Damuš
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: Damuš IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Mene pa te komarji ne skrbijo. Zaenkrat jih še ni pri nas, po drugi strani pa če pogledaš, so pa klopi ful okuženi. V nekaterih predelih Slovenije je nad 90% klopov okuženih z boreliozo. Ljudje smo drugačnih karakterjev in nekatere vse skrbi. Moj je tud ful poslušu, ko je bilo na TVju in me klicu naj pridem pogledat in bil zaskrbljen. Sploh ker sedaj dela v tujini na terenu in lažje pride v stik z njimi. Anonimna Mi smo doma na podeželju, par metrov od gozda. In to na področju, kjer so klopi najbolj okuženi. Priznam, da sem se v prvi nosečnosti kar malo izogibala sprehajanja po gozdu (ne čisto, ker potem sem itak lahko samo doma v sobi zaprta). Pa če tako gledaš ... kaj vse je nevarno v nosečnosti - od toksoplazmoze naprej. Jaz sem se v prvi nosečnosti res pazila - nisem tikala mačk (imamo eno doma - no kasneje sem izvedela, da sem toksoplazmozo itak že prebolela - itak, če sem pa kot najstnica imela svojo mačko), pa suhomesnatih izdelkov nisem jedla (jih imam drugače ful rada) itd. nekako imam občutek, da se bom v naslednji nosečnosti manj pazila . No, v prvih treh mesecih se mi niti ni blo treba pazit, ker itak nič nisem mogla jesti zarad slabosti. Jaz pa danes začnem s krvomočnico. Tifol pa tako že jem nekaj časa. Anonimna, a si že testkala? Toksoplazmozo nisi prebolela zato, ker ste mel doma mačko sej tokse ne dobiš z božanjem, ampak z iztrebki, kar pa dvomim, da si jih pipala Prej bi rekla, da si dobila od doma pridelane zelenjave, sadja...itd, kjer pač lahko stakneš tovrstno 'bolezen' .... jaz dokler nism zanosila, sploh nism vedla kaj to je toksoplazmoza Mi mamo skoz doma mačko, pa npr tokse nisem še prebolela, zato se tok bolj zdaj pazim No, glede na to, da sem čistila mačje dreke (mačka je sicer bila zunaj, a včasih se je zgodilo da je zalutala v bajto - in ker je veljala za mojo mačko, sem pač jaz morala čistiti) bi tudi lahko bila kriva domača mačka. Sicer smo pa imeli v naselju, kjer sem živela, toliko mačk, da bi bil že čudež, če na zelenjavi na vrtu ne bi bilo iztrebkov - mačke so ljubile obdelane vrtove hahaha). Tako da ... kakorkoli ... prebolela sem tokso in sem zdaj lahko mirna .
|