MladaMamiMojca
|
zaspana zvezdica P+ so proteini v urinu, jaz jih imam vedno prisotne, žal, včasih tudi P++, kar pomeni, da jih je veliko, baje pa na to vpliva TUDI visok krvni pritisk. Kar se tiče sladkorja in zakaj me je poslala G na preverko, pri nuhalni mi je rekel, da se mu zdi, da je otrok malo večji, da naj preverimo sladkor in mi je tako dala napotnico, drugače pa drži, da dajo komaj po 24. tednu ja. Ker sem imela na tešče sladkor 5,1 ali več, te potem napoijo v diabetološko v ukc. Tam so mi še enkrat preverili sladkor na tešče in sem ga imela 5,2, nisem rabla nadaljevat z obremenitvenim testom, ker sem že v startu prekoračila vrednosti. Včeraj v skupini sem pa izvedela kaj nekaj koristnih informacij, kako se prehranjevati in predvsem količinsko. Imam sistem za merjenje glukoze v krvi, meriti si moram pred glavnim obrokom in točko 90 minut po jedi, pred obrokom ne sme biti 5,3, po jedi pa ne sme preseči 6,6, v kolikor so tri dni zapored višje vrednosti, je treba poklicat v diabetološko in se naročit k zdravniku. Pa seveda nič sladkorja, sladkih stvari, v kolikor se pregrešiš, moraš to zapisat. Je pa višji sladkor nevaren za otroka, ker se to prenaša na otročka in ima posledično tudi on več sladkorja v sebi, lahko nastopi prehiter razvoj notranjih organov in se ne razvijejo dovolj dobro, tako, da sem se danes že cmerla (hormoni pač) ker sem imela po zajtrku višjo vrednost, bom videla, kako bo naprej se pa veselim, da imam drug teden v četrtek pregled pri G da se ji malo potožim in da pogledamo mojega bebija
|