RE: avgustovke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

*zvezdica zaspanka* -> RE: avgustovke 2016 (20.5.2016 13:03:17)

živjooo,

evo tudi jaz še tukaj in sem ravno nameravala pisati, kje se skrivamo, pa vidim, da ste me prehitele [sm=smiley36.gif] kar naenkrat ne dobivam več mailov o odgovorih ...

jaz sem pa ravno s pregleda, naredila mi je uz, malo premerila malega, vse ok, edino frajer se je usedel (pa je bil že na glavi!!!) in sedaj noro brca v mehur [sm=smiley29.gif] vstopam v 31. teden. in ja tudi meni ratuje trebuh "premajhen" [sm=smiley13.gif] počutim se okorno, ob naporih mi otrdeva, mali je res nenormalno aktiven, ampak važno, da je vse ok ... edino z zaprtostjo imam težave. karkoli pojem, sploh če ne kuham sama, pa cuker in oh, me napihne in zapre. ta teden se nalivam z donatom, kefirjem in lanenim semenom, pa kiviji in slivami ipd. po parih dneh ukrepanja je končno malo bolje in tudi 2kg napihnjenosti sta šli dol ... eh ... bo že a ne [sm=smiley2.gif]

ps: a je katera od vas v fb skupini, da me doda?

BaarBiii -> RE: avgustovke 2016 (20.5.2016 17:14:36)

Suuper. Aja? Mal nagaja? hehe :) js mam enake probleme z zaprtostjo :) tak da je trenutno Donat moj najboljši prijatelj :)

Jaz nisem v skupini, se pa tudi priporočam, če bi me katera dodala - bi se lahko kdja za kak sprehod zmenle :)

BaarBiii -> RE: avgustovke 2016 (20.5.2016 17:14:54)

Suuper. Aja? Mal nagaja? hehe :) js mam enake probleme z zaprtostjo :) tak da je trenutno Donat moj najboljši prijatelj :)

Jaz nisem v skupini, se pa tudi priporočam, če bi me katera dodala - bi se lahko kdja za kak sprehod zmenle :)

brbr71 -> RE: avgustovke 2016 (23.5.2016 18:03:12)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif], tudi jaz sem še tukaj. Tudi jaz sem začela 31 teden.
Imam pa probleme z nogami, oz. krčnimi žilami. Vsak večer me zelo bolijo noge, veliko noči ne spim zaradi tega. Po eni strani komaj čakam, da bo tega konec, saj se sploh ne spomnem več kdaj sem nazadnje prespala noč.
Ostalih težav nimam, z zaprtostjo začuda (saj imam celo življenje težave z zaprtostjo) niama težav. Moj recept vsako jutro na tešče 2-3 dcl donata in 2 kivija. Grem skoraj vsak dan, kar je dobro.
Naš mali škratek pa ne brca tako hudo, se pa tko čudno notri premika. No, saj brcnit zna tudi, samo več ali manj je to samo tako premikanje.
Jaz imam drug teden pregled in mi ga bo malo premerila. Kakor ga jaz občutim, mislim, da še vedno bolj prečno leži.

izibizi -> RE: avgustovke 2016 (24.5.2016 10:06:08)

Živijo, jaz sem tudi še tukaj. Mi je kar malo žal, da kar malo zamira tole naše čvekanje.

Drugače sem OK, na zadnjem UZ mi je prestavila PDP za 4 dni in napovedala, da bo verjetno še kakšen teden prej (kot tudi prva). Smo pa zdaj končno videli, da res nima lulčka :) Imam pa tudi jaz težave z zatekanjem zadnje dneve, sploh če sem cel dan na nogah. Sicer imam urin OK, tudi pritisk je nizek, tako da je G rekla, pač malo več počivaj pa kakšno šumečko magnezija naj še dodam. Mi pa pada železo. Kljub tabletam, kljub prehrani.....me je kar prestrašila, saj imam baje že zalogo prenizko in se močno pozna na rdečih krvničkah. Ne vem več kaj še naj jem, da bi izboljšala.

Brcike so se od 1. maja spremenile. Prav za prvi maj mi je tako čudno plesala po trebuhu, zvečer sem imela samo na eni strani bulo in sem rekla mojemu, da se je ziher obrnila. In res :) tako sem bila vesela, ker prvo sem rodila medenično. Vem, da se mi lahko še obrne, ampak trenutno sem vesela :)

Upam, da ste ostale dobro, pa oglasite se kaj :)

*zvezdica zaspanka* -> RE: avgustovke 2016 (26.5.2016 13:56:40)

tiste, ki bi se še rade pridružile v FB skupino, mi pišite na zs.

RONA81 -> RE: avgustovke 2016 (3.6.2016 11:14:51)

Zivjo vsem skupaj,

tudi jaz sem malo pozna glede na to, da imam datum poroda 19.8.2016. Spola ne veva.
Razen zatekanja nog in mravljincev v roki (ponoči se zaradi tega zbujam) je vse ok. Dete brca na polno [sm=hudicek1.gif].

Trenutno že odstevam zadnje dni do dopusta (koristila bom celega do začetka porodniške) [sm=smiley36.gif]
Zanima me ali gre katera še na morje? Mi gremo konec junija in vsakemu, ko rečem, da gremo na morje me čudno pogleda in reče si pa velik upaš. Gremo pa v Biograd na Moru.

Doma imava že punčko (2leti), ki jo poskušava kar najbolje pripraviti na novega člana družine.
Kar me najbolj skrbi je kako bo vse skupaj sprejela saj rabi veliko pozornosti in vsi se moramo z njo veliko ukvarjat.

Se kaj še tipkamo [sm=smiley1.gif]

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (6.6.2016 13:09:30)

Živijo punce [sm=nosecka.gif]
Tudi pri nas že zelo rastemo in močno brcamo - tako močno, da se kar čudiva, kako lahko ima toliko moči, da tako močno brcne, ampak so te brcike nekaj neprecenljivega [sm=smiley36.gif]. A ve to kaj štejete oziroma kdaj naj bi se štetje brc začelo? Pri meni jih je že do 10.00 več kot 10, tako da za zdaj mislim, da ni potrebe.

Ste drugače že čisto opremljene za prihod novega člana/članice? Midva sva danes kooončno rezervirala voziček, tako da je kar eno breme manj.

Pobožajte trebuščke in pazite nase [sm=smiley27.gif]

RONA81 -> RE: avgustovke 2016 (8.6.2016 13:12:44)

Zivjo,

pri nas tudi veselo brca in se komaj kdaj umiri. No važno, da vemo, da je vse ok.
Pred odhodom na morje imam se pregled, če je vse ok in potem veselo pakiranje :D

Čez par dni, ko grem na dopust bom šla z prababico (za njeno veselje) po kakšen kompletek za odhod domov iz porodnisnice...
jopico ima že naštrikano (babi je bla pridna), nekaj pa imam še iz prve nosečnosti, ki je lahko za oba spola :D
Pa ti?

Ah glede vozicka pa ne bom izgubljala besed. Sem prejokala preveč, ker sem naročila voziček
pa so ga umaknili iz prodaje in mi namesto rdeče barve ponujali sivo, črno, roza, grdo zeleno in rjavo. To so mi povedal 3 tedne
pred rokom.
Na koncu sva šla z mozem v Avstrijo tm je on izbral vozicek in sva sla domov (jst objokana in
uzaljena - vozicka tut pogledat nism hotla). Kaj ces hormoni naredijo svoje :D
No teden pred porodom pa sem bila sama doma in gledam tist vozicek v dnevni (moz ga je zanalasc tm pustu) pa zacnem mal
probavat itd. na koncu mi je bil se bolj vsec kot prvi :D in se danes ga ne bi zamenjala :D

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (9.6.2016 10:59:16)

O super - tudi midva si bova še privoščila malo morja "sama" [sm=smiley1.gif]
Sicer imam pa že ogromno stvari, ampak sem sedaj v starševski šoli ugotovila, da mi še ogromno vsega manjka[sm=zmeden.gif]
Sploh ne vem, če bom kdaj imela čisto vse - groza.
Midva sva vzela pa od PP book cross modular in upam, da bova zadovoljna - glede na ceno morava biti [sm=smiley36.gif]

BaarBiii -> RE: avgustovke 2016 (9.6.2016 12:11:17)

Živijo punce :)

Naša biba tut tuk veselo brca, da skor da ni miru :). Jutri mamo 3D/4D pregled, potem pa sred drugega tedna na morje mal uživat, julija pa v šolo za starše. Kaj pa si ugotovila, da ti manjka? :) ( da se pripravim kaj vse me čaka :P) hehe.

Lp,
Barbi

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (9.6.2016 12:18:46)

Uf, kaj mi NE manjka [sm=smiley36.gif]
Ubistvu kar se tiče cotk imam bolj kot ne vse - večina novo, nekaj od kolegice rabljeno.
Rabim pa še precej stvari za nego (banjico, glavnik, krtačo (če ima temenca), vsa ta mazila in kremce pa olja, vodni termometer ...) in za ležišče (vzmetnico, posteljnino, odejo ...)
ojoj, se mi zdi, da se ta seznam nikoli ne bo končal ali pa preveč kompliciram [sm=zmeden.gif]

V Tosamo morem še tudi enkrat po stvari, ki jih bomo potrebovale po porodu (vložki, mrežaste hlačke), nekaj sicer imam, ampak rabim malo večjo zalogo ;)

BaarBiii -> RE: avgustovke 2016 (9.6.2016 19:15:18)

Hehe , u madona :D..no da te potolažim..js nimam NIČ :/ edino par oblekc. Ko pridem z dopusta pa na polno. Šolo za starše mam pa itq šele julija :)

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (10.6.2016 9:51:30)

Mi smo na šoli za starše dobili precej nekih kupončkov za popuste, tako da se ti izplača morda počakati do takrat in potem iti v akcijo, če ti seveda kaj pomeni, da prihraniš kakšen € [sm=smiley1.gif]

Jaz sem si za v Tosamo naredila kar en dolg seznam stvari zase (mrežaste hlačke, vložki Vir in to.to, lanolin ...) in za dete (vatice, čiščenje popka ipd.)

RONA81 -> RE: avgustovke 2016 (10.6.2016 10:10:02)

Jaz si bom kupila samo par stvari... ostalo bom kupovala po potrebi.
Prejšnjič sem kupila vsega preveč (mazila, olje itd.) in sem potem mogla vršt proč.

A ni Tosama ful draga? Pa saj vložke Vir lahko in to.to lahko dobiš tudi v DM pa še dodatne pike dobiš na kartico kar je fajn, ker potem lahko unovčiš popuste.
Pa dobis tudi razne popuste babybonus itd.

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (10.6.2016 10:12:06)

A res? Jaz sem malo gledala cene po spletu pa se mi ni zdelo tako drago, nekatere stvari celo par centov ceneje.
Hvala za info ;) Potem bom šla pa najprej v dm/muller pošnofat ;)
Kaj si pa dejansko rabila za nego, kar se tiče teh kremic, baje da manj je več in da se naj ne bi pretiravalo s temi olji ipd.

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 13:32:30)

Punce, a ima še katera probleme s krvavečimi dlesni?
Jaz sem se danes zbudila in v slini, ki sem jo izpljunila (brez da bi si prej karkoli ščetkala), zasledila kri. Ko si pa ščetkam zobe, je pa seveda še huje[sm=zmeden.gif]
Sem začela takoj s paradontaxom, ki ga sicer sovražim in mi je za bruhat ogaben, ampak nimam kaj [sm=zmeden.gif]
Sem imela pa že prej ful občutljive dlesni, tako da so zdaj tile hormončki najbrž naredili še dodatno škodo :(

brbr71 -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 16:44:48)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif],

danes sem imela kontrolo. Naš otroček je obrnjen z glavo navzdol, tehta cca 2350. Jaz nimam problemov z krvavitvami, imam samo z krčnimi žilami.
Sem pa zamudila šolo za starše v našem kraju, drug mesec jo pa ni. Boste vse šle v šolo?
Ne vem ali jo tako nujno rabim, sicer so moji otroci že odrasli. Dojenčka bomo že znali porihtat, morda samo ne vem kaj za od začetka rabiš,....

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 18:59:36)

Uf, to zna biti pa tudi neprijetno [sm=smiley13.gif]
Jaz hodim ta mesec na šolo za starše, ker bo to prvi otrok, ampak iskreno - nismo izvedeli nič kaj tako pretresljivega, razen glede nege je dobro, da kaj slišiš, če je prvič. Če že imaš otroke, po moje ni tako pomembno, da hodiš, saj itak že imaš izkušnje.

važin -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 20:02:27)

Izabela26 jst imam tudi probleme z dlesnimi. Sem isto imela že prej probleme, zdej je pa za pop...
Drugače pa rastemo, brce so že rahlo neprijetne, ima okoli 1500g v 31 tednu.[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 20:25:21)

Uf, i feel you [sm=smiley13.gif]
Jaz tudi že prej, pa res redno hodim k zobarju in skrbim za ustno higieno (2-krat dnevno temeljito čistim), kamen sem čistila en mesec nazaj, ampak kaj ko še vedno krvavi. Kariesa pa nisem imela že gotovo več kot 10 let, tako da higiena ni problem.
Pa si to kaj omenila ginekologinji oz. ali je treba? Mene malo skrbi, da bi slabo vplivala na plod[sm=zmeden.gif]

Drugače sva pa v istem tednu, tudi jaz sem v 31. [sm=bravo.gif]. Še maloo in bomo cartali.

važin -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 21:08:05)

Ja komi čakam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Mislim, da ni nevarno, pravijo, da so v nosečnosti zobje in dlesni bolj občutljivi in, da je to normalno.

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (13.6.2016 21:13:48)

No suuper. Vsaj nekaj, če je že drugače neprijetno.
A boste dobili fantka ali punčko? Že kaj veste? ;)

čmrlj12 -> RE: avgustovke 2016 (14.6.2016 8:45:21)

Živjo punce [sm=smiley1.gif]

Sicer spadam med julijke, ampak me zanima če katera hodi v šolo za starše v ljubljansko porodnišnico in bi mi loh povedala kdaj je ta mesec predavanje o lajšanju porodnih bolečin.

Hvalaaa [sm=smiley1.gif]

važin -> RE: avgustovke 2016 (14.6.2016 11:18:19)

Pri nas bo presenečenje [sm=duda.gif]
Sem se od začetka težko zadržala, da nisem vprašala, zdej je pa sam še 2 meseca
pa bomo videl [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>