Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka A 15? To ni tako hudo. Pri teh letih se že zavedajo teh stvari, pa en spis gor ali dol ne more pretirano škodovati. V končni fazi lahko tudi napišejo, da ne razumejo, zakaj je problem biti homoseksualec, če je pa čisto kul. Sem se že bala, da je šlo za kakšne 10-letnike. Torej komot lahko pri 15 letih pišejo spis "jaz Jezus"....."jaz Buda"...... Ne, en spis ne more škodovati.....škodi pa "vse skupaj"....izenačevanje spolov v zakonodaji, izenačevanje spolov na wcju, izenačevanje spolov pri modi, izenačevanje spolov pri make upu, izenačevanje spolov v bistvu zato, ker je to "tako kul".....pa saj nismo vsi na stopnji 15 letnika? Ko je nekaj dobro zgolj zato, "ker je tako kul"....... 'Kul' ni uporabljen v smislu 'super duper fino, pejmo vsi tja', ampak v smislu ' s tem ni nič narobe, kaj je treba zdaj o tem posebej razpravljati'. Petnajstlenik je čisto sposoben napisati spis, v katerem se postavi v vlogo Boga. Vsaj petnajstletnik moje generacije je bil. Sama sem hodila v enega izmed prvih vrtcev, ko še ni bilo vse te fancy opreme in normativov in ne vem, kaj še vse in ….. nismo imeli ločenih sanitarij po spolu in nihče se ni s tem ubadal, nit nima nihče zaradi tega posebnih travm. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Muslimanke pa hočejo bazene zase, ker so v muslimanskih državah tako navajeni, da so bazeni ločeni. Ženske se ne smejo skupaj kopati z moškimi in moški se ne smejo kopati skupaj z ženskami. Saj veš, jo vidijo samo v kopalni kapi in kopalkah in potem se ne morejo kontrolirati.... Jaz sem videla že kar nekaj muslimank, ki so se kopale tudi v bazenih z ostalimi ljudmi, tako moškimi kot ženskami......kopalke so bile podobne kot potapljaška oprema, le da bolj po žensko narejene, tako da je bil vsak del telesa, razen dlani in obraza, pokrit.....tako, da se da, če se hoče...... Absolutno. Če moj stavek vrneš nazaj v kontekst celotnega mojega teksta, potem, vsaj upam, je jasno, da se prav nič ne zavzemam, da je treba takim zahtevam ugoditi. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Švedinje niso ravno nagnjene k velikemu oprsju, se mi zdi, zato me ne čudi, da jim gredo modrci na jetra. Muslimani pa, kot sem že omenila, sploh ne bi smeli hoditi skupaj z ženskami v kopališče. user posted image In če je tudi na Švedskem tretji val, potem bodo mogoče ravno feministke prve, ki se ne bodo ozirale ali so politično korektne ali ne in bo končno od tega tretjega vala nekaj koristnega. Modrci jim po moje ne gredo na jetra zaradi malega oprsja, temveč zaradi "univerzalnega spola" in poveličevane feminizacije....... V bistvu, ker je "tako kul", če si kao napreden......napreden pa si tako, da nič ne razmišljaš, si odprtega duha in telesa......ker je to pač "tako kul"......In kul se je iti dobrodelnost, kul je imeti gej frenda (prijateljico lezbijko imeti še ni dandanes tako kul) in se zavzemati za pravice gejev, kul je sočustvovati z migranti iz vzhoda, kul se je iti potrošništvo na veliko, istočasno pa kritizirati globalizacijo..... V bistvu vse bolj opažam, da je čisto kul, da je 40 letnik/ca na stopnji 15 in 20 letnika.....pa ne samo po stasu, oblačenju in frizuri......tudi pod frizuro, kar pa postaja z vidika družbe kot celote zaskrbljujoče.....ker prevladujejo nikoli odrasli najstniki.....kjer je vse tisto, kar je novo "kul"....ne glede na posledice, ker se živi zgolj za ta trenutek, kaj bo jutri, ni važno...... Ne jaz in ne ti ne moreva zagotovo vedeti, zakaj gredo švedskim feministkam modrci na jetra. In spet, če vrneš moj stavek nazaj v kontekst celotnega mojega teksta, je, vsaj upam jasno, da gre za trivialni problem, ker imajo dovolj drugih, večjih, s katerimi bi se bilo pa potrebno ukvarjati. Glede 'kul', sem že prej povedala. In pa, misliti da biti homoseksualec ni nič narobe in jih celo imeti za prijatelje, ni nujno neko stališče 'sem 'kul' napreden fino', ampak je lahko tudi stališče, da tudi pod razno ve vidiš, zakaj ves ta cirkus… Tu se spet vračamo nazaj. So ljudje, ki vidijo vse mogoče strahove in probleme, zarote in propad sveta in so ljudje, ki jih ne vidijo.