mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Zdaj vidim, da je pravzaprav naredil isto, kot moj bivši sosed, ki je delal v Nemčiji. Tam je videl po različnih hišah vse mogoče detajle, ki so najbrž delovali čisto v redu, tam kjer so bili, ampak on je potem vse skupaj zmetal skupaj na svojo hišo in je bilo vsega preveč, ni šlo skupaj in je bilo kičasto. ja, če to delaš, morš vedet kaj in kje in zakaj. pri metnosti, ni da ne bi bil brez vplivov , to se imho itak ne da. samo da si sposoben iz tega narest svoje, svoj stil, lastno interpretacijo, ki je dovolj originalna, to pa pomeni da maš kontrolo nad svojim ustvarjalnim delom, da zanš vodit svojo notranjo inspiracijo, to je pa težko in imo zahteva leta ukvarjanja s svojim delom, izraznostjo. govorim iz osebnih izkušenj. tale simpel chart se mi zdi fajn za razumevanje tega procesa (je poenostavljen, sam v biti je kr on point): Recimo, ko začne, je vtis ugoden, tudi tisti človeček zraven je lušten, nekako imaš občutek, da bo to ''''''''globoko filozofska pesem'''''''', ampak potem pa tisti refren in tisti Heroooos tako na silo prepognjen, pa besedilo vse bolj čudno.... ...Recimo, video iz originala se začne v ''''''''Morricone slogu'''''''', tako vizuelno, kot zvočno. Prehod v razpotegnjen refren je dosti bolj mehak in vse skupaj ima vsaj nek smisel. ja, res je. imo je to zato, ker se dela po "receptu" (glej moj prejšnji post) in ni resnične notranje inspiracije (glej zornji tekst v tem postu). Kar je bilo ljudem všeč, so bili delčki, ki so dosti bolj všečni tam, kjer so, ne pa natlačeni vsi skupaj. točno to. ljudje spontano čutijo kaj je dobro in všeč so jim deli, ki so pobrani od/iz resnične inspiracije - od umetnikov, ki so delali bolj iz duše in manj iz recepta. ko skup zmečeš, so koščki kul, celota pa ne štima. če pogledaš un chart ti je jasno da so dost delov preskočil in je nekje kratek stik. simple kot pasulj. Pri tem mi je zelo žal, ker ima tip zelo dober glas, sposobnot interpretacije in tudi ne zgleda napačno in bi lahko s kakšnim drugačnim pristopom tudi uspel. eh, začel je z Idolom (aka make me a star), kaj sploh lahko potem pričakuješ. in tale pesem se je začela z "dajmo ustvarit en hit" in ne z "nekaj mi leži na duši".
< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.5.2015 20:58:48 >
|