Amour -> RE: II pričakujemo JUNIJA 2016 (3.6.2016 13:19:30)
|
Nočem pa priti do te točke, ko so spolni odnosi načrtovani zaradi želje po otroku. Ker sem slišala od veliko parov, da imajo preračunano točno kdaj morajo, kdaj ne smejo (da so spermiji boljši... ). Verjamem, da je možnost uspeha večja, vendar mislim, da moramo misliti tudi na partnerje in se truditi za medsebojne odnose. Verjamem, da to računanje ne prinese nič dobrega k odnosu, verjetno samo dodatno napetost pri stvareh v katerih bi se moral s človekom povezati. Predvsem pa, ko se dva odločita, da si želita skupaj vzgajati otroka. To je tudi za partnerje velik pritisk, predvsem, ko se odločimo za prvega otroka (sprašuješ se ali si dovolj zrel in pripravljen za tako odgovornost). Razumljivo je, da vsaka ženska preveri kdaj so njeni plodni dnevi in ovulacija, ampak resnično se mi zdi, da si včasih vse preveč zakompliciramo. Jaz osebno sem se odločila, da ne bom delala testov ovulacija, vsaj v roku pol leta ne (tudi prvič jih nisem). Se sicer kar precej strinjam s tabo. Jaz O testov nisem delala, ker se tudi nisem želela psihirati s tem, ali potem bova uspela ali ne, sploh ker je bil mož v preteklosti precej službeno odsoten med tednom. Da vem, da imam v četrtek ovulacijo, on pa pride v petek pozno zvečer utrujen domov, najbrž ne bi vodilo v prijeten večer, ampak v eno samo pričakovanje, računanje in tečnobo. Na koncu se je sicer izšlo tako, da sem morala jemati dabroston zaradi popuščajočega rumenega telesca, pa se mi je tudi neumno zdelo, da bi ovulacije v celoti sfalila, če že jemljem hormone. Tako da je bil najin dogovor, da ga opozorim, če mislim, da je ravno kritično obdobje, da pač izkoristiva tudi morda petek zvečer in ne šele soboto zjutraj ali celo kasneje :) Itak se je izšlo tako, da je običajno bolje od mene vedel, kdaj pribl. imam ovulacijo (sama sem jih sicer tudi normalno čutila), na "the" vikend pa sem mu v petek zvečer samo omenila, da morda bi bilo fino izkoristiti že petek, pa je bil že v akciji [sm=smiley36.gif]. Tako ali tako najin spolno življenje nikoli ni bilo neurejeno v smislu, da se nama ni ljubilo, pri nama je bila ta odsotnost med tednom največji problem ... No, zdaj, ko čez točno 5 tednov (po PDP) pričakujemo našo pobalinko, pa je itak že nekaj mesecev v novi službi (jo je načrtno menjal) in bo tako tudi bistveno več prisoten tudi kot očka in ne samo kot mož :)
|
|
|
|