Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Danes je po radiu nena strokovnjakinja govorila o tem kako se starši bojilo avtizma, ki ga je dobil njihov otrok kao po cepljenju oz. zaradi cepljenja. Njen odgovor je bil: za avtizem obstajajo predispozicije. In če jih tak otrok ima bo zbolel, pa če boo cepljen ali ne bo cepljen. Za avtizmom zbolevajo namreč tudi necepljeni otroci.Se pa pokaže avtizem pri nekaterih prej, pri nekaterih kasneje. In cepljenje lahko k večjemu pri takšnih otrocih samo izzove, da se le-ta pokaže prej, ni pa vzrok. Ja, poznam druzina, kjer sta 2 fantka avtista. Prvi "zbolel" po cepljenju, zato drugega niso cepili. Zal je tudi drugi "zbolel" in to v istem obdobju kot starejsi brat, brez cepljenja. To kar je kalbo napisal me kar zbode, ker se tudi sama to sprasujem. Enostavno ne bi mogla svojih otrok prepustit naravni selekciji (smrt:sreca). Starejsi sin ima tike, sem tudi jaz prebrala nekaj scenarije, tudi to da bi lahko bili sprozeni s cepljenjem, tudi to da bi jih doloceno cepljenje lahko se povecalo, po drugi strani teorije, ki to zavracajo... Povezave nisem nasla, ker so se pojavili v obdobju ko ni bil cepljen. Pred vsakim cepljenjem sem trepetala in se me je strah.... pa sem vseeno cepila. Tudi za meninigitis in hepatitis A in B.... posledice so 100_x_ hujse kot je tik. In zivimo v okolju, kjer je veliko ljudi, ki prihajajo iz drzav, kjer je cepljenost zelo mala in vprasljiva in zato se razne bolezni pojavljajo, hrana in voda sta tudi vprasljiva. Nekako si mislim, da bodo tudi nasi otroci zajadrali po svetu, raziskovali svet.... dvomim da bodo stalno le v modernem zdravem svetu. Neko zascito bodo torej nesli s sabo. Kar se zascite tice in enim primejo enim manj se strinjam z Ronjo. Tudi ce zdaj zboli kljub cepljenju mislim, da v precej milejsi obliki kot bi brez cepiva. Pa tudi, ni vse v 2 dozah, vprasljivo je tudi ali so bile dane pravilno, v dolocenem obdobju... vprasljivo je tudi ali je bilo dano ustrezno cepivo z ustreznim datumom, ustrezno skladisceno.... vcasih se je marsikaj dogajajo, hitro so spregledali marsikaj, noben ni vodil kake hude inspekcije. Vsaj moji podatki so se vsi izgubili, tudi kartoteke ni vec , kako naj vem ce je vse potekalo kot mora, se starsi se ne spomnijo katere bolezni sem prebolela. K nam npr prihajajo otroci iz tretjih drzav, brez knjizice, brez ustreznih podatkov o cepljenju, le beseda starsev, da so bili cepljenji. Cepljenji so bili pac v drugacnih obdobjih, saj ni bilo casa, denarja, prevoza do zdravstvenih ustanov in namesto da bi drugo dozo dobili cez 1 mesec, so jo tudi cez pol leta, 1 leto, ali pa so takrat ze dobili drugo cepivo za druge bolezni in so mislili da so dobili drugo dozo. Dozivela sem tudi, da sem sina cepila pri nas, pa bi moral drugo dozo dobit, ko smo bili v sloveniji na dopustu (2-3 mesece cez poletje). V sloveniji ga niso hoteli cepit, dokler nismo podali tocno ime proizvajalca cepiva, ki ga je dobil prvic, saj so rekli, da mora biti cepljen z istim cepivom- cepili so ga potem z istim (tukaj sluzenje farmacije in lobi ni igral vloge). Moja prijateljica je imela isti problem, le da so njenega otroka cepili z 2 razlicnima proizvajalcema. V podrobnosti se nisem spuscala in nisem studirala zadeve, se pa sprasujem ali bo ta otrok kdaj v prihodnosti enako rekel- dobil 2 dozi in vseeno zbolel .
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.3.2015 10:34:42 >
|