liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious Wooow...moram priznati...kot avtorico tega posta ste me resnično šokirali.Ni bil mišljen kot nikakršna provokacija ampak samo moje razmišljanje s stališča ženske,ki je dala skozi pravi pekel in še danes bije težke bitke na sodišču...mamice,ki se dnevno trudi preživeti in marsikaj požreti zavoljo svoje družine. Mamice,ki je zaživela v miru in je hvaležna za vsako malenkost,ki ji je dana..pa magari v obliki nasmeškom svojih otrok ali lepe besede dobre prijateljice. Ob prebiranju vaših postov me je kar zmrazilo...Ste nekateri resnično tako hladni,da je treba na enostaven post,v katerem sem želela samo izraziti svojo ljubezen in hvaležnost za vse,ki jih imam okrog sebe in vam vsem tudi voščilo, pokvariti z resnično težkimi besedami? Žensko,ki je dolgo doživljala psihično in fizično nasilje doma,virtualno napadati na družinskem portalu,kot je ringaraja?Oprostite,tu ste me (nekateri) resnično razočarali in celo prizadeli. Moj moto je živi in pusti živeti...nimam namena širiti nestrpnosti in se prepirati z neznanci prek spleta.Sem mogoče v srcu pričakovala kak lep vzpodbuden odgovor in voščilo nazaj...očitno preveč...mi je resnično žal... Se spomnim časov,ko je ringaraja nudila toplo okolje ljudem,ki so iskali nasvete, ideje, oporo...tega definitivno ni več čutiti. Če še lepega iskrenega voščila in virtualnega objema ene ringarajevke nekateri ne znate lepo sprejeti, mi je resnično žal za vas... V izogib vstaji in burnim reakcijam na moje voščilo ob koncu posta bom tokrat napisala samo LEP POZDRAV. Upam,da s tem ne bom zopet koga užalila.... Ti nisi iskala ne opore in ne toplega okolja in ne nasveta......če si želela voščiti, bi komot voščila brez boldanega.....zato sem rekla, da si provocirala, ker bi "svojo težko in tragično zgodbo" komot brez homoseksualcev napisala......ker mimogrede povedano, nima tvoja zgodba s homoseksualci nobene veze....... IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious Želela bi se izogniti političnemu prepucavanju glede rezultatov referenduma....Čeprav me iskreno povedano,zelo boli pri srcu,da smo še vedno v večini krepko za leseno žlico. Sem mama dveh otrok...ločena in ponovno začenjam vse iz nule. Glede na praznično obdobje,v katerem smo,sem precej razmišljala,kaj sploh je "normalna" družina...nepovezano s tem,ali sta starša očka in mama,dve mami,dva očka,starš samohranilec...moram priznati,sem v preteklem letu dala težke stvari skozi.Zapustila moža,ki je bil psihično in fizično agresiven,alkoholik in velik manipulator...pa vendar sem se zavestno potrudila za otroka,da živimo v varnem in mirnem okolju,da smo obdani s samimi resnično toplimi ljudmi.Za to bom večno hvaležna...zagrenjenost sem pustila za sabo,se resnično borila kot levinja za vsesplošno dobrobit mojih dveh fantov. In ko smo postavljali smrekico,pekli pecivo in se pogovarjali,smo prišli do zelo pomembnega spoznanja...da si dejansko ničesar takega extra ne želimo,kot to,da živimo v domu,kamor radi pridemo...da se imamo radi in zaspimo z mirom v duši...in se zbudimo z dobro voljo,ne pa v strahu,da se bo kdo drl na kogarkoli.Resnično ljubeča družina,pa čeprav ne v "popolni" postavi,kot bi kdo temu rekel. Danes lahko rečem,da sem srečna. Otroka sta našla tisto otroško nagajivost in iskrivost,ki je predolgo ni bilo v njunih očkah in smehu. Morda res letos nekih igrač in novih oblačil ne bo pod smrekico,bo pa veselje in smeh. Kaj je torej "normalna" družina? Družina,ki se podpira in se zna skupaj smejat in jokat, se sprelupčkat in požgečkat...zame je to topel dom in varno zavetje za vse nas. Šele zdaj dojemam,da "normalne" družine dolgo (če sploh sem) nisem imela...v očeh zunanjega opazovalca morda zgleda vse idilično,nikoli pa pravzaprav ne vemo,kaj se dogaja v intimi domače hiše. Družina je nekaj svetega, srčno zavetje, kamor bi se naj vsak zatekel v trenutku stiske. Morda kot ločenka in mama dveh otrok nisem idealna predstavnica,pa vendar....Tu sem...in dokler lahko starši svojim otrokom nudimo tisto oporo in toplino,ki jo potrebujejo,me....iskreno povedano...ne zanima,v kakšni formi ta družina obstaja. Sem bila del "normalne" družine...polne solz,terorja in agresije...Če je to normalno,bom z največjim veseljem...NENORMALNA! :-) Lepe praznike želim vsem ringarajevkam in ringarajevkam.... in p.s.: pa ne biti užaljena...na RR je tudi precej žensk, ki so okusile v življenju takšno ali drugačno trpljenje, zato mogoče tudi vedo, kdaj je zgodba resnična in kdaj je politično in pesniško obarvana........
|