patrino -> RE: Le seksa in marihuane ne (2.3.2015 16:08:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Merc je že prav naredil, da je stvar prijavil, čeprav se mi zdi, da malo prenagljeno. Njegova težava je obnašanje po tem. Merc je tipični ravnatelj, ki je podlegel temu, da je ravnatelj že leta in leta in je pač ratal šerif, ki je očitno izgubil kompas, ki se mu reče samokritika. Predstavljajte si, da svojega mulca doma mal bolj na trdo primete, pol pa pride v šolo in razlaga učitelju, kok ga doma pretepate. Nebi bil prvi nastniški mulec, ki bi mel take ideje. Zanimive in sila neprijetne stvari se lahko na podlagi prehitre prijave zgodijo. Prijaviti, ali ne prijaviti, to je težka dilema in to ni hec, da bi lahko en ravnatelj tako cinično in jebivetrsko govoril o tako delikatnih temah. Merc je žal zrel za to, da ravnateljsko suknjo obesi na klin, ker je postal šerif. Imo je prijava ustrezen korak. Preverjanje pri otrocih ali starsih nima haska, ker itak ne bi izvedel resnico in ravnatelj ni tisti, ki naj bi raziskoval. Ce se pa kaksen mulc imel "pametne" ideje je prav, da zacuti posledice svojih dejanj. Zadeva dobro odmeva v pedagoških logih in prav dobro se ve, da je v javnost prišel spet prirejen konček neke zgodbe, ki ima še kilometre ozadja. Kot ponavadi se mi v zgodbi smili otrok- pa čeprav je že pubertetniško jezikav in " jako" pameten. Smili se mi zato, ker so starši naredili vse, da so ga še bolj medijsko izpostavili in so v bistvu krivi, da on sedaj gre skozi vse to. Starši in ne Merc. Merc je podoben, kot veliko drugih ravnateljev in pedagoških delavcev, le več jajc ima. Tudi če je iz tega nastala takšna svinjarija, je naredil prav. Vsak , ki je kdaj malo povohal delo z otroki ve, da ti ves čas zabijajo v glavo, da je potrebno prijaviti vsak sum na zlorabo. Kakršnokoli. Tega je ogromno. Res ogromno in čedalje več. In ker se je Mercu takšno bedasto novinarsko zasliševanje v smislu " kako si zabit, da ne veš, da se da pod lučko gojiti paradajz"zdelo ...bedasto...se je tudi tako cinčno nosil. Če imaš v mislih vse zlorabe, za katere je verjetno upravičeno že dal prijavo v svoji pedagoški karieri, ga je ob novinarjevem napihovanju po moje res zvijalo. K sreči se v večini primerov ne vržejo starši tako ven v medije, ker so prijave krepko opravičene. Tudi v tem primeru ni bila prijava kar iz trte zvita in starši se pač držijo načela v smislu- napad je najboljša obramba. Ni Merc kriv, da je zadeva tako presegla vse meje. On je zagotovo podal že krepko veliko prijav, saj se verjetno s takimi in drugačnimi zadevami srečuje vsak dan. On ni poklical novinarjev ( vsaj kot je meni znano) in ni naredil iz tega cel medijski linč. Starši so ga seveda v sodelovanju z novinarji. Tako grozno se jim dete "smili", da so ga kar javno pred celim svetom izpostavili. Tudi , če je Merc usekal mimo ( kar še vedno dvomim), se mu za zadeve ni treba javno in na veliko opravičevati. To je storil zato, ker je njegova dolžnost, da prijavi sum na kriminalno dejanje v katero je tako ali drugače povezan otrok. ž Takšne prijave so marsikomu rešile kožo in prekinile družinske agonije. Jaz sem mnenja, da jih je še vedno premalo, ker se pedagogi še vedno raje obrnejo stran in se delajo slepe in gluhe.
|
|
|
|