Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:00:42
|
|
|
|
bubika86
|
Hvala Maumaw :) ja sej to k šcistijo jajčnike a to če maš ciste na jajčnikih ti jih šcistijo ?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:04:00
|
|
|
|
MauMow
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Hvala Maumaw :) ja sej to k šcistijo jajčnike a to če maš ciste na jajčnikih ti jih šcistijo ? Če so ciste ali kake zarastline, isto če je kaka pregrada v maternici,.... Pa če je kaka endometrioza odstranijo zarišča... Vse to lahko uredijo z laparo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:09:39
|
|
|
|
bubika86
|
No sej to zarad tega bi šla.na laparoskopijo k men je nazadnje Reš rekel da imam male ciste na jajčnikih sej drgač bi raj vidla da mi da kakšne teblete da bi se odstrnle te cist.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:11:54
|
|
|
|
MauMow
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 No sej to zarad tega bi šla.na laparoskopijo k men je nazadnje Reš rekel da imam male ciste na jajčnikih sej drgač bi raj vidla da mi da kakšne teblete da bi se odstrnle te cist. Sam a veš na laparo res vse vidijo. Na UZ pol stvari ne vidijo ok al pa sploh ne vidijo. Recimo endometriozo lahko potrdijo sam z operacijo. Pa ker ni zahtevna operacija je pametno iti če te pošljejo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:19:51
|
|
|
|
bubika86
|
Ja sej sm rekla ginekologu on pa kr neki komplicira.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:30:20
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Janchek na laparoskopijo bi šla zato da mi pogledajo če imam prehodne jajcevode in če je treba karkoli "poštimat" Kaj si pa ti dobila za eno terapijo zarad teh ciklusov? Sej zdaj si pa noseca a ne ? Za prehodnost te bojo pol prvo dal na pregled za prehodnost jajcevodov, to sm dala čez .. pol pa tud tko, če maš en jajcevod prehoden in en ne, ti ne pripada laparoskopija Vsaj tle k sm jst pač NE .... Nč nism dobila ... zanosila sem lih ta mesec k sm mislla it do nje
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:33:39
|
|
|
|
bubika86
|
Ja sej tut to sm.mu rekla pa je reku ja da me da lahko k dr. Reševi in da 150 eur stane preiskava ultrazvočno pogledajo ali so jajcevodi prehodni. super , koliko casa si pa cakala na +
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:35:58
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Ja sej tut to sm.mu rekla pa je reku ja da me da lahko k dr. Reševi in da 150 eur stane preiskava ultrazvočno pogledajo ali so jajcevodi prehodni. super , koliko casa si pa cakala na + Hm .. pejd k svoji G, nej ti da napotnico in pejt zastonj na pregled, delajo ga na Šlajmerjevo 3, Ljubljana ... če si seveda iz LJ .. pomoje da si, glede na to, da bi šla k dr.reševi v dravlje ... Jaz sem imela marca 15 IMN, pol sm mela junija pregled prehodnosti, pol so nama julija dal zeleno luč ( kljub enmu neprehodnemu jajcevodu ), od takrat so ble M itak bedne, ciklusi 27. pa do 25. dni ... tko, da nama je nekak rečmo v pol leta, sedem mesecev uspelo - valda bom pa v tork zvedla a je vse ok al ne, ... lahko, da gre ponovno za IMN ane ...sicer upava da ne in da je vse tko kot mora biti ...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:47:40
|
|
|
|
bubika86
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Ja sej tut to sm.mu rekla pa je reku ja da me da lahko k dr. Reševi in da 150 eur stane preiskava ultrazvočno pogledajo ali so jajcevodi prehodni. super , koliko casa si pa cakala na + Hm .. pejd k svoji G, nej ti da napotnico in pejt zastonj na pregled, delajo ga na Šlajmerjevo 3, Ljubljana ... če si seveda iz LJ .. pomoje da si, glede na to, da bi šla k dr.reševi v dravlje ... Jaz sem imela marca 15 IMN, pol sm mela junija pregled prehodnosti, pol so nama julija dal zeleno luč ( kljub enmu neprehodnemu jajcevodu ), od takrat so ble M itak bedne, ciklusi 27. pa do 25. dni ... tko, da nama je nekak rečmo v pol leta, sedem mesecev uspelo - valda bom pa v tork zvedla a je vse ok al ne, ... lahko, da gre ponovno za IMN ane ...sicer upava da ne in da je vse tko kot mora biti ... Hmmm . Bo treba ja poklicat mojo ginekologinjo ker tole z njim je ratalo obupno ja sm iz lj :) Seveda da bo vse vredu na pregledu in si srećna ufff vrjemi vsaki privoščim da zanosi čimprej ker jst se ze 2 let matram in prejokam vsak messec posebej nekako ne morem odmislit. Preveč si želim pa sm že kr depresivna k se mi nikamor ne premakne.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 10:49:41
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Ja sej tut to sm.mu rekla pa je reku ja da me da lahko k dr. Reševi in da 150 eur stane preiskava ultrazvočno pogledajo ali so jajcevodi prehodni. super , koliko casa si pa cakala na + Hm .. pejd k svoji G, nej ti da napotnico in pejt zastonj na pregled, delajo ga na Šlajmerjevo 3, Ljubljana ... če si seveda iz LJ .. pomoje da si, glede na to, da bi šla k dr.reševi v dravlje ... Jaz sem imela marca 15 IMN, pol sm mela junija pregled prehodnosti, pol so nama julija dal zeleno luč ( kljub enmu neprehodnemu jajcevodu ), od takrat so ble M itak bedne, ciklusi 27. pa do 25. dni ... tko, da nama je nekak rečmo v pol leta, sedem mesecev uspelo - valda bom pa v tork zvedla a je vse ok al ne, ... lahko, da gre ponovno za IMN ane ...sicer upava da ne in da je vse tko kot mora biti ... Hmmm . Bo treba ja poklicat mojo ginekologinjo ker tole z njim je ratalo obupno ja sm iz lj :) Seveda da bo vse vredu na pregledu in si srećna ufff vrjemi vsaki privoščim da zanosi čimprej ker jst se ze 2 let matram in prejokam vsak messec posebej nekako ne morem odmislit. Preveč si želim pa sm že kr depresivna k se mi nikamor ne premakne. Kaj pa če bi šla ti na pregled in tvoj na spermiogram, pa da vidta prvo to kako in kaj .... tvoj gre sam do osebnega zdravnika in prosi za napotnico ins e naroči ... ti pa reči svoji G tud da naj ti da napotnico in še ni nbenih čakalnih vrst .. jaz in moja kolegica sva ble v 14 dneh na vrsti, pač počakat je treba,d a pride M in potem takoj ko je konc M te naročijo ...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 11:03:53
|
|
|
|
bubika86
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Ja sej tut to sm.mu rekla pa je reku ja da me da lahko k dr. Reševi in da 150 eur stane preiskava ultrazvočno pogledajo ali so jajcevodi prehodni. super , koliko casa si pa cakala na + Hm .. pejd k svoji G, nej ti da napotnico in pejt zastonj na pregled, delajo ga na Šlajmerjevo 3, Ljubljana ... če si seveda iz LJ .. pomoje da si, glede na to, da bi šla k dr.reševi v dravlje ... Jaz sem imela marca 15 IMN, pol sm mela junija pregled prehodnosti, pol so nama julija dal zeleno luč ( kljub enmu neprehodnemu jajcevodu ), od takrat so ble M itak bedne, ciklusi 27. pa do 25. dni ... tko, da nama je nekak rečmo v pol leta, sedem mesecev uspelo - valda bom pa v tork zvedla a je vse ok al ne, ... lahko, da gre ponovno za IMN ane ...sicer upava da ne in da je vse tko kot mora biti ... Hmmm . Bo treba ja poklicat mojo ginekologinjo ker tole z njim je ratalo obupno ja sm iz lj :) Seveda da bo vse vredu na pregledu in si srećna ufff vrjemi vsaki privoščim da zanosi čimprej ker jst se ze 2 let matram in prejokam vsak messec posebej nekako ne morem odmislit. Preveč si želim pa sm že kr depresivna k se mi nikamor ne premakne. Kaj pa če bi šla ti na pregled in tvoj na spermiogram, pa da vidta prvo to kako in kaj .... tvoj gre sam do osebnega zdravnika in prosi za napotnico ins e naroči ... ti pa reči svoji G tud da naj ti da napotnico in še ni nbenih čakalnih vrst .. jaz in moja kolegica sva ble v 14 dneh na vrsti, pač počakat je treba,d a pride M in potem takoj ko je konc M te naročijo ... Moj je bil ze 3 x na spermiogramu, nazadnje zadnjič ko sva bila skupaj pri Rešu, in je vse ok z njegovimi spermiji. mene je pa tudi vsakič z uz pregledal in reku da mam ciste na jajčnikih. No zdej sem se narocila pri moji ginekologinji 4.2. Pa da jo prosim za napotnico za prehodnost jajcevodo in magar naj mi da napotbico h kakemu drugemu ginekologu za neplodnost... da slišim še kakšnno drugo mnenje. Kam si pa ti hodila v neplodnostno ambulanto?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 11:05:14
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Ja sej tut to sm.mu rekla pa je reku ja da me da lahko k dr. Reševi in da 150 eur stane preiskava ultrazvočno pogledajo ali so jajcevodi prehodni. super , koliko casa si pa cakala na + Hm .. pejd k svoji G, nej ti da napotnico in pejt zastonj na pregled, delajo ga na Šlajmerjevo 3, Ljubljana ... če si seveda iz LJ .. pomoje da si, glede na to, da bi šla k dr.reševi v dravlje ... Jaz sem imela marca 15 IMN, pol sm mela junija pregled prehodnosti, pol so nama julija dal zeleno luč ( kljub enmu neprehodnemu jajcevodu ), od takrat so ble M itak bedne, ciklusi 27. pa do 25. dni ... tko, da nama je nekak rečmo v pol leta, sedem mesecev uspelo - valda bom pa v tork zvedla a je vse ok al ne, ... lahko, da gre ponovno za IMN ane ...sicer upava da ne in da je vse tko kot mora biti ... Hmmm . Bo treba ja poklicat mojo ginekologinjo ker tole z njim je ratalo obupno ja sm iz lj :) Seveda da bo vse vredu na pregledu in si srećna ufff vrjemi vsaki privoščim da zanosi čimprej ker jst se ze 2 let matram in prejokam vsak messec posebej nekako ne morem odmislit. Preveč si želim pa sm že kr depresivna k se mi nikamor ne premakne. Kaj pa če bi šla ti na pregled in tvoj na spermiogram, pa da vidta prvo to kako in kaj .... tvoj gre sam do osebnega zdravnika in prosi za napotnico ins e naroči ... ti pa reči svoji G tud da naj ti da napotnico in še ni nbenih čakalnih vrst .. jaz in moja kolegica sva ble v 14 dneh na vrsti, pač počakat je treba,d a pride M in potem takoj ko je konc M te naročijo ... Moj je bil ze 3 x na spermiogramu, nazadnje zadnjič ko sva bila skupaj pri Rešu, in je vse ok z njegovimi spermiji. mene je pa tudi vsakič z uz pregledal in reku da mam ciste na jajčnikih. No zdej sem se narocila pri moji ginekologinji 4.2. Pa da jo prosim za napotnico za prehodnost jajcevodo in magar naj mi da napotbico h kakemu drugemu ginekologu za neplodnost... da slišim še kakšnno drugo mnenje. Kam si pa ti hodila v neplodnostno ambulanto? Nism bla v neplodnostni, ker sva zanosila ubistvu prvi mesec, samo, da je bila pač izvenmaternična
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 11:21:16
|
|
|
|
bubika86
|
Ajaaaa no sej zdej bo vse vredu mora bit :) Ti maš ze eno punčko a ne?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 11:22:12
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Ajaaaa no sej zdej bo vse vredu mora bit :) Ti maš ze eno punčko a ne? Ja,...ki bo v četrtek stara 4 leta ... sam partner je drug Ja, upam, da bo tokrat vse tako kot mora biti .... logično pa da se bom sigurno tresla pred pregledom ... ampak gremo pozitivno naprej ... in upamo na dobre novice
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 11:38:28
|
|
|
|
bubika86
|
Bo bo :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 13:40:33
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubika86 Bo bo :) Bom zvedla 19.1.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 13:42:57
|
|
|
|
bubika86
|
yesss
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 19:00:07
|
|
|
|
madjanca
|
Bubika86, preberi si knjigo od Suzane Zagorc: kaj pa se vidva cakata? al tko nekak je naslov. Mogoce ti bo lazje potem. Drugace pa sem se tudi jaz zanimala o tej laparoskopiji in imas na youtube kar dosti posnetkov (animacija in realno), kako poteka postopek in kaj delajo. Evo pri meni bo eno leto odkar ne jem tabletk in nekje 8 mesecev odkar aktivno delava na tem pa nic.. samk zdaj sem dobila sluzbo, najprej bomo probali uredit cikluse, malce odlozili vse skupaj in cez pol leta v nove boje
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 20:20:59
|
|
|
|
bubika86
|
IZVIRNO SPOROČILO: madjanca Bubika86, preberi si knjigo od Suzane Zagorc: kaj pa se vidva cakata? al tko nekak je naslov. Mogoce ti bo lazje potem. Drugace pa sem se tudi jaz zanimala o tej laparoskopiji in imas na youtube kar dosti posnetkov (animacija in realno), kako poteka postopek in kaj delajo. Evo pri meni bo eno leto odkar ne jem tabletk in nekje 8 mesecev odkar aktivno delava na tem pa nic.. samk zdaj sem dobila sluzbo, najprej bomo probali uredit cikluse, malce odlozili vse skupaj in cez pol leta v nove boje [/quote Madjanca hvala res si bom sla iskat to knjigo v knjižnico mogoče mi bo res lažje ko jo preberem. No tudi jaz sem zdaj dobila službo ampak sem direktorju še preden začela delat povedala da nameravam se enkrat zanosit in da ne bo potem užaljen Tko da je razumel. Zdej delam am0ak mi ne rata odmislit. Lahko ti pa nekaj svetujem glede sluzbe in nosečnosti... ne vem kako imaš kaj otrok ze in koliko si stara.am0ak ne odlašaj z nosečnostjo da ti ne bo žal kot meni. Tudi jaz sem enkrat prestavila nosecnost zaradi sluzbe, danes se tepem po glavi zarad tega. Nikoli več tega ne naredim ! Jezna sem na njih ker so mi obljubljali da mi bodo podalšali pogodbo in me spraševali na razgovoru pač enega otroka ze mate kdaj boste mela drugega, ker ne rabimo nekoga ki bo po enem letu ali dveh letih šel na porodniško. Hmm in jaz sem takrat mojmu rekkla da bova pocakala z dojenčkom pač enega otroka imava takrat je bil mali star 3 leta in pol zdaj je 6 let star. In to je moja najvećja napaka ker zdaj ne morem zanosit in bo velika razlika v letih dokler ne zanosim. 11 mes.sem delala pri njih pač nadomeščala porodniško potem pa so me odslovili ker se je tista pred mano vrnila na delovno mesto razumljivo. Danes mi je tako žal in si ne morem oprostiti. Ja na napakah se učimo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 20:22:54
|
|
|
|
bubika86
|
Madjanca hvala res si bom sla iskat to knjigo v knjižnico mogoče mi bo res lažje ko jo preberem. No tudi jaz sem zdaj dobila službo ampak sem direktorju še preden začela delat povedala da nameravam se enkrat zanosit in da ne bo potem užaljen Tko da je razumel. Zdej delam am0ak mi ne rata odmislit. Lahko ti pa nekaj svetujem glede sluzbe in nosečnosti... ne vem kako imaš kaj otrok ze in koliko si stara.am0ak ne odlašaj z nosečnostjo da ti ne bo žal kot meni. Tudi jaz sem enkrat prestavila nosecnost zaradi sluzbe, danes se tepem po glavi zarad tega. Nikoli več tega ne naredim ! Jezna sem na njih ker so mi obljubljali da mi bodo podalšali pogodbo in me spraševali na razgovoru pač enega otroka ze mate kdaj boste mela drugega, ker ne rabimo nekoga ki bo po enem letu ali dveh letih šel na porodniško. Hmm in jaz sem takrat mojmu rekkla da bova pocakala z dojenčkom pač enega otroka imava takrat je bil mali star 3 leta in pol zdaj je 6 let star. In to je moja najvećja napaka ker zdaj ne morem zanosit in bo velika razlika v letih dokler ne zanosim. 11 mes.sem delala pri njih pač nadomeščala porodniško potem pa so me odslovili ker se je tista pred mano vrnila na delovno mesto razumljivo. Danes mi je tako žal in si ne morem oprostiti. Ja na napakah se učimo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 15.1.2016 21:10:27
|
|
|
|
madjanca
|
Gre za delo v vask trgovinici in je dolgorocno delo in preedvsem njim ni v interesu iskanje nove kar naprej.. z dragim sva se ze odlocila, ce bo potrebno, da vzame on porodnisko. Imam pa 22 let in to bi bi prvi otrocek. Glede na to, da se trudiva 8 mesecev mislim, da se pol leta ne bo poznalo, sploh ker toliko casa nekje traja, da si lahko uredim tezave s PCOS. Se pa zahvaljujem za nasvet :) Knjigo pa priporocam vsem, ki teh zadev ne morete odmisiti. Dotaknila se je mojega srca in mi odprla oci. Predvsem jasno pokaze, kako nas zapeljejo misli, so pa tudi opisane poti do nosecnosti. Marsikatere stvari so mi bile nove in mi bodo v veliko pomoc.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 16.1.2016 10:16:55
|
|
|
|
Katriss
|
Moja menstruacija je ta mesec zelo točna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 17.1.2016 8:55:30
|
|
|
|
mojamiška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katriss Moja menstruacija je ta mesec zelo točna No pri meni je bil včeraj 37 dan in je bil test negativen mislim, da je danes ali jutri nekje 14 dni ok o, tko, da mislim, da je rezultat pravilen. Upam, da se vsaj ulije čimprej. Tale mesec je vse čudno, nevem a je kriva krvomočnica...mah sem bla včeraj prou žalostnaa, moj pa še bolj, je imel zelo dobr občutek ta mesec. Jah ni kej, gremo dalje.... Navijam za vse ki še čakate
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 17.1.2016 9:36:33
|
|
|
|
Daise
|
Tudi jaz jo pričakujem jutri. Že 9 dan po ovulaciji (petek) sem delala test, seveda, negativen. Danes zjutraj sem test ponovila z Baby check mini, pa pod svetlobo lahko vidim zelooooo rahlo črtico, ampak mislim, da to ni to. Tudi jaz imam zelo čuden mesec. Že 1 teden me tko bolijo prsi, kot da bi me Mike Tyson ene 3krat prtegnil v vsako (prsi me pa nikoli ne bolijo pred tečko). Res pa je, da sem ta mesec prvič na (minimalni dozi) Dabrostona, tako, da mislim, da je bolj od tega. No, dokler se ne vlije je še upanje.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo JANUARJA 2016 17.1.2016 10:26:10
|
|
|
|
MauMow
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daise Tudi jaz jo pričakujem jutri. Že 9 dan po ovulaciji (petek) sem delala test, seveda, negativen. Danes zjutraj sem test ponovila z Baby check mini, pa pod svetlobo lahko vidim zelooooo rahlo črtico, ampak mislim, da to ni to. Tudi jaz imam zelo čuden mesec. Že 1 teden me tko bolijo prsi, kot da bi me Mike Tyson ene 3krat prtegnil v vsako (prsi me pa nikoli ne bolijo pred tečko). Res pa je, da sem ta mesec prvič na (minimalni dozi) Dabrostona, tako, da mislim, da je bolj od tega. No, dokler se ne vlije je še upanje. Dabroston jej do 12-13 dni po O potem pa test naredi.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?