RE: Februarke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mava1975 -> RE: Februarke 2017 (23.8.2016 14:18:27)

Mtob ...https://www.google.si/search?q=uppababy+vista+yellow&espv=2&biw=1097&bih=559&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi6wqm0wtfOAhVmB8AKHULNAu8QsAQIHA#imgrc=fc-zs051iB4JFM%3A

Sofie -> RE: Februarke 2017 (23.8.2016 14:20:10)

IZVIRNO SPOROČILO: MladaMamiMojca

[sm=bravo.gif] dobrodošle vse nove [sm=nosecka.gif]

jaz sem sicer na fb in februarčice pridno čvekamo, vendar rada pogledam tudi sem in še kaj napišem.

Jaz k sreči nisem še pridelala nič kg, sem pa v 15. tednu. Jaz pa po nuhalni pričakujem punčko, [sm=9nebesa.gif]rok pa imam 19. 2. 2016, pa ve? bomo naredile kakšen seznam? to je moj 2. otrok, doma imam že 7 letnico Lano, ki se zelo zelo veseli, da bo postala sestrica [sm=zz_wub.gif]

glede na to, da za novo članico nimam več čisto nič stvari, ker sem vse razdala, čeprav sem takrat kupila vse nove stvari [sm=hudicek1.gif], sem se odločila, da bom vsak mesec nekaj nakupila, da okrog decembra, ko so itak veliki izdatki, ne bo potrebno še za bejbija toliko zapravit
ravno danes sem naročila previjalno mizo, blazinice za prsi in lanolin ter prsno črpalko - električno (pri prvi sem videla, kako hudičevo mi je prav prišla in sem jo k sreči imela doma, ko mi mala ni imela razvitega sesalnega refleksa, ob polnoči pa jok in stok, pol si me predstavljajte kako sem izgledala vsa prestrašena, nevedna, obupana, da mi mala ne ziza, jaz pa komaj da sem usposobila ročno Avent črpalko [sm=zz_er_what.png]

voziček? ja, mislim, da bomo nabavili kar baby boom mirage reverse ker mi je zelo lep, športni del je malo višji, lahek in vodljiv pa še cena ni neka extra visoka, je pa tri v enem, tako da mislim, da bo to dobra naložba.

se tipkamo kaj [sm=zz_wavespin.gif]

Je nuhalni za zaupat kar se spola tiče? Danes jo imam pa bom vprašala. Mal sem firber[sm=smiley36.gif]

MladaMamiMojca -> RE: Februarke 2017 (23.8.2016 14:31:21)

Sofie
pah, kaj jaz vem no, enim resda niso ugotovili, enim se zmotijo,
meni so v prvi N pravilno napovedali, zdaj pa tudi sem bila v mb pri dr. Žebeljanu, ki ima že veliko kilometrine in je za moje pojme super dr., tako da, aja, pa seveda po kitajski tabelici pa tudi naj bi bila [sm=rozacrtici.gif][sm=zz_bounce.gif]

kar se tiče rumenega vozička, ja, res jih je ful malo samo z rumeno barvo, mislim, da na mali vragci spletni strani tam se mi zdi, da sem enega zasledila, drugače pa bom jaz kupila tega

http://baby-boom.si/otroski_vozicki/otroski_vozicki_babyboom/otroski_vozicki_serije_mirage_reverso/91/otroski_vozicek_mirage_reverso_oranzno_rumena_rjava_potovalni_komplet_3v1/

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (24.8.2016 10:28:27)

Hei punce. Meni je na nuhalni napovedala fantka, pri prvem pa sem se pustila presenetit. Jutri imam pregled, upam, da naredi g uz, da ga malo vidim. 😊
Sedaj se razvajam pri frizerju in firbcam tle gor [sm=smiley36.gif].

Od prvega otroka sem tudi jaz vse stvari podarila naprej, itak je bil poleten, tako da vecina stvari nebi bila uporabnih. Sedaj pa bo februarja in se ze sedaj ponovno sprasujem kaksne cunje bo potreboval, da nebo prevec vsega. Se vse nosecniske stvari sem podarila [sm=smiley36.gif].

Ja lepo bi bilo naredit kaksen seznam za pdp, bi ga jaz, ampak sem trenutno brez racunalnika in vse delam prek telefona.

Brcike ze kaj cutite? Jaz zvecer, ko se umirim, vcasih cutim par premikov, ampak se nic konkretnega. Zvecer postanem ful napihnjema in imam takrat enkrat vecji trebuh kot zjutraj 😊

Se tipkamo, cuvajte svoje busije 😊
.

MladaMamiMojca -> RE: Februarke 2017 (24.8.2016 14:50:08)

Limoncap uživaj in naj čim dlje traja to razvajanje [sm=smiley10.gif]

ja, jaz že kar čutim svojo bebico, tako plavanje v trebuščku in čisto poseben občutek je zraven

jaz glede tabelic nisem ne vem kakšen maher, tako da bi se res namučla, da bi kaj ustvarila, se katera bolj spozna na to?

madjanca -> RE: Februarke 2017 (24.8.2016 21:08:02)

Evo jaz pa sem bila danes na pregledu in tudi super migamo, sem pa bila kregana ker sem zgubila se en kilogram vec.. in pravijo, da se moram posiliti jesti.. drugace pa sem zaradi mehcanja misic dobila isias.. zal sem zaradi premalo prehranjevanja malce bolj slabokrvna in posledicno bolj zaspana. Tako, da se moram trudit res zdravo in vec pojesti. Naslednji pregled imam komaj cez 5 tednov..

Drugace pa imamo mi vozicek ze narocen in pride nekje v zacetku oktobra. Smo pa narocili baby lux largo :) posteljico verjetno dobiva se tisto mojo :) oblacilca od sestre in brata. Previjalno in ostalr malenkosti pa bova iskala septembra med dopustom :)

Bila sem sama v skupinici na fb, pa mi ne odgovarja.. zato se bom raje pridruzila tule razlicnim klepetom :) sem pa seveda absplutno za seznamcek :)

Mamina3 -> RE: Februarke 2017 (25.8.2016 6:35:07)

Heej

Dobila rezultate nuhalne in dvojnega hormonskega testa in je vse ok tako da nadaljne preiskave niso potrebne jupi..imela sem tudi ze zgodnjo morfologijo in so vsi organi na svojem mestu,le posteljica lezi cez maternicni vrat.. ampak je se cas da se dvigne baje[sm=zmeden.gif]zal se ne vemo kaj pricakujemo[sm=zmeden.gif]..mi je v bistvu vseeno saj imamo ze par doma[sm=bravo.gif]...tudi mi smo vse stvari od prejsnjih podarili tako da zacenjamo od zacetka in moramo nabaviti vse[sm=zmeden.gif]...je pa fajn te stvari kupovat[sm=smiley36.gif]..vglaunem koncujemo 14 teden...pridobila sem 1kg....trebuscek pa je zjutraj se ok...zvecer pa sem tudi tako napihnjena da ne mores zgresit[sm=jezicek.gif]... slabost se traja[sm=smiley13.gif] drugace sem pa ok[sm=bravo.gif]

Lp vsem

urša**** -> RE: Februarke 2017 (25.8.2016 10:27:52)

Pozdravljene
Še jaz bi čvekala z vami v veselem pričakovanju.
No da se razpišem. Pričakujem pa dvojajčna dvojčka. PDP imam 15.2., to pomeni da sem v 15. tednu.
Nuhalno in dvojni hormonski test sem dala skozi tako da je vse BP.
Sem pa že od 7 tedna nosečnosti v bolniški..... zaradi večplodne nosečnosti in narave mojega dela, predvsem vožnja cca 150km dnevno absulutno preveč.
Glede spola še ne vem se na nuhalni ni nič videlo ampak je zame že to velik šok da bosta dvojčka.....nisem pričakovala.
Nabavila bo praktično vse na novo...... doma že imamo hčerko 10 let, večino sem vse razdevala kolegicam......
Ja slabost je minila..... ampak tokrat glede na prvo nosečnost je bila to dvojna slabost......
Se tipkamo
lp

madjanca -> RE: Februarke 2017 (25.8.2016 14:11:02)

No ocitno nas bo le ostalo nekaj tu :)

Vauuu dvojcki! Slisi se zanimivo in pa seveda vse dvojno.. tako radosti kot slabosti :)

Drugace pa sem mogoce malce zgodna s temi vprasanji ampak sva z mojim zacela debato, katere nisva zakljucila soglasno. Ali boste pri porodu same, ali bodo z vami partnerji?
Jaz sama nocem, da bi bil zraven. Ne sprasujte me zakaj, ampak enostavno tako cutim. Medtem, ko pa si on tega zeli. Sedaj pravi sicer, da je seveda pri tem zadnja beseda moja. Ampak res si ne zelim, rada pa bi, da so tudi njegove zelje upostevane. In sploh ne vem kaj naj...

MladaMamiMojca -> RE: Februarke 2017 (25.8.2016 15:56:08)

ja super madjanca, da imate že voziček naročen (jaz razmišljam, da bi počakala na decembrske akcije [sm=jezicek.gif]) in praktično za ostale stvari poskrbljeno [sm=bravo.gif]
jaz sem rekla, počasi bom nabavljala, vsak mesec nekaj, tako da ta mesec sem naročila nekaj itd. ker bo potem itak vsega preveč [sm=smiley36.gif], madjanca sprašuješ če bomo imele vse partnerje zraven? ne, jaz ne bom, se oba strinjava, da ne, tudi pri prvem je bilo tako, moj pač ni za to in ga ne silim, sem že prvič bila sama pa mi ni nič manjkalo, je pa moj vsake toliko pokukal noter in z menoj predihaval popadke, to pa je tudi vse, porodila pa sem sama, brez njegove prisotnosti, ko pa je zajokcala in so jo porihtali, pa je prišel k nama

mamina3 sem vesela, da je vse ok, da je nuhalna super in dvojni hormonski test kot mora bit [sm=smiley32.gif], kar pa se tiče trebuščka pa to je moja druga nosečnost in se mi že konkretno vidi, da pričakujem, ne samo zvečer čez cel dan [sm=smiley1.gif]

urša [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] dvojčka??? supper tudi to imamo v skupinici, čestike [sm=love.gif]

jaz sem danes imela pregled in je vse ok, sicer nisem imela ultrazvoka, ampak samo osnovno, preverila je maternični vrat in je v redu, dobila sem edino svečke vaginalne, zaradi ševilnih bakterij v urinu, napotnico za nevrologa zaradi mojih migrenskih glavobolov med nosečnostjo in pa jutri me čaka test za sladkor [sm=zmeden.gif] na nuhalni je dr. rekel, da se mu zdi da je otrok večji in da je treba to preverit [sm=smiley3.gif] itak vem da bom bruhala ker če zjutraj kaj ne pojem mi je slabo, zdaj pa bom še tam pila ta cuker in bom sigurno bruhala[sm=smiley11.gif]

to bi bilo od mene vse, kar se tiče seznamčka, če bo slučajno katera kaj vpisovala: moj PDP je 19.2.2017, doma imam že eno hčerkico (7let), starost 31, na nuhalni pa mi je rekel, da naj bi bila punčka

[sm=smiley31.gif] [sm=zz_wavespin.gif]

urša**** -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 10:48:31)

Ojla,

Mojca superca da je vse o.k. na pregledu. ufff bakterije v urinu, smotano ja. A imaš povišan sladkor, no jaz sem imela premalo 2, sedaj pa lahko jem sladko.....ampak se bojim da se bo preveč poznalo na kg.
Trebušček.... prejšni teden sem rekla da ga še ni, takoj pa ko sem to izgovorila evo ga tukaj je in je v enem tednu zrasel ku nor. in pridobila sem +4kg.... sem pa začela z 56 tako da v zadnjem tednu je že 60 iiiiiii
A že kaj čutite bebice oz. brce. no pri meni ne vem ali je prebava ali premikanje.....
Partner pri porodu. Ne jaz nebi želela. Sem prvič imela težek porod pa mi je bilo boljše da ga ni bilo zraven.... še jaz sem bila v šoku tko da odsvetujem. Nikoli ne veš.
lp U

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 11:42:42)

Ojla, evo jaz imela vceraj pregled, je naredil uz, kjer se je videl kako bije srcek, slikice pa nisem dobila [sm=smiley13.gif]. Tudi jaz imam povecano stevilo levkocitov v urinu, in moram full pit, ze tak sem kot zabica, ko popijem vso to vodo pa sem zvecer kot slon[sm=smiley36.gif]. Zacela sem z 62 kg, sedaj jih imam 65. Naslednji pregled pa ze morfologija. Kako mine cas, bo ze polovicka.

Ko sem vprasala mojega, ali bo zraven pri porodu mi je odgovoril;"kje pa naj bom, kot ob tebi". Ahh sem se kar stopila. Bivsi ni zelel niti slisat o tem, da bi bil zraven..( se ko sem rojevala, je pricakoval dojencka z drugo punco) ampak kaj cmo, to obdobje je za mano, tako da sedaj razmisljam pozitivno..no se trudim 😊

Me veseli, da imate vse lepo nosecnost, tik tak in bomo nase kepice drzale v rokah. [sm=bravo.gif]

Uzivajte 😙

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 11:45:23)

Dajte napisat vase pdp- je, spol, ce ze imate kaksnega otroka, koliko ima let, morda se vasa leta in se bom potrudila naredit kaksen seznamcek.

zmešana -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 12:41:33)

Ojla punce! [sm=smiley36.gif]

Sem zgrešila nekaj postov, pa sem zdajle kar nekaj časa brala za nazaj [sm=smiley1.gif] Je videt, da bodo porodnišnice februarja precej polne [sm=smiley36.gif] [sm=smiley1.gif]

Jaz imam nekaj vozičkov v ožjem izboru, katerga bi, pa še ne vem točno. Podobna zgodba je z imeni [sm=smiley1.gif] Sobica bo pa gotovo z Ikee.

Urša*** čestitke za dvojčka! [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Jaz sem s počutjem precej odlično. Apetit je popustil, teža ostaja zaenkrat + slaba 2kg, trebušček se v spodnjem delu počaaaaaaaaasi malček boči. Tisti, ki ne vejo, ne opazijo [sm=smiley1.gif] Sem tudi precej manj zaspana in utrujena, tako da že veselo letam naokoli kot prej. Edino malce me daje napihnjenost pa včasih zaprtost. Mi pa hruške precej pomagajo. Stiskam pesti, da vas slabosti in ostale nadloge čimprej zapustijo. Ššššc stran!

Kako je s spolom pa tudi jaz ne vem. Kolegici so na nuhalni napovedali punčko, ki pa ji je potem do morfologije zrastel lulček [sm=jezicek.gif] Bo verjetno treba še malo počakat, da bo bolj gotovo.

Drugače imam pa jaz baje precej živahnega mladička. Nazadnje na pregledu je klečal, na nuhalni smo videli prekrižane nogice, sukal se je s hrbta na trebušček in nazaj, za slikico pa prav lepo pomahal, da se vidi vseh pet prstkov ... Pa v bistvu komaj čakam, da začutim to malo bitjece [sm=smiley1.gif].

Pa še moji podatki za na seznamček [sm=smiley1.gif] 1. nosečnost, pdp 27.2.2017

Lep dan vsem!

zmešana -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 12:44:12)

Joj, pa pozabila sem pripisat, da sem stara 31 let, otroček bo pa tale moj prvi [sm=smiley1.gif]

Mamina3 -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 14:59:21)

Heej

Za seznam

Sem stara 37 imam ze [sm=rozacrtici.gif]11let in[sm=modricrtici.gif]7let
Pdp pa predviden 23.2.2017

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (26.8.2016 15:36:37)

Seznamček ( na hitro):
Ime: PDP: Spol: Nosečnost:

Limoncap, 29 10.2.2017 F 2

Ursa****, 15.2.2017 Dvojcka 2

MMMojca, 31 19.2.2017 P 2

Mamina3, 37 23.2.2017 3

Zmesana, 31 27.2.2017 P 1

To smo mislim, da vse, ki klepetamo tukaj. Ce je se katera, se naj javi. Sem naredila- napisala na hitro, ker sem prek telefona.

yingyang -> RE: Februarke 2017 (27.8.2016 10:34:58)

Živjo punce!
Tudi jaz bi se vam pridružila pri klepetu...Sicer sem upala, da bi me punce sprejele v FB skupinico, pa so se izgleda t
res odločle, da ne sprejemajo več [sm=zmeden.gif] FB bi mi nekako bolj odgovarjal...
Ampak nič ne de...Upam, da bomo vsaj me tukaj klepetale in delile svoje izkušnje[sm=smiley1.gif]

Drugače pa na nuhalni nisva izvedela spola, tako, da je še presenečenje.
Sem pa čist presrečna, kadar začutim nežne premike v bušiju[sm=bravo.gif]
Sicer pa je za nama več let truda in neuspešnih nosečnosti...
Kar se pa tiče prisotnosti pri porodu - mož bo definitivno zraven[sm=smiley1.gif]

Še podatki za seznamček: 34 let, PDP 4.2.2017

urša**** -> RE: Februarke 2017 (28.8.2016 20:16:47)

Zdravo,
Yngyang verjamem da je super občutek, ko se ti nekaj premake v trebuščku. Sedaj bo vsaki dan bolj veselo, še posebej ko si se tako dolgo trudila za pikico.
Limoncap super za seznamček jaz mam 35 let in doma že imam 10 letnico, tako da bosta sedaj zame to drugi in tretji otrok.
Lep večer

madjanca -> RE: Februarke 2017 (28.8.2016 21:44:01)

IZVIRNO SPOROČILO: yingyang

Živjo punce!
Tudi jaz bi se vam pridružila pri klepetu...Sicer sem upala, da bi me punce sprejele v FB skupinico, pa so se izgleda t
res odločle, da ne sprejemajo več [sm=zmeden.gif] FB bi mi nekako bolj odgovarjal...
Ampak nič ne de...Upam, da bomo vsaj me tukaj klepetale in delile svoje izkušnje[sm=smiley1.gif]

Drugače pa na nuhalni nisva izvedela spola, tako, da je še presenečenje.
Sem pa čist presrečna, kadar začutim nežne premike v bušiju[sm=bravo.gif]
Sicer pa je za nama več let truda in neuspešnih nosečnosti...
Kar se pa tiče prisotnosti pri porodu - mož bo definitivno zraven[sm=smiley1.gif]

Še podatki za seznamček: 34 let, PDP 4.2.2017

Dobrodosla tudi ti :)

Ne sekiraj se, ce nisi v skupini. Jaz sem bila pa sem izstopila, ker mi ni ni odgovarjala in ni mi zal. Samo, da se nas tukaj vec nabere in bo super :)

Za seznamcek pa imam jaz PDP 21. 2. Je pa to moja prva nosecnost, stara sem 22 :)

mtob -> RE: Februarke 2017 (29.8.2016 14:15:30)

Pozdravček!

Kar se tiče fb če je katera še v skupini je kakšna možnost da me dodate?
Drugače pa imam rok 10.2. spola še ne vemo, stara sem pa 26 :)
Sedaj pa pridno čakamo morfologijo. Trebušček se pa že kar lepo vidi :)[sm=nosecka.gif]
[sm=bravo.gif]

tadma -> RE: Februarke 2017 (29.8.2016 14:28:18)

Pozdravljene,

tudi jst se pridružujem vašem čvekanju, je prav fajn zvedet kaj iz prve roke. Namreč mam rok 9.2.2017, zame prva nosečnost, tako da vsaka informacija prav pride.

Meni so na nuhalni povedali, da se ji zdi da bo fantek ima pa popkovino med nogami in je rekla da ni čisto prepričana. Tako, da komaj čakam na morfologijo :)

Še moj seznamček, PDP 9.02.2016, starost 26 let, 1. nosečnost

zmešana -> RE: Februarke 2017 (29.8.2016 14:30:30)

Hojla punce! [sm=smiley1.gif]

Bi se vam dalo malo napisat kdaj in kako ste prvič začutile vaše srčke? Kar komej čakam [sm=smiley1.gif]

Drugače si pa tudi jaz želim mojega poleg ob dnevu D [sm=smiley1.gif]

Limoncap, super za seznam [sm=bravo.gif] Vidim, da sem na repu kolone [sm=smiley1.gif]

Lep dan vsem!

madjanca -> RE: Februarke 2017 (30.8.2016 7:39:58)

Jaz se cakam, da bom sploh dojela, da sem dejansko noseca... [sm=smiley36.gif] zaenkrat so bili cisto samo znaki kot so slabosti in bolecine. Se cakam mehurcke in podobno. Me je pa vcerak neozmerno tisalo k tlom. Tak nek cuden obcutek v medenici. Kot, da bi svinec nosila naokoli. Spet nekaj novega [sm=smiley1.gif]

So pa se hvalabogu slabosti umirile in mi slabi samo se, ce jem kmalu ko vstamem [sm=bravo.gif]. Pa tudi utrujenost minuje.. :)

Kako ste ostale kaj?

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (30.8.2016 8:19:12)

Ojla, jaz sem ta teden na dopustu, tako da bom seznamcek nadgradila v naslednjem tednu. Me veseli pa, da nas je vedno vec in bo bolj pestro. Cuvajte svoje busije in se tipkamo [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>