ronja
|
Se strinjam, da je dobro stvari malo raziskat. Recimo zdaj so zelo "v modi" razna predavanja za bodoče podjetnike - za mlade raziskovalce so celo obvezna (in popolnoma in res čisto zanič! Ampak da se res ČISTO NIČ ne naučiš v 2 dneh - škoda denarja in časa, so pa obvezna in država kar dobro plačuje tem pametnjakovičem... smo bili vsi živčni, ker smo meli za naredit delo, tam pa gledamo v luft in čakamo, da bo konec - smo vsi povedali, da je zanič, pa se nič ne spremeni... ker pač to nekomu ne paše...) Poleg tega pa je zdaj namesto subvencij več teh predavanj, ki jih delno sponzorira EU, delno Slo. (to niso bila ista predavanja, so bila pa enako brezveze). Srčno upam, da so predavanja na Ekonomski fakulteti sicer na vsaj 10x višjem nivoju, sicer ni čudno, da smo, kjer smo... Ker so bila res popolnoma brezvezna, da se v nekaj mesecih, vsak teden par ur, nič ne naučiš, ampak da res čisto nič novega ne izveš, nobenih praktičnih nasvetov, nobene razlage o davkih, kaj in kje moraš kaj prijavit itd.... Da zveš na eni kavi s prijateljico, ki ima sp ali doo, 100x več kot v par mesecih predavanj s plačanimi "strokovnjaki"... to je malo mimo... Nimaš pa komu rečt, ker nikogar ne zanima, ker to itak plača "država". Ampak jaz bi pa rajši, da država kaj drugega plača s tem denarjem - je precej stvari, kjer bi pa država lahko kaj pametnega naredila s tem... Na Zavodu sem povedala, da je bil tečaj za nemščino odličen, tečaji podjetništva pa podn od podna, vendar se oni ne sekirajo, ker tega ne plačajo oni... (samo vabilo pošljejo). In tako nimam pojma, komu bi sploh lahko rekla, da je zadeva zanič. Ker ko sem omenila organizatorjem, seveda ne bojo šli v svojo skledo pljuvat... so rekli, da ljudje ne bi razumeli, če bi šlo hitreje... Sem rekla: "Pa saj nismo debili, no..." Odgovor je bil, da bi bila presenečena . Stana, v slo. je problem, da imamo precej velik delež bazične znanosti - tu lahko gledaš napredek samo v primeravi s tujino, ni pa nekega takojšnega aplikativnega rezultata. Vidi pa se, kdo je dober po objavah, recimo. Vendar same objave ne prinesejo denarja takoj (ga pa na dolgi rok z evropskimi projekti). Sranje ne bo več, ko bo ena ronja imela delo in redno službo. Pa še kdo. Hvala . Saj delo še najdem (sicer popolnoma nepovezano z mojo izobrazbo:D), s službo je pa res bolj nikakvo:D. Najhujše pri vsem mi je v bistvu to, da je ljudem, ki jih pokličem, hudo, ker me ne morejo vzet, ker bi mi radi pomagali, pa še za svoje nimajo. In imaš slab občutek, ker bi rada kaj prispevala, tako pa imam občutek, da sem v breme... In če gledam državo, zgleda, da ima trenutno največ od mene, če sem doma in ima nekdo drug mesto v vrtcu... Vsekakor dela v tem smislu - kar je malo trapasto, če me je tako pridno šolala. Saj ima to veliko plusov za nas, je pa vseeno malo hecno.