RE: Oktoberke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Limeta82 -> RE: Oktoberke 2016 (17.3.2016 15:46:16)

Nas ne moreš najti, ker smo skrite. Piši mi tukaj privat sporočilo in napiši pod kakim imenom te najdem na FB-ju...nato pa te lahko dodam.

Sem prišla z UZ-ja in je vse ok. Sem v 8 tednu, malček je velik 12 mm. Srečna!!!! :-))))))) Videla in slišala srčka!!!! :-)))) Juheeejjj....

sunnny -> RE: Oktoberke 2016 (17.3.2016 16:45:47)

Limeta82, super za dobre novičke :-D

Sem ti poslala ZS. ;-)

Anonimen -> RE: Oktoberke 2016 (17.3.2016 18:19:42)

S cim si pomagate proti napihnjenosti in zaprtosti?

Limeta82 -> RE: Oktoberke 2016 (17.3.2016 19:16:30)

Jaz si vsako jutro iztisnem sok iz jabolka, kivija, pomaranče, rdeče pese in včasih korenček in peteršilj... pijem tudi Donat, popoldne pa še kako jabolko in kivi pojem. Se mi je res ful uredila prebava sedaj. No, napihnjenost pa je še vedno, sploh ko kaj pojem...

prvanosečka -> RE: Oktoberke 2016 (17.3.2016 19:22:25)

Pozdravljene!
Se vam pridružujem, saj pričakujem oktobra prvega [sm=duda.gif] stara sem 27 let.
Prvi pregled je za mano in sem full vesela. Nuhalno imam konec marca. Slabost je večinoma za mano [sm=bravo.gif], utrujeno ter glavobol pa je še prisotno vsake toliko časa.

Zanima me kako glede prehrane? ALi se kaj čuvate glede na to da naj ne bi smele jesti določene hrane ali jeste tisto kar vam paše?
lp

ringababy -> RE: Oktoberke 2016 (17.3.2016 21:13:31)

Evo tudi jaz danes iz pregleda, tudi vse ok, dobila slikico in slišala srčka :)

Glede prehrane je pri meni tak. Imam preveč kil, kr precej preveč, sem mislila da mi bo ginekologinja dans rekla kaj ampak zaenkrat ni rekla nič. Poleg PCOS sem še full sladkosneda. Ampak odkar sem imela transfer se full držim nazaj, sem shujšala kr 3 kile, sicer ne da bi stradala, ampak mali obroki večkrat na dan. Tud sladkarij jem zelo malo, če je kriza pa samo kak košček jedilne čokolade. Jutri grem dat kri in me je kr strah kaj bo pokazalo glede cukra. Namreč kot veste, mejo so znižali na 5,1 , posledica tega je, da ima zaradi tako nizke meje že vsaka druga nosečniški diabetes. Določeni pravijo, da je to vse farmacevtski lobij in da nima smisla tako nizko meje postavljat, ampak glavno da služijo za zdravilo, zato se kdaj pa kdaj tudi katera upre zdravilo ali ne pazi toliko kot jih gnjavijo na diabetični ambulanti. Spet se pa vsaka sama odloči kaj bo nardila. Jaz sem probala precej pazit, veselim se da imamo vrt in dosti sadnega drevja in poletje bo, tako da zdrave hrane ne bo manjkalo, to je pa tud vse kar lahko nardim. Pijem alkohola pa kadim pa ne.

UršiMB -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 8:02:51)

Pozdravljene,

kar se prebave tiče in napihnjenosti, jaz nimam težav, sadje jem večinoma do 12.ure, prijem tudi donat.

Sama imam tudi PCO, glede hrane pazim, da ne jem suhih slanin, torej pršuta, potem raznih sirov kot so mocarela, gorgonzola, kajmak....
Sicer sem že prebolela toksoplazmozo, so ugotovili v prvi nosečnosti, ampak vseeno pazim.

Anonimen -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 19:13:39)

O jamranju je najlažje solit pamet tistim, ki verjetno niso imeli nikoli težav in so vsi otroci ratali v prvo. [sm=smiley1.gif] Seveda ni pametno (in dobro) paničarit za brezveze, ampak ljudje smo različni. In včasih tudi pozitivna naravnanost ne prinese dobrega konca.

Tudi jaz sem imela ta teden prvi pregled, dojenček je migal in zrastel, tako da čez dva tedna NS. [sm=smiley1.gif]

Kar se hrane tiče - prepovedanih stvari že tako ali tako ne maram, tako da ni težav. Se pa grozno pozna, da ne jem skoraj nič sladkega (razen plazma piškotov med obroki), ker mi ne paše in zaradi glivičnega vnetja, tako da teža kar kopni, kar me malo skrbi, ker sem že itak precej suha. Sicer pa ne gledam preveč, če je vmes tudi kak junk food, ker ne sme biti preveč zdravega. [sm=smiley36.gif] Želodčni krči so se umirili, slabosti tudi, popoldne pa tudi ne spim več vsak dan, tako da napredujeva. [sm=smiley1.gif]

[sm=muca.gif]

ringababy -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 19:21:55)

Tako kot is rekla. Tiste ki na otroka čakamo oz na plusek po 5 let ali celo več, malo drugače funkcioniramo. Problem je tudi vsaj rpi meni, da mi je teh 5 let postopkov še bolj načelo zdravje in v nosečnost trenutno vstopam na čistem podnu svoje kondicije in še česa in sigurno bodo zaradi vsega tega še dodatne težave.

Drugače me pa zanima ali je tudi vam dala ginekologinja naslednji termin komaj 4 tedne po nuhalni? Jaz sem namreč bila pri UZ pri njen ta teden, drugega mi je napisala komaj 16.5. [sm=zmeden.gif]

Limeta82 -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 19:59:34)

Ringababy, se strinjam s stabo. Jaz sem tudi čakala skoraj 4 leta in me je zato še toliko bolj strah...
Tista, ki ni šla skozi cel proces neplodnosti, ne bo nikoli razumela... Se bomo pa zato še toliko bolj podpirale, a ne? In jamrale z vso pravico... ;-)

Jaz sem bila včeraj na UZ (8 teden), pa sem imela samo UZ, nič drugega... 30.marca dam samo kri, izvide pa verjetno dobim šele na naslednjem pregledu 21.aprila. Uf, dolga bo, ja... No, vmes pa imam še nuhalno 15.aprila.

Verjetno imaš tudi ti nuhalno kaj prej, a ne?

Anonimen -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 20:19:29)

No, pri nama je sicer uspelo hitro, samo je bil SS vmes in me je čisto dotolkel, takrat takoj ne, pol leta kasneje pa, še sploh ker je prvič uspelo v prvo in sem se počutila super tisti mesec. Tako da sem s tem razlogom bila bolj previdna in še zdaj sem oz. se nisem veselila prehitro. Zdaj počasi prihaja tisto veselje in pričakovanje, najprej sem pa štela do prvega Uz, potem do prvega pregleda in vsakič sem bila prej živčna za znoret. Tako da kapo dol vsem, ki se že toliko let trudite, meni bi se najbrž zmešalo, ker nisem preveč potrpežljive sorte. [sm=smiley1.gif] In to, da na to nimam vpliva, mi je v bistvu dajalo največji občutek negotovosti.

Jaz sem imela prvi pregled točno na 9t, kri in vodo sem dala včeraj, NS imam na točno 12t, naslednji pregled pa čez en mesec, ko bo točno 14t.

Anonimen -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 20:20:41)

Ah, pozabila mačko spet prilepit. [sm=muca.gif]

ringababy -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 20:29:13)

Ja na nuhalno se morem še naročit, bom to storila v ponedeljek. Meni je ginekologinja rekla, da ko dobijo izvide krvi kar bom tudi šla dat v ponedeljek, da morem prit čez en teden da jih pregledamo in vpišemo v materinsko.

Limeta82, tebe bodo pa sigurno prej poklicali če bi blo z krvnimi izvidi kaj narobe, tak da če te nebodo so sigurno Ok in boš lažje dihala. Kaj kaj dogaja na FB strani? jaz ne vem če sem pripravljena tja prit že [sm=smiley1.gif]

Limeta82 -> RE: Oktoberke 2016 (18.3.2016 21:12:33)

Oj, na FB nič posebnega... meni je skoraj lepše bit na forumu... hehe... ampak, kar pridruži se!! :-) Več nas bo, lepše bo...

pikapolonica24 -> RE: Oktoberke 2016 (20.3.2016 7:27:10)

Vsem čestitke za super preglede mene moj prvi pregled čaka v torek tolk komaj čakam da je kr joj in če bo vsi ok povem tudi v službi delam v trgovini z živili in je kr težko... Drugače počutje tam od 14-15 od takrat naprej slabostiiiii ampak tudi to bo mimo pa utrujena fulll in križ me boli za kar pa vem da bo ker imam probleme... Drage [sm=nosecka.gif] lepo nedeljo vam želim [sm=smiley1.gif]

kanej -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 6:22:19)

Jaz sem na srečo tudi med tistimi srečnicami kjer je tudi v drugo kar v prvo uspelo. mislim, da sva se s 1. januarjem odločila da je čas za novega člana, pa je v roku enega tedna ratalo. Vsaj nekaj mi gre dobr v življenju [sm=smiley36.gif] Drugače sem pa v soboto vstopila že v 12. teden, čas kar leti. V sredo imam nuhalno, naslednji pregled pa 6. aprila. Kri sem šla dat pa prejšnji teden. Tko, da trenuto se mi vsak teden kaj dogaja :) Jem lahko že dokaj normalno, prebavo imam res grozno, tudi donat mi ne pomaga, ne vem kolk bi ga mogla na dan spit. Upam,da ste ostale tudi vredu, lepo se imejte [sm=nosecka.gif][sm=bravo.gif]

Monidra25 -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 6:45:06)

Zivijo. Po spontanem splavu novembra 2015 sem znova veselo [sm=nosecka.gif]Sem v 13 tednu. V petek bila na nuhalni in vse ok.

carmencita83 -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 11:43:57)

Zivjo, punce! Se ena zamudnica, ki je v soboto naredila test, ker je bila tko lena za kupit tisto palico ;) ZM 15.1., ravna cakam na dvanajsto, da se na prvi pregled narocim. Bom kregana, ker tko pozno klicem, najbrz ;)
Vesta zaenkrat moz in prijateljica, ki se tudi redno testira v upanju na plus, ostali se ne. Sva poleti povedala po prvem pregledu, pa sm imela spontani splav. Zato tokrat cakava. Inam pa doma ze dva, rojena 9.2012 in 9.2014, sem ze stara mama v primerjavi z nekaterimi (33). Za fb skupino se fockam, koga r moram pocukat za sprejem?

ringababy -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 12:50:31)

Me zanima glede izcedka. Vstopam v 9 teden in se mi vsak dan pojavi malenkost rjavega izcedka. Pred tednom in pol je bil kr obilen in sem letela na pregleda pa je bilo vse OK, zdaj pa vsak dan malo priteče, še sploh če malo migam, recimo grem v mesto tako kot danes kri dat, pa v trgovino ipd.... Še katera z takimi problemi?

Floriana -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 13:12:40)

IZVIRNO SPOROČILO: ringababy

Me zanima glede izcedka. Vstopam v 9 teden in se mi vsak dan pojavi malenkost rjavega izcedka. Pred tednom in pol je bil kr obilen in sem letela na pregleda pa je bilo vse OK, zdaj pa vsak dan malo priteče, še sploh če malo migam, recimo grem v mesto tako kot danes kri dat, pa v trgovino ipd.... Še katera z takimi problemi?

če je bilo prejšni teden na pregledu ok, ko se je vsulo malo več potem je po moje tudi sedaj še vse ok. je kje pač ostalo še malo krvi pa se pomeša z belim tokom pa si tam.
pač ne naprezaj se preveč, kako minutko več počivaj pa bo.
ponavadi G predpiše kak buscopan al kaj so že tablete, češ, da pomagajo pri takih zadevah. ampak verjetno odvisno od G do G.

Floriana -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 13:19:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Floriana jaz ti svetujem, da nehaš brat ta forum če ti je preveč jamranja. Najdi si forum pozitivnih komentarjev. In upam da ne pričakuješ da se bo 20 žensk zaradi tebe spremenilo. Tukaj pač lahko vsaka napiše svoje težave, ne da bi jo druge obsojale, ampak si pomagamo.

seveda ne pričakujem česa takega. to ni moj prvi forum v katerem sem med nosečnostjo sodelovala, pa se v nobenem od prejšnih ne spomnim toliko jamranja na začetku. samo to.
vsem želim uspešno nosečnost, in čim več pozitivnih misli! :)

in o tem zakaj biti pozitiven in ne toliko paničarit... ne, ni mi bilo vse dano v prvo, čez sem dala tudi krvavitve, v eni nosečnosti mi krvavitev ni dala miru cel mesec.
Postopno je ponehala tam pod 13.tednu, ko sem si končno dopovedala, da kar bo bo. če ma za bit vse ok, potem tudi bo vse ok. šele takrat se je umirilo, pred tem me je ogromno skrbelo kaj se dogaja, zakaj je to tako... pa je bilo samo slabše.
ja vem, da je težko, ampak je treba probat in ostat pozitiven. samo to.

pa dobrodošle vse nove nosečke :)

Pikipopi -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 13:22:57)

Živjo... Tudi jaz se vam pridružujem.
ZM: 6.1.2016
PDP: 13.10.2016
Opravila sem ze prvi pregled... Pregled NS me čaka 1.4.,
2. pregled pa 20.4.

Rada pa bi se pridružila tudi FB skupini.

Pikipopi -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 13:24:44)

Aja... To je noja 1. nosečnost, stara sem pa 25 😊

Monidra25 -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 13:48:31)

Na fb obstaja skupina oktobrcki 2016. Lp

rožica77 -> RE: Oktoberke 2016 (21.3.2016 17:08:50)

Še jaz se pridružujem. Zadnja m. 5.1., PDP 12. in 18. 10., ker sta bila na prvem pregledu vidna dve pikici (kar malo šok po pravici povedano :). Stara sem 28 let, 1. nosečnost. Nuhalno imam 30. 3., naslednji pregled pa že dan za tem, 31. 3. Jutri vstopam v 12. teden. Veliko lulam in včasih mi je slabo popoldne, ni pa hujšega. :) Se pridružim tudi na FB.

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>