mateyka -> RE: Primer deklice Fajse (7.2.2015 11:56:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN Petea, ja se je res za vprašat, ker pri nas je pa res vse možno. Moja zelo dobra prijateljica je eno leto čakala pri nas na papirje in soglasja o priznanju njene šole, in sicer, na Madžarskem z štiri letno šolo zobozdravstvenega tehnika ne opravljaš dela zgolj kot asistent ampak lahko narediš tudi zalivko, brusiš zobni kamen itd... ampak našim norcem to ni bilo všeč in ji tega poklica niso priznali, čeprav bi delala kot zobna asistentka. Skratka, na koncu je morala papirje zgoljufati da so ji "odobrili" poklic in šolo ampak nevem pa več, kot kakšen poklic je bilo potem priznano. Punca je po vsem tem čakanju na žalost obupala, poleg vsega je bila daleč od doma in imela preveč časa za razmišljat po domače povedano in sta se na žalost potem z fantom razšla in se je vrnila nazaj na Madžarsko teden po tistem ko so ji šolo odobrili. mogoče bi se vse skupaj lepše razpletlo če bi imela službo že od začetka, kdo ve. Slovenija res brede.... glej in se čudi al kako že pravijo :) ah, dej no, če misliš, da je kje drugje drugače s priznanjem šol, se motiš. pri meni je trajalo eno leto, da so mi priznali izobrazbo na švedskem. moji znanki iz slovaške pa še zdaj ne priznajo vsega in ima težave. birokracija je povsod.
|
|
|
|