LeyaPrive
|
Včeraj sem pa morala prov pogledati na koledar, če smo res 23ega. Sem mislila, da stare objave berem. Pri nas je bil lep sonček, ve pa o snegu... Mi2 sva tudi začela spoznavati hrano :) V prvo sem bila optimist in sem korenje samo z vilico pretlačila in mi je vse ven zbljuval. Potem sem pa pošteno zblendala in pridno papca. Kar seveda ostane v ustih, ker še vedno tlači ven jezik. Nad žlico je pa čisto navdušen. Jo zgrabi z roko in nese v usto in bi najraje kar celo žlico pojedel. V vsakem primeru pa je to ena velika packarija, je umazan od ušes do gležnjev. Patronažna je rekla, da je drugače čim prej treba iti na hrano s teksturo, da se nauči žvečiti. Ponekod berem, da ene kar zelo tekočo hrano naredijo (tudi razne rižolinote...) in dajo po flaški za spit. Sam to pomoje ni ok, ker se mora otrok naučiti kaj početi s hrano v ustih. Je pa res, da tako lahko hitro in veliko poje. Ko se bo naučil normalno požirati pa bom začela puščati tudi koščke hrane notri. Kakšna pa naj bi bila neka normalna količina hrane za eno kosilo? ker se še učiva mu jaz sedaj dam ene 3 velike žlice skupaj. Samo je res zanimivo, kako na vsakem koncu SLo drugače učijo. Nam so v šoli za starše odsvetovali lončke z ročaji, ker naj bi bili potuha. Otrok naj bi se moral sam naučiti kako držati lonček z obema rokama. Glede plenic sem pa že diplomirala. Moj nikoli ne ve kaj naj da gor, ker so v predalu po ene 3 sorte plenic. Našemu ponoči zelo velikokrat pride "mimo" ob strani. Včasih zato. ker je plenica že tako polna. se je pa že zgodilo, da je bila plenica skuha, on pa ves moker ob boku :( Pa smo probali vse možno povijanje, samo očitno je malo bolj ohrogfle sorte in plenice "zmanjka" ob strani. Iz DM so mi ok, niso preveč potiskane so malo bolj debele. Še najbolj so mi všeč iz Mullerja, samo mi ni najbolj spotoma hodit tja samo po ene plenice in pol čist preveč drugih stvari nakupim. Drugače pa so mi zelo ok tudi Lumpijeve iz Mercatorja, pa tudi cena je zmerna. So enako tanke kot pamperske, samo se mi zdi, da imajo malenkost manjšo kapaciteto :) Sedaj sva kupila megabox (90 komadov) pampersk v Šparu za 17,49 €, ker sem pridna in koristim njihov 25 % popust na en izdelek. Tako da je skupaj s popustom cena skoraj enaka kot v Mulerju ali pa za Lumpijeve. Edino šparovih še nisem probala. Edino nad vozičkanjem obupujem. Nardiva 300 m in v jok. Mogoče mine eden od 5 ih sprehodov brez drame. In me to čisto iz črpa. Doma pa vsi "težijo" naj greva ven, pa na sprehod, pa na sonce. Mene pa vse mine, ker se začne pritoževati samo, da ga dam v voziček. Ampak to dela samo meni. Če gre moj zraven, pridno gleda okoli, malo pospi...in se lahko 2, 3 ure okoli sprehajajo.
|