nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Da se to ne bi zgodilo, je treba večini vzeti moč. Moč ji vzameš tako, da razbiješ najprej slogo med skupnostjo. Deli in vladaj. Slogo najlažje razbiješ tako, da posameznikom onemogočiš, da so veliko in dolgo skupaj (zaposlitev za nedoločen čas), nato pa jim odvzameš še varnost (zaposlitev določen čas, prekarna zaposlitev) in dobiš kup prestrašenih posameznikov, ki se v nenehnem boju za lastno preživetje in udobje nimajo ne časa ne možnosti več povezati v močno skupnost. In jih komot prestavljaš kot figurice po šahovnici. Avstrijci recimo ne poznajo zaposlitve za nedoločen čas....pa vseeno delajo do penzije pri enem delodajalcu, so složni, predani skupnosti......mislim, da smo mi precej vezani na sigurnost, ki jo naj bi ponujala zaposlitev za nedoločen čas (pa je efekt ravno kontra, večjo sigurnost povzroča prav fleksibilnost)........ Delam v zloglasni multinacionalki.....in moram povedati, da sem bila presenečena, da smo edini mladi (mlajši) ljudje mi iz bivšega vzhodnega bloka.....ko se srečujemo na sestankih in seminarjih prihajajo ljudje iz ZDA, VB, Francije, Nemčije itd., ki so stari okoli 60 let in ko govoriš z njimi, jim je to prva in verjetno tudi zadnja služba....mi pa delamo tak bav bav iz tega, da nas bodo "tujci" požrli, naredili revne, odpustili ipd.....sami se delamo revne, ker filamo zgolj Semoliča in Štruklja in podobne parazite in na ta način navidezno ohranjamo socialni mir ter ustvarjamo famo, da delo ni vrednota ampak je delo zgolj izkoriščanje grdih kapitalistov........ Avstrija ni ves svet in če se ne motim, imajo tudi tam nek določen odstotek svojih nezaposlenih. Takisto Nemčija in praktično vse države tega sveta. Prav, zate so vsi ti brezposelni lehuhi in zajedalci družbe in seveda z vsemi drugimi besednimi dodatki obogateni ničvredneži. Se mi zdi, da imaš eno sila lepo rešitev za vse nas, kajti zelo očitno kazimo tvoj/vaš popolni svet. Morda pa smo res prav mi tista sila, ki vse skupaj vodimo v propad. Nebodinastreba. Sprašujem se le, čemu potem te prekrasne dežele ala Aut, Nem, Šved tako zelo vabijo k sebi na stotisoče revežev? Je to iz čiste solidarnosti v stilu "slobodno uzmite, mi bi tako bacili" ali morda z vidika ekonomskega potenciala? Kakšen ekonomski potencial lahko predstavlja nekaj tisoč revežev Aja, fleksibilni so, to pa res ... za boljše življenje v mrazu in snegu pripravljeni prepotovati na tisoče kilometrov ... Seveda so pa tudi multinacionalke zelo fleksibilne, to pa res ... v imenu humanosti so večino industrije preselili industrijo v države tretjega sveta in globoko verjamem, da tamkajšnjim delavcem plačujejo enako, kot plačujejo npr. nemškega ali avstrijskega delavca. Saj pa vendar to lahko vidim kar v Slo, Ro, Bolg, kaj ne bi verjela ... No, ja ... na ekonomijo se spoznam kot zajec na boben, ampak ekonomisti sigurno vedo, kaj jih žene. Kapital in dobiček gotovo ne. Verujmo! Kakorkoli - nikoli nisem trdila, da so kar vsi kapitalisti, privatniki, delodajalci slabi in grozni in barabe. Na srečo je moj miselni domet malo bolj širok. Nasprotno od tebe, ki nikjer, nikoli in v nobenem primeru ne vidiš, da bi se kjerkoli, kakorkoli in v kakršnemkoli primeru zgodila kakšna huda krivica kateremukoli delavcu tega sveta. Sploh pa ne s strani multinacionalk. Od zdaj naprej ne bom verjela več nobenemu prijatelju ali znancu, ko bo kaj pojamral čez svojo službo v kakšni tuji In celo domači) firmi. Sicer res ne jamrajo vsi, ampak od zdaj naprej ne bom verjela še tistemu odstotku. Bom verjela raje kar liliani. Ker svet je lep in popoln. Zlasti svet multinacionalk. In zdaj, ko je moja vera popolna in dokončna, draga liliana, prosim, nikar ne komentiraj več kakšnega od mojih trenutkov slabosti v prihodnosti, če se bom slučajno še kdaj pregrešila in kaj grdega rekla čez novega Boga. Saj veš ... samo človek sem. Grešen. Mea culpa, mea culpa, mea gratia culpa. Samo odpusti mi (v mislih), saj ne vem, kaj delam/govorim/pišem
< Sporočilo je popravil nejcko -- 6.1.2016 1:11:07 >
|