gsatalema
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: patrino po moje marsikdo sploh ne ve, da ima previsok pritisk, ker je to nekakšen skriti ubijalec, ki se ga ne zazna kar tako. V zadnjem času krepko kosi tudi med mlajšimi ženskami. Hja, za izmeriti si pritisk je potrebno večletno zelo zahtevno izobraževanje in na rezultate meritev se čaka več tednov, če ne mesecev ... No, glede na to, da je pred nekaj meseci moja sorodnica zaradi nevedenja, da ima visok pritisk, bila nekaj časa kar v kritični situaciji, bo verjetno res nekaj na tem, da si premalo ljudi spremlja svoj pritisk in utrip. Ker dati nekaj evrov za tak merilček je res nepotreben izdatek ... Še en vidni ubijalec je, ki to vse skupaj še pospešuje.... DEBELOST , tudi nad tem se treba zamislit in v kombinaciji res pristaneš mlad pod rušo.... gsatalema, ni nujno, da je človek debel, da ima težave z visokim pritiskom, holesterolom ... moja sorodnica je precej suha, zelo zdravo se prehranjuje in je aktivna, a je kljub temu imela skoraj nepredstavljivo visok pritisk, nato pa so ji odkrili še previsok holesterol in vedno več je ljudi, ki imajo zdravo ali celo prenizko težo, in visok holesterol in druge težave Za vse to je možni krivec tudi stres....vsaj pri meni je tako... Sicer se tudi jaz dokaj zdravo prehranjujem, sicer zelo malo gibljem, ampak kolikor zmorem in lahko pa, imam po indeksu idealno težo, pa vendar holesterol in sladkor....Po podrobnejših preiskavah inpreučitvah izvidov je diagnoza - povišan sladkor in holesterol zaradi stresa...
|