RE: decemberčki 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (17.6.2016 16:01:36)

Pozdravljene punce! [sm=nosecka.gif] ste ze izbirale kaj imena za male kepice? [sm=smiley36.gif]

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (17.6.2016 18:42:01)

To pa [sm=smiley36.gif] moz je reku, da za fanta on izbira in da bo Maks, za deklice imam pa v igri imeni Maja, Mija, ceprav sta mi vsec tud Sofija in Luna. Ti imas ze izbrana?

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (17.6.2016 19:43:34)

lastovica srecnica na kvadrat [sm=bravo.gif]. Midva bova pocakala, da vidiva kaksnega spola je bebika in ce je fantek sva v temi :), ce bo puncka pa bo ati imel nalogo iskat, ker sem jaz za najina fantka izbirala in reeees si zelim, da bi on zbiral, ker meni je dosti imen zelo lepih, ampak jih ne bi dala najinemu otrokecu in sem non stop v dilemi :). Komplikator na kvadrat - VEM [sm=smiley36.gif].

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (19.6.2016 20:40:16)

No, ja kakor za koga. Jaz bi raje za fantka kakšno drugo ime, ampak moj vztraja pri tem. Se mi zdi, da je Maks trenutno kar pogosto ime. Sicer pa mislim, da bo tista končna padla, ko bo otrok na svetu in dejansko mu bova točno ime določila potem po občutku, da mu bo res pasalo. [sm=smiley36.gif]

Sem pa nekako bolj za takšna vsakdanja imena, ne kakšna nova, ko niti ne veš, kako se sploh črkuje. Že če pomislim na moj dekliški priimek, ki je zelo redek, sem ga mogla skoraj vedno ponovit, pa še črkovat, na koncu je blo pa včasih itak nekaj tretjega. Nočem, da bi imel otrok pri že pri imenu take težave. [sm=smiley1.gif]

Pelkaa -> RE: decemberčki 2016 (20.6.2016 20:43:45)

Jaz sem tudi bolj za klasična imena, za fantka sta nam všeč imeni Marko in Nejc, za punčko pa Eva ali Maja. Bomo videli, kaj bodo povedali na morfologiji [sm=smiley36.gif]!

Evo pri meni se je slabost umirila, z veseljem končno jem. Najraje imam sladoled z breskvami...mmmmm [sm=smiley36.gif]!
Edino kar me sedaj matra je zategovanje in bolečine s spodnjem delu trebuha, še posebej ko pokašljam ali kihnem.

Trebušček se že kar lepo pozna, tako da skoraj ne morem več skrivat [sm=smiley36.gif]!

Joooooj punce komaj čakam, ko se bodo začele prve brce. Ker je zame to prva nosečnost, bo to popolnoma nov občutek [sm=zz_giggle.gif]

Zabica000 -> RE: decemberčki 2016 (21.6.2016 15:01:05)

Jaz imam rok konec decembra, trenutno sem v 14T in se mi trebušček že kar pozna... Ravno danes me je sodelavec diskretno vprašal, če sem mogoče noseča, ampak sem se nekako ognila odgovoru... Tako da zgleda, da ne bom mogla več dolgo skrivat. [sm=smiley1.gif] Glede imena, nekaj jih imava v mislih, vendar bova počakala na rezultate testa, ki jih dobiva drug teden, kjer bo tudi znano katerega spola je. Takrat bova začela z razkrivanjem novice in izborom imena. Tudi zame je prva nosečnost in kot Pelkaa komaj čakam, da bom začutila kakšno gibanje v trebuščku pa da bo vse ok in bom lahko ponosno oblekla ozko majčko [sm=smiley36.gif]

..noname.. -> RE: decemberčki 2016 (21.6.2016 15:43:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Pelkaa

Jaz sem tudi bolj za klasična imena, za fantka sta nam všeč imeni Marko in Nejc, za punčko pa Eva ali Maja. Bomo videli, kaj bodo povedali na morfologiji [sm=smiley36.gif]!

Evo pri meni se je slabost umirila, z veseljem končno jem. Najraje imam sladoled z breskvami...mmmmm [sm=smiley36.gif]!
Edino kar me sedaj matra je zategovanje in bolečine s spodnjem delu trebuha, še posebej ko pokašljam ali kihnem.

Trebušček se že kar lepo pozna, tako da skoraj ne morem več skrivat [sm=smiley36.gif]!

Joooooj punce komaj čakam, ko se bodo začele prve brce. Ker je zame to prva nosečnost, bo to popolnoma nov občutek [sm=zz_giggle.gif]

Malce se bom novembrka umešala med decembrke :) Sem na istem kot ti, prva nosečnost in kooomaj čakam prve brce. Sem pa noseča 18t. Aja pa lepa imena imata v izboru. Brezčasna imena

mava1975 -> RE: decemberčki 2016 (21.6.2016 15:45:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Zabica000

Jaz imam rok konec decembra, trenutno sem v 14T in se mi trebušček že kar pozna... Ravno danes me je sodelavec diskretno vprašal, če sem mogoče noseča, ampak sem se nekako ognila odgovoru... Tako da zgleda, da ne bom mogla več dolgo skrivat. [sm=smiley1.gif] Glede imena, nekaj jih imava v mislih, vendar bova počakala na rezultate testa, ki jih dobiva drug teden, kjer bo tudi znano katerega spola je. Takrat bova začela z razkrivanjem novice in izborom imena. Tudi zame je prva nosečnost in kot Pelkaa komaj čakam, da bom začutila kakšno gibanje v trebuščku pa da bo vse ok in bom lahko ponosno oblekla ozko majčko [sm=smiley36.gif]

Zabica000 sem sicer januarka, a si ti šla na NIPT test, če te lahko vprašam v katerem tednu si ga šla delat?

Zabica000 -> RE: decemberčki 2016 (21.6.2016 15:55:34)

Mava1975, šla sem delat nipt v 13T. Šla sem v Medgen v LJ. Če se odločaš za ta test, ti jih priporočam, so res strokovni in vedno kaj delajo pa ful časa si vzame dr da ti vse razloži, rezultate pa čakaš nekje 10-12 dni. LP

mava1975 -> RE: decemberčki 2016 (21.6.2016 15:56:54)

Super. Saj vas redno berem in se mi je zdelo, da si napisala, da si šla delat. Sem se že odločila, da grem v Medgen, ker sem bila že pri njih pred leti na genetskem testiranju...hvala za info...vse lepo vam želim

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (21.6.2016 18:02:52)

Meni se pa zaenkrat še nič kaj dosti ne pozna, mogoče če bi me kdo videl pozno popoldne, bi lahko kaj posumil, dopoldne je pa še vse skrito... [sm=smiley36.gif] Občasno pa tudi jaz čutim raztezanje trebušnih vezi, pa kakšno bolečino v predelu jajčnikov.

Sem pa danes končno dočakala NS in rezultati so super. Nosna kost je vidna, rokici sta obe, nogici tudi, NS je 1,6. Ne bom pa delala nobenih nadaljnjih preiskav, recimo NIFTY ali pa DHT. Za spol pa tudi nisva spraševala, če se morda vidi, ker sva se kar odločila, da bo to novoletno presenečenje.

Sicer pa tudi jaz komaj čakam brcike, glede na to, da imam rok čisto zadnja med decemberčki, se bom najdlje načakala. [sm=smiley1.gif]

Kraljica Mama -> RE: decemberčki 2016 (23.6.2016 12:18:34)

Pozdravljene.

Tudi mi smo imeli že dva ginekološka pregleda in nuhalno svetlino. Vse je dobro [sm=bravo.gif]
Zdaj čakam na prve premike, čeprav se mi zdi, da sva se že ''božala'' [sm=jezicek.gif]
Spola še ne vemo. Meni je všeč ime za fantka Marcel, Florian, Lionel, Nal in Soni. Za punčko pa Kim, Dalia, Laura, Tara, Medeja, Melanja, Melisa, Nejla [sm=smiley1.gif]...zdaj pa kak katero paše tudi k priimku.
[sm=nosecka.gif]

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (23.6.2016 14:07:53)

Pozdravljene nosecke :). Tudi mi smo imeli danes nuhalno. Datum so nam prestavili iz 31.12 na 28.12 in po dveh fantkih sedaj pricakujemo puncko [sm=rozacrtici.gif]. Sva se kar malo v soku :), se bova morala prav naucit, kaj se pocne s punckami :).

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (23.6.2016 15:47:09)

Predvidevam, da ne bo tezav, ker bos od vsega zacetka rastla z njo. [sm=smiley1.gif]

Recimo, jaz se z majhnimi otroki drugih sploh ne povezem...nekako sem bolj zadrzana, vem pa da s svojim se bom. Ker enostavno bova skupaj od zacetka in se bova skupaj razvijala in rastla.

No, tako je moje mnenje.

Kraljica Mama tudi tvoj izbor imen mi je vsec...

Me pa punce zanima, ce ste se ze kaj odlocale, katero vrsto plenic boste uporabljale - za enkratno uporabo ali pralne? Jaz sem se ze pred casom odlocila za pralne, prebrala kup forumov, mnenj in sem nekako kar navdusena nad tem [sm=smiley1.gif]

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (23.6.2016 16:12:52)

Kraljica Mama najkrajse ime iz tvojega seznama za fantke ima moj soncek :). Mi bomo uporabljali za enkratno, pamperske so mi bile zakon, nas 22 mesecnik pa se je znebil plenick in zdaaaaj uzivamo, ko ritka diha :)

Kraljica Mama -> RE: decemberčki 2016 (23.6.2016 17:30:11)

Zabike, ja pa iii, lepo ime ja Nal [sm=bravo.gif].
Kje ste bile pa na nuhalni? Jaz sem bila pri Dr.Pelkic Ksenija [sm=smiley1.gif]

Kraljica Mama -> RE: decemberčki 2016 (23.6.2016 17:34:58)

Hvala lastovica [sm=smiley1.gif]
Sicer so mi bile pri prvi nosecnosti vsec drugacna imena, zdaj pa se mi je izgleda okus spremenil [sm=nosecka.gif]

Pelkaa -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 9:47:48)

Dekleta jaz pa imam manj prijetno vprašanje. A ima katera oz. je imela v prejšnjih nosečnostih težave z vaginalnimi vnetji? Se mi zdi, da se jih kar ne morem rešit, non stop srbi in peče, zdravil pa se itak ne sme uporabljati... Sedaj si pomagam s kamiličnim čajem in kapljico kisa ter z olivnim oljem, vendar ne pomaga ravno najbolje. Moja G je pa trenutno na dopustu [sm=smiley13.gif]

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 10:15:09)

Canesten lahko uporabljas. Sploh v drugem trimesecju, ce si ne bos pozdravila, lahko da bo se huje (lahko pa da tudi ne bo) . Ni pa fajn ze zaradi poroda, ker si ob vnetju boj nagnjena k raztrganinam. Pojdi v lekarno, tak ti bodo farmacevtke svetovale. Mislim pa da ni to nic tragicnega :)

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 10:18:18)

Jaz imam samo povečan izcedek, sicer pa mi je G rekel, da Canesten ne pomaga in mi je predpisan zdravilo na recept Gyno-Daktarin (http://www.krka.si/sl/zdravila-in-izdelki/zdravila-na-recept/gyno-daktarinvaginalneglobule/1334/#title). Ampak v navodilih je pisalo, da v prvem trimesečju ni priporočljivo jemat, ker snovi lahko vseeno prehajajo skozi sluznico, tako da sploh nisem vzela. Je pa to 7 tablet za vstavit, torej 7 zaporednih noči zdravljenja.

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 10:24:36)

To sploh ne poznam :). Saj si ze v drugem tromesecju :). Ce si rekla, da srbi in pece, potem ni samo povecan izcedek :/.

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 10:25:56)

Joj lastovica :) oprosti :). Sem mislila, da ena in ista pise :). Oprosti :))).

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 10:38:51)

ni panike [sm=smiley1.gif]

Kraljica Mama -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 12:32:41)

Pelkaa...jaz sem imela v 1.nosecnosti vnetje,ampak ne pekoce.Ginekolog mi je svetoval Canesten krema v tubi in je pomagalo zelo [sm=bravo.gif]

Petra1980 -> RE: decemberčki 2016 (24.6.2016 21:18:59)

Lepo pozdravljene!!!!

Noseča sem prvič pri 36 letih. Moj G mi je povedal, da imam rok 23. 12. 2016, na NS pa 27. 12. Who's right?
A ima katera dobre izkušnje s Porodnišnico Ljubljana? Ali katera obiskuje ambulanto za patološko nosečnost v ljubljanski porodnišnici?
A je normalno, da me je strah non stop? V glavi se mi vrti najbolj grozen, črn scenarij.
Pravijo, da sem panične narave. Mogoče res.
Imejte lep vikend in lep sobotni praznik, Dan državnosti!!!
Čaoooo... [sm=duda.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>