diamantina -> RE: Marčevke 2017 (7.7.2016 9:14:22)
|
Jaz sem obakrat rodila brez sredstev za lajšanje bolečin. Prvič je bilo malenkost hujše, ker je dalj trajalo in prehitro sem šla v porodnišnico. Tam sem morala potem hodit po stopnicah, zadnje tri ure pa sem morala ležat in mi ni bilo v redu, ampak sem preživela. Sem pa izrecno zahtevala brez vseh pripomočkov, tudi umetnih nisem hotela, ker ni bilo nobene potrebe. Včasih se babicam malenkost mudi, ampak meni se pa ni in sem hotela, da narava gre svojo pot. Če bi otrok imel krizo bi vsekakor izbrala potem nekaj, da bi hitreje šlo, tako pa ni bilo otroku nič hudega in sva lepo šla svoj ritem. V drugo so bili popadki bolj intenzivni, porod se je pa odvijal brzinsko. Pol ure pred porodom sem še normalno prišla od parkinga do porodnišnice (vmes stoje predihala par popadkov), rodila pa 20 minut za tem, ko sem prišla v P. Samo slekli so me, mi je odtekla voda in otrok je bil zunaj. Mož se niti preoblečt ni imel časa. [sm=smiley36.gif] Tudi tokrat bom, če se bo le dalo, čim bolj dolgo doma, da bom imela popadke na 5 minut (čeprav pravijo, da je pri mnogorodkah treba it v P, ko so popadki na 10 minut).
|
|
|
|