Lanika007 -> RE: avgustovke 2016 (18.1.2016 17:01:08)
|
izibizi, mene so prav posebej opozorili na laneno seme (še sreča, ker sem ga pred nosečnostjo redno jedla v jogurtu zaradi prebave). Je pa res, da je marsikaj v nosečnosti drugače. Tdui ribe, ki so sicer zelo zdrave, se jih ne sme pretirano pogosto jesti, saj se v telesu ploda začne kopičiti živo srebro, ki je pa v večjih količinah strupeno. Me je pa enkrat ena znanka kar čudno pogledala, ko sem rekla, da ne jem surovega mesa (na meniju je bil tatarski biftek). Pač...ne razumejo vsi. Glede tega lanenega semena sem pa tudi že na enem forumu zasledila, da so nosečnice pisale, da se ga med nosečnostjo ne sme uživati. Sicer pa tudi jaz nisem vedela, da lahko škodi. Sem se pa v 3 nosečnostih marsikaj naučila, priznam! [sm=smiley36.gif] Saj je še veliko stvari...vsega se le ne moremo držati, a vendar previdnost učasih res ni preveč.[sm=smiley1.gif] pikap0ka, kolikor vem, mora biti plodek velik vsaj 4,5 cm za nuhalno. Sicer pa če pokličeš in se naročiš, te bodo najbrž najprej povprašali po ZM in bo sestra sama določila datum kdaj se oglasiš. Mene so naročili v 14t (13+2) pa se mi je zdelo res pozno, a verjetno se bo zato boljše videlo. Je zelo odvisno od ginekologa, ki to opravlja. cebelica321, sem rekla, da je kivi zakon! [sm=bravo.gif] Res pomaga, če ga redno jemlješ. Sem pa vesela, da ti je pomagal, meni je super in zdaj hodim prav vsak dan na wc brez najmanjše muke! Jupiiii![sm=smiley36.gif] Barva za lase sama po sebi ne škodi, škodijo le hlapi, ki jih vdihavamo (posebej pri svetlejših barvah in svetljenju las)![sm=smiley1.gif]
|
|
|
|