diamantina
|
Jaz imam do mariborske P 30 minut, oz. tudi v 20 se pride, odvisno od časa v dnevu. Imam pa tudi jaz več ali manj avtocesto. Ja, popadke se da komot predihat v avtu, saj ne boste vozile takrat . Jaz sem bila drugič zelo presenečena nad hitrostjo poroda, če bi šla pol ure kasneje, bi rodila na poti ali celo doma. Prvič se je pa vleklo kot kurje črevo. Če se le da, je fajn bit čim dalj doma ... je čisto drugače, kot v bolnici. Bolj si sproščen, lahko si giblješ, kot ti paše, pa vmes, med popadki, še kaj postoriš, ali si prižgeš TV ... v bolnici je vse bolj hm ... bolnišnično. Včasih pa pač ni druge izbire, kot da moraš it ... ali pa da ti morajo sprožit porod tudi ni ravno fajn, ker si tam od začetka do konca. Je pa res, da rodit v vsakem primeru moraš ... noter še noben ni ostal. Zatekam še jaz tudi k sreči ne, se je pa marsikdaj že zgodilo kar čez noč in prstani na rokah so lahko kar problem za prste in se ni za hecat. Raje jih do poroda snemite itak v P ni priporočljivo imeti nakita. Jaz nosim še kontaktne leče in si jih moram pred porodom odstranit, najbrž bom pa tazadnje dni kar očali okrog hodila. Nočni WC - stalnica, zdaj že dvakrat. Mogoče pa ravno zaradi tega ne zatekam, ker gre vsa voda ven. Ponoči pa ne pijem in ne jem, se mi ne enega ne drugega ne lušta. Kilogrami - sem nekje na +6. Tehtam se pa samo na pregledu, sicer imam zaenkrat samo trebuh pa ful večje prsi, ostalo je enako. Mi pa mleko že kar teče, imam vsak dan rumene madeže na modrčku. Upam, da bom res lahko komot dojila, da bo dovolj za malo bibo. Po injekcijo pa grem v ponedeljek ... se nič ne veselim, ampak je treba. Aja, sem jaz edina Štajerka med nami? Zdi se mi, da ste vse bolj iz zahodnega konca.
|