|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
7.12.2016 8:11:08   
diamantina

(PDP; nick; kraj; starost; št. user posted image (nosečnosti); št. user posted image (otrok, ki jih že imamo); spol user posted image )

3.3.2017

Sofie; Lj.; 29; 2.user posted image ;0 user posted image ;user posted image
ADA29; 29; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

4.3.2017

Akajni; Lj.; 31; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image
diamantina; 31; 3user posted image ; 2 user posted image ; user posted image

5.3.2017

Enadvatri; 33; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image

10.3.2017

Sparkles7; 28; 2.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

11.3.2017

Luminnel; Nm; 25; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image

19.3.2017
Bibabuba12; 27;1 user posted image ; user posted image /user posted image

20.3.2017
kaja.kaja; Mb.; 29; 2.user posted image ;1 user posted image ;user posted image

23.3.2017
Dorotee ; 29; 2.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

27.3.2017
S.A.; Kk.; 27; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
7.12.2016 8:22:23   
diamantina
Zdravo!

Hm ... marela za novorojenčka po mojem ni najbolj ... jaz imam haucka in je 3v1, zelo lahek in meni je super, kar se zlaganja tiče, ker nima košare, pač pa tako bolj debelo vrečo in ni treba ničesar demontirat. Z enim klikom je zložen in čao. Jaz bom kar precej z dojenčkom okrog in mi res ni se s tem sestavljanjem za ubadat, ponavadi bom imela še starejša otroka zraven in to pomeni, brzina. user posted image Pa še drag ni, mislim da pride 200 €. Imaš ga pa od 0-16 kg lahko.

Jaz sem tudi stopila v 3. tromesečje ... ne morem verjet, kako hitro gre čas. Ti prazniki bodo v hipu minili in bom že v 8. mesecu, potem pa samo še malo in bo marec tukaj. Sumim sicer, da bom rodila zopet po roku, ne bi se pa branila kakšen dan prej.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
7.12.2016 11:43:47   
Yuki

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

(PDP; nick; kraj; starost; št. user posted image (nosečnosti); št. user posted image (otrok, ki jih že imamo); spol user posted image )

3.3.2017

ADA29; 29; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image
Yuki; Lj.; 36; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image

4.3.2017

Akajni; Lj.; 31; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

5.3.2017

10.3.2017

Sparkles7; 28; 2.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

11.3.2017

19.3.2017

20.3.2017

23.3.2017
Dorotee ; 29; 2.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

27.3.2017
S.A.; Kk.; 27; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image /user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1603
7.12.2016 11:51:33   
Yuki
Saj meni se tudi marela za čisto malo dete zdi malo tako - ni mi všeč, da mora biti ves čas pripeta ...

Bom naštudirala malo Haucke in TFK.
Sem pa našla neke še kar alternativne vozičke, ki pa so res lahko - Micralite - https://www.micralite.com/products.php?productid=2 Ocene na netu so ful pozitivne, v živo pa se ga seveda ne da videt. Dizajn je kar malo poseben ...

Sama sebi se zdim že kar ogromna, okrog trebuha sem pridobila že 28 cm. Ne predstavljam si čisto, koliko bom še narastla. Že zdaj slišim kak komentar, kako velik trebuh imam, kdo ve kaj me čaka v naslednjih 3 mesecih, ko RES začneš rasti.

Neposredna povezava do sporočila: 1604
7.12.2016 15:26:17   
RH82

3.3.2017

4.3.2017

5.3.2017

10.3.2017

11.3.2017

19.3.2017

20.3.2017

23.3.2017

27.3.2017

10.4.2017
RH82; Domžale; 34; 2.user posted image ;1 user posted image ;user posted image

< Sporočilo je popravil RH82 -- 7.12.2016 15:27:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 1605
7.12.2016 15:39:03   
RH82
Sem še sebe dodala na seznam, čeprav sem že aprilska. Tudi meni gre čas hitro in sploh ne vem, kdaj bom koristila star dopust. Finiširam projekte v službi, da bodo zadnji tedni bolj izi. Zdaj sem že polnih 5 mesecev in še malo ( sredi 23.tedna). Naslednji pregled imam ravno med prazniki. Meni bo december hitro minil, ker imam toliko enih obveznosti.
Glede vozička sva se midva odločila, da kar kupiva novega in to enak model, kot sva ga uporabljala pri prvem. Jaguar x4 sva dobila rabljenega, pa je lepo zdrzal 2 otroka. Je ful ugoden (150 eur) in vem, kaj dobim za ta denar. Zlaga se enostavno, je kar lahek, zraven je se lupinica. Najbolj fino mi je pa, da se kosara zlozi v sportni del. Mi je bilo to ful prakticno, da je lahko se spal v kosari, ce je zaspal v sportnem delh. Samo par trakov odpnes in je bilo. Pa se v prtljaznik mi lepo pase. Mi je kar fino tega vzet, se mi ne da ful ukvarjat z odkrivanjem raznoraznih vozickov.
Tudi jaz se obcasno pocutim ogromna, kdaj pa spet ne. Za zdaj sem na plus 7 kg in gledam, da me decemberske dobrote ne premamijo prevec. Bi ful pekla piskote, ampak potem bi jih tudi jedla.user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
7.12.2016 17:03:22   
Sofie
Men se tut zdi, da mi je trebuh zrastel. Pa še moj me heca, da me kmalu ne bo mogel objet. S kg sem ok...na +2. Morm pa nujno zdej v decembru pazit na sladkarije, ker vseeno nočem, da teža poskoči. So mi na zadnjem.pregledu rekli da max 2,5kg na mesec lahko pridobimo.

Sem pa v tem tednu dobila tudi injekcijo. Zdej imam pa mir do januarja.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
7.12.2016 18:22:45   
Pinalina
Sofie tudi jaz bi si želela tako razmilšjati, da bi mi bila bolj pomembna strokovnost, pa da se nebi tolko sekirala.
Sem pa zelo občutljiv tip človeka že nasploh in sanjam o prijaznih, sočutnih babicah, ki me bojo spodbujale,....sem pa seveda pripravljena tudi na realnost da ne bom preveč razočarana. Mi pa je vseeno najbolj pomembno da bo partner z mano, tako da se nebom več toliko sekirala glede babic..
Glede Jesenic sem slišala, razmišljam še o tem...Ampak ja, ta vožnja...nevem kako je s tem ko imaš močne popadke, vrjetno nič kaj prijetno.

Diamantina, se strinjam glede tvojih nasvetov, tako si tudi jaz predstavljam predihavat popadke, čimveč hodit itd...
Vsak dan nekako razmišljam o tem in predelujem tako da počasi me je vedno manj strah in si govorim da to pač moram dat skozi že če sem se odločla :)
Jaz sem zeloo proti EA, tudi jaz se bom potrudla zdržat, in tudi tebi želim isto ;)

Aja, jaz pa imam rok 5.3. :)

Neposredna povezava do sporočila: 1608
7.12.2016 18:29:49   
Yuki
Jaz sem že na 10 kg +. Meni se zdi ogromno, ampak vsakič , ko vprašam pri ginekologu mi pravijo, da je vse normalno. Tako da ne vem. Začela sem z nekim običajnim BMI - tam nekje 21-22.
Jaz imam jutri in pojutrišnjem hece z injekcijo Rh (dat kri, iskat izvide in it po injekcijo), potem pa še en pregled tik pred božičem.

RH83, zgubila si me s seznama ...

(odgovor članu Pinalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
7.12.2016 19:30:16   
diamantina
Naraščanje kilogramov ni vedno posledica prekomernega prehranjevanja v nosečnosti ... velikokrat je vzrok nabiranje vode.

Zato dekleta, snemite si prstane in kakšne tesnejše zapestnice, da vam ne bi slučajno čez noč preveč zatekle roke ...

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
7.12.2016 19:59:03   
Luminnel
Jaz glede teže sem sedaj mislim, da +3 oz. 3,5kg... mi je pa sedaj v 14ih dneh zelo trebuh zrastel. O porodu pa sploh ne razmišljam, pač to moram dati čez in to je to... glede porodnišnice pa tudi ne bom komplicirala in bom šla v meni najbližjo. Se pa tako kot je že ena omenila zanašam na profesionalnost in upam, da se bo vse izšlo tako, da bo ok.

Neposredna povezava do sporočila: 1611
7.12.2016 20:19:08   
Sofie

Jaz trenutno še ne zatekam, naj tako ostane.

Kar se poroda tiče tut ne razmišljam o tem. Mi bo lažje, če nimam nekih pričakovanj, želja...ker potem ne bom razočarana, če ne bo kaj tako kot sem si zamislila.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
7.12.2016 20:29:26   
Dorotee
Joooj dobre ste. Jaz sem ze na +10kg 😱 jutri zacnem 26 teden. Trebuscek pa tud ze kar mam velik hehe. Meni problemi delajo nocni obiski hladilnika...ko se zbudim vsak vcer da grem na wc moram nujno neki pojest ker cene ne morem zaspat :) obup haha

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
7.12.2016 20:32:51   
Dorotee
Glede poroda pa mam sam zeljo,da ko se zacne da bom vedela da je to to da moram iti sedaj v bolnico in da seveda pridem tja pravocasno.
Mi pa ni jasn ko ene pravjo da ni zdravnik prisoten,da je sam babica?da zdravnik na koncu pride? Tko je rodila ena prijateljica en mesec nazaj

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
7.12.2016 20:42:23   
Sofie

Jaz tudi upam, da bom vedela kdaj je treba it. In da bom res čim dlje doma. Ker se mi zdi, da bo potem lažje.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
7.12.2016 20:51:12   
Luminnel
Jaz sem sedaj 26t4d... glede kg sem trenutno kar ok in tudi težav z otekanjem nimam. Moram pa ponoči vedno enkrat na wc... groza. user posted image In potem ne grem v hladilnik, ampak komaj mehur spraznim pa grem potem še pit. Jooooj.user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
7.12.2016 20:57:36   
Sofie
Tudi jaz hodim ponoči na wc. Sploh ko bejba začne brcat.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
7.12.2016 21:44:30   
RH82

3.3.2017

Yuki; Lj.; 36; 1.user posted image ;0 user posted image ;user posted image

4.3.2017

5.3.2017

10.3.2017

11.3.2017

19.3.2017

20.3.2017

23.3.2017

27.3.2017

10.4.2017
RH82; Domžale; 34; 2.user posted image ;1 user posted image ;user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
8.12.2016 0:58:25   
ana88
Jaz pa kar fajn zatekam. Zato sem tudi že na +13 ali pa Malo več - se ne tehtam redno. Ampak pri meni je to že stalnica v nosečnosti, tako da se ne sekiram.
Do Jesenic imam jaz cca 2 uri vožnje. Me je tudi skrbelo, če bom prav čas prišla, sploh ker naj bi v drugo vse skup hitreje potekalo. Pa sem potem se dlje rojevala kot prvič. Imam pa vmes se Lj in Kranj, če je nuja. Popadke pa pač predihavas. V času vožnje do tja moji se niso bili tako hudi, da ne bi bilo za zdrzat. Sploh sem se pa itak odlocila, da ne vzamem nič proti bolečinam. Je pa od mene do Jesenic večina poti avtocesta.

< Sporočilo je popravil ana88 -- 8.12.2016 0:59:37 >

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
8.12.2016 8:45:39   
diamantina
Jaz imam do mariborske P 30 minut, oz. tudi v 20 se pride, odvisno od časa v dnevu. Imam pa tudi jaz več ali manj avtocesto.

Ja, popadke se da komot predihat v avtu, saj ne boste vozile takrat user posted image . Jaz sem bila drugič zelo presenečena nad hitrostjo poroda, če bi šla pol ure kasneje, bi rodila na poti ali celo doma. Prvič se je pa vleklo kot kurje črevo. Če se le da, je fajn bit čim dalj doma ... je čisto drugače, kot v bolnici. Bolj si sproščen, lahko si giblješ, kot ti paše, pa vmes, med popadki, še kaj postoriš, ali si prižgeš TV ... v bolnici je vse bolj hm ... bolnišnično. Včasih pa pač ni druge izbire, kot da moraš it ... ali pa da ti morajo sprožit porod tudi ni ravno fajn, ker si tam od začetka do konca. Je pa res, da rodit v vsakem primeru moraš ... noter še noben ni ostal.

Zatekam še jaz tudi k sreči ne, se je pa marsikdaj že zgodilo kar čez noč in prstani na rokah so lahko kar problem za prste in se ni za hecat. Raje jih do poroda snemite itak v P ni priporočljivo imeti nakita. Jaz nosim še kontaktne leče in si jih moram pred porodom odstranit, najbrž bom pa tazadnje dni kar očali okrog hodila.

Nočni WC - stalnica, zdaj že dvakrat. Mogoče pa ravno zaradi tega ne zatekam, ker gre vsa voda ven. Ponoči pa ne pijem in ne jem, se mi ne enega ne drugega ne lušta.

Kilogrami - sem nekje na +6. Tehtam se pa samo na pregledu, sicer imam zaenkrat samo trebuh pa ful večje prsi, ostalo je enako. Mi pa mleko že kar teče, imam vsak dan rumene madeže na modrčku. Upam, da bom res lahko komot dojila, da bo dovolj za malo bibo.

Po injekcijo pa grem v ponedeljek ... se nič ne veselim, ampak je treba.

Aja, sem jaz edina Štajerka med nami? Zdi se mi, da ste vse bolj iz zahodnega konca.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
8.12.2016 9:11:37   
zaspana zvezdica
Tudi jaz sem Štajerka.

Drugac

Neposredna povezava do sporočila: 1621
8.12.2016 9:12:59   
diamantina
Aha, glede prisotnosti zdravnika pri porodu - pri meni sta obakrat bili do iztisa samo babici, pri prvem je prišla zdravnica samo ob iztisu, ampak še to samo gledat, vse je opravila babica. Pri drugem je pa prišel zdravnik samo potem pogledat, če je treba kaj zašit. Obakrat mi je vso osebje še čestitalo in to je bilo to.

Verjetno večino dela opravijo babice in zdravnika pokličejo samo, ko je nujno.

Neposredna povezava do sporočila: 1622
9.12.2016 1:38:40   
Dorotee
Waaaa to pa res nisem vedela da porod vodi babica.
Jaz sem si- oz si pomojem se vedno cist drugace to predstavljam kot je v resnici verjetno :) ma jaz se tolko obremenjujem s tem porodom da boh pomagi :)
Tiste ki ste ze rodile...ste vse dobile klistir?
Kaj pa na depilacijo boste hodile ali vas bo dragi ustimal? Jaz mam ze sedaj probleme hehe.:)

Neposredna povezava do sporočila: 1623
9.12.2016 8:14:13   
zaspana zvezdica
Dorotee a si že bla v materinski šoli? Če boš šla v kakšni porodnišnici je tak ponavadi še ogled porodnišnice in predstavijo vse možnosti, ki jih ponujajo.

Sicer pa babice so itak usposobljene, naj te ne skrbi.

Glede klistirja mislim, da ga marsikje niti ne ponudijo več, ga pa dobiš Če želiš.

Za depilacijo kr sama skrbim.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
9.12.2016 9:27:21   
diamantina
Pri porodu, kjer ni nekih posebnosti, je dovolj babica, povedano drugače, pri vseh normalnih okoliščinah je vsaka od nas sposobna rodii tudi doma, ob pomoči partnerja. Ni porod neka umetnost, problem je samo, če se kaj zakomplicira, npr. da morajo narest CR, ali pa da se fejst strgaš, da ti deli posteljice ostanejo noter ... v takih primerih je zdravnik vedno dosegljiv, sicer ga pa ni zraven. Tudi osnovna zdravila in injekcijo, ki jo dobiš za izločanje posteljice, da babica in ne zdravnik. Kako pa misliš, da so včasih rojevale? Doma, same, ob pomoči sosede ali kakšne bolj izurjene ženske. Moja babica je imela doma samo svojega moža, pa je trikrat rodila, enkrat celo dvojčke in še zdaj živi ... pri 91. letih.

Sicer pa imaš kar precej posnetkov porodov na youtube, npr. tale kaže kar realno sliko:
https://www.youtube.com/watch?v=EJGBG4CpgOM

Lahko si pa pogledaš tudi, kako je videti epiziotomija (ko te prerežejo), CR ... res ni da ni, vse imaš na netu.

Depiliram se jaz zaenkrat še sama, pa mislim, da bo šlo do konca tako. Klistirja pa jaz nisem nobenkrat dobila. Baje ima to bolj LJ porodnišnica. V MB ga ne dajejo kar tako.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.