LeyaPrive
|
meni so lasje začeli izpadati kar kmalu po porodu. Je bila katastrofa, povsod smo pobirali moje lase. Sedaj se je že umirilo. Se mi pa zdi, da sem bila ob 1/3 las, vsaj sodeč po tem, koliko so mi elastike prevelike. Na srečo sem vsaj naravnost ustrižena (imam dolge lase). Kolegica je bila stopničasto ustrižena, resice pa to..in je bila kot ena oskubljena kura. Las v čopu je imela za en mezinec:( Pol so ji pa kar naenkrat novi pognali. Glede na to, da imam nohte ok, mi očitno nič ne manjka in se nisem toliko sekirala. Ne vem pa, kaj bi ostalo na glavi, če bi bila spet noseča. Mi je tudi ginekologinja rekla, da prva nosečnost ni problematična, pri drugi se pa pozna, da je materino telo že izčrpano (železo, kalcij). Imam pa doma A-Z Mama tablete iz DM, ki sem jih jemala že med nosečnostjo. Pa ene železove šumeče tablete, ker mi malo železa manjka. Vem, ker takrat vedno zelo hitro dobim modrice. Sem pa opazila, da se mi ful hitro zmastijo lasje sedaj. Med nosečnostjo sem jih lahko 1x na teden prala. Itak mi je bilo muka stati, pa potem še ful las in vse to posušiti...je minil en, dva tri večer. Sedaj so pa že 3. dan tak polom lasje, da nisem za nikamor. Drugače pa kakšne menstruacije še ni na vidiku. Vsaj ena dobral stvar nosečnosti, da se ni treba s tek ukvarjat :) Drugače pa tiste, ki delate na novem + sploh ni nujno, da jo boste dobile. Se je enkrat kolegica pritoževala, da se nekaj ne počuti ok. In sem jo zafrkavala, če je mogoče noseča (pol leta po porodu) in se mi je samo smejala. Čez 1 mesec je pa prišla veselo novico povedat, tako, da jo ne smem več hecat, če je (spet) noseča. Je verjela eni teorijo, da če dojiš, ne moreš zanosti. In je očitno zanosila ob prvi ovulaciji in M niti dobila ni. je pa naš priden jedec. Danes je prvič dobil cvetačo in je zmazal še repete oz. 100 gramov skupaj,. Sem ravno nekaj pekla in sem za foro zvagala količino. Je bil tako navdušen, da je kar roke stegoval proti žlici. In očitno hoče sam jest, ker mi zagrabi za žlico in jo valja po ustih. tako, da moram kar 2 žlički uporabljati, da mu je ne pulim vsakič iz ust ampak samo žličko zamenjam. Je pa to ena velika packarija. Ves umazan okol ust, pa roke polne hrane, pol si pa še oči pomeca... Glede Aliexpres. To je spletna stran kot naša Bolha, samo da gor prodajajo podjetja. Večinoma imajo še zastonj poštnino. Kar mi je re4s ironija, ker naše spletne trgovine vedno hočejo po ene par evrov za pošiljanje. Iz Kitajske pa dobim zastonj. Jaz naročam kake manjše stvari - od slinkov, zaščite za vogale, predale, ovitek za telefon itd.... Sem zadnjič samo gledala, ko sem v Šparu videla, da hočejo za 1 slinček skoraj 7 €, jaz sem jih pa po 1,2 € naročila. Ni pa vse tako ugodno. Oblačila so poceni, jaz sem res lepe modrčke za dojenje naročila za 5 €. Pri nas bi dala pa vsaj 20 €. Uporabljam pa predplačniško Viso od Banke koper. Ene 10 € stane in si gor naložim denar in samo toliko, kolikor je gor lahko zapravim.
|