kalbo -> RE: cepljenje (10.3.2015 8:22:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Torej. Kaj se dogaja v moji glavi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Obstajamo dve vrste ljudi. Tisti, ki verjamejo, in tisti, ki ne verjamemo v cepiva. Vzela sem si čas in v dnevih, tednih, mesecih, zdaj lahko govorim celo v letih, preštudirala vso pomembno literaturo, vseh pomembnih strokovnjakov. Tako tistih, ki so za cepljenje, kot tudi tistih, ki so proti cepljenju. Na treh ključnih kontinentih. In sicer od leta 1800 dalje. in prišla do zaključka, da moj otrok ne bo cepljen. Pozabila sem tako na tiste ki so strogo za, kot tiste ki so strogo proti, in se ravnala po svoji zdravi kmečki pameti, žal pa tudi po treh slabih izkušnjah po cepljenju. Pri hčer i (ki je mimogrede cepljena po programu - ce bi takrat vedela to kar vem danes, tudi nje ne bi pustila cepit), pri očetu in pri sebi. Tega ne pozabim nikoli! Torej, cepljen ne bo, ker: - ne verjamem v čredno imunost (argumentirala ne bom, čeprav bi bila to konstruktivna debata, vendar ni mi prvič, in vem v kaj se bo spreobrnila debata, zato se boste morali žal zadovoljiti ''''''''samo'''''''' s tem, da ne verjamem in da za tiste,ki v precepljenost verjamejo,moj otrok ne bo kolateralna škoda, v kolikor bi šlo kaj narobe, zato da bo zaščiten tisti otrok, ki ne sme biti cepljen iz zdravstvenih razlogov. Seveda mirne duše povem, da nisem pripravljena žrtvovati svojega otroka, v dobro drugega. moj otrok lahko utrpi težke posledice, tisti ogroženi, bo živel lepo naprej, dočim bo moj na invalidskem vozičku. ****. ne grem se tega. raje stokrat egoist. me ne gane več. - po prebranih originalnih navodilih, ki so priloženi k cepivu, s katerim pri nas cepijo, samo preko mojega trupla. Jaz sem jih prebrala. do zadnje pike. Ga ni človeka, niti zakona, ki bi me prisilil, da bi otroka izpostavila tako škodljivim snovem, ki so v cepivih. mimogrede, na vsaki faking vrečki za čips, piše, da je potrebna previdnost, ker se z njo lahko zaduši otrok. navodila so pač zato, da se jih prebere, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] z lahkoto trdim, da večina tistih, ki so za cepljenje, verjamejo zdravnikom in teh navodil ne preberejo. tudi jaz jih nisem pred 18 leti. - cepljen ne bo tudi zato, ker verjamem v naravno imunost in sem prepričana, da kljub cepivu, lahko dobi katerokoli bolezen. kot odmevni primer medicinske sestre. in glej ga zlomka. ni edina. poznam jih že ogrooooomno, ki so kljub cepivu zboleli. jaz sem....in moja hči tudi. - stranski učinki so eden od najpoglavitnejših razlogov, zakaj ne bo cepljen. imel jih je moj oče, po cepivu z gripo, imela sem jih jaz po cepivu proti tetanusu in imela jih je hči, po kompletnem cepljenju, že vse svoje življenje. o kakšnih stranskih učinkih gre, ne bom razglabljala, lahko pa povem, da to niso rdečina in visoka vročina. zato moj drugi otrok ne bo cepljen. četudi moram zato v zapor, ker ne bom imela denarja za plačat kazni, če me slučajno to doleti. upam pa, da bomo sledili evropi, kjer večina evropskih držav, cepljenje prepuščajo svobodni odločitvi vsakega starša. to je edino prav. in s tem zaključujem debato s svoje strani. lep pomladni dan vsem skupaj Glej, ne mislim razpravljat s tabo, sprejela si odločitev, za njo stojiš, ne vsiljuješ mnenja drugim in to spoštujem, čeprav se ne strinjam s tabo. Samo še nekaj me moti pri vseh teh člankih in debatah in sicer pojem naravna imunost in poleg tega se uporablja pojem naravna selekcija. Se mogoče zavedaš, kaj pomeni naravna selekcija, katera pripelje do naravne imunosti? Naravna selekcija pomeni, da imaš v povprečju 8 otrok, ki zbolijo za vsemi temi boleznimi in ti ostanejo v sreči štirje, ki jim rata prebolet in so po naravni selekciji potem naravno imuni, ostali štirje so na britofu. Prosim še za odgovor na to, ker si ravno omenila naravno imunost v katero, da verjameš, ker egoizem in bojazen za svoje otroke namreč zelo štekam, tega pa pač ne. Mogoče bi moral it boj v tej smeri, da bi se izogibali koktejlom cepiv, ki so se izkazali za najnevarnejše, da bi prevetrili program, ki je resno že malo zastarel. To bi podprl takoj. Jezijo me pa članki, ki govorijo o tem, da cepiva sploh niso učinkovita, da so otroške bolezni izumrle že davno pred cepljenjem in podobne neumnosti. Pa ob besedah naravna selekcija in naravna imunost pač dobim kljub cepljenju ošpice, sploh če to pride od človeka, kateremu je medicina rešila otroka in bi bl brez medicine po naravni selekciji že davno pod rušo, ali se pa recimo sploh rodil nebi (umetna oploditev).
|
|
|
|