ronja -> RE: Debelost (19.3.2015 11:44:12)
|
Uf, za 15 letnike ne vem, mala je na šoli, kjer so samo do 4. razreda, višji razredi so na novi šoli, 200m stran in jih ne vidim veliko, kar pa jih, se mi zdijo čisto normalni, samo to res ni nek velik vzorec. Osnovnošolci prve triade, ki jih vidim, so kar ok, se mi zdi, niso tako predebeli. Jih je malo več debeluškastih kot jih je bilo pri nas, ko je bil 1 ali 2 v vsakem razredu, zdaj jih je malo več, to je res. Predvidevam, da se to sčasom še slabša, saj so starejši otroci manj zunaj in več za računalniki. Ima pa lili point - otroci (in tudi odrasli), ki imajo malo zaloge, dajansko lažje prebolijo veliko manjših bolezni. Ker tudi če par dni ne jejo, imajo dovolj zaloge in ker se imajo strupi kam nalagat, da jih potem telo počasi izplavi ven. Pri suhcih to ni mogoče in pri mojih tamalih se to pozna. Punci sta suhici, mali je normalen in on večino blesavih viroz veliko lažje preboli. Po današnjih standardih, ko je ideal lepote 45 do 50 kg pri 170 cm in 40 letih....ne bo presuha......ker dandanašnji razen tistih, ki se zdravijo zaradi anoreksije, nihče ni presuh.....smo pa definitivno vsi predebeli.... Lili, pretiravaš. Tudi danes smo kdaj presuhi, tudi če nismo anoreksični. Res pa je, da zdravniki ne zganjajo nobene panike glede tega. Ko sem povedala svoji zdravnici, da se problemi s srcem, ki jih je opazila, pokažejo predvsem, če sem preveč suha, se ni nič kaj sekirala, čeprav sem se kar matrala, da sem se lahko zredila in mi je šlo na živce. Rekla, da je to možno, da ima vsak svojo optimalno težo in da če gremo čez v katerokoli smer, se nam na zdravju pozna. Tako da kar se mene tiče, sem bila letos in lani večino časa presuha. Meni je pod 53 premalo in se ne počutim dobro. 54 mi je pa super, 53 še gre, ampak sem na meji - pride ena viroza in je klinac. Tudi drugi ljudje so se strinjali, da sem presuha oz. tudi sami omenili, tako da ni glih da bi bilo manj je=boljše je. Se strinjam s paštetkinim razmišljanjem, samo da smo še malo bolj na fri, kar se hrane tiče - lahko je tudi sladoledna kupa kdaj za večerjo ali zajtrk:D. Mislim pa, da ITM lestvica ni čisto objektivna - dejansko bi lahko z lubijem imela skoraj enako kil in bila oba še ok - to se mi zdi malo čudno, glede na to, da sem sama 168, on pa 185... Mislim, da je za manjše (ženske) ok, za večje moške pa ni ravno prav postaljvena, ker imajo navadno tudi več mišic in zelo hitro pridejo čez mejo "normale", čeprav so čisto normalni. Kar se slik tiče, je pa precej težko primerjat, ker nista iz istega kota slikani - veliko bolj suhi zgledamo, če nas slikajo napol iz profila kot če direkt. In vsak pogovor je bil o tej smeri, da so zvedle za novo dieto in kaj naj delam, da bom shujšala. Madona jaz sem bila samo srečna, da sem bila živa in končno s svojim sinkom. Jao, pa kake ljudi si to imela okoli sebe? Pride mama iz bolnice k sinčku in pametujejo, kako naj hujšaš? Meni se ne zdi nič narobe, če je nekdo pač malo bolj buckast, če se dobro počuti, je zdrav itd... Pri otrocih pa mi je škoda, kadar je kakšen otrok že tako bolj debelušen, pa mu starši na vask način porivajo hrano ves čas v usta. To mi je pa škoda. In so strašno prestrašeni, da kdaj ne bi jedel 2 uri skup... mENI tudi kdo rece da sem presuha, pa ne jemljem kot da me hoce uzalit. Glede na komentarje tu gor, da tudi presuho ni ok. Podpis. tega enostavno ne morem razumet. Smilijo se mi zato, ker vem da bodo prej ko slej letele opazke iz okolice, se ne bodo pocutili samozavestne.... Pa pogledam starse in starsi predebeli, predebeli , komaj hodijo, tezave s kolki ocitne... sigurno imajo se nevidne bolezni (sladkorna, holesterol, pritisk, slabo srce....) pa pustijo da otrok gre po isti poti In še en. Se pa strinjam z Mojcažiga, ne moremo kar obsojat, da je nekdo debel. Veliko stvari vpliva, včasih je kakšna ključna... Meni so dali med n. dieto za sladkorne nosečke in so bile vse tam precej močnejše od mene, p asem se samo jaz bunila, da bo to premalo hrane. So se sestre režale, če bo vsem tem dost, si lahko ziher, da bo tebi tudi. No, pa mi ni bilo. Sem skup padala, v33. tednu n. sem shujšala 1 kilo, naslednji teden še 1 in so mi povečali maščobo, da sem nehala hujšat. Pa se v n. sicer res takoj zredim v primerjavi s sicer. Se strinjam s patrino z vsem, razen da se mi to še ne dogaja (še nisem tako blizu 40, da bi se mi to že začelo poznat na postavi, verjetno še pride). Nikakor pa ne mislim, da sem imuna, ker hormoni gotovo delajo svoje. Ne vedno v naše dobro:D.
|
|
|
|