ronja -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (17.6.2016 9:08:01)
|
Eni ljudje nismo šli.....smo se odločili drugače......kot pa ves svoj denar in še več, "vreči" v bajto... Absolutno. Če bi bila sama na istem kot ti, bi se verjetno odločala podobno. Tvoj mož je dela precej v tujini, tvojo malo pobere babica iz vrtca in za tistih parc ur doma za 2 osebi, ki ne rabita ravno cele bajte ogrevat, nima smisla it v take stroške, ker se zlepa ne bo finančno pokrilo. Tudi midva stanovanja v bloku nisva izolirala zase, ko sva bila samo dva in ni imelo vpliva, če kdaj malo potegne čez. Ko sva dobila pa tamale in sta spali ob steni, skozi katero je vleklo pa sva jo izolirala. Ni enega prav, ker živimo različno. Dokler sem delala v službi, doma nisem imela fajn stola, ker se ni splačalo za tistih par ur, ko sem doma, ko skoraj nič ne sedim. Zdaj, ko delam doma (tudi sede) in imam fentano nogo, pa imam doma boljši stol, recimo. Kar se prej ni splačalo, se zdaj splača. V različnih okoliščinah so različne stvari bolj smiselne za različne ljudi z različnimi prioritetami. Meni je recimo lušno, da mi je toplo. Vendar nočem grozno veliko porabit za to, ker imam potem slabo vest do okolja. Zato dam to pred recimo nobel avto, cote, makeup, itd... Isto pri malih: pogledaš, kaj jim res pomeni, to jim nudiš, ostalega pa ne. ne nabiram čemaža Kaj pa je narobe s čemažem? Mi ga gremo vsako leto nabirat že 10 let:D. Res pa ne maram surovega, tak smrdi, kot česen. ali pa se vozim tudi po dežju s kolesom... Poleti je to čisto luštno:). Pozimi pa res ni fajn, mene vedno zebe... Verjemi, da si ti, ki imaš več od mene (v finančnem smislu, mislim) želiš, trošiš, zapravljaš, živiš bolj razkošno, torej tudi okolju bolj neprijazno, mnogo bolj kot jaz. nejcko, midve imava 3 otroke, ona pa 1. Dejansko je okolju ona verjetno bolj prijazna z 1 kot midve s 3mi... e sanjam o pravljičnem svetu, kjer bi vsi bili enaki, okolje čisto in neokrnjeno kot za časa dinozavrov, istočasno bi pa želeli vedno več... Jaz pa res mislim, da bi se dalo veliko manj onesnaževat s skoraj enako komforta. Ne bo isto kot pri dinozavrih, seveda ne, vendar imamo zdaj tako tehnologijo, tako pametne ljudi, toliko izumov, da bi lahko bilo super duper brez grozne škode. Ker dostikrat trošimo za stvari, ki nam kvalitete življenja bistveno ne spremenijo. Kadar nekomu nekaj pomeni, se mi zdi smiselno - če si ti rada urejena, se mi zdi dobro, da si lahko privoščiš lepe obleke, ličila, barvo za lase, karkoli pač. Čeprav nič od tega ni nujno potrebno. Smotano je samo to, da se skladno z napredkom dvigujejo standardi: higiene, urejenosti,... in tako ljudje niso ravno srečni, čeprav imajo vse to na voljo - ker še vedno ni dovolj za tisti ideal... In to je škoda. Enako kot se mi zdi škoda, ko kdo ni zadovoljen s svojim telesom, čeprav je čisto ok. Ti si verjento prav luštna ženska, pa praviš, da ne bi nikoli napisala svojih mer na javni forum. Čeprav bi bila verjetno lahko ponosna nanje, če bi pač ti in družba gledala na telesa kot na različna in lepa v različnosti. Štekaš, kaj mislim? Take stvari so mi škoda. Kadar bi lahko bili srečni s tem, kar imamo, pa nismo, ker ni "dovolj". TO je to, o čemer govoriš ti in nejcko, samo vsaka iz svoje strani: ona pravi, da nam družba vsiljuje ideale, ti praviš, da si jih sami. Vendar bi bila ti v neki afriški vasici verjetno ponosna na svoje obline, tako da verjetno nekaj vseeno naredi splošna klima... Ne rečem, imaš izjeme, na plavanju je ena punca, ki ima meni fantastično postavo - ni najbolj suha, ampak proporci in oblike so krasne, res je lepa. In sem ji včeraj povedala, da ima ful lepo postavo in mislim, da ji je bilo všeč in se je sama tudi počutila tako. Vendar se katera druga v njenem telesu mogoče ne bi (sem imela sošolko, ki ji je bila podobna in zakompleksana, ker pač ni in ne bo taka kot so v revijah). To je škoda. Vem, sami smo krivi. Ja, tudi. Ne pa samo sami;). O tem govori nejcko. Mogoče bo lažje na drugem primeru;).
|
|
|
|