ninjet -> RE: Februarke 2016 (8.8.2015 15:35:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: slim11 hej punce teja_34 dobrodošla med nami[sm=smiley1.gif]to da ješ na 2-3 ure je samo dobro, tako bi praviloma morali jesti[sm=smiley1.gif]vem ker imam gestacijski diabetes [sm=smiley1.gif] Danes sem imela pregled pri diabetologu in sem v dilemi ali naj varjamem tem nosečniškemu diabetesu ali ne....[sm=zmeden.gif] No da razložim tam sem dala kri rezultat je bil 3.8 2 uri po obroku, za kar so mi rekli da je to super rezultat, voda super....vsa happy da je vse vredu, grem še po aparat za mirjenje sladkorja, ki so ga mi dali na naročilnico...izberem aparat, ki naj bi bil po mnenju zdravnice ok, s prodajalko pogledava kaj in kako na kar mi izmeri sladkor še s tem aparatom....rezultat 5.3!!!!!![sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]sem si mislila pa ne me hecat saj sem 15 minut nazaj imela v laboratoriju sladkor 3.8[sm=hudicek1.gif]mi je rekla prodajalka, da so pač lahko odstopanja[sm=zmeden.gif]Ja vredu odspopanja že, nisem si mislila da so lahko odstopanja za kar 1.5....[sm=zmeden.gif]Zdaj pa res ne vem kako naj potem resno jemljem rezultat ko ga bom merila doma...????? Ali ima mogoče katera kakšne podobne izkušnje??? Resnično razmišljam, da nam te aparate za merjenje predpisujejo samo za to da nekdo pač služi na ta račun...me nosečke pa se obremenjujemo na račun tega da škodimu otroku če imamo malo povišan sladkor... Mislim, da bi nam morali potem takem dati vsaj aparat, ki nima takih odstopanj!!!!Ma sem prav jezna, če že ne besna glede tega[sm=smiley7.gif] [sm=smiley36.gif] 90minut po obroku je lahko sladkor pri nosečnicah z nosečniško sladkorno do 6,6. Pri ostalih,ki te sladkorne nimajo pa do 7,0. Mejo na tešče so znižali,ker je preveč prevelikih dojenčkov ob eojstvih in zaradi tega nujnih carskih rezov.
|
|
|
|