ela23 -> RE: II pričakujemo JUNIJA 2016 (6.6.2016 10:06:52)
|
Punce, jaz še vedno sem in tja pokukam še na ta forum in upam, da bom zagledala čim več dobrih novic. Na žalost je bil maj bolj klaveren. Držim pesti, da bojo poletni meseci dosti bolj uspešni. Vsaj tako, kot je bil april. [sm=smiley36.gif] Allstar, prebrala sem tvoje simptome, ki precej spominjajo na mojo zgodbo, zato sem se odločila, da ti napišem nekaj spodbudnih besed. Konec leta 2012 sva začela delati na prvem otročku in ker nama v pol leta ni uspelo, sem se oglasila pri G. Že prej sem ji pojamrala, da imam zelo boleče menstruacije in boleče spolne odnose, zato se je odločila, da mi da napotnico za neplodnostno, čeprav še ni minilo 1 leto. Sumila je na endometriozo. Konec maja sem se oglasila v leonišču. Partnerjev spermiogram je bil bp. Mene so najprej napotili na testiranje hormonov in ščitnice (vse bp), sledil je ultrazvok, kjer je dr. Bokalova potrdila sum na endometriozo. Dobila sem napotnico za laparaskopijo, ki sem jo zaradi poletnih dopustov, dočakala šele v sredini oktobra. POseg je bil uspešen. Odstranili so mi zarastline in nekaj endometričnih žarišč in že 14 dni po operaciji sem zagledala tako želeni 2 črtici. Dejansko nama je uspelo s spolnim odnosom dan pred operacijo (eden manj romantičnih in sproščenih v moji karieri, ker sem bila malo živčna zaradi operacije, privolila sem pa samo zato, ker se mi je zdelo, da bom po operaciji težko zdržala 14 dni brez slončkanja. [sm=smiley36.gif]). Nosečnost se je dobro končala in ko je bila mala stara pol leta, sva se zadeve lotila ponovno. Nisva želela preveč odlašati, ker se endometrioza rada ponovi. Po enem letu je bil test pozitiven, vendar je šlo za IMN. Domnevno zaradi endometrioze sem imela povsem uničen jajcevod, zato so mi ga odstranili. Po treh mesecih sem ponovno zagledala pozitiven test. [sm=duda.gif] pričakujemo konec novembra. Svojo zgodbo sem ti napisala zato, ker sama takrat nisem našla prav veliko pozitivnih, čeprav sem si res želela prebrati/slišati vsaj nekaj spodbudnih besed. Če ti bodo endom. potrdili, ti topolo priporočam tudi dieto. Na spletu boš našla veliko informacij o tem. Jaz sem se je držala od dneva, ko sem izvedela za to bolezen do zanositve (cca 4 mesece) in v tem času so bile menstruacije bistveno manj boleče, počutila sem se dosti bolj povna energije in tudi endom. cista, ki so jo opazili na ultrazvoku maja, se je do operacije v oktobru po velikosti prepolovila. SREČNO TEBI IN VSEM OSTALIM! [sm=pikapoka2.gif]
|
|
|
|