RE: Bodoče nosečke II (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (28.9.2015 8:33:38)

IZVIRNO SPOROČILO: jeannine

dobro jutro sotrpinke [sm=smiley36.gif]

swm dobila v petelk klic od gin, da je bil krvni test negativen [sm=smiley13.gif]. So se zgleda moji jajčniki zbudili in mi v razmaku ene 16 dni pridedali dve [sm=hudicek1.gif]. včeraj začela s klomifenom,...je še katera na tej oz.podobni terapiji? Ker sem prvič na tem, bi rada vedela kaj lahko pričakujem,...[sm=zmeden.gif] Janchek in ostale res držim pesti, da nam uspe! Se pa včasih počutim res krivo in sebično, ker želim izsilit še enegaotroka, čeprav imam doma že 8letno princesko, nekaterim pa ne rata niti enkrat,... bilahko bila malo bolj hvaležna,a imamvedno občutek, da tej naši družinici nekaj manjka [sm=smiley19.gif]

Pa zakaj bi se mogla počutit krivo? Saj imam jaz tudi doma skoraj 4 letno hči, ... sem hvaležna za njo, ITAK, obožujem jo, ... ampak, če je želja še po enem in da se zve, da nekaj z mano ni OK, pa zakaj bi mela jaz slabo vest ali pa bila egoistična?
Jaz npr v prvo, ko sem imela UPN sem vse okoli grdo gledala in bila jezna, ker njim je uspelo, meni ni ... ampak potem, ko se zazreš vase pa.... kaj za boga so pa drugi krivi, da meni ni uspelo????
Čeprav je pa res, da vedno več zasledim koliko je SS pa koliko je UPNjev...itd, se mi zdi, da včasih tega res ni bilo [sm=smiley19.gif] se je dogajalo ja, ampak ne v taki meri kto zdaj [sm=smiley19.gif]
Tako, da tudi me, ki imamo že enega otroka doma, imamo lahko isto ali celo večjo željo še po enem ... zakaj ne?[sm=zmeden.gif]

mana12 -> RE: Bodoče nosečke II (28.9.2015 8:40:06)

Se strinjam z Janchek81.
Nimaš zakaj se počutit krivo ali pa imeti slabo vest. Če si želiš otročka, je čisto vseeno ali je to prvi ali drugi, tretji... Važno je, da se druga drugo podpiramo. [sm=bravo.gif]

foxy_cat -> RE: Bodoče nosečke II (28.9.2015 11:08:11)

Žalostno je ponavadi to, tiste, ki si ga močno želijo ...ga težko dobijo (prvega, drugega, tretjega) številka tu ne igra vloge. Tiste, ki jih pa že tako ne morejo preživljat jih pa štepajo kot, da so v proizvodnji [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pa ne me narobe razumet, ne govorim tu o nobeni afriki in ne-razvitem svetu ipd. kjer pač res ni tako enostaven dostop do kontracepcije oz. niti ne vejo kaj dosti o tem, govorim o naši lepi državi in večinoma o uvoženčkih, pa tudi neuvoženčkov je OGROMNO takšnih. Izkoriščanje države na polni črti, otroci pa vseeno nimajo za normalno življenje. Žalostno! Tisti ki pa lahko otroku ponudi vse in še več..no takšni so pa ponavadi tako preveč pod stresom in težko pridejo do enega, kaj šele dveh treh ...

chocolatecake -> RE: Bodoče nosečke II (28.9.2015 13:38:26)

Joj čvekice moje kako ste pridne, pa toliko vas je novih, da sploh ne sledim več [sm=smiley1.gif].
Lepo, da ste malo popestrile in obnovile tale forum in da beseda spet teče.
Da se še jaz malo javim, še vedno sem 2v1, jutri dopolnem 33. tednov. Še vedno ogromno počivam, na čase mi otrdeva trebuh, na čase me boli hrbet pa grozno me matrajo slabosti in zgage. To bo bo en zelo dolgolas otrok al kako že?
Drugače sem pa čisto hepi, še ta teden zdrživa pa nebova več rabila inekcije za pljučke, če bi se porod začel prezgodaj. Glede na to, da je otrok za cca 2 tedna večji pa pričakujem da se nam bo naš fantek pridružil nekje čez 5 tednov. Kar nemorem verjet, da nam je že skoraj uspelo in da me še tako malo časa loči do dne, ko se končno spoznamo.
Kako ste ostale nosečke? Tudi vas kaj matrajo "radosti nosečnosti"? Ste že vse pripravile in nakupile? Meni manjka še koš za plenice, koš za perilo, banjica in modrček za dojenje.

Žabinčica Nisi mi nič pisala, tako, da nevem če si se nam pridružila na fejsbuku ali ne?

MauMow -> RE: Bodoče nosečke II (28.9.2015 13:43:38)

Čokoladka super da si se javila. In lepo da vstrajata še vedno 2V1. Še malo pa se vama mali pridruži. Lepo da je mali večji, tudi naš prehiteva. Tako da mali oblačil sploh ne mislim kupit [sm=smiley36.gif]

No jaz imam še vedno slabosti ampak k sreči večina samo dopoldan. Potem se pa malo umiri. Midva sva počasi začela z nakupi. Vsa ta vikend v Mothercare našla eno akcijo takih pajackov (bolj primernih za pižamico) so bli 3 v paketu in če si dva paketa vzel si dobil -50 dol. Tako da sva kar vzela - enega od 0-3M drugega 3-6M. Kaj več pa začnema oktobra, ko pride na spored voziček.

foxy_cat -> RE: Bodoče nosečke II (28.9.2015 18:44:52)

Ooo nosečke, lepo vas je brat [sm=bravo.gif] no..bom drugače rekla, lepo je slišat, da je tistim, ki ste bile tukaj pred nami skupaj uspelo [sm=bravo.gif] Torej..imamo upanje [sm=smiley36.gif]. Jaz sem pa ravno včeraj dobila cunjce od nečakinje za prodat in pa nosečniška oblačilca, pa sem z enim učkom kar škilila, če bi slučajno kaj meni prišlo prav [sm=smiley36.gif] noo, če katera kaj rabi hehe..jaz imam čeprav še ne rabim [sm=smiley36.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 7:49:37)

Ooo Čokoladka lepo,d a si se javila ....
No včerj popoldne sem pa jaz dobila že roza izcedek, danes že bolj krvav ... tko, da se [sm=hudicek1.gif] bliža ... že spet je cikel mal čuden, ampak ok, naslednji mesec pa upam, da je res NE dobim [sm=smiley36.gif]
DRugače pa en vprašanje ... npr ko jo dobite in vas boli en jajčnik, a to pomeni,d a bo tudi O iz tega jajčnika?

MauMow -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 7:53:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

No včerj popoldne sem pa jaz dobila že roza izcedek, danes že bolj krvav ... tko, da se [sm=hudicek1.gif] bliža ... že spet je cikel mal čuden, ampak ok, naslednji mesec pa upam, da je res NE dobim [sm=smiley36.gif]
DRugače pa en vprašanje ... npr ko jo dobite in vas boli en jajčnik, a to pomeni,d a bo tudi O iz tega jajčnika?

Mene je vse spodaj bolelo ko se je ulila. Je pa možnost ja da tisti jajčnik ko je mel O.

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 7:54:56)

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Mene je vse spodaj bolelo ko se je ulila. Je pa možnost ja da tisti jajčnik ko je mel O.

Aja tisti, ki je imel O ... pismo tukej nism pametna ... ker me je npr včerj ful bolel desni jajčnik in sem mislila, da bo lih ta mesec ta delal .. a je tako, da potem ravno ta je mel O ta mesec predn je prišla ... [sm=zmeden.gif]
Ja, sj zdj k se bo ulila tudi mene vse spodej boli ... ampak včeraj in en dan prej me je pa striktno desni in zato sem pomislila, da gre lahko za IMN ... no hvala bogu vsaj tega ni [sm=bravo.gif]

MauMow -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 7:57:33)

Glede tega kateri jajčnik ma O res ne moreš biti ful pameten. No jaz nekako sem v 2 letih nagruntala kdaj kateri ovulira in tudi 3x dobila potrditev na UZ ker je bil tak čas. Žensko telo je zakomplicirana stvar [sm=jezicek.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:00:50)

Glede tega kateri jajčnik ma O res ne moreš biti ful pameten. No jaz nekako sem v 2 letih nagruntala kdaj kateri ovulira in tudi 3x dobila potrditev na UZ ker je bil tak čas. Žensko telo je zakomplicirana stvar [sm=jezicek.gif]

Sam to si najbrž čutila ob ovulaciji ane ne ko si dobila [sm=hudicek1.gif]?
Vem, da je žensko telo mal čudno, samo najbolj mi gre na živce, ker nas tkole 'mučijo', sploh nas, ki vemo, da je en jajcevod FUČ [sm=smiley19.gif]

MauMow -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:03:00)

Vem, da je žensko telo mal čudno, samo najbolj mi gre na živce, ker nas tkole 'mučijo', sploh nas, ki vemo, da je en jajcevod FUČ [sm=smiley19.gif]

Ja ob O sem čutila vedno samo en jajčnik. Pri M pa me je vse bolel. Ja groza je ko čakajo in čakajo da al maš srečo pa je vredu al pa da se ponovi [sm=smiley13.gif] Držim pesti da ti rata in da bo vse na pravem mestu.

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:05:48)

Ja ob O sem čutila vedno samo en jajčnik. Pri M pa me je vse bolel. Ja groza je ko čakajo in čakajo da al maš srečo pa je vredu al pa da se ponovi [sm=smiley13.gif] Držim pesti da ti rata in da bo vse na pravem mestu.

Ja, sej tud sama upam na najboljš, ampak vseeno pa vem, da se lahko IMN ponovi...
Po en stran pa tud .. če se IMN ponovi me takoj dajo na laparoskopijo, kar pa tud ni neki FUL slabo ane ... samo je pa res, a čas pa teče in teče in nisva več rosno mlada [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]

MauMow -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:08:23)

V rusiji vem da če ugotovijo slab jajcevod, takoj predlagajo odstranitev (ravno zaradi možnosti IMN)... Je pa res da je pol manj možnosti zanositve... Ne veš kaj je bolje.

mana12 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:09:53)

Jaz bi težko ocenila ali me boli desni ali levi jajčnik. Pri O me ponavadi niti ne boli, mogoče včasih čisto rahlo, pri M pa me boli vse [sm=smiley36.gif] Mogoče bi kaj opazila, če bi bila bolj pozorna. Opazim pa O po izcedku. Mislim da je to to no [sm=smiley1.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:11:49)

V rusiji vem da če ugotovijo slab jajcevod, takoj predlagajo odstranitev (ravno zaradi možnosti IMN)... Je pa res da je pol manj možnosti zanositve... Ne veš kaj je bolje.

Saj rpi nam tudi, če sta oba jajcevoda zamašena pošljejo na laparo, ampak, če je en ok in en ne, pa NE .. kje fora ...
Res je nespametno, da te pustijo v nevednosti in čakanju, da se lahko IMN ponovi, potem šele ukrepajo, ampak stroškov je pa sigurno potem več .. kje ma naše zdravstvo pamet in logiko?????? Mogl bi dat notr enga ekonomista, da jim mal preštudira kaj se stroškovno bolj splača in bi vsaku ob samo enem neprehodnem jajcevodu nardil laparo ... [sm=zmeden.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:13:06)

IZVIRNO SPOROČILO: mana12

Jaz bi težko ocenila ali me boli desni ali levi jajčnik. Pri O me ponavadi niti ne boli, mogoče včasih čisto rahlo, pri M pa me boli vse [sm=smiley36.gif] Mogoče bi kaj opazila, če bi bila bolj pozorna. Opazim pa O po izcedku. Mislim da je to to no [sm=smiley1.gif]

Maybe je desn jajčnik k ni jajcevod prehoden bolj občutljiv in zato bolj čutim tega ... sklepam no ... tko je tud rekla moja G, da bom zdej sigurno bolj pozorna na desn jajčnik ... in a tud desn je bolj občutljiv in bo bolečina bolj občutna ... [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif] sam mene kr vsakič desn boli predn dobim [sm=hudicek1.gif] .. ob O pa tud ne znam presodt, ker se 'bolečina' pretaka iz desnega na levega, pač ne znam presodt kater jajčnik naj bi delal [sm=zmeden.gif]

MauMow -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:13:29)

Ja sej zato mi je tukaj njihov način razmišljanja všeč. Če je res jajcevod okvarjen ali zamašen takoj operacija. Nočejo razkirati, ker IMN se lahko klaverno konča za mamico....

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:14:50)

Ja sej zato mi je tukaj njihov način razmišljanja všeč. Če je res jajcevod okvarjen ali zamašen takoj operacija. Nočejo razkirati, ker IMN se lahko klaverno konča za mamico....

TOČN TO! Ampak sej vsi vemo, da naš zdravstvo je že enkaj let res na psu [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]
Že ko sem imela UPN v letu 2010, sem prvo mogla napisat, da se jaz strinjam z UPNjem in celo ODOBRIT so mi ga mogl ... haloooo? A prej ti povejo kakšen bi bil otrok, če bi se sploh rodil..itd itd [sm=zmeden.gif]
NI LOGIKE sploh no ...

mana12 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:30:40)

Na naše zdravstvo se res ni za zanašat [sm=smiley13.gif] Ravno tam kot bi mogli pomagat ponavadi zatajijo [sm=smiley19.gif] Pa toliko nelogičnih stvari se dogaja... Ne razumejo oz. nočejo razumeti, da bi lahko dosti prišparali, tudi če bi kaj več oz. prej naredili in se izognili posledicam.

erika2 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:40:50)

Pri meni pa me oba jajčnika špikata. včasih me tako fajn špikne da se komaj pokonc postavim. Ampak to je sekunda pol je pa ok. Tako da nimam pojma kaj bi blo to. Sm imela pa po tej tazadnji rdečki, katera je prišla čist potiho in sm jo mela dva dni ful pol pa konc, pa še zamujala mi je tri dni, potlej po dveh dneh me je pa spet spodaj bolelo kot da bo spet rdečka ampak je ni bilo. in danes je mau manjkalo da bi kupila test, pa ga hvalabogu nism [sm=zmeden.gif]

mana12 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:46:47)

Jaz sem imela vedno reden cikel, zdaj pa mi je že dvakrat prišla nekaj dni prehitro [sm=smiley19.gif] Me je kar presenetila. Bomo videli kako bo oktrobra. Upam, da je sploh ne bo [sm=smiley1.gif] Me pa ponavadi začne boleti šele takrat, ko jo dobim, pred tem pa nič kaj. Tak da ponavadi pride brez opozorila [sm=smiley36.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:48:18)

IZVIRNO SPOROČILO: mana12

Jaz sem imela vedno reden cikel, zdaj pa mi je že dvakrat prišla nekaj dni prehitro [sm=smiley19.gif] Me je kar presenetila. Bomo videli kako bo oktrobra. Upam, da je sploh ne bo [sm=smiley1.gif] Me pa ponavadi začne boleti šele takrat, ko jo dobim, pred tem pa nič kaj. Tak da ponavadi pride brez opozorila [sm=smiley36.gif]

Moj cikel je pomoje tale luna mal sfižila .. ker me je že v soboto bolel kot da jo morm dobit, pa se je pol umirilo ... pol me je pa včerj popoldne začel in sem res videla že roza izcedek, dons pa ulivanje ...
Upajmo, da nas preseneti v OKTOBRU en tak viden plusek ... [sm=bravo.gif]

erika2 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:50:44)

Ja jst tut računam na oktober, da bo pluuuuuseeeekk[sm=bravo.gif] zdej mam pa dost tega čakanja na rdečko, al bo al nebo[sm=zmeden.gif]

mana12 -> RE: Bodoče nosečke II (29.9.2015 8:53:39)

Jaaa, v oktobru plusek za vse [sm=bravo.gif] je treba širit pozitivno energijo

Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>