jutri pa je vikend tukaj, jupiii[sm=bravo.gif]

Ashatan -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 9:10:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Storžek3

ashatan a sta tvoja prva dva otroka istega spola? Mogoče je pa zdaj drugačna nosečnostker je drug spol? [sm=smiley1.gif]
Sicer ne vem, če je kaj na tem, mogoče pa [sm=smiley1.gif]

Par sta:). Je pa sedaj drugi oče[sm=jezicek.gif]

narcisa 1 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 9:35:45)

Lola, tud js zlo malo pojem zelenjave, ce pa delam popoldan se mi pa res ne da kuhat in takrat skocim kr v spar, po pripravljeno ribico pa krompirjevo. :) ker do 12h mi res ne rata prstimat. :( mam pa kr slabo vest zarad tega. :/
Drugac si pa js sadje v multipraktik zmecem in se tako prsilim, da pojem. :) heh

Anonimen -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 9:37:15)

Pozdravljene.. in se pridružim še jaz :) moja druga nosečnost in upam da bo
takšna kot prva. Zaenkrat še nič posebnea ne čutim, edino urujenost me daje ;)

narcisa 1 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 9:47:30)

Dobrodosle nove :)
Jaz sem vceraj skocla po elvit in bom zaeenkrat samo njih jedla. :)
Z mozoljcki imam pa tud js tezave, vsepovsod jih je dost in to prov taki najstniski so. Vidni iz vesolja. Tako, da se sedaj vsi bolj obremenjujejo z mojo kozo, kot pa z mojim trebuhom. :) :) hehe so vsaj usmerili pogled. :) js si jih spricam s koloidnim srebrom. Ker mam kozo sedaj zelo mastno in jo srebro izsusi. :)

lola85 RR -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 9:49:25)

IZVIRNO SPOROČILO: narcisa 1

Lola, tud js zlo malo pojem zelenjave, ce pa delam popoldan se mi pa res ne da kuhat in takrat skocim kr v spar, po pripravljeno ribico pa krompirjevo. :) ker do 12h mi res ne rata prstimat. :( mam pa kr slabo vest zarad tega. :/
Drugac si pa js sadje v multipraktik zmecem in se tako prsilim, da pojem. :) heh

Me veseli, da nisem edina[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Smootije sem v prejšnji nosečnosti cel čas furala, zdaj pa sem malo pozabila[sm=zmeden.gif] Hvala, da si me spomnila[sm=smiley1.gif]
Ma, jaz če delam popoldan, velikokrat jem kar pri mojih doma, spotoma, ko poberem tamalega[sm=smiley1.gif] Al pa na hitro kaj spacam, ko pridem domov..[sm=jezicek.gif]

Storžek3 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 10:24:38)

Punce tiste ki bruhate, ali vam po bruhanju odleže? Je bolje?

Jaz sem danes spet na meji in če bi šla malo k wcju sedet bi sigurno bruhala. Pa ne vem a bi bilo to boljše al ne? Grozno je danes spet, pa v kombinacijo z vročino za crknit [sm=smiley13.gif]

Ashatan -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 12:04:40)

Punce tiste ki bruhate, ali vam po bruhanju odleže? Je bolje?

Jaz sem danes spet na meji in če bi šla malo k wcju sedet bi sigurno bruhala. Pa ne vem a bi bilo to boljše al ne? Grozno je danes spet, pa v kombinacijo z vročino za crknit [sm=smiley13.gif]

Mislim, da mi po bruhanju nikoli ni ravno odleglo, me je še kar tiščalo dalje. Ampak če še nisi bruhala, probaj, morda ti pa odleže[sm=zmeden.gif] Ali pa ugotovi, če kaj takšnega poješ ali popiješ, da ti dela slabo, da ti sedaj ne paše. Meni je v dveh nosečnostih slabost poslabšalo mleko in mlečni izdelki, sem valda ful pridno mleko pila in kozlala. Sem ukinila mleko in mlečno in konec s slabostjo.

Storžek3 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 12:16:04)

Ja mleko tudi meni ne paše, oa bel kruh, pa melone, vbistvu vse sadje, pa še sto stvari. Sploh ne vem kaj bi jedla.. Slabo mi je če jem in če ne jem. Zdej v osmem tednu se je fuuul poslabšala slabost.

Kokakolo bom mal probala pit, pa bobi palčke. Sam tega tudi ni zdravo veliko, ah ne vem. Groza vglavnem. Tamalima sem rekla, da sem zbolela, ker se zadnje dva dni ne mirem nič z njima ukvarjat.

pupika7 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 13:20:16)

Meni se je pa hvalabogu slabost malo umirila, ali pa sem se ze tolko navadila na njo, ne vem [sm=smiley1.gif] imam dosti več energije kot prejšnji teden [sm=smiley1.gif]
Malo sem brala, kaj sem zamudila v teh dneh, tudi jaz hodim k dr.Lukmanu na Ptuj, pa morem rečt, da se res zelo posveti, vse lepo razloži itd.. v glavnem, sem zadovoljna z njim. [sm=smiley1.gif]

Ashatan -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 13:34:31)

IZVIRNO SPOROČILO: pupika7

Meni se je pa hvalabogu slabost malo umirila, ali pa sem se ze tolko navadila na njo, ne vem [sm=smiley1.gif] imam dosti več energije kot prejšnji teden [sm=smiley1.gif]
Malo sem brala, kaj sem zamudila v teh dneh, tudi jaz hodim k dr.Lukmanu na Ptuj, pa morem rečt, da se res zelo posveti, vse lepo razloži itd.. v glavnem, sem zadovoljna z njim. [sm=smiley1.gif]

Super, lepo slišati pohvalo, jaz bom na NS k njemu šla. Sedaj imam G v ZD v Ormožu, pa saj je v redu, samo nisem čisto prepričana.........morda menjam. Po drugi strani je pa tako, da 25km je res daleč. Zdaj v začetku enkrat na mesec ni problema, kasneje je pa res že zoprno voziti. Samo po drugi strani pa vsak dan otroke v šolo smao v eno smer peljem 16km in jih nihče ne bo namesto mene[sm=smiley1.gif]

Ashatan -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 13:35:41)

Ja mleko tudi meni ne paše, oa bel kruh, pa melone, vbistvu vse sadje, pa še sto stvari. Sploh ne vem kaj bi jedla.. Slabo mi je če jem in če ne jem. Zdej v osmem tednu se je fuuul poslabšala slabost.

Kokakolo bom mal probala pit, pa bobi palčke. Sam tega tudi ni zdravo veliko, ah ne vem. Groza vglavnem. Tamalima sem rekla, da sem zbolela, ker se zadnje dva dni ne mirem nič z njima ukvarjat.

Pa jej bobi palčke, pa kaj, samo da nekaj ješ in če ti pomaga pri slabosti je biljše to, kot pa da ješ sadje in mleko po katerem bruhaš. Je verjetno bruhanje slabše za telo kot bobi palčke[sm=smiley1.gif] Bo pa slabost minila. Čez čas [sm=smiley1.gif]

Ashatan -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 17:29:22)

Kak seznamček bi pa res lahko naredile. Samo jaz sem s časom v razsulu trenutno (čeprav se mi zdi da danes kar veliko pišem[sm=smiley36.gif])....da malo vidimo koliko nas je sploh.....Kaj pa napišemo na seznam? Prvi pregled, pdp, starost, kateri otrok........[sm=zmeden.gif] ne vem, se ne spomnim več kaj gre na te sezname[sm=smiley36.gif] Lahko še spol ugibamo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Rožicaaaa -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 20:37:45)

Zivjo. Se ena tukaj :) pregled imam komaj zacetek septembra.
Sta za to, da na fb ustvarimo skupino?

Pitaja -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 21:58:02)

Eno vprasanje: a na prvi pregled gre bodoci ocka lahko zraven? Je zazeleno? Kako je s tem? Ali te cudno gledajo ce sama prides? Isto me zanima pri NS.

Anonimen -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 21:58:46)

Joj jaz imam prvi pregled komaj 26.9. Nevem kako bom zdržala :) z veseljem se pridruzim novi fb skupini :)

Sofie -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 22:00:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Pitaja

Eno vprasanje: a na prvi pregled gre bodoci ocka lahko zraven? Je zazeleno? Kako je s tem? Ali te cudno gledajo ce sama prides? Isto me zanima pri NS.

Prvi pregled je vaginalen. Pri mojem G partner ne more zraven. Pri NS pa je lahko.

narcisa 1 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 22:01:24)

Na prvi pregled sem sla sama. Se mi zdi, da se vidi le ena pikica in da ni potrebe, da bi bil partner zraven. Meni je sicer delal vaginalni ultrazvok in tega ponavadi ne prakticirajo, ko je partner zraven. Na nuhalno bo pa sel zraven, ja. ☺

banana88 -> RE: Aprilčki 2017 (18.8.2016 22:09:39)

Uf se opravicujem ker se nekaj dni jisem javila.zacela sem z novo sluzbo. Trebuh se mi pa res pozna..po kg sem samo +0.5kg, trebuh je pa res velik, pri prvem sem bila taka v 17 tednu. Drug teden imam prvi pregled, noseca sem 8t3d...

mateiicicaa -> RE: Aprilčki 2017 (19.8.2016 5:57:37)

Tudi jaz bom šla na prvi pregled sama, na NS pa gre moj z mano [sm=bravo.gif]
Mene ni na fb-ju tako da bom kar tukaj ostala [sm=smiley1.gif]

Storžek3 -> RE: Aprilčki 2017 (19.8.2016 6:28:12)

Jaz sem šla zdej na prvi pregled sama, v prejšnji N pa je šel tudi mož z mano.

Jaz se vam na fb pridružim po nuhalni oz ko bova povedala bližnjim.

lola85 RR -> RE: Aprilčki 2017 (19.8.2016 8:03:12)

Jaz bom šla na prvi pregled sama, ker je itak vaginalni in takrat partnerji načeloma ne grejo zraven, razen če počakajo v čakalnici[sm=smiley1.gif]
Na NS pa bomo šli vsi trije[sm=love.gif]
Anonimna, torej se bova obe še načakali- jaz imam prvi pregled 12.9.[sm=smiley1.gif]
Glede skupine na fb pa če se bo naredila, se naj javi in se pridružim, ko bo čas za to.

Bibabuba12 -> RE: Aprilčki 2017 (19.8.2016 9:08:10)

Nisem iz vase teme, ampak prav morem svoj piskercek dodat. Moj je bil v prvi nosecnosti zraven na prvem pregledu, ni moja ginekologinja nic komplicirala. Zdaj ko sva sla samoplacnisko na potrditveni UZ v Dravlje je tudi lahko bil zraven. Meni je smesno, da ginekologi kao ne dovolijo da je partner zraven pri vaginalnem UZ-ju. Kot da je to nekaj ne vem kaksnega. So nas pa ja partnerji ze videli gole in ni to nekaj posebnega. [sm=jezicek.gif] In meni je veliko pomenilo, da je bil zraven in da sva skupaj videla srcek in izvedela, da je vse ok. [sm=smiley1.gif]

Ashatan -> RE: Aprilčki 2017 (19.8.2016 11:43:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Pitaja

Na prvi pregled greš sama in te "čudno gledajo", če bi prišla s partnerjem, ker to ni ravno praksa (se pa zgodi da kdo pride in se ga pokliče not samo pogledati na kratko plodek in srček in gre ven). Se za zna že dobiti kakšna slikica, za mu doma pokazati. Za NS in v 20t morfologijo je pa čisto normalno in zaželjeno, da gre partner zraven. Na vse ostale preglede pa notri greš sama. Ponavadi partnerji tudi nimajo kar fraj v službah, tako kot me moramo dobiti fraj za preglede v nosečnostih in izkoristijo potem vsaj za NS in morfo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>