RE: avgustovke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

važin -> RE: avgustovke 2016 (3.2.2016 18:30:07)

Super zvezdica zaspanka, sem si jih zdej nabavla, ker imajo veliko železa
in omega 3 maščob.

pikap0ka -> RE: avgustovke 2016 (3.2.2016 22:42:04)

Včeraj smo tudi mi dali Nuhalno mimo in so rezultati vsi dobri tako,da sem sedaj še malček pomirjena 😀 spola sicer ni videla ali ni bila prepričana vanj.
Sedaj ne vem ali smo v tem forumu pisali ali sem brala kje drugje, je ena napissala da se 2dni preden greš na NS ne smeš mazati z kremami, ker 'popacaš' sliko ultrazvoka.
Mene je tudi vprašala ali sem se namazala z kremo,pa sem rekla da že dva dni ne, pa je takoj uganila da sem bila verjetno pod tušem.. In res sem bila, cca 45min preden sem imela pregled.
Siicer vse pomembnosti je videla ampak mogoče bi spol pa slika uZ bila bolj jasna. Tako da tiste,ki še niste imele NS, se dva dni ne mazati s kremo po trebuhu in če se da se tisti dan do pregleda ne tuširajte.
No le nasvet..😊

Sedaj se približujemo 4 mesecu in upam da te utrujenosti minejo,ker sem čez teden od 12ih dalje že brez energije.
A katera od vas že hodi na telovadbo za nosečnice? Jaz se bom prihodnji teden pridružila, prav pogrešam malo miganja,pa upam da mi bo dalo dodatno energiijo.😊

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (4.2.2016 18:38:46)

Čestitkeeeee pikapOka [sm=bravo.gif].
In hvala za tele nasvete. Za mazanje s kremo sem že slišala, ni pa dvakrat za rečit, da se ne bi šla tuširat ravno kakšno urco prej[sm=zmeden.gif].

Mene je pa danes kar iznenada začela boleti trtica in tudi višje do križa - ah, nosečniške radosti.

Punce, s kje pa ste sicer? Bomo lahko kaj vozičkale skupaj?[sm=smiley1.gif] Je katera s Kamnika ali okolice?

cebelica321 -> RE: avgustovke 2016 (4.2.2016 21:51:25)

Izabela26 jaz sem osebno iz Šenčurja ti je dobrih 20 min. stran :-) imam pa jutri nuhalno in upam na čim boljši rezultat [sm=jezicek.gif]

april 8 -> RE: avgustovke 2016 (5.2.2016 6:20:42)

Cestitke vsem za dobro NS...jaz rutu ze koooomaj odstevam dneve do NS. Na katero punco se potem obrnem za pridruzitev v FB skupinico?
Fajn petek in podaljsan vikend vsem [sm=smiley1.gif]

nejcykaa -> RE: avgustovke 2016 (5.2.2016 12:16:42)

Pozdravljene!
Jaz pa kar malo zamujam, vidim. No tudi jaz sem srečka nosečka in avgusta pričakujemo malo bibo. NS smo že imeli in je bilo vse super! Dojenček se je pridno skrival in ni hotel pokazati, katerega spola je, tako da čakamo na naslednji pregled, 2.3 ko izvemo spol. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Rok imamo po NS 8.8. Z veseljem pa bi se tudi jaz pridružila skupini na FB. [sm=zz_bounce.gif][sm=zz_wavespin.gif]

cebelica321 -> RE: avgustovke 2016 (6.2.2016 16:04:33)

No da se še jaz javim. ...[sm=smiley36.gif]tudi mi smo včeraj dali nuhalno mimo....in je vse ok. Sem kar pomirjena nad rezultati grem pa še v torek dati kri da bo 90%verjetnost da je vse ok. Ker z UZ je ta zanesljivost samo 75% tako mi je g. rekla....sedaj pa uživat v nosečnosti vsaj slabosti so malo minile ampak se še pojavijo od časa do časa...ampak sej bo [sm=smiley1.gif]

*zvezdica zaspanka* -> RE: avgustovke 2016 (7.2.2016 12:40:16)

živjo,
punce, kje ste kaj? ste vse pobegnile na fb? no, upam, da boste tudi tukaj še kaj čvekale, ker jaz nimam fb-ja ...
evo, jaz sem zakorakala v 16. teden. počutje se izboljšuje, edino kar naprej sem utrujena (hčerka je ta teden ostala doma in seveda zahtevala svojo pozornost, tako da mi je manjkalo spanca in miru, ampak kaj čmo, tako je, ko že imaš enega in pričakuješ drugega) in pa križ me še vedno boli, sploh če se malo preveč zasedim ali zaležim. trebušček sedaj prav vidno raste, čutim, kako se razteguje. danes pa sem celo prespala celo noč! [sm=smiley36.gif]naslednji pregled imam šele čez 14 dni, ampak na srečo zaenkrat niti ni potrebe.

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (8.2.2016 12:48:49)

Živijo punce [sm=smiley1.gif]
Nismo še vse na fb *zvezdica zaspanka* - jaz sploh ne bom, ker že tako preveč berem vse vrste forumov in potem kar malo negativno vpliva name.
Jaz sem kolikor toliko ok. Mi smo pa zakorakali v 13. teden in slabosti kar ne minejo, včeraj še bruhanje zraven [sm=smiley13.gif].
Me je pa ene štirikrat, če sem se kaj napenjala, špiknalo v popku - se je kateri dogajalo kaj podobnega? Sumim na širjenje maternice in upam, da ni kaj hujšega.
Sicer pa nestrpno čakava na nuhalno v petek, da lahko potem končno poveva še nekaterim kolegom, da pričakujeva, ker se ves čas izgovarjava, ker ne hodiva na kakšne zabave zaradi mojih večernih slabosti.

Romy86 -> RE: avgustovke 2016 (8.2.2016 17:54:50)

Men je dr. Žebeljan iz MB delal NS in je rekel, da je NS 90 %, medtem ko krvni test (tudi samoplačniški: DHT) pa 90-95 %.

tjasyca -> RE: avgustovke 2016 (8.2.2016 19:10:34)

Jaz nimam FB,zato bom aktivna tukaj.
V petek sem imela NS in sem vzela še DHT. tako da skupne rezultate dobim kasneje,ko bo še DHT gotov.
Mi je pa izmeril svetlino 1,4 mm. rekel je,da je to super. Ni pa videl nosne kosti,ker je otrok bil obrnjen proč in se ni obrnil. Ali je vredu,tudi če ni videl nosne k.?malo me skrbi

Lanika007 -> RE: avgustovke 2016 (8.2.2016 22:06:07)

tjasyca, NS je v nizkem tveganju oz. sprejemljivem 1,00-2,50 mm. Kar je več je že tvegano. Tako, da si na spodnji meji, kar je super [sm=bravo.gif]
Načeloma je nosna kost velik pokazatelj, saj otroci z Downovim sindormom nimajo nosne kosti, ampak BREZ PANIKE! Tako zgodaj v nosečnosti se lahko tudi nosna kost enostavno ne vidi tudi če je, ker je otroček še majhen. Najboljše, da počakaš na naslednji pregled in prosiš svojega gin, da posveti posebno pozornost temu, če na UZ vidi nosno kost.
Do takrat pa brez panike [sm=smiley1.gif]

DHT je v določenih primerih zanesljiv, veliko krat pa pokaže tudi lažne rezultate. Sama sem pred NS tuhtala ali bi opravila tudi DHT. Mnenja so bila mešana. Poznam primere, kjer so nosečke dobile super in ok rezultate, poznam pa tudi primere, kjer je bil rezultat lažen in je boge ženske takoj zagrabila panika. Po AC se je izkazalo, da so rezultati bili lažni. So pa že s samo AC tvegale spontani splav.
Odločitev vsake posameznice. Midva z možem sva se nato odločila, da če bodo rezultati nuhalne res super z minimalnim tveganjem, ne bova opravila še DHT. In sem na koncu imela res tako smešno dobre rezultate, da na DHT nisem niti pomislila [sm=smiley1.gif] (NS 1,0mm, tveganje za DS 1:35275)

Izabela26
, špikanje ki ga čutiš je nekaj povsem normalnega. Dejstvo je, da se maternica širi, posledično premika ostale organe in že sama koža se razteguje. Skratka, veliko sprememb v tvojem telesu. Tovrstno "špikanje" oz. "vlečenje", bolečine v vezeh so povsem normalen pojav. V prihajajočih tednih bo lahko tega špikanja še več. Najbolj pomaga VELIKO POČITKA, počasno vstajanje in vsedanje (nič sunkovitih gibov) in nobenega naprezanja! Ko čutiš, da te špika si odpočij! [sm=smiley1.gif]

brbr71 -> RE: avgustovke 2016 (9.2.2016 10:35:13)

Tudi jaz sem ena tistih redkih, ki nimajo FB, zato bom samo tukaj.
Sem pa že v 16 tednu in mi je tako čudno, ker ni več nič znakov, razen prsi, imam take bolj napete in bradavice me bolijo. Tudi mene vsake toliko špikne, ali zaboli kje, ampak to naj bi bilo normalno.
Jaz glede na moje pretekle splave nisem razen dvema prijateljicama še nobenemu povedala. Se še odločam kdaj bo pravi čas.
Noči nisem prespala že dolgo, tako da če imam res srečo grem samo enkrat na noč na wc, kar se mi zdi že dosežek.

*zvezdica zaspanka* -> RE: avgustovke 2016 (9.2.2016 11:11:02)

IZVIRNO SPOROČILO: brbr71
razen prsi, imam take bolj napete in bradavice me bolijo.

brbr71, sem ravno mislila vprašati, pa sem "vesela", da nisem edina. večina nevšečnosti mi je izginila, ostale pa so polne prsi (ok, saj normalno, sploh glede na to verjetno, ker sem pri prvi imela ogrooooomno mleka) in boleče bradavice. me je že pošteno zaskrbelo, ker me zabolijo takoj, ko se jih kakorkoli dotaknem. a potem je to za nosečnost "normalno"?
brbr71, medve sva bolj na začetku avgusta, če ne v juliju... morda že kaj čutiš malega? meni se je zdelo, da sem včeraj začutila nežno premikanje, čeprav če se sedaj skušam skoncentrirati... saj verjetno je še prezgodaj, a ne?

Lanika007 -> RE: avgustovke 2016 (9.2.2016 14:00:07)

*zvezdica zaspanka* Čisto možno, da brce že čutiš [sm=smiley1.gif] Jaz sem prvo gibanje otročka začutila v 14t+6d, je pa bilo kot nežno žgečkanje znotraj trebuha, predvsem v predelu jajčnikov (pri meni na desni strani). Čez 2 dni sem začutila 2 močnejši brci, celo moj mož ju je otipal skozi trebuh...pa je najprej mislil, da je moja prebava [sm=smiley36.gif]
Zdaj pa čutim gibanje oz. neko "miksanje" vsak dan, čim se umirim. Največkrat je to zvečer. Prav prijeten občutek in komaj čaka na prve brce [sm=smiley1.gif]
Sem pa zdaj v 16t (15+4, pdp 29.7.) tako da sem vam kar blizu.

Sem pa imela par dni težave z vodo, ker me je ves čas tiščalo lulat. Pa sem pomislila na vnetje mehurja, na to da preveč ali premalo pijem pa se je izkazalo, da je naš sonček kriv za to [sm=smiley1.gif] ko sem pol urce poležala in začutila, da se je premaknil, se je tiščanje v sekundi nehalo. PA SE MI JE ZDELO PREZGODAJ ZA TO [sm=smiley36.gif]

tjasyca -> RE: avgustovke 2016 (9.2.2016 15:01:18)

Mene je pa danes klicala iz gin.ordinacije,da imam povišan krvni sladkor-sem v 12.tednu. Imam ga malo povišanega,glih toliko,da je.Je pa rekla,da jih je presenetilo,ker se mlada(28let). Je imela katera izkušnje s tem-v tako zgodnji nosečnosti?sedaj moram v bolnico k diabetologu,da vidimo dalje

brbr71 -> RE: avgustovke 2016 (9.2.2016 15:41:38)

Zvezdica zaspanka, res sva bolj skupaj. Bom pa jaz sigurno v juliju že imela štručko v rokah, saj bom imela carski rez, ker imam neke težave z očmi.
Jaz mislim, da je to da imaš boleče bradavice ok, saj jih imam jaz tudi že par dni. Prsi pa imam polne še pred testom. Sem pa začutila dojenčka prvič dan po nuhalni, ampak, potem dolgo nič, sedaj pa zvečer ko se uležem na kavč, pa se mi včasih zdi, da ga čutim tako zelo rahlo.
Je pa moj otroček še kar nizko se mi zdi. Ko ga poslušam z angelsound je tam cca 5 cm nižje od popka, rahlo bolj na desni strani. Ne vem kako gre to, saj na nuhalni je bil na levi. Važno da je slišati srček, pa vseeno na kateri strani.

aischa2 -> RE: avgustovke 2016 (9.2.2016 18:15:59)

Ojla punce kako ste kaj ze dolgo se nisem javila.Za mano je nuhalna izvidi so super, naj bi pa dobili se 6 [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif].Za bolj sigurno pa je reku bomo pogledali se enkrat na morfologiji.Meni se je tudi zdelo, da me je ene 3 dni nazaj moja mala pikica požgeckala.[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (10.2.2016 9:48:02)

tjasyca mislim, da je bilo o sladkorni, ki jo ima tudi ena izmed deklet tukaj med nami, že nekaj pisanega pred kakšnim mesecem. Sama sicer do sedaj še nimam izkušnje, niti ne vem, če na prvem pregledu to že testirajo. Glede na to, da je na mejni vrednosti, je mogoče dobro, da malo paziš, najbrž pa ni panike. Ima kar dosti nosečnic potem sladkorno in je to čisto obvladljivo in nenevarno za plod, če se držiš priporočil zdravnikov. [sm=smiley31.gif]

Jaz imam pa druge probleme - pred 14 dnevi mi je fuuul zatekel en prst na roki in nisem našla nekega razloga (udarec ...), krvna slika je po mnenju enega zdravnika super za nosečnico, po mnenju drugega pa kaže na neko bakterijsko vnetje [sm=zmeden.gif]. Sem bila pa danes še na testiranju za borelijo (klopa sicer že kakšno leto nisem imela, ko pa sem ga imela, nisem imela nikoli nobenih flekcov ali kakšnih drugih znakov, ki spadajo k okužbi klopa, ampak baje da se lahko to razvije tudi po več letih). Upam, da bodo izvidi negativni, če pa ne, pa da to slučajno ne vpliva na fižolčka.
Je imela katera kakšno izkušnjo z borelijo v nosečnosti ali pozna koga?

*zvezdica zaspanka* -> RE: avgustovke 2016 (10.2.2016 9:57:42)

hehe, nisem si mislila, da je mogoče čutiti že tako zgodaj (sploh če bereš Pušenjaka, smo baje velike "srečnice", tiste, ki čutimo pred 20. tednom). no v prvo sem čutila v 19. tednu, sedaj pa res zgleda, da v 16. danes zjutraj je mali imel pravo žurko v trebuhu - malo žgečkanja, pa malo rukanja [sm=smiley36.gif]

brbr71, ja tudi pri meni je še precej nizko. tudi okoli 5cm nižje od popka, ponavadi ga najdem levo, čeprav včasih se res noro premika, takrat pa je tudi kje drugje. mi je pa prav hecno, včasih samo pogledam trebuh, kje ven štrli in tam je [sm=smiley36.gif]

tjasyca, mene je ginekologinja v prvi nosečnosti poslala na cukr test, ko je odkrila (mislim da) ketone v urinu, pa ker imamo v sladkorno v družini ... test je sicer pokazal, da je vse ok. drugače obstaja nosečniška sladkorna, pride ne glede na starost in zdravje, načeloma zgine po porodu.

izibizi -> RE: avgustovke 2016 (10.2.2016 11:16:28)

Tjasyca jaz imam NS - sem jo imela pri prvi nosečnosti, je izzvenela takoj po porodu, zdaj so mi jo pa že takoj diagnosticirali. Itak je vsaka tretja že nosečnica s sladkorno. Meja je nizka, predvsem zaradi hudih porodov (5 in več kg otročki ali pa zahirančki), malo pa tudi na račun farmacije.

Jaz ne jemljem tega kot katastrofo - pozitivna stvar je, da se zelo malo zrediš, si redno pod kontrolo, vedno imaš UZ (vsaj zame je bil to blagoslov, ker sem imela prej SS) Veliko pomaga že, če pogruntaš, kaj ti dvigne sladkor (testenine, krompir, kruh, sadni jogurti.....) se tega izogibaš oziroma zamenjaš za polnozrnate stvari, pa gibanje. Pa še pri porodu ti pride prav, če si skozi nosečnost aktivna. Nezdravljena sladkorna (visoki sladkorji) vplivajo na rast otročka v obe skrajnosti, ketoni v urinu (premalo OH) pa lahko povzročijo manjše intelektualne sposobnosti otroka. Vsekakor se splača potrpeti in paziti na prehrano - darilo ob koncu je neprecenljivo - zdrav otroček. Pa še NS izzveni takoj po porodu :)

važin -> RE: avgustovke 2016 (11.2.2016 21:37:17)

Punce tud jst sem imela danes nuhalno, vse ok. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Zdej bi se pa tudi jaz pridružila na fb.

brbr71 -> RE: avgustovke 2016 (12.2.2016 10:06:41)

Mene pa že dva dni včeraj popoldan, prejšnji dan pa dopoldan začne zelo boleti v spodnjem delu trebuha, kakor da bi mi tako dol pritiskal otroček. Takrat se tudi zravnat ne morem, lahko samo ležim ali sedim.
Ali se še kateri zgodilo kaj takšnega, glede na to da je še precej zgodaj za to, da bi otrok dol pritiskal.

katka91 -> RE: avgustovke 2016 (12.2.2016 10:15:08)

tut jest imam eno vprašanje a so katero pri 11 tednih prsi bolele samo malo in ne več tok kot na začetku? Sem bila včeraj pri G pa je rekla da je videt vse vredu.

Izabela26 -> RE: avgustovke 2016 (12.2.2016 10:24:20)

važin čestitkeeeeee[sm=bravo.gif] Nas pa čaka danes - že odštevamo urice do trenutka, ko (upam, da) vidimo našo bibo in da je z njo vse tako, kot mora biti. Spol si že tudi izvedela? Baje da nekaterim napovejo že tudi tako hitro.

brb71 mislim, da je to povsem normalno zaradi raztezanja maternice in pritiskanja na ostale organe. Mene tudi od časa do časa zaboli v trebuhu, ampak temu ne namenjam takšne pozornosti, ker imam občutek, da mora tako biti.

katka91 mene so od začetka prsi tako bolele, da sem se ponoči zbujala, ko sem se premaknila z boka na bok. Zdaj me pa bolijo samo še bradavice, najbolj na dotik. Je to čisto normalno, da prsi ne bolijo več toliko. Pri meni so pa še vedno večje in polne - smo že na B [sm=smiley1.gif]
Če je bilo pri G vse ok, naj te nič ne skrbi - kar uživaj rajši ob misli na zdravo pikico v tebi [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>