RE: Novemberke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

domi domi -> RE: Novemberke 2016 (10.5.2016 18:14:55)

Lep pozdrav vsem,

za razliko od samih nosečk [sm=smiley1.gif] se javlja bodoči ponosni očka [sm=smiley1.gif]

Moja draga je v 14. tednu, nuhalno je imela 29.4. in je bilo vse ok [sm=smiley1.gif]

Ima občasne slabosti ampak nič resnejšega, odvisno tudi od tega kaj poje,
zadnja dva tedna pa tudi trebušček raste [sm=bravo.gif]

Čakamo november [sm=smiley36.gif]

vekybel -> RE: Novemberke 2016 (10.5.2016 19:14:28)

Dober dan vsem! [sm=smiley1.gif]

Tudi jaz čutim občasne brcike. Sem v 14 tednu in, ker sem drugorodka vem kako to izgleda.
Drugače imam še občasne slabosti in čudno prebavo [sm=zmeden.gif] , drugače pa imam urejen prebavni trakt. [sm=smiley1.gif]
Tudi jaz sem raje tukaj kot na fb-ju ampak če boste pobegnile vse tam bom tudi jaz morala. [sm=smiley36.gif]
domi domi
dobrodošel in čestitke. Lepo , da se nam je pridružil tudi kakšen očka. Če te kaj zanima kar vprašaj ali nam ti kaj napiši zanimivega. Kaj vesta katerega spola bo otrok? Vidim, da malo ginekologov napove spol na nuhalni.

minime84 -> RE: Novemberke 2016 (10.5.2016 19:26:45)

Hej. Danes sem koncno docakala nuhalno. Vse tako kot mora biti [sm=bravo.gif]. Koncno pomirjena in sibamo dalje proti novembru [sm=smiley36.gif]. Spola se pa se ni dalo napovedati, tako da bo se treba malo pocakati tja do julija [sm=jezicek.gif]. Kako ste kaj ve? Dobrodosle vse nove in seveda tudi bodoci ocka [sm=smiley1.gif].

domi domi -> RE: Novemberke 2016 (10.5.2016 19:38:29)

Živjo

Hvala za pozdrave in čestitke vekybel in minime84, pozdravi in čestitke nazaj [sm=smiley1.gif]

ne za spol nisem izvedel, ni bilo razvidno, dojenček pa je imel noge prekrižane tako,
da se tudi na sliki ne vidi...
Pozabu sem povedat, predviden datum rojstva je 12.11.

Ja vekybel tudi moj bodoči junior brca oziroma ne vem kaj dela, ampak občasno se začuti,
ko dam dlan na spodnji del trebuha od moje drage, ne vem... tak dražljaj, nekaj živega [sm=smiley1.gif].
Srčka pa še ne slišim, ampak čakam dan ko ga bom...

Srchy -> RE: Novemberke 2016 (11.5.2016 7:36:04)

Ooooo kakšne lepe novice, nuhalna ok, nov očka, ki se nam pridruži in nova nosečka ;)

Suuuper!!! Dobrodošli vsi [sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jaz sem ok, malo prebava me heca, dogaja se mi da sem zaprta ali preveč odprta... nikako ne uravnovesim ;)

Trebušček se mi za 15.teden že pozna, čutim pa še nič (ker je prva nosečnost). Res je, da komaj čakam da začutim kaj... vsaj kakšen metuljček ;)

vekybel -> RE: Novemberke 2016 (11.5.2016 10:05:00)

srchy
sej boš kmalu začutila samo bodi pozorna. V spodnjem delu trebuha boš začutila kot da bi te nekdo z palčko rahlo pobožal. [sm=smiley1.gif]

Sem pozabila povedat, da sem učeraj prvič kupila nosečniške hlače-kavbojke.
Še sreča da smo čez poletje noseče ker bomo nosile oblekce, vsaj tiste ki jih imamo rade. [sm=smiley1.gif]

Me zanima, če je še katera na nuhalni dala še kri? Koliko časa ste čakale?

Srchy -> RE: Novemberke 2016 (11.5.2016 10:27:07)

Jaz sem dala kri na nuhalni... rezultat sem dobila po navadni pošti na dom čez 8 dni in je bil še boljši, kot na pregledu.

p.s. tudi jaz sem tri dni nazaj kupila nosečniške hlače... Vse me že stiska in moti, čez noč nisem več zapela mojih,... še kakšne nosečniške si bom šla iskat ;) Sicer pa jih nosim zavihane navzdol, ker je trebuh vseeno premajhen , da bi jih gor potegnila. Ampk izpade lepo in predvsem me nič ne stiska ;)

StelaIza -> RE: Novemberke 2016 (11.5.2016 11:52:17)

Pozdravljene punce, nove nosečke in bodoči očka :)

se javljam, ker sem ta teden kar malo nervozna. V ponedeljek me čaka nuhalna. Ta teden veliko razmišljam ali je z otročkom vse ok. Seveda se vedno potolažim, da je in tudi partner me hitro potolaži da je in da bo vse ok. Ampak...sem in tja pa pride trenutek, ko me zaskrbi. Verjetno je to zato, ker že od samega začetka nimam posebnih težav, le utrujenost, zaspanost in večji apetit po hrani, no, pa ta teden mi je začela malo nagajat prebava. Tudi na wc ne hodim pogosto, pa spijem dovolj tekočine.
Tako, pa sem si malo olajšala dušo. Upam, da vam nisem preveč zatežila. Vse dobro želim vsem, pa se javim zopet po nuhalni.

Alizee -> RE: Novemberke 2016 (11.5.2016 15:00:27)

Pozdravček vsem [sm=zz_happy.png]

Še ena novemberka med vami.
Doma mamo že živahno dvoletnico, okol 15.11. pa se nam pridruži še ena punčka [sm=zz_wub.gif]
Nuhalna je že za mano, in je vse OK. Drugač sm pa mislila, da so slabosti že preteklost, ampak očitno še nism šla čist skos to, k me zadnje dni spet neki krivi [sm=zz_unsure.gif] No, vsaj bruham ne več. Trebušček se mi že lepo pozna (tko za ene peti mesec [sm=zz_giggle.gif]) in sm v službi zadnja 2 tedna pred prazniki in dopustom še komi skrivala, ampak očitno ne dost uspešno, ker so nekateri itak suml...sm potem zvedla [sm=zz_giggle.gif]

Lepo bodte, hmal pa se vam pomoje pridružm tut na FB [sm=zz_wink.png]

ŽABBY -> RE: Novemberke 2016 (12.5.2016 8:10:02)

Pozdravljene nove [sm=nosecka.gif], seveda tudi novi očka [sm=bravo.gif]

Jaz tudi sem neučakana....komaj čakam, da kaj začutim, kakšen premik, metuljček,.. ampak mislim, da bo kr trajalo glede na to da je 1 [sm=nosecka.gif].

Ja jaz tudi sem že kupila ene nosečniške hlače za vsak slučaj, ker od teh ki jih imam ponavadi se izbira vsak dan manjša..... :)

Mi nočemo vedet za spol otroka, vendar skozi me obdaja en občutek kot da bo punča... bomo videli novembra :)

tjasakp -> RE: Novemberke 2016 (12.5.2016 8:14:28)

Pozdravljene vse nove [sm=nosecka.gif] in bodoči očka [sm=bravo.gif]

da se še jaz malo javim. Danes sem začela 16 teden, nežne brcike že čutim[sm=bravo.gif] sem pa smotana, če jih ne čutim cel dan, se začnem sekirat, ufaaaaaa[sm=smiley36.gif]
čeprav vem, da tako zgodaj sem lahko vesela da jih sploh čutim, kaj šele vsak dan[sm=jezicek.gif]

drugače drugih nosečniških znakov posebnih nimam, razen seveda rastočega trebuščka[sm=smiley1.gif] no, še vedno me bolijo bradavice, tako da so off limits za možeka[sm=jezicek.gif] pa zvečer me hitro zmanjka. čez dan ni neke panike z utrujenostjo, zvečer pa ob 10 uri ne morem več gledat

sem pridna, sem začela hodit na telovadbo za nosečnice, da se malo razmigam...takoj prvi dan se je pokazala moja fizična pripravljenost, ko sem imela muskulfiber[sm=zmeden.gif] ajej, in to pri vajah za nosečnice!![sm=smiley36.gif]
no, zdaj je že boljše.

sem se pridružila tudi FB skupini ampak tam je tak kaos, da ne uspem sproti sledit kaj vse se dogaja (no, sicer je cel FB tako narejen kot ugotavljam, samo jaz pač nisem vajena), forum mi je dosti bližje [sm=smiley1.gif]

pa lep deževen dan vsem!

tjasakp -> RE: Novemberke 2016 (12.5.2016 8:17:24)

a ne, danes je že četrtek, včeraj sem začela 16. teden [sm=smiley36.gif]

.pikica -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 7:06:16)

Presrečna s pregleda nuhalne. Zdravnica je bila zelo zadovoljna z mojimi rezultati (glede na starost in ostalo),
no jaz pa še bolj [sm=bravo.gif]. Dala sem še kri za dvojni hormonski test, tako da v torek dobim
skupni rezultat obeh testov. Če bo rezultat dober, se verjetno ne bom odločila več za nobeno preiskavo.

StelaIza -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 8:39:06)

Vesela zate .pikica [sm=bravo.gif] Koliko pa si stara in v katerem tednu si? Jaz imam v ponedeljek nuhalno in kolikor se veselim pregleda, me je tudi malo strah.

.pikica -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 9:06:27)

StelaIza, stara sem 42 in sem v 13 tednu.
Saj mora biti vse vresu tudi pri tebi.
Je pa tako lepo videti malo bibiko, ko je že tako živahna in vse vidiš, neprecenljivo...

vekybel -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 10:27:32)

alizee
dobrodošla [sm=bravo.gif]

pikica
kakšen rezultat pa si imela? Samo da je vse vredu, super.

stelaIza
vse bo vredu, ne se sekirat. Kaj te skrbijo leta al kako?

StelaIza -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 12:14:33)

Hvala .pikica. Ja, saj tudi jaz mislim, da je vse ok, le zadnji teden sem malo nervozna in malo v skrbeh.
vekybel hvala...jah pravijo, da leta poslabšajo rezultat. Stara sem 36 let in pričakujem prvega otročka.

PujsaDeja -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 12:52:59)

Čestitke vsem novim bodočim mamicam in očku še z moje strani. Po moje bi tud očki rabili kakšen forum. Pri nas se tudi dogaja, da partner prebira novemberke dokaj pogosto.. Ni pa še tako daleč, da bi tudi kaj napisal. [sm=smiley36.gif]

Ta teden je za nami pregled in še nuhalna. Rezultati obeh so dobri in baje pričakujemo punčko (vsaj zaenkrat).

Dobila sem tudi krvne izvide in izvedela, da je toksoplazmoza negativna, kar pomeni, da se moram malo bolj pazit.. Glede na to, da vsak december pojem ogromne količine bifteka, sem res mislila, da sem to že preživela.. Ampak... Nisem. Je še katera, ki ima ta test negativen? [sm=zmeden.gif]

Vekybel, obljubila sem, da javim za hormosko cisto.. Ta se res zelo manjša in izginja.. Tako da je kmalu ne več, kar je pa tudi super. [sm=smiley1.gif]

Danes imam prvič občutek, da mi ne bo slabo... Kar je pa itak odlična novica po vseh teh tednih. Upam, da tako tudi ostane.

Zredila se še vedno nisem... Trebuh pa dobiva nove dimenzije, ker se mi zdi, da imam prav velik izziv obleči kakšne hlače iz omare (razen pajkic).

nelly27 -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 14:10:23)

Se še jaz malo javim[sm=smiley1.gif] Počutje je dobro, nekaj špikanja v spodnjem delu, drugače pa nobenih znakov o nosečnosti več [sm=smiley36.gif]
Dva tedna sem bila na bolniški, ker imam tako delo, ki ga v trenutnem stanju ne morem opravljati. Z delodajalcem sva se prejšnji teden zmenila, da mi omogoči drugo delovno mesto, ko sem ga danes klicala ni bil ravno navdušen, da pridem nazaj. Tako, da sploh ne vem če naj grem ali ne, ker resnično ne mislim škodovat sebi in otroku.
Upam, da nimate podobnih težav z vašimi nadrejenimi [sm=smiley1.gif]

..noname.. -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 15:03:18)

IZVIRNO SPOROČILO: nelly27

Se še jaz malo javim[sm=smiley1.gif] Počutje je dobro, nekaj špikanja v spodnjem delu, drugače pa nobenih znakov o nosečnosti več [sm=smiley36.gif]
Dva tedna sem bila na bolniški, ker imam tako delo, ki ga v trenutnem stanju ne morem opravljati. Z delodajalcem sva se prejšnji teden zmenila, da mi omogoči drugo delovno mesto, ko sem ga danes klicala ni bil ravno navdušen, da pridem nazaj. Tako, da sploh ne vem če naj grem ali ne, ker resnično ne mislim škodovat sebi in otroku.
Upam, da nimate podobnih težav z vašimi nadrejenimi [sm=smiley1.gif]

Jaz imam kar podobne probleme, le da je v mojem primeru tako, da me ne premestijo kamor bi me mogli. Tako da je res trapasto vse skupaj. Sej bom zdržala še malo. Potem bo pa dopust potem pa že porodniška [sm=smiley36.gif]

nelly27 -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 15:07:47)

..noname.. po zakonu te morajo premestit! Jaz se jim ne mislim kar tak pustit [sm=smiley1.gif]. Zakon ščiti nosečnice in ne smemo se pustit biti izkoriščene! Jaz še isto uro grem domov če mi ne mislijo dat ustreznega mesta [sm=smiley1.gif]

..noname.. -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 16:53:21)

IZVIRNO SPOROČILO: nelly27

..noname.. po zakonu te morajo premestit! Jaz se jim ne mislim kar tak pustit [sm=smiley1.gif]. Zakon ščiti nosečnice in ne smemo se pustit biti izkoriščene! Jaz še isto uro grem domov če mi ne mislijo dat ustreznega mesta [sm=smiley1.gif]

Jaz sem se kar sama dala na delovno mesto, ki je nekako najbolj primeren glede na situacijo. Če me pošljejo delat nekaj kar ni dobro zame, imam pa k sreči tako dobre sodelavke da me zamenjajo.

vekybel -> RE: Novemberke 2016 (13.5.2016 17:27:49)

PujsaDeja
super za cisto, še malo pa je ne bo več. Tudi jaz sem negativna na toksoplazmozo in to v prvi [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]sem bila in zdej. Decembra bomo lahko jedle ko so prazniki. Pazi tudi na solato da jo dobro opereš.

noname in nelly
ne dajta se....

domi domi -> RE: Novemberke 2016 (16.5.2016 6:48:51)

Dobro jutro nosečke [sm=smiley1.gif]

Smo v 15. tednu, trebušček raste [sm=smiley1.gif], počutje kr ok.
Zaenkrat sta se zredila/zrasla za 1 kg.

Občasna špikanja v spodnjem delu trebuha in rahli krči predvsem v večernih urah.
Očitno junior čez dan spi... [sm=smiley1.gif], zvečer pa začne razgrajat [sm=smiley36.gif].
Aja pa vsake toliko ji je tudi še malo slabo.

Zanimivo pa je, kako moji dragi določena hrana diši, določena ji pa sploh ne odgovarja. Ful
ji paše sadje, zelenjava, navadni jogurt, medtem, ko na drugi strani ne poje skoraj nič mesa,
oziroma ji smrdi, čeprav prej nikoli ni zavračala mesa.
Zanima me kako so se spremenile kaj vaše prehranjevalne navade in koliko količinsko pojeste?

Pa zanima me še, če kaj športate oziroma se bolj aktivno gibate in kako to vpliva na vaše počutje?
Ker se mi vse bolj dozdeva, vsaj po tem kar sem prebral in se pogovarjal, da imajo ženske, ki so fizično
bolj fit blažje slabosti ali jih praktično nimajo. Zanima me vaše mnenje.

Hvala za odgovore in vse pozdrave,
želim vam en čudovit dan [sm=bravo.gif]

PS: Delodajalcem se pa ne pustit!

Alizee -> RE: Novemberke 2016 (16.5.2016 11:42:52)

Men je v prvi nosečnosti vse smrdel, vase sem lah spravla samo navaden jogurt in polnozrnat burek iz Žita [sm=smiley36.gif] Pr ostalem sem se silila in pojedla kokr je pač šlo, bolj mal. Po treh mescih je blo slabosti konc, kot da bi pretrgu in sem lahko jedla spet vse normalno.

V tej nosečnosti je blo pa tko, da sem kljub slabostim lahko jedla normalno, ampak mi je ratal po obroku še bolj slabo, po sladkem pa še posebi. Zdj so trije mesci že mim, ampak slabosti pa še niso čist zginle [sm=zz_unsure.gif]

Hm...teza o fit/nefit pr men ne velja...sem fizično aktivna (cca 8 let fitnesa/vodenih vadb, trenutno osebni trener), ampak ker mi je blo v zadnjem delu prvega tromesečja precej slabo, sem mal prekinla s treningi. Podobno prva nosečnost, plus to, da nisem bla fizično sposobna vadt, ker sem ful mal jedla (glej prvi odstavek [sm=smiley36.gif] )

Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>