foxy_cat -> RE: II pričakujemo decembra 2015 (15.12.2015 15:49:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Amour Moje izkusnje s KT in ginekologi so take, da jih ppgosto predpisejo (sploh mladim puncam) brez ekstra pogovora glede migren. Tudi se nisem zasledila, da bi pri nad zenskam, ki hemljejo KT, sistematicno spremljajo holesterol in pritisk, kot to npr. pocnejo v Franciji, kjer ne dobis naslednjega recepta, dokler ne predlozis zadnjih izvidov / meritev. Mogoce ravnajo tako, ker so danes stevilne KT nizkodozne, ceprav tveganja ostajajo. Jaz osebno imam migrene z avro in ko sem sla pri 18 na KT, me na to nihce ni opozoril. Sele z eno kasnejso G sva se ze pred leti dokopali do ugotovitve, da KT pac niso zame, res pa je, da so me k tej ideji primarno navedla ravno navodila v embalazi tabletk. Sumim pa, tudi po besedah necakinje, da je obravnava pri KT se vedno precej pavsalna. Prav zanima me, koliko zensk ima zaradi takega pristopa nesreco Saronine vrste ali, bog ne daj, se hujso. Ocitno pa res tudi tu velja pravilo, da si moramo pogosto pomagati kar sami in sami najti ustrezno zdr. resitev zase. Od moje sošolke, ki je bila z mano v srednji šoli je mami umrla zaradi KT - žal ji niso povedali, da niso primerni za njo, in tudi ona je imela nekakšno takšno "bolezen", da ni smela pod nobenim pogojem uporabljat KT.. No.. v 4.tem letniku je rodila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|