RH82 -> RE: Marčevke 2017 (14.1.2017 9:57:10)
|
Jaz se še kar ne obremenjujem s pripravami. Mi sicer tudi po malo že časa zmanjkuje, ker je drugih aktivnosti preveč. V nedeljo napolnim 28 tednov in se tolažim, da je še čas. Čeprav sem prvega rodila ravno pri 38 tednih. Na Bolhi sem že gledala za posteljico in čakam, če bo kakšen odgovor, tako da bi bila to ena reč obkljukana. Oblačila bom tudi začela konec meseca zbirati (zdaj so pri sorodnikih v škatlah, ker imajo več prostoroa v hiši), prala bom pa konec februarja ali šele v začetku marca. Razmišljam, da si vzamem petke do porodniške dopust in bi jih koristila za kakšne priprave. Druga možnost pa da bi šla na dopust kar s 1.3. (približno 2 tedna pred porodniško). Me skrbi, ker moram zaključiti še par zadev in jih predati naprej z navodili, pa sem ta teden že izgubila, ker sem bila doma na bolniški zaradi sinčka. Pa nekaj dni bom gotovo manjkala, ker skrbim za očeta, ki ga čaka zdravljenje (sem njegova voznica, spremljevalka in ''svetovalka'' na pregledih ipd.). Za zdaj mi je važno samo, da vse dobro opravi in dočaka vnučko v kolikor toliko dobrem stanju. Mi je težko tudi, ker se ga izogibam, da ne bi sinček kakšne prehlade prenesel nanj, ima že tako dovolj težav s pljuči. Mu je pa po drugi strani ''terapija'' z vnučki kar dobra. Se vsaj zamoti in malo poveseli z njimi. Za Tosamo sem malo gledala, ampak mi spletno nakupovanje ne diši toliko. Se ne znajdem v njihovi trgovini, pa ker imam Vir blizu, se bom enkrat kar tja zapeljala. Sicer sem večino stvari za prvega kupila kar v DM, pa še njihov popust sem koristila. Mi je pa zanimivo, ker jaz vložkov ne prenašam, se mi zdijo kot plenice, pa četudi so tanki. Ko sem imela čiščo (ene 7 tednov, kar je bilo meni kot 100 let), so mi bili tile Vir80 super. Še v začetku, ko sem imela odprto rano, so mi bili ok, tako mehki. Se mi zdi, da me bolj motijo tisti plastični robovi pri vložkih. No, jih pa tudi nisem uporabljala že ene 20 let in so se lahko izboljšali v tem času. [sm=smiley36.gif] Glede blazinic za dojenje bom itak počakala, da vidim, če bom sploh imela mleko in dojila. Pri prvem sem dobila nekaj Tosaminih izdelkov kot darilo od občine in sem te blazinice dala naprej. Jih nisem rabila. Morda bo tokrat drugače, ker sem en dan opazila, da imam mini moker flekec na majici (in to pri ta defektni bradavici) in zdaj mislim, da morda pa bo kaj. Sicer se mi še nič niso povečale prsi, da bi kazale na kakšno aktivnost. Plenice jaz uporabljam kar DM, mi še najbolj pašejo (predvsem zaradi bližine trgovine in popustov), tako da bom ostala pri njih. Sem pa pri prvem v začetku uporabljala tudi najmanjše pamperske, ker so mu bile DM še prevelike. V bistvu glede kozmetike ne rabim prav veliko novega. Bom vzela še mandljevo olje za kopanje (ker mi milo pri tako majhnih ni najbolj ok zaradi izsuševanja kože), pa hladilno mazilo od kranjskih lekarn (ima še najbolj naravno sestavo), tako da bo imela punčka svoje mazilo. Alkohol in fiziološko imamo že doma, samo še kakšno sterilno gazo za popek bom rabila. Bolj me matra priprava stanovanja, ker se nikakor ne lotim pospravljanja predalnika v otroški sobi. Imava še midva zasedena 2 predala in je čas, da se sprazne. Hkrati bi rada spraznila tudi nekaj šare, ki stoji 2 leti neuporabljena, pa si ne vzamem časa. In še s hobijem bi rada kaj ustvarjala, pa je treba tudi malo red naresti, da ne bo potem kaos z bejbijem. Morava pa še pri nama naresti prostor za posteljico, kar pomeni, da morava dati stran dva predalnika, kjer imava zdaj perilo in najti prostor za perilo v omari. Bo še nekaj dela. [sm=smiley36.gif] Glede brc pa se naša tudi umirja. Zdaj se že več kot en teden nisem zbudila ponoči zaradi brcanja, pa tudi na stranišče hodim trenutno bolj normalno. Je pa še vseeno kar fino aktivna. Mi je hecno, ker vse primerjam s sinčkom, ki je bil bolj nežen do mene. Včeraj je bebica sredi dopoldneva tako skakala, da mi je migal trebuh. Sem sedela pri miru na kavču in delala za službo in opazovala, kako mi trebuh valovi. Ko sem mojemu pokazala, se je čisto raznežil. [sm=smiley36.gif] Opažam pa, da predvsem zvečer, če prej veliko delam (pospravljam) doma, mi ne paše razno sklanjanje in podobno. Si ponavadi pustim čisto posodo v stroju, da jo pospravim zjutraj oz. dam umazano zjutraj v stroj. Me malo zateguje trebuh. Pa si mislim, da bodo take stvari že počakale. Je pa problem tudi, ker moj dela do večera in še potem po 20. uri velikokrat opravlja razne službene klice, ki jih preko popoldneva zgreši. To pa me kar malo skrbi, kako bom v prvih tednih rihtala dojenčka in sinčka, ko njega ne bo doma. Bo vsekakor pestro. Tiste, ki že imate več otrok, a ste starejše kaj pripravljale na to, da pridejo dojenčki. Jaz mojemu kažem trebuh, pa omenjam dojenčka in sestrico, pa kažem, če so kje dojenčki (v živo ali na tv), samo ga kaj preveč ne interesira to. Se mi zdi še premajhen, da bi se zavedal, o čem govorim.
|
|
|
|