RE: Evrovizija (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Vijoličarka -> RE: Evrovizija (25.5.2015 20:18:08)

Uh, mateyka, tole pa res odpira oči. Zdaj razumem, zakaj mi ni ni bilo jasno, zakaj mi ni šlo vse živo skupaj. Recimo, ko začne, je vtis ugoden, tudi tisti človeček zraven je lušten, nekako imaš občutek, da bo to 'globoko filozofska pesem', ampak potem pa tisti refren in tisti Heroooos tako na silo prepognjen, pa besedilo vse bolj čudno...

Zdaj vidim, da je pravzaprav naredil isto, kot moj bivši sosed, ki je delal v Nemčiji. Tam je videl po različnih hišah vse mogoče detajle, ki so najbrž delovali čisto v redu, tam kjer so bili, ampak on je potem vse skupaj zmetal skupaj na svojo hišo in je bilo vsega preveč, ni šlo skupaj in je bilo kičasto.

Recimo, video iz originala se začne v 'Morricone slogu', tako vizuelno, kot zvočno. Prehod v razpotegnjen refren je dosti bolj mehak in vse skupaj ima vsaj nek smisel.

Mislim da si ta pesem ni zaslužila zmage. Kar je bilo ljudem všeč, so bili delčki, ki so dosti bolj všečni tam, kjer so, ne pa natlačeni vsi skupaj.

Pri tem mi je zelo žal, ker ima tip zelo dober glas, sposobnot interpretacije in tudi ne zgleda napačno in bi lahko s kakšnim drugačnim pristopom tudi uspel.




mateyka -> RE: Evrovizija (25.5.2015 20:41:44)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

A je še sploh mogoče sestaviti pesem, ki ne spominja na nobeno drugo, ki nima nobenega dela enakega kot že kakšna druga pesem?

Enako velja za koreografijo, efekte ...


ja, seveda, da je. moj mož pravi, da se to dogaja zato, ker imamo servirane "recepte" od založb in "umetniških trgovcev" to zelo omejuje kar v bistvu slišiš/vidiš v medijih, in se kr strinjam s tem. itak vidim kako je pri likovni umetnosti in dizajnu - možnosti je neskončno in kvaliteta ni nujno vedno kar je "moderno" atm, in pol je samo en trend, ki bo nekoč ziher drugačen, se pa zdaj ful da tržit (hipster dizajn je recimo zdaj ful IN, in maš lahk recept kako po njem delat trendy zadeve in se prodajat [sm=smiley4.gif] ).
samo spremembe v trendih se dogajajo počasi in niso krajše od generacije, defo. imo je pri muski zlo podobno. samo zdaj slišimo veliko manj originalne muske, ker kar ti poslušaš/slišiš kontrolira nekdo, ki ni muzikant ampak biznismen. heck, celo tmuzikant ni nujno avtor, ni nič kot izvajalec nekega recepta, ki ga je sestavil biznismen. pa imaš pisce hitov - hit makerje, ki so samo to; delajo hite za tega biznismena. kako lahko pol sploh rečeš, da je vse že napisan? čista iluzija zarad dane situacije imo..




mateyka -> RE: Evrovizija (25.5.2015 20:53:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Zdaj vidim, da je pravzaprav naredil isto, kot moj bivši sosed, ki je delal v Nemčiji. Tam je videl po različnih hišah vse mogoče detajle, ki so najbrž delovali čisto v redu, tam kjer so bili, ampak on je potem vse skupaj zmetal skupaj na svojo hišo in je bilo vsega preveč, ni šlo skupaj in je bilo kičasto.


ja, če to delaš, morš vedet kaj in kje in zakaj. pri metnosti, ni da ne bi bil brez vplivov , to se imho itak ne da. samo da si sposoben iz tega narest svoje, svoj stil, lastno interpretacijo, ki je dovolj originalna, to pa pomeni da maš kontrolo nad svojim ustvarjalnim delom, da zanš vodit svojo notranjo inspiracijo, to je pa težko in imo zahteva leta ukvarjanja s svojim delom, izraznostjo. govorim iz osebnih izkušenj.
tale simpel chart se mi zdi fajn za razumevanje tega procesa (je poenostavljen, sam v biti je kr on point):
[img]http://birdbraindesigns.ca/wp-content/uploads/2012/04/steallikeanartist2.jpg[/img]

Recimo, ko začne, je vtis ugoden, tudi tisti človeček zraven je lušten, nekako imaš občutek, da bo to ''''''''globoko filozofska pesem'''''''', ampak potem pa tisti refren in tisti Heroooos tako na silo prepognjen, pa besedilo vse bolj čudno....

...Recimo, video iz originala se začne v ''''''''Morricone slogu'''''''', tako vizuelno, kot zvočno. Prehod v razpotegnjen refren je dosti bolj mehak in vse skupaj ima vsaj nek smisel.


ja, res je. imo je to zato, ker se dela po "receptu" (glej moj prejšnji post) in ni resnične notranje inspiracije (glej zornji tekst v tem postu).


Kar je bilo ljudem všeč, so bili delčki, ki so dosti bolj všečni tam, kjer so, ne pa natlačeni vsi skupaj.


točno to. ljudje spontano čutijo kaj je dobro in všeč so jim deli, ki so pobrani od/iz resnične inspiracije - od umetnikov, ki so delali bolj iz duše in manj iz recepta. ko skup zmečeš, so koščki kul, celota pa ne štima. če pogledaš un chart ti je jasno da so dost delov preskočil in je nekje kratek stik. simple kot pasulj. [sm=smiley1.gif]

Pri tem mi je zelo žal, ker ima tip zelo dober glas, sposobnot interpretacije in tudi ne zgleda napačno in bi lahko s kakšnim drugačnim pristopom tudi uspel.


eh, začel je z Idolom (aka make me a star), kaj sploh lahko potem pričakuješ. in tale pesem se je začela z "dajmo ustvarit en hit" in ne z "nekaj mi leži na duši".




liliana -> RE: Evrovizija (25.5.2015 21:58:49)

Meni se pa nikoli ni zdelo, da so na eurosongu zmagovale pesmi, delane z duso......se posebno v tistih casih, ko se je pesem prvic slisala na dan evrovizije.....in je uspela pesem,ki je prvic sla v uho.....recimo za primerjavo, pesem z duso je Dan ljubezni (zadnje mesto na eurosongu, pojemo jo se po 40 letih) in Rock me baby (1. mesto na eurosongu in ziv bog se je vec ne spomni)




mateyka -> RE: Evrovizija (25.5.2015 23:18:03)

liliana mislim, da je v tem primeru še dvojni filter - še glasovanje ni po tem kar nam je všeč, ampak po tem s kom smo "bratje". res, pa ne mi rečt, da so turške VEDNO dobre nemcem. turki v nemčiji glasujejo za turško, ker je iz turčije, pa tud če je za end rek. pa recimo srbi in rusi si vedno potalajo 12 točk med sabo, pa še bi se našlo. zmagovalka je stvar vsote vseh situacij danega trenutka. tko da itak - ni nujno zmaga neka ocena realne kvalitete. imajo pa določeni šlagerji not elemente kvalitete, to je res. gre se samo koliko in v kaki kvaliteti.. waterloo jo ima recimo več kot tale herojska, imho.

kostumi so sicer lol [sm=smiley32.gif]
https://www.youtube.com/watch?v=3FsVeMz1F5c





liliana -> RE: Evrovizija (26.5.2015 5:54:17)

Ne da ni nujno, da zmaga realna kvaliteta.......ponavadi ne zmaga.....itak vedno vnamprej veš, komu bo Švedska dala 12 točk, komu Litva, komu Srbija, komu Francija......potem so tu še "politične" odločitve (letos recimo z Rusijo, nekoč, takoj po vojni je Hrvaška dobivala veliko število točk, zdaj že nekaj let ne več, ko se je vojna že pozabila).......

Za Evrovizijo se pač štancajo šlagerji tipa "dajmo ustvarit en hih, ki gre hitro v uho".....in se ne delajo pesmi iz duše.........vsakih nekaj let verjetno keri pesmi rata, da si jo ljudje zapomnijo, je pa to bolj izjema kot pravilo........




mateyka -> RE: Evrovizija (26.5.2015 7:27:17)

[img]http://www.troll.me/images/classy/indeed-old-sport.jpg[/img]

evrovizija ni tekmovanje talentov. [sm=jezicek.gif]




m_o_i -> RE: Evrovizija (26.5.2015 16:33:17)

men pa tale se po dvajset_ih letih dvigne vse kocine na telesu
https://www.youtube.com/watch?v=ylwWj8i9hJ0

takrat nas je zastopala
https://www.youtube.com/watch?v=EDCdYocMKNg

dekle, ki se ni pelo na playback[sm=smiley1.gif]

aja, evrovizijo sem spremljala pa vedno samo takrat, ko sem za sestricno navijala (glej zgoraj), drugace nikoli




liliana -> RE: Evrovizija (26.5.2015 18:31:04)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

evrovizija ni tekmovanje talentov. [sm=jezicek.gif]


Je pa čisti šoubisnis.......




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]